Results 46 to 60 of 70
Thread: Κυριακή Γρίβα
-
29-07-2025, 00:33 #46
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Last edited by Aeon; 29-07-2025 at 12:03.
- 29-07-2025, 00:37 #47
ναι, είναι σύνηθες να επικαλούνται ψυχικές ασθένειες στα δικαστήρια για να το χρησιμοποιήσουν ως ελαφρυντικό.
Από την άλλη, έχω παρασταθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης σε δικαστήριο για αυτό το συγγενικό μου πρόσωπο με την δδ (έφτασε στα 37 για να καταφέρει να απεξαρτηθεί και να πάρει την διάγνωση) και το ανέφερα ο ίδιος στο δικαστήριο οπότε και ο εισαγγελέας μου απαίτησε διάγνωση -ο ίδιος ο συγγενής μου δεν το επικαλέστηκε γιατί δεν το παραδεχόταν για τον εαυτό του, εγώ όμως που τον ήξερα από μικρό ήμουν σίγουρος- και εγώ του εξήγησα τα παραπάνω, πως επειδή είναι χρήστης ουσιών η ψυχίατρος δεν μπορούσε να δώσει διάγνωση και του ανέφερα περιστατικά από τα ψυχωσικά επεισόδια του συγγενή μου. Τελικά δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, αν και τώρα έχει αποδειχτεί πως το δικαιούταν (στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή την ψυχωτική του πλευρά, δηλαδή την αδυναμία του να αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους που τον χρησιμοποιούν όπως φυσικά την εξάρτησή του από την ηρωίνη αφού του είχαν συμφωνήσει να του δώσουν αρκετή για να φέρει εις πέρας μια «δουλειά», εκμεταλλεύτηκε μια συμμορία που του την ανέθεσε ενώ παράλληλα ειδοποίησαν οι ίδιοι την αστυνομία ώστε να συλληφθεί, ώστε να κάνουν χρήση του νόμου περί συνεργασίας με τις αρχές και για να ελαφρύνουν την ποινή τους -ήταν καταδικασμένοι. Δεν του αναγνωρίστηκε ούτε καν η τοξικομανία του)
Κατά την γνώμη μου και σε ψυχωσικό επεισόδιο να ήταν ο δολοφόνος: όχι, η ασθένειά σου είναι ευθύνη σου και πρέπει εσύ να αποτανθείς για να βοηθηθείς, το ότι εσύ περνάς ψυχωσικό επεισόδιο δεν αναιρεί πως ο αθώος δολοφονήθηκε. άντε να είσαι 20, εκεί ίσως υπάρχει χώρος για ελαφρυντικό ' όταν έχεις περάσει τα 30 οφείλεις να έχεις βρει τι έχεις και να το φροντίσεις
29-07-2025, 00:40 #48
Last edited by Aeon; 29-07-2025 at 12:03.
29-07-2025, 00:44 #49
δεν εχω προσβαλει καμια γυναικα δολοφονημενη . μιλαω γαι την ψυχιατρικη ασθενεια ! ειπα απο την αρχη οτι τον πιστευω σε οτι ειπε . δεν ειπα σε καμια εκφραση τπτ για την δολοφομενη . ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ! παρε πισω οτι εχεις γραψει για μενα ! ειπα οτι τον πιστευω , οχι οτι ειναι ΑΘΩΟΣ . φυσικα να μπει φυλακη , αλλα ο τυπος εχει τα ζητηματα του . τεχνιωντως αποκρυπτεις στοιχεια ενω υπαρχουν καταθεσεις οτι ειχε διπολικη διαταραχη . προπαγανδιζεις οτι ειναι ενα ρεμαλι , ενω ειναι ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ! προσεχε τι γραφεις !
τα ιδια προσαπτεις σε μενα , σαπιο , και εν δυναμει κακοποιητη ? ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ?
29-07-2025, 00:51 #50
salvador εγώ δεν έγραψα πουθενά για το τι πιστεύω εγώ για τον δολοφόνο, παρέθεσα οτι έχει ειπωθεί στα site για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν αμφισβητώ αυτό που λες. Στη συγκεκριμένη υπόθεση όπως ανέφερα και πριν η εισαγγελέας είπε οτι δεν είχε διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή πριν το έγκλημα, και μετα το έγκλημα απο τους 3 ψυχιάτρους που τον εξέτασαν μονο ο 1 είπε για διπολική. Μπορεί να είναι και αυτό που λες εσύ, δεν κάνω υποθέσεις μίλησα γι' αυτα που έχουν δημοσιευτεί. Συμφωνώ σε αυτό που λες, ακόμη και αν ήταν σε ψυχωσικό επεισόδιο δεν τον κάνει λιγότερο δολοφόνο. Αν δεις προηγούμενες αναρτήσεις η συζήτηση ξέφυγε όταν έγιναν ερωτήσεις γιατί το θύμα πήγε με τον πρωην και γιατί δεν πήγε με τη φίλη.. Όταν ο άλλος φτάνει στο σημείο να υπονοήσει οτι το θύμα είχε σχέση για να δικαιολογήσει τον δολοφόνο και όταν προσπαθεί εδώ και ώρα να πείσει οτι ήταν σε ψυχωσικό επεισόδιο λες και είναι γιατρός τι να πω..
29-07-2025, 00:52 #51
Last edited by Aeon; 29-07-2025 at 12:04.
29-07-2025, 00:58 #52
29-07-2025, 01:03 #53
29-07-2025, 01:07 #54
Εισαγγελέας (του δίνει να αναγνώσει τη γνωμάτευση του): Έχετε διαγνώσει διπολική διαταραχή;
Κ. Γεωργιάδης: Ναι είναι πάθηση δια βίου και υποτροπιάζουσα. Παλιά τη λέγαμε μανιοκατάθλιψη γιατί έχουμε δύο πόλους: από τη μια μανία και από την άλλη κατάθλιψη. Στη μανία ο άνθρωπος είναι διαρκώς σε μια ένταση δεν μπορεί να ηρεμήσει μπορεί να κάνει χρήση ναρκωτικών.
Εισαγγελέας: Η νόσος αυτή μείωσε την ικανότητα του κατηγορούμενου να αντιληφθεί το άδικο των πράξεων του;
Κ. Γεωργιάδης: Ναι. Εάν εκείνη τη στιγμή είχε ένα μανιακό επεισόδιο θα μπορούσε.
29-07-2025, 01:08 #55
Σωστά, όλα τα παραπάνω είναι τα απολύτως εύλογα για να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε σχετικά με την υπόθεση. Και εσύ το έκανες και δείχνει λογικότητα. Κατά την γνώμη μου και χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την υπόθεση αλλά διαβάζοντας περιληπτικά, άνθρωπος που δολοφονεί άνθρωπο λόγω κτητικότητας (α) και μπροστά σε αστυνομικό τμήμα, δηλαδή χωρίς να φροντίσει να προφυλαχτεί από τις αρχές (β), θεωρώ ότι υπάρχουν πιθανότητες να βρισκόταν σε ψυχωσικό επεισόδιο ΄φυσικά μπορεί και όχι.
σίγουρα προκαλεί δυσφορία αν βλέπουμε ανθρώπους να δείχνουν κατανόηση ή ταύτιση με την πράξη, μένει να διατυπωθεί ξεκάθαρα αν εννοείται αυτόLast edited by salvador; 29-07-2025 at 01:30.
29-07-2025, 01:11 #56
Εισαγγελέας (του δίνει να αναγνώσει τη γνωμάτευση του): Έχετε διαγνώσει διπολική διαταραχή;
Κ. Γεωργιάδης: Ναι είναι πάθηση δια βίου και υποτροπιάζουσα. Παλιά τη λέγαμε μανιοκατάθλιψη γιατί έχουμε δύο πόλους: από τη μια μανία και από την άλλη κατάθλιψη. Στη μανία ο άνθρωπος είναι διαρκώς σε μια ένταση δεν μπορεί να ηρεμήσει μπορεί να κάνει χρήση ναρκωτικών.
Εισαγγελέας: Η νόσος αυτή μείωσε την ικανότητα του κατηγορούμενου να αντιληφθεί το άδικο των πράξεων του;
Κ. Γεωργιάδης: Ναι. Εάν εκείνη τη στιγμή είχε ένα μανιακό επεισόδιο θα μπορούσε.
δεν ειναι ρεμαλι , ειναι ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ . και ναι ηταν απο πριν !
και σε ξαναρωταω εχεις δει πολλους να σκοτωνουν εξω απο αστυνομικο τμημα ? ουτε σε αυτο απαντησες !
29-07-2025, 01:16 #57
Με ρωτάς όχι μία, αλλά δύο φορές γιατί το θύμα πήγε στο αστυνομικό τμήμα με τον πρώην της και όχι με τη φίλη της. Ήταν τυχαία αυτή η ερώτηση? Όχι. Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθείς, με τρόπο έμμεσο αλλά επίμονο, να υπονοήσεις κάτι για τη συμπεριφορά του θύματος, σαν να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τον δράστη. Εδώ και ώρα είτε αμφισβητείς τη γυναίκα που δολοφονήθηκε, είτε υπερασπίζεσαι τον δολοφόνο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήταν διπολικός πριν το έγκλημα χωρίς καμία επίσημη διάγνωση, την οποία αρνήθηκε η ίδια η εισαγγελέας.
Ακόμη κι αν στη χειρότερη περίπτωση το θύμα έκανε λάθη, αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να την ακουμπήσει, πόσο μάλλον να της αφαιρέσει τη ζωή. Και όμως, εκείνη είχε ήδη υποστεί κακοποίηση για καιρό, πριν φτάσει το νήμα της ζωής της να κοπεί με τον πιο βίαιο τρόπο.
Και κάτι τελευταίο ακόμη κι αν δεχτούμε ότι ο δράστης ήταν σε ψυχωσικό επεισόδιο, ακόμη κι έτσι δεν παύει να είναι ένοχος.
29-07-2025, 01:22 #58
Τziovani το έγραψα και πριν, 1 απο τους 3 ψυχιάτρους ΜΕΤΑ το έγκλημα μίλησε για διπολική διαταραχή. Δεν είμαι γιατρός για να εκφέρω άποψη, πόσο μάλλον για να προσπαθώ να σου επιβάλλω τη δικιά μου άποψη, όπως κάνεις εσύ εδω και ώρα. Παρέθεσα οτι έχει γραφτεί στα άρθρα, και ναι ακόμη και ψυχικά ασθενής να είναι, δεν τον κάνει λιγότερο δολοφόνο. Αυτα
29-07-2025, 01:29 #59
ποιος ειπε οτι ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ? ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ !
ρωταω απλα πραγματα γιατι εξω απο αστυνομικο τμημα ? ειπα τι πιστευω ! πιστευω οτι το επεισοδιο ηταν μανιακο - ψυχωσικο ! πιστευω στον μειωμενο καταλογισμο , οχι οτι ειναι αθωος !
πιστευω λοιπον οτι το επεισοδιο ηταν μανιακο- ψυχωσικο με μειωμενο καταλογισμο . εχω το δικαιωμα αποψης η΄ειμαι εν δυναμει κακοποιητης και σαπιος και μισογυνης ? αυτη η καραμελιτσα εδω μεσα θα κοπει απο συγκεκριμενα και επιτηδευμενα προπαγανδιστικα ακαουντ !
οσες και αναφορες να μου κανεις , για το συγκεκριμενο ζητημα γνωμη δεν αλλαζω . εγκλημα με μειωμενο καταλογισμο !
και αν θες να στο παω μακρυα , δεν υπαρχουν δομες υποστηριξης για τετοια ατομα ....αρα το εν δυναμει κακοποιητης καλυτερα να πηγαινει στις κρατικες δομες που τους πετανε και κατι εισαγγελεις που δεν ξερουν την τυφλα τους .
γιατι ειναι και μερικοι εισαγγελεις που προτεινουν εγκλεισμο . εχεις δει πως τους πανε σαν τα ζωα στα ψυχιατρεια ? για αυτο εισαι ασχετη και επικινδυνη , ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ! ασχολεισου με το τικ τοκ !
υγ. με χειροπεδες τους πανε και περιπολικο στα ψυχιατρεια οταν δεχονται παραγγελια . γι αυτο σου λεω , δεν ξερεις . ασχολεισου με τικ τοκ !
29-07-2025, 01:38 #60
Last edited by Aeon; 29-07-2025 at 12:06.