Alcohol addiction and recovery stories.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4

Alcohol addiction and recovery stories.

Κατόπιν ετών χρήσης κατάχρησης διακοπής relapse και ξανά, ανακάλυψα πως για αρχή είμαι Binge drinker. Αν πιω ένα δεν θα σταματήσω ποτέ εκεί. Βρίσκω τρομερά ύπουλο το αλκοόλ ως ουσία διότι υπάρχει παντού γίνεται φάση τρόπου ζωής και το πιο δύσκολο είναι να μάθεις να ζεις χωρίς αυτο. Κλείνω για ακόμη μια φορά ένα χρόνο καθαρή. Σκέφτομαι πως είναι μακροπροθεσμος στόχος ζωής να μην το βάζω στον οργανισμό μου. Κάθε ημέρα για εμένα είναι μέρα αναμέτρησης με τυχόν υποτροπή. Στην αρχή ήταν μέσο ανακούφισης κατόπιν εξάρτηση. Συμβάλλει η οριακή στην παρορμητική αυτό καταστροφική επανάληψη. Κάποια στιγμή όμως θέλω να πιστεύω πως μπορεί κάποιος να ζει χωρίς αυτό. Οποιος/α έχει ανάλογη εμπειρία ή θέλει να μιλήσει αποκλειστικά για το αλκοόλ δημιουργω μικρή φωλια. Εδώ δεν μπαίνει επίκριση κατακριση κτλ. Στο εξωτερικό πλέον έχουν ξεκινήσει δήθεν κίνημα επιφανει πρόσωπα " Δεν πίνω αλκοόλ είναι μεγα σφάλμα " μου κάνει εντύπωση το timing όταν πεθαίνουν καθημερινά από fentanyl αλλά ας μείνω στα της χώρας μας. Λυπάμαι για την κουλτούρα είτε χαρά είτε λύπη ας πιούμε. Υπάρχουν έφηβοι χωρίς τραύματα ή δυσλειτουργικο περιβάλλον που απλώς δοκιμάζουν στην εφηβεία κ ωωωππ νιώθουν καλύτερα διότι ίσως ενυπαρχει ήδη κάποια γενεαλογικη κλίση στην εξάρτηση και οι ιστορίες είναι πολλές. Εμένα υπήρξε φίλος δυνάστης αλλά καταλήγω κάθε φορά πως είναι ένα δηλητήριο με πολλές επιπλοκές στην υγεία και θέλει μεγάλη βοήθεια προσπάθεια επιμονή για να μένεις νηφάλιος και να αντέχεις τα σωθικά σου ή τους τοξικους άλλους. Ο καθένας μας έχει την ιστορία του. Θα χαρώ να διαβάσω και ιστορίες αποχής. Είμαι παλαιό μέλος έλειπα μεγάλο διάστημα από το forum αλλά υπήρξε κομβικό στάδιο στη ζωή μου όπως και οι άνθρωποι που γνώρισα εδω. Ευχαριστώ όποιον άντεξε να φτάσει στο τέλος του thread !
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Καλημέρα και καλή δύναμη στον αγώνα σου. Δεν έπινα σχεδόν ποτέ αλκοόλ, μου ήταν αδιάφορο γενικά, ωστόσο τον τελευταίο μισό χρόνο περίπου, ξεκίνησα να πίνω συστηματικά ένα με δύο ποτηράκια τσίπουρο κάθε βράδυ. Η αρχή έγινε μια μέρα που ήμουν αρκετά πιεσμένος από κάτι και παρατήρησα, με ευχαρίστηση, οτι μου βελτίωσε πολύ τη διάθεση, με χαλάρωσε. Πάσχω από χρόνια κατάθλιψη, ανθεκτική γενικώς στις αγωγές. Με εντυπωσίασε η έντονη χαλαρωτική επίδραση και βελτίωση της διάθεσης που προκαλούσε το αλκοόλ.
    Και χωρίς να το πολυ-καταλάβω έγινε καθημερινή η κατανάλωση του. Το θετικό είναι οτί ποτέ δεν ξεπερνάω τα δύο ποτηράκια, ωστόσο παρατήρησα παράλληλα πως άρχισα να το "ψάχνω" και να έχω πάντα ένα μπουκάλι καβάντζα για να μην ξεμείνω. Επίσης, άρχισα να αποκτώ και μια σχετική ανοχή στην κατανάλωση αλκοόλ, δεν με "πιάνει" όπως στις αρχές ας πούμε.
    Αυτές οι διαπιστώσεις με προβλημάτισαν αρκετά. Κυρίως η καθημερινή κατανάλωση. Από την άλλη σκέφτομαι πως ίσως είναι μια φάση και θα περάσει;
    Και πάλι καλή δύναμη και υπομονή στον αγώνα σου εύχομαι.

Είναι αυτό που γίνεται σαν αθώο αποκούμπι υπό έλεγχο αλλά η ανοχή αυξάνεται. Σου εύχομαι ολόψυχα ποτέ να μην νιώσεις πως εκείνο έχει τον έλεγχο. Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν το συμπαθούν και είναι του μέτρου διότι εγώ απέναντι σε αυτόν τον " εχθρό" δεν πίνω κανένα γιατί δεν ξέρω τι θα προκύψει.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Γεια σου Constantly Curious!!

είμαι η Breath από τα παλιά και τώρα Behappy χάρηκα που διάβασα το ποστ σου και ότι είσαι καλά.
    Είχα διαγράψει το λογαριασμό μου κάπου το 2019, αλλά το θλιβερό νέο του θανάτου του φίλου Macgyver, με έφερε εδώ ξανά το '23, αν και πλέον δεν συμμετέχω πολύ... Υπήρξε όμως και για μένα το φόρουμ σημαντικό και μου έδωσε πολλά κατά καιρούς. Πλέον αρκετά καλύτερα και εγώ από τα θεματάκια μου των αγχωδών διαταραχών, αλλά πάντα σε εγρήγορση, όταν βλέπω ότι πάω να χάσω την ισορροπία μου, χρειάζεται να προστατεύουμε τους εαυτούς μας για να μη χάνουμε την εσωτερική μας ηρεμία, και ο καθένας τελικά να εστιάζει σε ό,τι βλέπει ότι του κάνει καλό στη ζωή του.
    Για το αλκόολ, αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία εθισμού, όμως από κάποια κοντινά μου πρόσωπα γνωρίζω όλο αυτό που περιγράφεις, τις δυσκολίες και το πόσο εθιστικό, τοξικό είναι για την υγεία, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη ζωή γενικά...
    Εύχομαι να είσαι δυνατή και αισιόδοξη και sober και να μην το βάζεις κάτω!! :)
    Hit me with music...