Άγχος φόβος πολλές κακές σκέψεις !!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Junior Member

SOS!!! Άγχος φόβος πολλές κακές σκέψεις !!!

Τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με άγχος και διάφορα συμπτώματα τα οποία με κάνουν να σκέφτομαι όλο και περισσότερο πως θα πάθω κάτι . Παλαιότερα έκτακτες , τώρα κάτι σαν σφίξιμο στο στήθος κόμπο στο λαιμό , αίσθημα ζέστης στο στήθος , μη επαρκή ανάσα. Εχω κάνει το τελευταίο 6-8 μηνο αιματολογικές , καρδιογράφημα, υπέρηχο τριπλεξ όλα καλά . Αλλά πολύ άγχος παιδιά , πολύ φόβος ότι κάτι θα πάθω
    Last edited by Geopap; 27-04-2025 at 11:11.

Senior Member
    Καλησπέρα. Για πες. Πώς είναι η ζωή σου γενικά; Είσαι ευχαριστημένος; Υπάρχει κάτι που θες να αλλάξεις; Κάτι που να σε στεναχωρεί; Σε παρακολουθεί κάποιος ψυχίατρος ή ψυχολόγος;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Geopap View Post
    Τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με άγχος και διάφορα συμπτώματα τα οποία με κάνουν να σκέφτομαι όλο και περισσότερο πως θα πάθω κάτι . Παλαιότερα έκτακτες , τώρα κάτι σαν σφίξιμο στο στήθος κόμπο στο λαιμό , αίσθημα ζέστης στο στήθος , μη επαρκή ανάσα. Εχω κάνει το τελευταίο 6-8 μηνο αιματολογικές , καρδιογράφημα, υπέρηχο τριπλεξ όλα καλά . Αλλά πολύ άγχος παιδιά , πολύ φόβος ότι κάτι θα πάθω
    Έχω νιώσει όλα όσα αναφέρεις,και σφίξιμο και αίσθηση ζέστης στο στήθος και κόμπο στο λαιμό και μη επαρκή ανάσα..όπως επίσης το άγχος για την υγεία.... οπότε να ξέρεις ότι όλα αυτά τα συμπτώματα οφείλονται στο άγχος σου προσπάθησε να σκέφτεσαι αυτό....είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι αντιμέτωπος με όλα αυτά τα συμπτώματα ή έχεις κάποιο ιστορικό? Στην ζωη σου έγινε κάτι άσχημο τώρα τελευταία?

Junior Member
    Γενικά είναι αγχώδεις , παλαιότερα είχα μεμονωμένα επεισόδια κρίσης πανικού . Πριν τρία χρόνια είχα περάσει ένα διάστημα στεναχώριας το οποίο μου πυροδότησε μια κολπική μαρμαρυγή το έψαξα τότε και ο καρδιολόγος μου είπε ότι τελικά ήταν ένα τυχαίο γεγονός και πως δεν προκλήθηκε από κάτι παθολογικό βέβαια δε το ξεπέρασα ποτέ μια έκτακτη να έκανα το μυαλό μου πήγαινε μήπως ξαναπάθω

Junior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Καλησπέρα. Για πες. Πώς είναι η ζωή σου γενικά; Είσαι ευχαριστημένος; Υπάρχει κάτι που θες να αλλάξεις; Κάτι που να σε στεναχωρεί; Σε παρακολουθεί κάποιος ψυχίατρος ή ψυχολόγος;
    Η ζωή μου είναι πιεστική από άποψη ότι δεν υπάρχει χρόνος ελεύθερος για να κάνω πράγματα για μένα αυτό είναι το μόνο που με στεναχωρεί . Αυτό που θα ήθελα να αλλάξω είναι τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχω μπει με το άγχος υγείας το οποίο με περιορίζει στη ζωή μου πλέον από στιγμές και από χαρές

Junior Member
    Quote Originally Posted by Noname144 View Post
    Έχω νιώσει όλα όσα αναφέρεις,και σφίξιμο και αίσθηση ζέστης στο στήθος και κόμπο στο λαιμό και μη επαρκή ανάσα..όπως επίσης το άγχος για την υγεία.... οπότε να ξέρεις ότι όλα αυτά τα συμπτώματα οφείλονται στο άγχος σου προσπάθησε να σκέφτεσαι αυτό....είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι αντιμέτωπος με όλα αυτά τα συμπτώματα ή έχεις κάποιο ιστορικό? Στην ζωη σου έγινε κάτι άσχημο τώρα τελευταία?
    Εχω ξανά έρθει αντιμέτωπος με κάποια από αυτά όπως αίσθημα ζέστης καψίματος και σφίξιμο στο στήθος πήγα στα επείγοντα και μου ειπαν πως όλα είναι καλά , με ρώτησε ο γιατρός αν έχω άγχος…..

Senior Member
    Μην πετάς τσάμπα τα λεφτά σου. Οι άνθρωποι με ψυχολογικά άγχη/φοβίες ακριβώς επειδή διακατέχονται από αυτά τα 2 πιστεύουν πως έχουν κάτι σοβαρό και ακόμα και αν υπάρξει επιβεβαίωση από τον θεράποντα ιατρό ότι δεν πρόκειται για κάτι παθογενές, το άτομο εξακολουθεί να πιστεύει πως έχει κάτι οπότε το τελικό αποτέλεσμα είναι να σκορπάει τα λεφτά του άσκοπα σε γιατρούς με την διάγνωση να παραμένει ίδια: Δεν έχεις τίποτα. Σε ψυχολόγο/ψυχίατρο πρέπει να πας για να σε καθοδηγήσει και ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος θα σε παραπέμψει είτε να ακολουθήσεις φαρμακευτική αγωγή είτε να κάνεις γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. (Βοηθάει πολύ το συγκεκριμένο είδος ψυχοθεραπείας).

Junior Member
    Νιώθω ένα σύμπτωμα το μυαλό εστιάζει εκεί και συνέχεια σκέψεις γιατί με έπιασε αυτό να έχω κάτι , θα πάθω κάτι με την καρδιά μου και τρέχει τρέχει η σκέψη και χάνετε ο έλεγχος . Τώρα έχει ώρα που νιώθω ένα ελαφρύ κάψιμο στο λαιμό και εκεί που ξενικά το στήθος σαν αίσθημα ζέστης καψίματος πως να το περιγράψω δε ξέρω ακριβώς χωρίς να έχω ανησυχείς προς το παρόν αλλά όλο σκέφτομαι και παρατηρώ αυτό

Senior Member
    Η ζωή μου είναι πιεστική από άποψη ότι δεν υπάρχει χρόνος ελεύθερος για να κάνω πράγματα για μένα αυτό είναι το μόνο που με στεναχωρεί . Αυτό που θα ήθελα να αλλάξω είναι τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχω μπει με το άγχος υγείας το οποίο με περιορίζει στη ζωή μου πλέον από στιγμές και από χαρές
    σήμερα σκέφτεσαι οτι έχεις κάποιο πρόβλημα με τη καρδιά σου, αύριο θα σκεφτείς κάτι άλλο. Το καλύτερο θα ήταν να δουλεύεις λιγότερες ώρες, το να μην έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο και να είσαι συνέχεια στη τσίτα κάπου θα σου σκάσει. Για αρχή ίσως αν έπαιρνες κάποιές μέρες άδεια για να ηρεμήσεις ? συμφωνώ με τα άλλα μέλη ότι μάλλον είναι ψυχλογικό..όπως και να 'χει το να είσαι κάποιες μέρες εκτός ίσως σε βοηθήσει

Θα μπορούσα να έχω γράψει κάθε λέξη... Τα έχω όλα πολλά χρόνια... Φέτος γι πρώτη φορά είπα να προσταξω τον εαυτό μου να πάψει πια....

Junior Member
    Κι εγώ προσπαθώ να το παλέψω μακάρι όλοι μας να τα καταφέρουμε είτε μόνοι μας είτε με βοήθεια να νικήσουμε τα ψυχολογικά μας. Σας ευχαριστώ όλους με κάνετε και νιώθω ότι δεν είμαι μόνος και αυτό μου δίνει δύναμη να το παλέψω περισσότερο

Ξέρεις τι γινεται μ τους αρρβστοφοβικους; μιλώντας γθα μένα δλδ να σου πω, έρχεται ένα σύμπτωμα, το "ακούω" του δίνω τεράστια σημασία κ με παραπέμπει σε μια ασθένεια συνήθως αρκετά σοβαρή
    Μέτα φοβάμαι, αρχίζω παίρνω σβάρνα τους γιατρούς, φέγγει αυτό αφού με πείθουν κ μετά έρχεται ένα άλλο συμπτωμα κ φτου κ απ την αρχή!
    Ένας τεράστιος φαύλος κύκλος που συνεχίζεται απ τα 20 μου κ είμαι πια 41...
    Ερχεταο, φεύγει, ερχεται, φεύγει
    Ε τώρα έχει 2 χρόνια θαρρείς καθιερώθηκε μέσα μου η αρνητική σκέψη
    Κάπως πρέπει να την κάνω να "σκάσει" πια
    Αυτό το διάστημα έχω αυτά που περιγράφεις κ πήγα σε καρδιολόγο κ όλα καλά, έχω σίγουρα γοπ κ γαστριτιδα κ θα πάω μέσα στον Μάιο για γαστροσκοπηση, ξέρεις πόσα σκεφτηκα;;;;; καρκίνος στο στομάχι, στον οισοφάγο, πληγές, διαφραγματοκοιλη που θα θέλει επέμβαση κλπ κλπ κλπ κλπ
    Ε ως την ημερομηνία της εξέτασης θα έχω πεθάνει χίλιες φορές!
    Ξερω πως νιώθεις, κ κάνω κ ψυχοθεραπεία 12 χρόνια! Έχω λύσει χιλιάδες θέματα που είχα, Ε αυτό μ τις φοβίες δν μπορώ! Παίρνω που κ που ζαναξ όταν πια γίνεται ανυπόφορο μέσα μιυ το τρέμουλο!
    Μονό με ψυχοθεραπεία ίσως λύνεται αυτή η φοβία! Ακόμη δν τα έχω καταφέρει ΑΛΛΆ θα τα καταφέρω κ εγώ κ εσύ κ όλοι μας! Ανυπομονώ να νιώσω ελευθερία στη σκέψη κ ησυχία

Junior Member
    Εχει κανένας να προτείνει κάτι δυνατό που να βοηθάει φυτικό ή φαρμακευτικό να μην απαιτεί ιατρική συνταγή που έχει δοκιμάσει και έκανε δουλειά ;;;

Senior Member
    Εχει κανένας να προτείνει κάτι δυνατό που να βοηθάει φυτικό ή φαρμακευτικό να μην απαιτεί ιατρική συνταγή που έχει δοκιμάσει και έκανε δουλειά ;;;
    Απαγορεύεται να σου προτείνει κάποιος το οτιδήποτε. Μίλησε με έναν ψυχίατρο. Ο συνδυασμός ψυχιάτρου και ψυχολόγου θα σε βοηθήσει.

Φυτικο;;;; εχω δοκιμάσει διάφορα, δεν βρήκα κάτι!

Page 1 of 2 12 LastLast