Εγκυμοσύνη? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 52 of 52
    Senior Member
    Να ρε tziovani, αυτό που κάνεις τώρα σε αδικεί ρε φίλε.. Προσπερνάω όοοολο το υπόλοιπο κομμάτι με το σεξ σεξ σεξ (παρότι και αυτό έχει αρκετά προβλήματα..) αλλά το να κάθεσαι τώρα και να κάνεις έτσι δεν το δέχομαι. Τι είναι αυτά? Έτσι φέρονται? Και μάλιστα σε γυναίκες? Εγώ νομίζω ότι μπορείς να τα καταφέρεις πολύ πολύ καλύτερα εδώ, υπάρχουν τεράστια περιθώρια για βελτίωση. Κάνε κάτι, δούλεψέ το, προσπάθησε.. Είσαι η ζωντανή απόδειξη φίλε μου ότι το σεξ δεν αποτελεί λύση για όλα τα προβλήματα, ούτε καν για τα νεύρα δεν ισχύει αυτό το κλισέ που λένε συνήθως. Πολλά νεύρα tziovani, πολλά.. Ο εαυτός σου σου φωνάζει ότι κάτι άλλο του λείπει, κάτι άλλο του φταίει, προσπάθησε να τον ακούσεις, να τον αφουγκραστείς. Στο ´χουν ξαναπεί και παλιότερα, δεν το λέω τώρα εγώ, παντού βλέπεις εχθρούς και κλίκες, δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Εκτός κι αν εσύ βαλθείς με τον τρόπο σου και με συστηματική προσπάθεια και κόπο να τους κάνεις όλους εχθρούς σου. Αλλά γιατί να θες να το κάνεις αυτό? Καλημέρα και καλή εβδομάδα..

Banned
    Quote Originally Posted by _Vassilis View Post
    Να ρε tziovani, αυτό που κάνεις τώρα σε αδικεί ρε φίλε.. Προσπερνάω όοοολο το υπόλοιπο κομμάτι με το σεξ σεξ σεξ (παρότι και αυτό έχει αρκετά προβλήματα..) αλλά το να κάθεσαι τώρα και να κάνεις έτσι δεν το δέχομαι. Τι είναι αυτά? Έτσι φέρονται? Και μάλιστα σε γυναίκες? Εγώ νομίζω ότι μπορείς να τα καταφέρεις πολύ πολύ καλύτερα εδώ, υπάρχουν τεράστια περιθώρια για βελτίωση. Κάνε κάτι, δούλεψέ το, προσπάθησε.. Είσαι η ζωντανή απόδειξη φίλε μου ότι το σεξ δεν αποτελεί λύση για όλα τα προβλήματα, ούτε καν για τα νεύρα δεν ισχύει αυτό το κλισέ που λένε συνήθως. Πολλά νεύρα tziovani, πολλά.. Ο εαυτός σου σου φωνάζει ότι κάτι άλλο του λείπει, κάτι άλλο του φταίει, προσπάθησε να τον ακούσεις, να τον αφουγκραστείς. Στο ´χουν ξαναπεί και παλιότερα, δεν το λέω τώρα εγώ, παντού βλέπεις εχθρούς και κλίκες, δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Εκτός κι αν εσύ βαλθείς με τον τρόπο σου και με συστηματική προσπάθεια και κόπο να τους κάνεις όλους εχθρούς σου. Αλλά γιατί να θες να το κάνεις αυτό? Καλημέρα και καλή εβδομάδα..

δλδ εσυ τι παιρνεις απο εδω μεσα ? την αναγνωριση απο 3-4 ακαουντ εδω μεσα ? μικροκοσμος ....

τα υπολοιπα που γραφεις η΄ γραφουν ειναι ντουκου

Senior Member
    1. Υπήρχαν σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) στην αρχαιότητα;
    Ναι, υπήρχαν. Αν και δεν γνωρίζουμε τα πάντα με ακρίβεια, υπάρχουν ενδείξεις ότι διάφορα ΣΜΝ υπήρχαν από την αρχαιότητα:

Σύφιλη: Υπάρχει διαφωνία για το αν προϋπήρχε στην Ευρώπη ή ήρθε από την Αμερική μετά το 1492, όμως άλλες μορφές τρεπονηματικών λοιμώξεων (της ίδιας οικογένειας με τη σύφιλη) φαίνεται πως υπήρχαν.

Γονόρροια και χλαμύδια: Πιστεύεται ότι υπήρχαν, αν και δεν υπάρχουν σαφείς καταγραφές με το όνομά τους όπως τα ξέρουμε σήμερα.

Ιοί τύπου HPV, έρπης και πιθανόν ηπατίτιδες κυκλοφορούσαν σίγουρα — αυτά τα νοσήματα υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.

AIDS/HIV: Όχι, αυτός ο ιός εμφανίστηκε πολύ αργότερα (20ός αιώνας).

3. Υπήρχαν τρόποι αντισύλληψης;
    Ναι, αν και όχι τόσο αποτελεσματικοί όσο σήμερα:

Φυτικά εκχυλίσματα με αντισυλληπτικές ιδιότητες (π.χ. σίλφιον).

Πλύσεις μετά τη συνουσία.

Μηχανικές μέθοδοι (κάποια είδη "ταμπόν" ή φράγματα).

Η έλξη πριν την εκσπερμάτιση αναφέρεται ήδη από την αρχαιότητα.

Μέχρι και οι Αρχαίοι Έλληνες ήξεραν για τα ΣΜΝ και είχαν τρόπους να μην κολλούν! Ω ναι το λέει η ιστορία τελικά. Σύφιλη και κονδυλώματα χωρίς προφυλακτικό κολλάς ρε μλκα από τότε.

������ 1. Η έκρηξη της σύφιλης (~1495 μ.Χ.)
    Η πρώτη μεγάλη επιδημία σύφιλης καταγράφεται στην Ευρώπη το 1494–1495, κατά τη διάρκεια πολέμων στην Ιταλία (ονομάστηκε τότε "Γαλλική Ασθένεια" ή "Ιταλική Ασθένεια" ανάλογα ποιος την έλεγε…).

Πανικός και ραγδαία εξάπλωση: Οι περιγραφές από εκείνη την εποχή είναι τρομακτικές — έλκη, παραμορφώσεις, ακόμη και θάνατος σε σοβαρές περιπτώσεις.

Πολλοί πιστεύουν ότι η σύφιλη ήρθε από την Αμερική με τους Ισπανούς ναυτικούς μετά τα ταξίδια του Κολόμβου, ενώ άλλοι θεωρούν ότι υπήρχε ήδη στην Ευρώπη αλλά σε πιο ήπια μορφή.

������️ 3. Αντισύλληψη και πρόληψη
    Τα πρώτα προφυλακτικά από έντερο ζώου ή λινό ύφασμα εμφανίζονται γύρω στον 16ο αιώνα. Δεν ήταν για το σεξ μόνο — ήταν κυρίως για προστασία από ασθένειες.

Ο γιατρός Gabriele Falloppio (από το όνομά του προέρχεται και η «σάλπιγγα») περιέγραψε το πρώτο «προφυλακτικό» για την αποφυγή της σύφιλης το 1564.

Η χρήση τους όμως ήταν περιορισμένη και όχι ευρέως διαδεδομένη λόγω:

Κόστους

Κοινωνικών ταμπού

Περιορισμένης κατανόησης για το πώς μεταδίδονται οι ασθένειες

⚰️ 4. Συνέπειες σε κοινωνία και πολιτική
    Οι ΣΜΝ ήταν τόσο συχνές που επηρέασαν πολιτικές αποφάσεις, στρατιωτικές εκστρατείες (λόγω άρρωστων στρατιωτών), ακόμη και βασιλικά σόγια.

Για παράδειγμα, λέγεται πως ο Ερρίκος Η' της Αγγλίας ίσως να είχε σύφιλη — ή τουλάχιστον να αντιμετωπιζόταν για αυτή.

⚔️ 2. Ο στρατός και οι αρρώστιες
    Οι στρατιώτες ήταν επίκεντρο μετάδοσης: μετακινούνταν, εκπορνεύονταν γυναίκες, και κολλούσαν μαζικά ασθένειες.

Πολλοί στρατοί διατηρούσαν στρατιωτικά πορνεία, αλλά ταυτόχρονα τιμωρούσαν όσες γυναίκες διαπιστωνόταν πως είχαν ασθένειες.

Η σύφιλη γινόταν τόσο διαδεδομένη που μερικοί στρατιώτες την θεωρούσαν σχεδόν «αναμενόμενη»

������ 4. Το προφυλακτικό ως πολιτισμικό ταμπού
    Τα πρώτα προφυλακτικά, από έντερο ζώου ή λινό ύφασμα, θεωρούνταν ανήθικα ή αμαρτωλά.

Οι «σεμνές» κοινωνικές τάξεις (π.χ. Καθολικοί, πουριτανοί) απέφευγαν κάθε πρόληψη — έβλεπαν την αντισύλληψη ως πρόκληση προς τον Θεό.

Μόνο οι «ελευθεριακοί» ή μορφωμένοι κύκλοι άρχισαν να συζητούν για αυτά πιο ανοιχτά (π.χ. στο Παρίσι ή τη Βιέννη του 18ου αιώνα).

Άρα, ναι, υπήρχαν προφυλακτικά, και όσοι δεν τα χρησιμοποιούσαν κολλούσαν ΣΥΦΙΛΗ.
    Να γιατί έγιναν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
    Μετά ήρθε το AIDS στην Αφρική όπως λες αγράμματε που δεν χρησιμοποιούν και έχουν έως και τα βρέφη aids.

Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
    Last edited by Aeon; 26-05-2025 at 14:31.

Senior Member
    Quote Originally Posted by tziovani View Post
    ..
    υγ. αληθεια δεν μας εχεις πει , που δουλευεις ....τις σπουδες σου ....
    θα σου πω αναλυτικα αν ενδιαφερθω να σε κανω πελατη ή εργοδοτη μου. θα σου στειλω πληρες βιογραφικο.
    τις αλλες κατηγοριες συνανθρωπων και ειδικα αγνώστους, δεν τις ενημερωνω για προσωπικα και επαγγελματικα μου δεδομενα...

Senior Member
    Ναι tziovani ακόμα και με τν στοματικό έρωτα μπορείς να κολλήσεις κάποιο αφροδίσιο νόσημα. Συμβαίνει δεν είναι σπάνιο, μια συγγενής μου που είναι δερματολόγος μου έχει πει ότι έχει δει διάφορα. Όπως επίσης και με το προφυλακτικό μπορείς να κολλήσεις κάτι, αν ο άλλος είναι φορέας κάποιου ΣΜΝ και δεν φοράς προφυλακτικό κολλάς 100% απλά το προφυλακτικό σε προστατεύει εν μέρη αλλά όχι τελείως . Γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να πηγαίνουμε με όποιον τύχει ειδικά χωρίς προφύλαξη και ναι πρέπει να κάνουν εξετάσεις άντρες γυναίκες, και όχι μόνο οι γυναίκες όπως ανάφερες κάποια στιγμή. Γιατί αυτή την ηλιθια αντίληψη ότι μόνο οι γυναίκες κολλάνε ή εφόσον δεν έχω κάποιο σύμπτωμα δεν έχω κολλήσει κάτι άρα δεν κάνω εξετάσεις, την έχουν αρκετοί άντρες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by tziovani View Post
    δλδ εσυ τι παιρνεις απο εδω μεσα ? την αναγνωριση απο 3-4 ακαουντ εδω μεσα ? μικροκοσμος ....

τα υπολοιπα που γραφεις η΄ γραφουν ειναι ντουκου
    Τι παίρνω? Ξέρω εγώ? Παρεούλα κάνουμε όλοι, αυτό υποθέτω παίρνω, γιατί δε χαλαρώνεις λίγο κι εσύ αλλά είσαι συνέχεια με το δάχτυλο στη σκανδάλη? Δεν είσαι για συζήτηση, κοίτα να ηρεμήσεις..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marylou25 View Post
    Ναι tziovani ακόμα και με τν στοματικό έρωτα μπορείς να κολλήσεις κάποιο αφροδίσιο νόσημα. Συμβαίνει δεν είναι σπάνιο, μια συγγενής μου που είναι δερματολόγος μου έχει πει ότι έχει δει διάφορα. Όπως επίσης και με το προφυλακτικό μπορείς να κολλήσεις κάτι, αν ο άλλος είναι φορέας κάποιου ΣΜΝ και δεν φοράς προφυλακτικό κολλάς 100% απλά το προφυλακτικό σε προστατεύει εν μέρη αλλά όχι τελείως . Γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να πηγαίνουμε με όποιον τύχει ειδικά χωρίς προφύλαξη και ναι πρέπει να κάνουν εξετάσεις άντρες γυναίκες, και όχι μόνο οι γυναίκες όπως ανάφερες κάποια στιγμή. Γιατί αυτή την ηλιθια αντίληψη ότι μόνο οι γυναίκες κολλάνε ή εφόσον δεν έχω κάποιο σύμπτωμα δεν έχω κολλήσει κάτι άρα δεν κάνω εξετάσεις, την έχουν αρκετοί άντρες.
    Και πάλι 100% ασφάλεια δεν υπάρχει.. Οταν κάναμε τη δερματολογία μας έλεγε ένας καθηγητής τυχαίο περιστατικό που είχε την περίοδο εκείνη με μια νέα κοπέλα ασθενή του που της βρήκε AIDS. Η κοπέλα είχε κανει μόλις δυο σχέσεις στη ζωή της, σοβαρές κιόλας. Και έπαθε αυτό.. Οταν πηγαίνεις με κάποιον πηγαίνεις και με όλο το ιστορικο του..

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234