Results 1 to 7 of 7
Thread: Ιδψ και οδήγηση
-
28-04-2025, 15:55 #1
Ιδψ και οδήγηση
Παιδιά καλησπέρα!! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την οδήγηση εγώ θέλω να βγάλω και έχω ξεκινήσει το δίπλωμα δεν έχω ξανά οδηγήσει αλλά θέλω πολύ μιας και δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα να φταίει το ότι δεν οδηγάω και με δύο παιδιά χρειάζεται! Το πρόβλημα μου είναι μην μου κολλήσει καμία σκέψη κακή δηλαδή μην κάνω κακό σε κάποιον μην τρακάρω μην κάνω καμία βλακεία και με ρίχνει όλο αυτό ψυχολογικά δυστυχώς έχει κανείς κάποιο κόλλημα και αν ναι πως το αντιμετωπίσατε; Θέλω πολύ να οδηγήσω να νιώσω πιο ανεξάρτητη και να μην χρειάζεται κάθε φορά να λέω στον πατέρα μου ή στον άντρα μου πήγαινε με εκεί απλά με κρατάνε και οι φοβίες εξαιτίας της ΙΔΨ μου
- 08-06-2025, 10:12 #2
Κανένας δεν μπορεί να μου δώσει μια συμβουλή κάτι ;
08-06-2025, 10:47 #3
09-06-2025, 01:04 #4
Ναι και μου είπε πως τέτοιες σκέψεις κάνουν και οι υγιείς ψυχικά απλά δεν τους κολλάει η ιδέα! Εμένα ο φόβος μου είναι μην μπω στο αντίθετο ρεύμα πώς διαχειρίζεστε εσείς όλο αυτό; Γίνεται ένας άνθρωπος με Ιδψ να οδηγάει χωρίς να τον ενοχλούν οι σκέψεις;
12-09-2025, 10:17 #5
Καλη σου μέρα! Πολυ καλά το σκέφτηκες, είναι πολύ χρήσιμο εφόδιο το να μπορείς να οδηγάς και να μην είσαι εξαρτημένη να σε πηγαίνουν οι άλλοι κάπου. Η γνώμη μου είναι να μην κάνεις πολύ overthinking. Όλοι περάσαμε από αυτά που λες. Και βλακείες να κάνουμε, και να μας βρίσουνε στο δρόμο και να τρακάρουμε κλπ. Κατ’ αρχας πήγαινε και ξεμπέρδευε με το διαδικαστικό. Πήγαινε κάνε τα μαθήματα, δώσε εξετάσεις και πάρε το δίπλωμα. Και μετά σιγά σιγά ξεκινάς. Ετσι κι αλλιώς κανείς δεν έμαθε πραγματικά να οδηγάει από τα λιγοστά μαθήματα με το δάσκαλο. Όλοι μας μόνοι μας μάθαμε με την εξάσκηση πάνω στο τιμόνι μετά. Καλό θα ήταν αν μπορείς τον πρώτο καιρό να έχεις μαζί σου κάποιο συνοδηγό λίγο να σε βοηθάει που θα είσαι αγχωμένη. Για αρχή δηλαδή παίρνε το σε διαδρομές που να μπορεί να είναι μαζί σου ο πατέρας ή ο σύζυγος. Κι αφού οδηγούν και οι ίδιοι θα μπορούν να σου πουν και καμιά συμβουλή πάνω στον τρόπο που οδηγάς (Αν βέβαια υποθέσουμε ότι είναι ήρεμοι και συνετοί οδηγοί οι ίδιοι, αλλιώς μπορεί να σε ζαλίζουν και να σε κάνουν χειρότερα). Επιπλέον, για αρχή θα διαλέγεις μικρές διαδρομές σε δρόμους που νιώθεις άνετα. Δε θα πας κατευθείαν στον αυτοκινητόδρομο που θα σε προσπερνάνε ταυτόχρονα μηχανάκια και από τις δύο μεριές. Θα είσαι ψύχραιμη, συγκεντρωμένη, δε θα αγχώνεσαι ότι καθυστερείς, θα πηγαίνεις αργά και δεξιά κι όποιος θέλει ας βγάλει φλας να προσπεράσει, εσύ θα είσαι συγκεντρωμένη στην οδήγηση σου. Η εξοικείωση, η άνεση και η (σχετική) ταχύτητα θα έρθουν από μόνα τους σιγά σιγά παρακάτω. Οπως και το να εξοικειωθείς με πράγματα που στην αρχή θα σε δυσκολεύουν (Προσπεράσεις, αλλαγή λωρίδας, παρκάρισμα κλπ) Για αρχή εστίασε όσο γίνεται σε απλές διαδρομές, χωρίς πολλά από τα παραπάνω και απλά οδήγα ώστε να «τριφτείς» όσο γίνεται πιο πολύ στα βασικά. Να ρθει δηλαδή η ώρα που η βασική οδήγηση θα γίνεται πλέον αυτόματα. Και παρακάτω θα ρθει σιγά σιγά και η εξοικείωση με τα υπόλοιπα, τα πιο δύσκολα. Μην τα σκέφτεσαι όλα από την αρχή και σου φαίνονται βουνό. Κολύμβηση μαθαίνεις κολυμπώντας. Ξεκίνα εσύ με τον τρόπο που είπαμε και η άνεση θα έρθει παρακάτω από μόνη της. Θα ρθει η στιγμή που δε θα χρειάζεται να σκέφτεσαι πλέον τίποτα από τα διαδικαστικά, θα κάθεσαι απλά στην πολυθρόνα σου πίσω από το τιμόνι και θα λες πάω από εδώ εκεί, και θα γίνονται όλα από μόνα τους. Εσύ απλά θα έχεις την προσοχή στο δρόμο και τους άλλους οδηγούς και πεζούς. Εγω θα ευχηθώ από τώρα καλορίζικη η νέα οδηγός και καλές διαδρομές να έχεις :) Α και που είσαι? Μη σκέφτεσαι το OCD και αγχώνεσαι, μια χαρά θα είσαι. Κι εγώ έχω κάτι παρόμοιο, CDO λέγεται, είναι σαν το OCD, μόνο που τα γράμματα είναι στη σωστή αλφαβητική σειρά όπως θα έπρεπε.. :p
12-09-2025, 17:15 #6
12-09-2025, 17:18 #7
το θεμα δεν ειναι αν θα σε ενοχλουν οι σκεψεις.. εφοσον εχεις εμμονες, αν δεν ειναι αυτες με το αυτοκινητο, θα ειναι καποιες αλλες τα διαστηματα που εισαι αρρυθμιστη. το θεμα ειναι αν μπορει να γινεις επικινδυνη για εσενα και τους αλλους, στην οδηγηση. αυτο ειναι το μονο θεμα.