Results 211 to 213 of 213
Thread: Ημικρανική αύρα.το έχει κάνεις?
-
06-11-2025, 11:19 #211Senior Member
Καλή σου μέρα. Ψυχραιμία και σταθερά το τιμόνι (του μυαλού) κράτα.. Έλα να κάνουμε παρεούλα λοιπόν. Για πες μας? Τι νομίζεις ότι έχεις? Τι φοβάσαι ότι θα πάθεις?
- 06-11-2025, 20:16 #212Senior Member
Ένιωθα πολύ έντονη ναυτία και αίσθηση αδυναμίας λες και ήθελα να κλείσουν τα μάτια μου να κοιμηθώ...κράτησε δύο ώρες...μετά ένιωθα καλύτερα...τώρα νιώθω κάπως περίεργα όταν αναπνέω λες και έχω βάρος στο στήθος και ότι δεν αναπνέω καλά...προσπαθώ να σκέφτομαι ψύχραιμα αλλά άμα σε πιάσει πανικός πάει το χάνεις εκείνη την στιγμή...ελπίζω να κοιμηθώ καλά τουλάχιστον μετά να ξεκουραστω
07-11-2025, 13:10 #213Senior Member
Είδες όμως τώρα τι συμβαίνει? Πέρασαν κάμποσες ώρες γιατί έγραψες το απόγευμα χτες και άκου τον εαυτό σου τι λεει, τι ωραία και αντικειμενικα περιγράφει τα απλα συμπτώματα. Ναυτια, αισθηση αδυναμιας, υπνηλια, δυσπνοια και βαρος στο στηθος. Παω στοιχημα οτι αν τα εγραφες το πρωι θα ηταν χαοτικα, «δε νιωθω καλα, κατι κακο μαλλον θα μου συμβει, νομιζω θα πεθανω». Επιτηδες σου ζητησα να τα γραψεις, να τα εχεις να μπορεις να τα διαβασεις αλλη ωρα μετα και να δεις πως ενιωθες τοτε και οτι τελικα δε συνεβη τιποτα κακο. Ας πουμε οτι αυτο ηταν ενα μινι ονλάιν ημερολογιο που τα σημειωσες τα χτεσινα. Συνεχισε το, κανε το ιδιο, παρε ενα σημειωματαριο ημερολογιο και γραφε καθε φορα που νιωθεις ετσι μερα και ωρα και τι αισθανεσαι. Για σενα μονο καντο. Και θα το εχεις σαν βιβλιο μετα να ανατρεχεις αλλες ωρες να τα διαβαζεις και να απομυθοποιεις το συμπτωμα. Εχεις δικιο σε αυτο που λες οτι την ωρα του πανικου ολοι ειμαστε πελαγωμενοι. Εκεινη την ωρα προσπαθεις να αντεξεις τη δυσκολη στιγμη οπως οπως μεχρι αυτη να περασει. Αλλη ωρα ομως μπορεις να κανεις τετοια ωραια πραγματακια να προετοιμασεις τον εαυτο σου για την επομενη ωρα κρισης. Η προετοιμασια θα γινεται την ωρα της ηρεμιας. Ενα ωραιο λατινικο ρητο λεει «Amat Victoria Curam» (=Victory loves preparation) Πάω να το προσθεσω στο καινουριο θρεντακι μου
Φερε κι εσυ τιποτα αμα βρεις κατι που σου αρεσει η σε εκφραζει. Και ολοι οι φιλοι συμφορουμιτες εννοειται..
Ελπιζω να νιωθεις καλυτερα σημερα. Καλημερα και καλο Σαββατοκύριακο να εχεις ευχομαι. Να βρουμε και λιγο ισιωμα , οχι μονο ανηφορα, καλα τα λες…