Results 1 to 5 of 5
Thread: Τα χάνω ;
-
30-04-2025, 00:19 #1
Τα χάνω ;
Καλησπέρα και από εμένα! Μετά από πολύ καιρό που παρακολουθώ αποφάσισα να γράψω και εγώ το πρόβλημά μου να δω αν σχετίζεται κανένας!
Γυρνάμε πριν 7 χρόνια όπου έπαθα μια κρίση πανικού! Το συναίσθημα αυτό με τρόμαξε τόσο πολύ που δε μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου! Άργησα πολύ να μιλήσω κάπου και ακολούθησαν 2 δυνατές περίοδοι καταθλιψης από τότε άλλαξε όλη η ζωή μου. Ακολούθησα 2 θεραπείες φαρμάκων στις οποίες με το που είδα ότι ήμουν καλύτερα τις σταμάτησα. Πλέον υπάρχουν αρνητικές σκέψεις επίσης νιώθω ότι δεν ελέγχω το μυαλό μου και έχω πάρα πολλές φοβίες. Ο γιατρός δεν έχει δώσει διάγνωση όπως διπολική ή ocd γιατί λέει πως απλά δεν υπάρχουν και περνάω μετατραυματικό στρες! Υπάρχουν περίοδοι που είμαι καλά και μέρες που δεν βγαίνουν.. νιώθω πως έχω 2 ζωές μια στο μυαλό μου και τη κανονική και αυτό με φοβίζει και με κρατάει πίσω. Δε ξέρω τι είναι αυτό που συμβαίνει αλλά θέλω να τελειώσει κάποτε! Ακόμα έχω χιούμορ ακόμα είμαι κοινωνικός και ακόμα είμαι τελείως λειτουργικός και αυτό είναι παράξενο!
- 30-04-2025, 00:29 #2
30-04-2025, 01:46 #3
Από την στιγμή που έγινε διάγνωση για κατάθλιψη και συστήθηκε αγωγή με αντικαταθλιπτικά ή αντιψυχωσικά από γιατρό ή γιατρούς, τότε σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Να γνωρίζεις ότι τα φάρμακα αυτά δεν τα σταματάμε επειδή αισθανόμαστε καλύτερα μετά από λίγους μήνες(εκτός και εάν οι γιατροί αποφάσισαν έτσι, πράγμα δύσκολο)' εάν λοιπόν διακόψουμε αυτοβούλως την αγωγή, μετά από περίπου δύο μήνες τα συμπτώματα επανέρχονται δριμύτερα και είναι δύσκολο να ανταποκριθεί ο εγκέφαλος στην ίδια ή σε άλλη αγωγή' αν και το έψαξα πολύ ή αιτία παραμένει αδιευκρίνιστη.
Αυτά τα γράφω μετά λόγου γνώσεως διότι τα έχω περάσει και δεν λέω ότι έγινα καλά, αλλά είμαι αρκετά καλύτερα από ότι πριν ένα χρόνο.
Ευχαριστώ.
30-04-2025, 18:56 #4
Οχι όχι τη σταμάτησα μόνος γιατί απλά ήμουν μικρός και το είχα αλλιώς στο μυαλό μου για τα φάρμακα!
Αυτό που σκέφτομαι είναι μη γυρίσουν ήλοι μέρες τότε με τη κρίση πανικού που ήταν ανυπόφορες και έχασα τον εαυτό μου! Επίσης σκέφτομαι και φοβάμαι μήπως είναι κάτι σοβαρό όλο αυτό και εξελιχθεί σε κάτι που δε μπορώ να κοντρολάρω και μου καταστρέψει μια πολύ όμορφη ζωή που έχω και επίσης έχω πάρα πολλά υπαρξιακά προβλήματα που με κρατάνε πίσω! Οπως ότι η ζωή θα φέρει πολλές στεναχώριες ή πιο είναι το μεγάλο νόημα κτλπ! Γενικά δε μου ρχουν βγάλει διάγνωση για κάποια διαταραχή! Έκανα ψυχοθεραπεία 1 χρόνο μέχρι 4 μήνες πριν και σταμάτησα γιατί ήθελα να δω πως θα ανταπεξέλθω μόνος
30-04-2025, 18:58 #5
Η αρχική διάγνωση έγινε για διαταραχή φόβου πανικού! Δε ξέρω γενικότερα είναι πολύ περίεργο γιατί υπάρχουν μέρες που περνάω πανέμορφα και αυτό με προβληματίζει! Μάλλον μου έκανε πολύ κακό που τα έψαξα όλα μόνος δοαβασα τα πάντα για διαταραχές και έτσι βρήκα σε κάθε μια κάποιο κοινό σύμπτωμα όπως είναι και λογικό! Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρω στο τέλος! Μάλλον πρέπει απλά να δεχτώ ότι δεν είναι κάτι τόσο κακό και δε θα πάθω κάτι από αυτό