Ψάχνω επειγόντως έναν τρόπο ο οποίος θα με βοηθήσει να γίνω και πάλι καλά και ειλικρι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

Ψάχνω επειγόντως έναν τρόπο ο οποίος θα με βοηθήσει να γίνω και πάλι καλά και ειλικρι

είμαι 26 χρονών και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζω συμπτώματα υπέρ κόπωσης καθώς και αγχώδης διαταραχής κατά κύριο κατά την συναναστοφή μου με κόσμο .
    Τα συμπτώματα αυτά έχω προσπαθήσει κατά καιρούς να τα εξαλείψω, όπως με την βοηθεια φαρμακευτικών αγωγών καθώς πριν 3 χρόνια και για έναν συνεχόμενο χρόνο έπαιρνα ( Centract, Cipralex) όπως επίσης και με την βοήθεια ψυχολόγου καθώς για 2 χρόνια πήγαινα 1 φορά την εβδομάδα . Ωστόσο τίποτα από τα δύο δεν ήταν δραστικό ως προς το αποτέλεσμα που μου έδωσαν.

Η ζωή μου γενικότερα δεν ηταν ποτέ κοινωνική , καθώς από τα μαθητικά μου χρόνια όπου καθημερινός έπεφτα θύμα λεκτικού μπόυλινγκ και έπειτα με θυμάμαι να κλείνομε στον εαυτό μου και να κάθομαι ολημερίς μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή έτρωγα μπροστά στην οθόνη , ξενυχτουσα μπροστά στην οθόνη κλπ .

Γεγονός που πιστεύω επιδίδοναι την κατάσταση μου και με έκανε περισσότερο εξαντλημένο και που πιστεύω ότι έχει συμβάλει ακομα και στην σημερινή εμφάνισή μου καθώς πέραν των συμπτωμάτων που έχω το χρώμα μου αυτήν την στιγμή είναι κίτρινο προς το χλωμό και έχω έντονους μαύρους κύκλους.

Ψάχνω επειγόντως έναν τρόπο ο οποίος θα με βοηθήσει να γίνω και πάλι καλά και ειλικρινά πλέον δεν ξέρω που να στραφώ .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rumant View Post
    είμαι 26 χρονών και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζω συμπτώματα υπέρ κόπωσης καθώς και αγχώδης διαταραχής κατά κύριο κατά την συναναστοφή μου με κόσμο .
    ...
    Γεγονός που πιστεύω επιδίδοναι την κατάσταση μου και με έκανε περισσότερο εξαντλημένο και που πιστεύω ότι έχει συμβάλει ακομα και στην σημερινή εμφάνισή μου καθώς πέραν των συμπτωμάτων που έχω το χρώμα μου αυτήν την στιγμή είναι κίτρινο προς το χλωμό και έχω έντονους μαύρους κύκλους.

Ψάχνω επειγόντως έναν τρόπο ο οποίος θα με βοηθήσει να γίνω και πάλι καλά και ειλικρινά πλέον δεν ξέρω που να στραφώ.
    Στη θέση σου θα πήγαινα στον γιατρό μου να με δει και να προτείνει εξετάσεις αίματος. Η ωχρότητα που συνοδεύεται από χρόνια κόπωση χωρίς προφανή λόγο, σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι και θα έπρεπε να σε έχει ήδη κινητοποιήσει. Το ίδιο ισχύει και για τους μαύρους κύκλους (κάτω από τα μάτια υποθέτω). Μπορεί όλα αυτά να έχουν ψυχολογική προέλευση, μπορεί όμως και να σου λείπει κάτι (π.χ. σίδηρος ή κάποιες βιταμίνες). Δεν αποκλείεται βέβαια να οφείλονται στον τρόπο ζωής και τη χρήση ουσιών (καφές, αλκοόλ, κάπνισμα και έλλειμμα ύπνου είναι τυπικοί επιβαρυντικοί παράγοντες).

Πρέπει να ξεκινήσεις από αυτό, να δεις δηλαδή αν υπάρχει τελικά κάποιο οργανικό αίτιο πίσω απ' τα συμπτώματα που περιγράφεις εδώ. Ο γιατρός σου, βλέποντας την κλινική εικόνα σου και αξιολογώντας τις βασικές παραμέτρους και λειτουργίες (πίεση αίματος, παλμοί, ακρόαση αναπνοής, κλπ.), θα κρίνει με βάση το ιστορικό σου τι πρέπει να γίνει.

Member
    Πρώτα εξετάσεις αίματος...

Senior Member
    Η αγχωδης διαταραχή δημιουργει κουραση εξάντληση κτλ αυτο που πρέπει να κανεις είναι να τους γραψεις ολους στα @@ σου και να βγαινεις εξω με κόσμο, να λες την γνωμη σου στους αλλους χωρις φοβο και να μην σε νοιάζει τι σκέφτονται για σενα οι άλλοι ή πως θα σε κρινουν, βρες ανθρώπους που ταιριάζετε και περνάτε καλα και ξεκόλλα απο τον υπολογιστή, ο εχθρός σου ειναι ο καναπες σου. Η αγχωδης διαταραχή δεν φεύγει έτσι εύκολα ειναι χρόνια ασθένεια αλλα μπορεις να την ελέγξεις σε εναν βαθμο και να εχεις μια φυσιολογική ζωη.