Ημικρανική αύρα.το έχει κάνεις? - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 13 FirstFirst ... 3111213
Results 181 to 187 of 187
    Senior Member
    Μετά από μια ώρα εχθές μου πέρασε. ...τώρα δεν είναι θολό Είμαι καλά...αλλά κράτησε για μια ώρα θολό χθες... τέλος πάντων ελπίζω να ηρεμήσω γιατί από το ένα στο άλλο με πάει πάλι...επίσης τώρα εχω σαν δύσπνοια εστιάζω στην αναπνοή μου δεν μπορώ να κοιμηθώ νιώθω σαν κούραση στην ανάσα...προσπαθώ να είμαι ήρεμη

Senior Member
    Εντάξει, ψυχραιμία με αυτά, τα έχουμε ξαναπεί, είναι το άγχος σου που ψάχνει να βρει δίοδο να βγει, να σωματοποιηθει. Απο μια άποψη είναι καλό αυτό γιατί εκτονώνεται και φεύγει, ειχες μαζεμένο πολύ από ότι φαίνεται. Αλλα τα ψυχοσωματικά που σου κάνει είναι προφανώς πολύ δυσάρεστα. Επόμενο είναι όταν εστιάζει η προσοχή σου εκεί (πχ αναπνοή) να εντείνεται και το αντίστοιχο σύμπτωμα. Αν την άλλη μέρα σκεφτείς κάτι άλλο θα σε πιάσει εκεί. Από αυτό και μόνο μπορείς να καταλάβεις ότι είναι από το άγχος και την κακή ψυχολογία σου. Προσπάθησε όσο μπορείς να κοιμάσαι καλά, να ξεκουράζεται ο οργανισμός σου, είναι πολύ βασικό αυτό και για τα ψυχολογικά και τα άγχη. Εγω έχω μεγάλο θέμα με τον ύπνο μου. Πολλές φορές για να ηρεμήσω και να κοιμηθώ αφήνω να παίζουν βιντεάκια σαν κι αυτό εδώ, με ηρεμούν. Δοκίμασε το μήπως σε βοηθήσει. Μην το βάλεις κάτω, άμα πεισμώσεις και αντέξεις τη φουρτούνα μετά θα ηρεμήσεις και θα βγεις δυνατότερη από όλο αυτό και με πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον. Κανε τα συμπτώματα σου «φίλους» σου. Μάθε τα ώστε να μπορείς να τα διαχειρίζεσαι ευκολότερα και να μη σε αιφνιδιάζουν όταν σε πιάνουν. Και μάθε να διακρίνεις ποια είναι τα συνήθη συμπτώματα του άγχους σου ή πότε συμβαίνει κάτι άλλο, καινούριο. Γιατί και οι αγχώδεις «δικαιούνται» να αρρωσταίνουν, μην τα αποδίδουμε όλα στο ψυχολογικό. Γενικά προσπάθησε να παραμένεις ψύχραιμη και ήρεμη ώστε να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος, ο λεγόμενος «φόβος του φόβου». Βρες πραγματάκια που σε ηρεμούν να μπορείς να καταφεύγεις τις δύσκολες ώρες, όπως το να ακούσεις λίγη κλασική μουσική. Αναλόγως τι δουλεύει για τον καθένα, εσύ θα βρεις τα δικά σου φυσικά «ηρεμιστικά».

https://youtu.be/bn9F19Hi1Lk?si=jfZ0SGlBmDDfw0aD

Senior Member
    Εδώ και λίγες μέρες νιώθω μια αίσθηση ότι θα παθω ανακοπή
    Μια κούραση και αίσθηση ότι θα λιποθυμήσω και θα σβήσω....ελπίζω να μην πεθάνω έχω και μικρό παιδάκι...γενικά είμαι πολύ αγχωμενη...δεν τα πολύ καταφέρνω.εσθ τι κάνεις?

Senior Member
    Εντάξει, αυτή την αίσθηση του «νομίζω ότι θα πάθω ανακοπή και θα σβήσω» την έχεις ξανανιώσει, έχεις πάει και στον καρδιολόγο και δε βρήκε κάτι οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι ο παράγοντας άγχος που επηρεάζει. Κοιτα να δεις, κι εγώ αυτές τις μέρες σέρνομαι, πονάει το κορμί μου, δεν έχω κουράγιο, με το ζόρι να κάνω κάτι. Αλλα η διαφορά είναι ότι επειδή (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της ζωής μου..) δεν αγχώνομαι τι στο καλό μου συμβαίνει και νιώθω έτσι, δεν έχω αυτό το φόβο που λες ότι «θα σβήσω». Εμενα ξέρω από κάθε χρόνο ότι με επηρεάζει αυτή η αλλαγή της εποχής, η υγρασία, τα ασταθή βαρομετρικά. Μεχρι ο οργανισμός να κάνει μια προσαρμογή στο φθινόπωρο είμαι έτσι. Με πιάνει σε άκυρες ώρες υπνηλία, ενώ γενικά έχω πρόβλημα με τον ύπνο, άλλες φορές μου κάνει πονοκέφαλο. Τα ξέρω αυτά. Εσυ που έχεις λίγο παραπάνω αυτό το άγχος μην πάθεις κάτι κατευθείαν ο φόβος αυτός λειτουργεί πολλαπλασιαστικά πάνω σε οποιοδήποτε σύμπτωμα και φοβάσαι το χειρότερο. Μην ανησυχείς, δεν πεθαίνει έτσι εύκολα ο άνθρωπος, εδώ θα είσαι και θα καμαρώνεις το παιδάκι σου καθώς θα μεγαλώνει. Κοιτα όμως να τα φιλοσοφήσεις λίγο αλλιώς τα πράγματα και να αποβάλλεις αυτό το υπερβολικό άγχος το οποίο όταν παραμείνει για καιρό μπορεί όντως να γίνει νοσογόνο. Κάντο και για σένα αλλα και για το παιδί σου. Σε αυτές τις ηλικίες απορροφούν τα πάντα σαν σφουγγάρια και αυτό το άγχος σου μπορεί να το επηρεάσει (άθελα σου). Μην υποτιμήσεις ποτέ τις κεραίες και το αισθητήριο του. Χάρισε του μια πιο ήρεμη μητέρα. Κι άμα είναι να πάθουμε κάτι ας το πάθουμε, μήπως μπορούμε όλα να τα ελέγξουμε? Οχι.. Δε λέω βέβαια να αγνοείς τα συμπτώματά σου ή να μην κάνεις τις εξετάσεις σου ή να μην πηγαίνεις στο γιατρό όταν πρέπει, αλλα παρατήρησε τον εαυτό σου με ψυχραιμία όσο γίνεται και μάθε να διαχωρίζεις ένα γνωστό σύμπτωμα του άγχους σου που έχει εμφανιστεί πολλές φορές, το έχεις ελέγξει με το γιατρό και όλα τα απαραίτητα, από κάτι άλλο, καινούριο ή από μια αλλαγή ή επιδείνωση. Αλλα πάρε και λίγο μακριά το μυαλό σου από όλα αυτά. Σπάσε το φαύλο κύκλο. Οσο η αγχωμένη σκέψη σου τριγυρνάει στα συμπτώματα τόσο θα σκέφτεσαι το χειρότερο. Πάντως μη σου κάνω τον έξυπνο, έχω περάσει τέτοιες φάσεις στο παρελθόν και ξέρω πόσο δύσκολο και δυσάρεστο είναι. Κανε κουράγιο.. Άστο να εκτονωθεί, να βγει, να περάσει και μετά να σε αφήσει ήσυχη. Οσο παραμένεις (το κατα δυναμιν..) ψύχραιμη, τόσο ευκολότερα θα σε αφήσει ήσυχη. Το καύσιμο όλου αυτού είναι το δικό σου υπερβολικό άγχος και το απλό τετριμμένο σύμπτωμα είναι η αφορμη απλά.

Senior Member
    Eιλικρινα σε ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνεις...δεν υπάρχουν λόγια....να σε έχει ο Θεός καλά και σένα και τους δικούς σου ....μακάρι να υπάρχει περισσότερη άνθρωπια εκεί εξω

Senior Member
    Απόψε δεν μπορώ ν κοιμηθώ...νιώθω σαν ναυτία ανακατοσουρα στο στομάχι..πάω να κοιμηθώ και νιώθω ότι θα κάνω εμετό....με έχει πιάσει πανικός τώρα....γιατί αισθάνομαι έτσι? Νιώθω ότι έχω κάτι σοβαρό για να μην με παίρνει ο ύπνος από την ναυτία...η αλήθεια είναι ότι σήμερα είχα μια απαίσια μέρα.... αλλά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό

Senior Member
    Με ενοχλεί το στομάχι μου σαν ανακατοσουρα λες και θα κάνω εμετό σαν καούρα...μια περίεργη αίσθηση...η οποία δεν με αφήνει να κοιμηθώ...και το μυαλό μου πάει στο χειρότερο....

Page 13 of 13 FirstFirst ... 3111213