Αγχος κολονοσκοπησης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Senior Member

Αγχος κολονοσκοπησης

Γειά σας! Πανε χρονια από τη τελευταία φορά που ήμουν εδώ. Σιγουρα δεν θυμάστε αλλα πριν 5 χρόνια περίπου έπασχαν από τρομερό αγχος υγειας. Κρισεις πανικου κ σιγουρα καταθλιψη. Με τα χρόνια κάνοντας πολυ δουλειά με εμενα κ με ψυχολογο άλλαξα κ κάποια πραγνατα στη ζωή μου ηνουν απόλυτα καλα. Όμως ο εφιάλτης επέστρεψε από την αρχη του έτους. Χρειάστηκε να κανω μια επέμβαση κύστης κοκκυγος έψαχνα γιατρους ειχα απογοητευτεί τελικά την εκανα κ ολα πήγαν καλά κ εκει που ειπα θα ηρεμησω ξεκίνησε αλλος εφιάλτης. Ξαφνικά παρουσίασα δυσκιλιοτητα αιμα στις κενωσεις κ πονο που έρχονταν κ έφευγαν ενα μηνα κ τελικά τη Παρασκευή αποφάσισα να παω σε γαστρεντερολογο. Εχω διαγνωστεί με ραγαδα πρωκτου πριν 2 χρόνια αλλα κάνοντας θεραπεια ηταν ολα καλα. Ο γιατρος λοιπόν μου ειπε να κάνουμε κολονοσκοπηση για να είμαστε σίγουροι λογο του αιματος κ γενικά επειδή βλέπουμε πολλα τα τελευταία χρονια κ σε πιο μικρούς ηλικιακά ανθρώπους. Να σημειώσω πως είμαι 36 χρονων. Από εκείνη την ωρα έχουν διαλυθεί ολα. Ότι δουλειά εκανα τοσα χρονια εχει εξαφανιστεί. Δεν εχω ορεξη για τιποτα δν τρωω δν κοιμάμαι καλα μονίμως σκεφτο αι ότι θα εχω καρκινο κ θα πεθανω κ γενικά είμαι πολύ χάλια όσο κ να προσπαθω να το δουλέψω στο μυαλο μου. Εχθες το απογευμα ανέβασα κ ενα 37.5 κ φοβαμαι ακομα παραπάνω. Ολα τα ψάχνω πανω μου κ τα παρατηρώ. Δεν ξερω πως θα περασει ο καιρος μέχρι τότε.

Senior Member
    Ξέρω ότι αν σου πω να μην αγχώνεσαι δε θα λειτουργήσει, γιατί ξέρω πολύ καλά πως είναι να φοβάσαι και να τρελαίνεται το σώμα σου από τον φόβο. Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και θα προσευχηθώ για σένα. Να έχεις δύναμη μέσα σου.

Senior Member
    Σε ευχαριστώ τοσο πολυ!

Senior Member
    Δες το σαν πρόκληση για τον εαυτό σου, το να ηρεμήσεις αφου κανεις την κολονοσκοπηση και βγουν καλα τα αποτέλεσματα δεν θα βοηθήσει καθόλου γιατι αργότερα το μυαλό σου θα δημιουργήσει αλλο φοβο απο αλλο σύμπτωμα και θα γίνει φαύλος κύκλος. Αν καταφέρεις και νικησεις τον φοβο τωρα εισαι νικήτρια και στο μέλλον. Οι πιθανότητες να εχεις κατι είναι ελάχιστες κατω απο 0.5% ισως και λιγότερο οπότε βασισου σε αυτο. Αγχωσου μονο αν βγει κακη η κολονοσκοπηση οχι για το ΕΑΝ ΜΗΠΩΣ...

Το αίμα το πιο πιθανό είναι απο αιμορροΐδες και την δυσκοιλιότητα.

Καλα αποτελέσματα

Senior Member
    Έχεις απόλυτο δίκιο. Η αλήθεια είναι σήμερα είμαι πιο ηρεμη κ το εχω πιο ξεκάθαρο στο μυαλο μου. Θα το κανω εφόσον ο γιατρος το κρίνει απαραίτητο να απο εκει κ περα οτι ειναι να γινει θα γινει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Afroula View Post
    Έχεις απόλυτο δίκιο. Η αλήθεια είναι σήμερα είμαι πιο ηρεμη κ το εχω πιο ξεκάθαρο στο μυαλο μου. Θα το κανω εφόσον ο γιατρος το κρίνει απαραίτητο να απο εκει κ περα οτι ειναι να γινει θα γινει.
    Κοπελιά δεν παίζει καρκίνος επειδή είδες λίγο αίμα....ο καρκίνος σε διαλύει κ το νιώθεις.. εγώ πιστεύω δεν έχεις τίποτα ίσως αντε κάνα μικρή φλεγμονή...που θ σου δώσει αντιβίωση κ θα είσαι πένα...απλά εμείς οι άνθρωποι με πολύ άγχος είμαστε κ αρρωστοφοβικοι....θα δεις δεν θ έχεις τίποτα αξιο λόγου...περιμένουμε ν μοιραστείς την χαρά σου από τα καλά αποτελέσματα

Senior Member
    Δεν ηταν λιγο αιμα αυτη τη φορα 2 φορες ηταν πολυ σε ποσότητα για αυτο εχω τρελαθει. Προσπαθω κάθε μερα να μν το σκεφτομαι κ απλα να περιμενω να ερθει η ωρα να κανω την εξεταση να τελειωνω. Πλέον παρατηρώ τα πάντα πανω μου από τις κενωσεις κ ολα τα αλλα ψυχοσωματικα (ελπίζω να ειναι). Σήμερα ζυγιστικα κ ειδα 2 κιλα μειον σε 10 μερες βεβαια δν τρωω όπως ετρωγα λογο όλων αυτών. Γενικά είμαι μέσα σε ένα αγχος κ μια πιεση μέχρι να έρθει η ώρα της εξέτασης όσο κ να προσπαθω να ξεχαστω.

Senior Member
    Δεν ηταν λιγο αιμα αυτη τη φορα 2 φορες ηταν πολυ σε ποσότητα για αυτο εχω τρελαθει. Προσπαθω κάθε μερα να μν το σκεφτομαι κ απλα να περιμενω να ερθει η ωρα να κανω την εξεταση να τελειωνω. Πλέον παρατηρώ τα πάντα πανω μου από τις κενωσεις κ ολα τα αλλα ψυχοσωματικα (ελπίζω να ειναι). Σήμερα ζυγιστικα κ ειδα 2 κιλα μειον σε 10 μερες βεβαια δν τρωω όπως ετρωγα λογο όλων αυτών. Γενικά είμαι μέσα σε ένα αγχος κ μια πιεση μέχρι να έρθει η ώρα της εξέτασης όσο κ να προσπαθω να ξεχαστω.
    Σου το εγγυώμαι...κάποια φλεγμονή συνηθισμένο ...ο αδερφός μ είναι γιατρός κ εχω άποψη...θα δεις μόνο αντιβίωση θα πάρεις...καλή επιτυχία

Senior Member
    Ασε π μπορεί ν είναι εσωτερική αιμορροιδα ....έχω κάνει λεηζερ ηι αυτο κ είχα μια π έβγαζε 2 ποτήρια αίμα την φορά...έφτασα 27 αιματοκρίτη

Senior Member
    Θα ήθελα απλά να κλείσω τα μάτια μου να τα ανοίξω κ να έχουν όλα περασει. Νομίζω πως όταν θα κανω την εξεταση κ ο γιατρος θα μου ανακοινώσει ότι είναι όλα καλά αυτόματα θα ξανά γεννηθώ. Επερνα αντιβιωση για ιδρωταδενιτιδα που εχω 2 μηνες κ συμπληρώματα σιδήρου από εκει ξεκίνησαν όλα συν τα φάρμακα που πήρα για το χειρουργειο. Μακάρι να έχεις δικιο κ εύχομαι να επιστρέψω κ να σας πω ότι όλα είναι καλά κ να ξανά βρω τους ρυθμούς μου.

Senior Member
    Θα ήθελα απλά να κλείσω τα μάτια μου να τα ανοίξω κ να έχουν όλα περασει. Νομίζω πως όταν θα κανω την εξεταση κ ο γιατρος θα μου ανακοινώσει ότι είναι όλα καλά αυτόματα θα ξανά γεννηθώ. Επερνα αντιβιωση για ιδρωταδενιτιδα που εχω 2 μηνες κ συμπληρώματα σιδήρου από εκει ξεκίνησαν όλα συν τα φάρμακα που πήρα για το χειρουργειο. Μακάρι να έχεις δικιο κ εύχομαι να επιστρέψω κ να σας πω ότι όλα είναι καλά κ να ξανά βρω τους ρυθμούς μου.
    Θα κεράσεις γλυκο !οκ♡

Senior Member
    Quote Originally Posted by Babis1974 View Post
    Θα κεράσεις γλυκο !οκ♡
    Αυτό έλεγα τώρα με τη κολλητή μου
    ..θα κεράσω κλοτο κόσμο. Στείλε διεύθυνση να σου στείλω τουρτα!

Senior Member
    Αυτό έλεγα τώρα με τη κολλητή μου
    ..θα κεράσω κλοτο κόσμο. Στείλε διεύθυνση να σου στείλω τουρτα!
    Θα έρθω από παρισι π είμαι τώρα ν το φάω δια χειρός ....οκ ?

Καλησπέρα κι από μένα.Καταλαβαινω την κατάστασή σου γιατί είμαι ο ίδιος παθών με ιστορικό κρίσεων πανικού κτλ κτλ....Το τελευταίο δίμηνο είμαι κλινήρης λόγω ενός κατάγματος στο πόδι και σαν να μην έφτανε αυτό έβγαλα κι ένα σπυρί στον πρωκτό και με αποτελείωσε...Τελικά έσκασε μια μέρα έτρεξε αίμα και μαράθηκε μόνο του ενώ βέβαια τηρούσα κανόνες υγιεινής κτλ...Την τελευταία εβδομάδα μόλις τρώω νιώθω ζαλάδα και έχω αίσθημα παλμών πιθανών ανεβάζω και πίεση.Το πιεσόμετρο είναι στο ένα μέτρο αλλά δεν το βάζω.Να πάει να πνιγεί.Χειροτερα θα με κάνει σίγουρα καλύτερα όχι.Αν συνεχίσει ο γιατρός είναι μονόδρομος αλλά πρόσεξε:

Ελπίζω να μην κάνεις το λάθος να ψάχνεις όλη μέρα στο google τι μπορεί να έχεις για να κάνεις αυτοδιάγνωση.Καλο είναι να γνωρίζουμε αλλά αυτό σε άτομα σαν εμάς δρα αρνητικά.Το μυαλό μας πάντα σκαλωνει στην χειρότερη εκδοχή.Οταν πονάμε στο στομάχι φοβόμαστε ότι έχουμε καρκίνο.Οταν πονάει το κεφάλι μας φοβόμαστε ότι παθαίνουμε εγκεφαλικό.Αν νιώσουμε καμιά τσιμπιά στο στήθος πάμε για έμφραγμα.

Μάθε να το δουλεύεις και να συγκρατείσαι.Οι γιατροί εν τέλη είναι οι Θεοί μας και όλα θεραπεύονται.Κανεις δεν θέλει να ταλαιπωρείται στα ιατρεία αλλά έλα που μόνο εκεί βρίσκουμε την ίαση.Να σκέφτεσαι τα θετικά.Οτι δηλαδή άλλοι δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν ούτε εξέταση σε αντίθεση με σένα.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και ευχαριστώ που το μοιράστηκε μαζί μας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Babis1974 View Post
    Θα έρθω από παρισι π είμαι τώρα ν το φάω δια χειρός ....οκ ?
    Ενοειται ας είναι όλα καλά κ θα έρθω εγώ στο Παρίσι χαχαχαχχαχ

Page 1 of 2 12 LastLast