Κυριακή Γρίβα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Senior Member

Κυριακή Γρίβα

Αυτές τις μέρες δικάζεται ο δολοφόνος της Κυριακής. Είχα ταυτιστεί και θυμωνα που έλεγαν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ψυχιατρικό πρόβλημα. Δεν ξέρω αν το πρόβλημά του ήταν μόνο τα ναρκωτικά, ξέρουμε άλλωστε, πως είχε τεράστια δόση στον οργανισμό του την στιγμή της δολοφονίας, και έχει ειπωθεί πως για αυτό έμπαινε στα ψυχιατρεία. Βέβαια έχει ειπωθεί και κάτι για διπολική, όπως και για προηγούμενη απόπειρα που τον οδήγησε στην εντατική, μετά από προηγούμενο χωρισμό με την Κυριακή.

Δεν ταυτίστηκα με την Κυριακή, αν και υπήρξα κάποτε αυτός που προσπαθεί να "σώσει". Μόνο τον δολοφόνο σκέφτηκα, γιατί είχε ξεκάθαρα θέμα εγκατάλειψης. Στην αρχή είσαι καλός, μετά είναι που περνάς κι εσύ στην άσχημη πλευρά.

Πιστεύω ότι όντως ήταν ανάμεσα στο να την σκοτώσει και μετά να φύγει και ο ίδιος, και να σκοτώσει τον εαυτό του μπροστά της, χωρίς να πειράξει την ίδια, και έκανε το πρώτο, απλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στον εαυτό του. Στη συνέχεια, κατάφερε να φύγει από τη ζωή, όμως τον επανέφεραν. Στεναχωρήθηκα πολύ για εκείνον.

Λέει ψέματα πως δεν θυμάται. Έχει πέσει σε ανακρίβειες στο παρελθόν και τα είχε όλα κανονισμένα. Δεν την παρακολουθούσε απλά. Αλλά τον καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω τι τον οδήγησε εκεί.

Δεν ξέρω τι θέλει; Γιατί ζητά συγνώμη; Εγώ δεν θα μιλούσα στην θέση του, και δεν θα ήθελα να παραμείνω στο ψυχιατρείο, δεν θα επέμενα πως έχω ψυχιατρικά προβλήματα, θα ήθελα να πάω σε κανονική φυλακή, για να βρω τρόπο να φύγω από τη ζωή. Κάτι δεν μου κολλάει εκεί. Έχει τελειώσει η ζωή του, τι συνεχίζει;

Και πάλι δεν ξέρω αν το θέμα του ήταν τα ναρκωτικά, γιατί η συμπεριφορά του από όσα άκουσα, είχε τα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι που κάνουν χρήση.

Αν απλά έπαιρνε ένα τηλέφωνο η Κυριακή, και η αστυνομία ερχόταν, όπως και όσο γρήγορα ήρθε όταν την κάλεσαν για εμένα. Πολλές φορές σκέφτομαι, αν ο θάνατος της Κυριακής έπαιζε ρόλο στο πόσο γρήγορα ήρθε η αστυνομία εκείνη την μέρα...

Senior Member
    Και μην ξεχνάμε ότι σκότωσε ΕΞΩ από το τμήμα! Ποιος τολμάει να σκοτώσει έξω από τμήμα; Δεν τον ένοιαζε τίποτα άλλο, φαντάσου πόσο θολωμενος ήταν.

Senior Member
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένει ένα χρόνο τώρα πως έχει ψυχιατρικά προβλήματα. Θέλει να συνεχίσει να ζει έτσι; Εγώ θα τα έκρυβα και να είχα.

Senior Member
    Το μόνο που μπορεί να σε διδάξει αυτή η ιστορία, αφού το βλέπεις από την πλευρά του δράστη, είναι να πάρεις τη φαρμακευτική αγωγή που αρνείσαι να πάρεις μέχρι στιγμής, να φροντίσεις την ψυχική υγεία σου και να μάθεις ότι κανείς δε θα ανεχτεί αλλοπρόσαλλες και βίαιες συμπεριφορές που επιβαρύνουν και τον άλλο ψυχικά. Θα προσπαθήσει να δραπετεύσει ακόμα κι αν χρειαστεί να ρισκάρει την ίδια του τη ζωή. Και καλά θα κάνει.

Senior Member
    Διάβασα αυτά που έγραψες και με σταμάτησαν. Όχι γιατί δεν τα περίμενα, αλλά γιατί έχουν κάτι βαθιά αληθινό και επώδυνο μέσα τους. Νιώθω ότι προσπάθησες να πεις κάτι που σπάνια τολμάει να πει κάποιος: πως μπορεί κανείς να καταλάβει ακόμη κι αυτόν που έφτασε να κάνει το χειρότερο.Ένιωσες λύπη, ένιωσες ταύτιση. Δεν είναι σημάδι αδυναμίας — είναι σημάδι πως έχεις μέσα σου πολλά που θέλουν να ειπωθούν.

Κάτι μέσα μου αναρωτιέται αν αυτά που σκέφτεσαι γι’ αυτόν τον άνθρωπο έχουν σχέση και με δικά σου βιώματα. Αν κουβαλάς και εσύ εγκατάλειψη, θυμό, ή στιγμές που ένιωσες ότι δεν άντεχες άλλο.

Έχεις μέσα σου μια σκέψη που πάει πολύ βαθιά, και δεν είναι εύκολο να την κουβαλάς. Ξέρω πως για τους περισσότερους, αυτά που είπες θα ήταν "σοκαριστικά", αλλά για μένα είχαν αλήθεια και πόνο μέσα — και κυρίως ειλικρίνεια.Καταλαβαίνω ότι αυτό που ένιωσες για τον δολοφόνο δεν είναι γιατί συμφωνείς με την πράξη του, αλλά γιατί αναγνώρισες κάτι από εσένα, από τον δικό σου πόνο, ή από κάτι που σε έχει πονέσει πολύ. Δεν είναι περίεργο. Πολλοί από εμάς έχουμε υπάρξει εκεί: στο σημείο που δεν αντέχεις άλλο, που αισθάνεσαι εγκατάλειψη, που νιώθεις ότι μπορεί να γίνεις είτε το θύμα είτε ο θύτης του ίδιου σου του πόνου.

Αν σου λέω όλα αυτά, δεν είναι για να "σε φτιάξω". Είναι για να σου πω ότι δεν χρειάζεται να είσαι μόνη με αυτά τα πράγματα.
    Ίσως να σου έκανε καλό να μιλήσεις με έναν άνθρωπο που ξέρει να ακούει και να βοηθά — όπως ένας ψυχολόγος. Όχι γιατί έχεις "κάτι", αλλά γιατί κουβαλάς πολλά. Και δεν χρειάζεται να τα κουβαλάς μόνη.
    Πήγαινε στον ψυχολόγο, ψυχίατρο, κάνε συνεδρίες, πάρε την φαρμακευτική σου αγωγή. Μην γίνεις όπως αυτός ο άνθρωπος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by wanderer010 View Post
    Αυτές τις μέρες δικάζεται ο δολοφόνος της Κυριακής. Είχα ταυτιστεί και θυμωνα που έλεγαν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ψυχιατρικό πρόβλημα. Δεν ξέρω αν το πρόβλημά του ήταν μόνο τα ναρκωτικά, ξέρουμε άλλωστε, πως είχε τεράστια δόση στον οργανισμό του την στιγμή της δολοφονίας, και έχει ειπωθεί πως για αυτό έμπαινε στα ψυχιατρεία. Βέβαια έχει ειπωθεί και κάτι για διπολική, όπως και για προηγούμενη απόπειρα που τον οδήγησε στην εντατική, μετά από προηγούμενο χωρισμό με την Κυριακή.

Δεν ταυτίστηκα με την Κυριακή, αν και υπήρξα κάποτε αυτός που προσπαθεί να "σώσει". Μόνο τον δολοφόνο σκέφτηκα, γιατί είχε ξεκάθαρα θέμα εγκατάλειψης. Στην αρχή είσαι καλός, μετά είναι που περνάς κι εσύ στην άσχημη πλευρά.

Πιστεύω ότι όντως ήταν ανάμεσα στο να την σκοτώσει και μετά να φύγει και ο ίδιος, και να σκοτώσει τον εαυτό του μπροστά της, χωρίς να πειράξει την ίδια, και έκανε το πρώτο, απλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στον εαυτό του. Στη συνέχεια, κατάφερε να φύγει από τη ζωή, όμως τον επανέφεραν. Στεναχωρήθηκα πολύ για εκείνον.

Λέει ψέματα πως δεν θυμάται. Έχει πέσει σε ανακρίβειες στο παρελθόν και τα είχε όλα κανονισμένα. Δεν την παρακολουθούσε απλά. Αλλά τον καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω τι τον οδήγησε εκεί.

Δεν ξέρω τι θέλει; Γιατί ζητά συγνώμη; Εγώ δεν θα μιλούσα στην θέση του, και δεν θα ήθελα να παραμείνω στο ψυχιατρείο, δεν θα επέμενα πως έχω ψυχιατρικά προβλήματα, θα ήθελα να πάω σε κανονική φυλακή, για να βρω τρόπο να φύγω από τη ζωή. Κάτι δεν μου κολλάει εκεί. Έχει τελειώσει η ζωή του, τι συνεχίζει;

Και πάλι δεν ξέρω αν το θέμα του ήταν τα ναρκωτικά, γιατί η συμπεριφορά του από όσα άκουσα, είχε τα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι που κάνουν χρήση.

Αν απλά έπαιρνε ένα τηλέφωνο η Κυριακή, και η αστυνομία ερχόταν, όπως και όσο γρήγορα ήρθε όταν την κάλεσαν για εμένα. Πολλές φορές σκέφτομαι, αν ο θάνατος της Κυριακής έπαιζε ρόλο στο πόσο γρήγορα ήρθε η αστυνομία εκείνη την μέρα...
    ξεχασες να μας πεις αν στεναχωρηθηκες καθολου για την κυριακη, που χωρις να φταιει σε τπτ ουτε για τους εθισμους του, ουτε για τους ναρκισισμους του, βρεθηκε σφαγμενη απο τον δολοφονο.

αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι πολυ απλο.
    ποτε δεν ηθελε να φυγει αυτος. θεατρο παιζει. οποιος θελει πραγματικα να φυγει κι οχι απλα να τον γιατροπορευουν και να ασχολουνται μαζι του, τα καταφερνει, πιστεψε με... να την σκοτωσει εκεινην ηθελε, αφου δεν του εκανε τα κεφια. και τα καταφερε, το σκουπιδι το ελεεινο.

το θεατρο με την ψυχασθενεια το παιζει για να πεσει στα μαλακα στην δικη και να παει ψυχιατρειο αντι για φυλακη, που οχι μονο ειναι χειροτερα, αλλα μπορει να τον καθαρισουν κιολας (να ξεβρωμισει ο τοπος).
    το επαν και οι ψυχιατροι που τον εξετασαν οτι και ψεματα λεει οτι δεν θυμαται και ειχε πληρη καταλογισμο οταν την σκοτωσε.
    κανει τα καραγκιοζιλια του ναρκισου γυναικοκτονου. σαν τον πιλοτο της κοπελιτσας. σαν δεκαδες αλλα καθαρματα.
    ουστ κορποσκυλο.
    στην φυλακη να σαπισει και μακαρι να τον καθαρισουν..

Senior Member
    Ε ναι. Όση ασθένεια ή όχι κι αν κουβαλάμε, δεν πειράζουμε τον άλλον, πόσο μάλλον να τον σκοτώσουμε/δείρουμε/κακοποιήσουμε ψυχολογικά. Τότε γινόμαστε απλά καθάρματα χωρίς συγχώρεση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Διάβασα αυτά που έγραψες και με σταμάτησαν. Όχι γιατί δεν τα περίμενα, αλλά γιατί έχουν κάτι βαθιά αληθινό και επώδυνο μέσα τους. Νιώθω ότι προσπάθησες να πεις κάτι που σπάνια τολμάει να πει κάποιος: πως μπορεί κανείς να καταλάβει ακόμη κι αυτόν που έφτασε να κάνει το χειρότερο.Ένιωσες λύπη, ένιωσες ταύτιση. Δεν είναι σημάδι αδυναμίας — είναι σημάδι πως έχεις μέσα σου πολλά που θέλουν να ειπωθούν.

Κάτι μέσα μου αναρωτιέται αν αυτά που σκέφτεσαι γι’ αυτόν τον άνθρωπο έχουν σχέση και με δικά σου βιώματα. Αν κουβαλάς και εσύ εγκατάλειψη, θυμό, ή στιγμές που ένιωσες ότι δεν άντεχες άλλο.

Έχεις μέσα σου μια σκέψη που πάει πολύ βαθιά, και δεν είναι εύκολο να την κουβαλάς. Ξέρω πως για τους περισσότερους, αυτά που είπες θα ήταν "σοκαριστικά", αλλά για μένα είχαν αλήθεια και πόνο μέσα — και κυρίως ειλικρίνεια.Καταλαβαίνω ότι αυτό που ένιωσες για τον δολοφόνο δεν είναι γιατί συμφωνείς με την πράξη του, αλλά γιατί αναγνώρισες κάτι από εσένα, από τον δικό σου πόνο, ή από κάτι που σε έχει πονέσει πολύ. Δεν είναι περίεργο. Πολλοί από εμάς έχουμε υπάρξει εκεί: στο σημείο που δεν αντέχεις άλλο, που αισθάνεσαι εγκατάλειψη, που νιώθεις ότι μπορεί να γίνεις είτε το θύμα είτε ο θύτης του ίδιου σου του πόνου.

Αν σου λέω όλα αυτά, δεν είναι για να "σε φτιάξω". Είναι για να σου πω ότι δεν χρειάζεται να είσαι μόνη με αυτά τα πράγματα.
    Ίσως να σου έκανε καλό να μιλήσεις με έναν άνθρωπο που ξέρει να ακούει και να βοηθά — όπως ένας ψυχολόγος. Όχι γιατί έχεις "κάτι", αλλά γιατί κουβαλάς πολλά. Και δεν χρειάζεται να τα κουβαλάς μόνη.
    Πήγαινε στον ψυχολόγο, ψυχίατρο, κάνε συνεδρίες, πάρε την φαρμακευτική σου αγωγή. Μην γίνεις όπως αυτός ο άνθρωπος.
    και το πιο ειδεχθες εγκλημα να κανει κανεις και ο πιο στυγνος εγκληματιας να το κανει, υπαρχουν αιτες που κανει ο,τι κανει και ειναι οπως ειναι και ο,τι ειναι.
    αιτιες που σιγουρα ξεκινανε απο την οικογενεια του και μπορει να ειναι και γονιδιακες και και και...

αυτα ομως ειναι ΑΙΤΕΣ. δεν ειναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. τπτ δεν δικαιολογει εναν εγκαταλειμενο και παρατημενο και βλαμμενο, να παρει μια χατζαρα και να σφαξει εναν αθωο γιατι ετσι γουσταρε. τονιζω το "αθωο"...

Senior Member
    Ναι συμφωνώ μαζί σου Remedy! Το έγραψα και παραπάνω.. απλά καταλαβαίνω από την οριακή της πώς μπορεί να ταυτίζεται με τον εγκληματία από μια μεριά. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν το δικαιολογώ. Απλά προσπαθώ να μπω στην ψυχοσύνθεση της για να λέει αυτά τα πράγματα που λέει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by wanderer010 View Post

Είτε έχει μια ιστορία πίσω του είτε όχι, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Αν όντως μετάνιωσε, ας σταματούσε το θέατρο με τα ψυχιατρικά και ας πήγαινε φυλακή. Αν και τέτοιοι άνθρωποι δεν αξίζουν ούτε να τους ταΐζει το κράτος.

Δες αυτό το παράδειγμα ως αφορμή να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

Senior Member
    Ναι συμφωνώ μαζί σου Remedy! Το έγραψα και παραπάνω.. απλά καταλαβαίνω από την οριακή της πώς μπορεί να ταυτίζεται με τον εγκληματία από μια μεριά. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν το δικαιολογώ. Απλά προσπαθώ να μπω στην ψυχοσύνθεση της για να λέει αυτά τα πράγματα που λέει.
    εγω δεν το καταλαβαινω.
    πως μπορει να μην βλεπει οτι το θυμα ηταν μια ΑΘΩΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, που δεν εφταιξε σε τπτ , που την καταδιωκε και την απειλουσε τοσο καιρο, που την ξυλοκοπουσε οταν ηταν μαζι, και να μην λεει μια κουβεντα γι αυτην παρα οτι ταυτιζεται και καταλαβαινει αυτο το σκουπιδι (που κακο ψοφο να χει);;;

Senior Member
    Γιατί κι αυτή "έτσι" αντιδρά στην απόρριψη. Έχει υποστεί κακοποίηση "δεν αξίζεις τίποτα έτσι όπως είσαι" και μάλλον θα ήθελε να εκδικηθεί πολλούς με κάποιον τέτοιο τρόπο για να βγάλει τον πόνο της.
    Δεν βλέπει αθώο θύμα αλλά εχθρούς και κακούς ανθρώπους. Αυτούς έχει ζήσει.

Senior Member
    Γιατί κι αυτή "έτσι" αντιδρά στην απόρριψη. Έχει υποστεί κακοποίηση "δεν αξίζεις τίποτα έτσι όπως είσαι" και μάλλον θα ήθελε να εκδικηθεί πολλούς με κάποιον τέτοιο τρόπο για να βγάλει τον πόνο της.
    Δεν βλέπει αθώο θύμα αλλά εχθρούς και κακούς ανθρώπους. Αυτούς έχει ζήσει.
    και τι πρεπει να κανουμε βρε χαρλει; να της δωσουμε μια χατζαρα να καθαριζει οποιον της ξυνιζει, ή να φροντισουν οσοι εχουν την εποπτεια της να εχει ψυχιατρικη περιθαλψη και να παιρνει την αγωγη της;

Senior Member
    Αυτό την συμβουλεύω κι εγώ και όλοι μας εδώ... αλλά προς το παρόν βρίσκεται σε άρνηση.
    Και προφανώς δεν έχει δικούς της ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να την βοηθήσουν.
    Αν ήταν άντρας πιστεύω θα είχε κάνει μεγάλο κακό στη γυναίκα που θα γνώριζε από το τίντερ...
    Ασ' τα να πάνε...

Senior Member
    Αυτό την συμβουλεύω κι εγώ και όλοι μας εδώ... αλλά προς το παρόν βρίσκεται σε άρνηση.
    Και προφανώς δεν έχει δικούς της ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να την βοηθήσουν.
    Αν ήταν άντρας πιστεύω θα είχε κάνει μεγάλο κακό στη γυναίκα που θα γνώριζε από το τίντερ...
    Ασ' τα να πάνε...
    Έτσι όπως την κόβω Χάρλεϊ, από τα τόσα που έχει πει, δε θα μου έκανε εντύπωση να αρχίσει να του στέλνει και γράμματα στο κελί. Εδώ παντρεύτηκε ο Δάνος Μουρατίδης με το που αποφυλακίστηκε. Και έβλεπα τον Σόμπολο σε μια εκπομπή που εξηγούσε το φαινόμενο, άνθρωποι που έκαναν τόσο βαριά εγκλήματα, ιδίως αν είναι νέοι κι εμφανίσιμοι, να έχουν "θαυμάστριες", κοπέλες που δεν έχουν μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον και που δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από αυτό. Υπήρχαν κοπέλες που έστελναν ερωτικές επιστολές στον Παπαχρόνη, στον Πάσσαρη και στον Κατσούλα! Αργότερα στον Βασίλη Ξηρό της 17Ν. Στον Μπάμπη που σκότωσε την Καρολάιν! Κρίμα που δε συνέχισε ο Κοκκινόπουλος τη 10η Εντολή. Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα...

Page 1 of 2 12 LastLast