Φόβος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22

Thread: Φόβος

Senior Member
    Παθών και γω ψυχοσωματικών από αρρωστοφοβια. Ειδικά πριν χρόνια που ο πατέρας μου έπαθε ανακοπή και έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η λέξη κληρονομικότητα μου δημιούργησε αρκετές φορές ψυχοσωματικά και άγχη που νόμιζα ότι θα πάθω καρδιά.
    Γνώμη μου και μένα κάνε τις απαραίτητες εξετάσεις για να αποκλείσεις το παθολογικό και από την στιγμή που θα βγουν καθαρές ξέρεις 100% ότι είναι ψυχοσωματικά από το άγχος και αντιμετώπισε τα ανάλογα.

Senior Member
    Εγώ κατά κάποιο τρόπο την ξεπέρασα την άρρωστο φοβία, έκανε τον κύκλο της και έφυγε, αλλά που και που μου βαράει την πόρτα

Senior Member
    Έχω ξετιναξει τον ιατρικό κλάδο τα τελευταία χρόνια ρε παιδιά...κουράστηκα
    Όλο νέες ιδέες μου μπαίνουν.. κ τα περισσότερα έχουν να κάνουν με καρδιά ή κεφάλι

Senior Member
    Τότε λογικά τα άγχη που περνάς φέτος έχουν εντείνει και τα ψυχοσωματικά.
    Βάλε αν είναι εφικτό άσκηση στην ζωή σου, τσέκαρε ασκήσεις αναπνοής και γενικά φυσικούς τρόπος χαλάρωσης.
    Θεώρησε το δεδομένο ότι δεν θα πάθεις τίποτα, μην ψάχνεις σπάνιες ασθένειες κτλ και αν πάλι δεν δεις ούτε έτσι βελτίωση τότε αν και όσο είναι εφικτό οικονομικά απευθύνσου σε έναν αξιόλογο ψυχολόγο /ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή να σε καθοδηγήσει.
    Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Unlucky1980 View Post
    Τότε λογικά τα άγχη που περνάς φέτος έχουν εντείνει και τα ψυχοσωματικά.
    Βάλε αν είναι εφικτό άσκηση στην ζωή σου, τσέκαρε ασκήσεις αναπνοής και γενικά φυσικούς τρόπος χαλάρωσης.
    Θεώρησε το δεδομένο ότι δεν θα πάθεις τίποτα, μην ψάχνεις σπάνιες ασθένειες κτλ και αν πάλι δεν δεις ούτε έτσι βελτίωση τότε αν και όσο είναι εφικτό οικονομικά απευθύνσου σε έναν αξιόλογο ψυχολόγο /ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή να σε καθοδηγήσει.
    Μακάρι να πάνε όλα καλά.
    Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες.
    Δυστυχώς με ψυχολόγο δοκίμασα για έναν χρόνο σχεδόν αλλά δεν βοηθήθηκα και τα οικονομικά μου δεν μου το επιτρέπουν αυτή τη στιγμή. Θα το δω εν καιρώ. Θα ξανακάνω ένα τσεκ απ' να μου φύγει η ιδέα...

Senior Member
    Κάνε το τσεκ απ να ηρεμήσεις αλλά δεν γίνεται κάθε φορά που αγχώνεσαι να τρέχεις στους γιατρούς. Δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος άγχους ετσι που μόνο καλό δεν κάνει.

Senior Member
    Μια άλλη οπτική είναι ότι πρόκειται για ψυχαναγκασμό που εκτονώνεται με τις εξετάσεις. Όπως και να έχει, εάν συνεχιστεί σε σημείο που η ποιότητα ζωής σου μειωθεί γιατί η εστίαση σου θα είναι μονοθεματικη, δηλαδή το μυαλό σου θα στρέφεται συνέχεια γύρω από το τι έχεις, να σκεφτείς και τη λύση της αγωγής (ουσιαστικά εννοώ να απευθυνθείς και σε ψυχίατρο, που μπορεί να συνταγογραφήσει αγωγή, ενώ ο ψυχολόγος όχι).

Page 2 of 2 FirstFirst 12