Πώς βρήκατε τι δουλειά μπορείτε να κάνετε;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Senior Member

Πώς βρήκατε τι δουλειά μπορείτε να κάνετε;

Εγώ είμαι το πιο άχρηστο ον σε αυτόν τον πλανήτη. Ειλικρινά. Δεν το λέω ελαφρά τη καρδία, δοκίμασα πράγματα.

Παιδικό σταθμό, σχεδόν δύο χρόνια. Τι μου έλειπε: Δεν με άκουγε κανένα παιδάκι. Ακόμη και το πιο ντροπαλό που δεν μιλούσε και δεν συμμετείχε γενικότερα, μου είχε πει "βούλωσέ το". Επίσης έχανα την προσοχή μου, αφαιρόμουν πολύ συχνά, ή εστιαζα σε ένα παιδάκι και πιο κάτω κάποιο άλλο βρισκόταν σε κίνδυνο. Μου έκαναν παρατηρήσεις για αυτό, αλλά δεν μπορούσα να το αλλάξω. Έλειπα γιατί ήμουν συνέχεια άρρωστη από τα παιδιά. Έχανα μήνα ολόκληρο που πήγαινα και εβηχα τόσο πολύ που με έστελναν σπίτι.

Πήγα να μάθω τους καφέδες. Κούνια που με κουναγε, δεν με ήθελε κανείς στην εστίαση (προφανώς στην εστίαση είναι άλλα πράγματα που μετράνε, και όχι ένα χαρτί).

Δοκίμασα προγραμματισμό, δεν καταλάβαινα τίποτα.

Και μετάφραση, ήθελαν πάνω από δύο γλώσσες (δύο πτυχία στη μία και άλλο ένα πτυχίο σε μια τρίτη γλώσσα). Εγώ με το ζόρι είχα το ένα στην μία.

Φυλλάδια. Ούτε εκεί με ήθελαν. Πήγαινα μοίραζα μια δυο μέρες, τις οποίες δεν πληρωνομουν ποτέ, και με στέλνανε σπίτι. Οι άλλες κοπέλες έμεναν, θυμάμαι. Εγώ δεν ξέρω γιατί. Ούτε στο σταθερό σημείο με κράτησαν. Με κορόιδευαν κιόλας, γιατί πήγα την πρώτη μέρα μοίρασα, την δεύτερη θα ερχόντουσαν να με πάνε στο σημείο, και δεν ήρθαν ποτέ και γελούσαν στο τηλέφωνο.

Δεν είμαι καθόλου καλή με κλήσεις, δεν μπορώ ειλικρινά, έχω πολυνευροπάθεια, άρα δεν αντέχω ορθοστασία και πήγαινε έλα, και σκουπίδι εμφάνιση.

Νομίζω ότι δεν ανήκω πουθενά. Καιρός να πάω με τα μυρμήγκια;

Senior Member
    Φαντασου να μην επαιρνες και το επιδομα, μπορεις να επιβιωσεις και χωρις δουλεια τωρα.

Senior Member
    Μπορείς για αρχή να κάνεις τις εξής δουλειές: καθαρίστρια, ταμίας σε σουπερμάρκετ, φροντίδα ηλικιωμένων είτε σε οίκο ευγηρίας είτε να αναλάβεις 2-3 ηλικιωμένες. Μετά με κάποια ειδίκευση, σεφ, ξενοδοχειακά, ονυχοπλαστική, υπάλληλος γραφείου, γραμματέας.
    Κοίτα επίσης τι ποσοστό αναπηρίας συγκεντρώνεις για τους διαγωνισμούς στο Δημόσιο.
    Όμως πρώτα κοίτα να πάρεις τη φαρμακευτική αγωγή που σου είπαν οι ψυχίατροι. Χρειάζεσαι σοβαρή ψυχιατρική παρακολούθηση.

Senior Member
    Τζοάννα, δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλη δουλειά να φροντίζει ηλικιωμένους νέα κοπέλα. Σε οίκο ευγηρίας ναι μπορεί ως σερβιτόρα πχ ως κουζίνα ή τραπεζαρία αλλά όχι να αναλάβει σε σπίτι.
    Μπορεί επίσης να δουλέψει σε κατάστημα ρούχων ή παπουτσιών ή σουβενίρ πωλήτρια, και δεν σου λέω να πάει στην Nike αλλά σε κάποιο συνοικιακό μαγαζί.
    Μπορεί επίσης να δουλέψει σε βιβλιοπωλείο ή φωτοτυπείο. Τόσα έχει στην Αθήνα και τον Πειραιά και παντού, αλλά ειδικά Αθήνα που έχει τα Πανεπιστήμια έχει πάρα πολλά φωτοτυπεία.
    Αυτές ήταν οι ιδέες μου.
    Όσο γι' αυτό που λες Τζοάννα στην τελευταία σου πρόταση, συμφωνώ απολύτως. Πρέπει.
    Δεν θα αντέξεις 8ωρο όρθια πουθενά να εργαστείς και με τις σκέψεις που κάνεις.

Senior Member
    Ναι, Χάρλει, θα μπορούσε. Αν και με την ορθοστασία θα είχε ένα θέμα ως σερβιτόρα ή φωτοτυπίες. Επίσης και σε κάποιο συνοικιακό καθαριστήριο, όλα έχουν σημειώματα "ζητείται εργαζόμενος". Ή σε κάποιο συνοικιακό καφέ, δεν είναι δύσκολο να μάθει bartending. Όσο για τη φροντίδα ηλικιωμένων, εντάξει ναι, δε λέω να αλλάζει και πάνες, αλλά ξέρω μια νέα κοπέλα αλλοδαπή που προσέχει 3 γριές, δυο αδερφές και μια κουνιάδα που μένουν μαζί και αυτοεξυπηρετούνται κινητικά και νοητικά, απλώς δεν μπορούν να κάνουν δουλειές του σπιτιού, ψώνια και εξωτερικές εργασίες. Αξιοπρεπέστατη δουλειά για ανειδίκευτο.

Senior Member
    Ναι απλά το λέω γιατί μπορεί η κυρία να έχει περιέργο χαρακτήρα πχ και να την εκνευρίζει, και δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο σπίτι.. Ειδικά αν δεν υπάρχουν κάμερες.
    Μην γίνει 10η εντολή όπως λες κι εσύ χα χα

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Ναι απλά το λέω γιατί μπορεί η κυρία να έχει περιέργο χαρακτήρα πχ και να την εκνευρίζει, και δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο σπίτι.. Ειδικά αν δεν υπάρχουν κάμερες.
    Μην γίνει 10η εντολή όπως λες κι εσύ χα χα
    Χαχαχα! Πω-πω, τι μου θύμισες. Πάω να δω το επεισόδιο "ο ευτυχισμένος γάμος της Καίτης".

Senior Member
    Χαχαχα! Τέτοια υπόθεση ήταν το επεισόδιο;

Senior Member
    Το έχω δει αυτό το επεισόδιο όχι δεν έχει να κάνει με αυτό που λέτε...αλλά με μια πεθερά που ήθελε να φάει τη νύφη γιατί είχε ασφάλεια ζωής..λολ

Senior Member
    Quote Originally Posted by wanderer010 View Post
    Εγώ είμαι το πιο άχρηστο ον σε αυτόν τον πλανήτη. Ειλικρινά. Δεν το λέω ελαφρά τη καρδία, δοκίμασα πράγματα.

Παιδικό σταθμό, σχεδόν δύο χρόνια. Τι μου έλειπε: Δεν με άκουγε κανένα παιδάκι. Ακόμη και το πιο ντροπαλό που δεν μιλούσε και δεν συμμετείχε γενικότερα, μου είχε πει "βούλωσέ το". Επίσης έχανα την προσοχή μου, αφαιρόμουν πολύ συχνά, ή εστιαζα σε ένα παιδάκι και πιο κάτω κάποιο άλλο βρισκόταν σε κίνδυνο. Μου έκαναν παρατηρήσεις για αυτό, αλλά δεν μπορούσα να το αλλάξω. Έλειπα γιατί ήμουν συνέχεια άρρωστη από τα παιδιά. Έχανα μήνα ολόκληρο που πήγαινα και εβηχα τόσο πολύ που με έστελναν σπίτι.

Πήγα να μάθω τους καφέδες. Κούνια που με κουναγε, δεν με ήθελε κανείς στην εστίαση (προφανώς στην εστίαση είναι άλλα πράγματα που μετράνε, και όχι ένα χαρτί).

Δοκίμασα προγραμματισμό, δεν καταλάβαινα τίποτα.

Και μετάφραση, ήθελαν πάνω από δύο γλώσσες (δύο πτυχία στη μία και άλλο ένα πτυχίο σε μια τρίτη γλώσσα). Εγώ με το ζόρι είχα το ένα στην μία.

Φυλλάδια. Ούτε εκεί με ήθελαν. Πήγαινα μοίραζα μια δυο μέρες, τις οποίες δεν πληρωνομουν ποτέ, και με στέλνανε σπίτι. Οι άλλες κοπέλες έμεναν, θυμάμαι. Εγώ δεν ξέρω γιατί. Ούτε στο σταθερό σημείο με κράτησαν. Με κορόιδευαν κιόλας, γιατί πήγα την πρώτη μέρα μοίρασα, την δεύτερη θα ερχόντουσαν να με πάνε στο σημείο, και δεν ήρθαν ποτέ και γελούσαν στο τηλέφωνο.

Δεν είμαι καθόλου καλή με κλήσεις, δεν μπορώ ειλικρινά, έχω πολυνευροπάθεια, άρα δεν αντέχω ορθοστασία και πήγαινε έλα, και σκουπίδι εμφάνιση.

Νομίζω ότι δεν ανήκω πουθενά. Καιρός να πάω με τα μυρμήγκια;
    Καιρός να αρχίσεις αγωγή.. Να μπεις σε μια σειρά και σιγά σιγά θα δεις και τι σου ταιριάζει. Υπάρχουν πολλές δουλειές που μπορείς να κάνεις. Αλλά πρώτα κάνε αυτο το βήμα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Χαχαχα! Τέτοια υπόθεση ήταν το επεισόδιο;
    Ε, ναι, δολοφονήθηκε και μια γριά! Να το δεις. Εξαιρετικό επεισόδιο, από τα καλύτερα plot twist του Κοκκινόπουλου

Senior Member
    Γεια σου!! Και εγώ 2-3 χρόνια δούλεψα σε παιδικό σταθμό (μεσω ΙΕΚ) και μαρεσε πολύ, ήταν η μόνη δουλειά που δεν μου τι λέγανε και μπορούσα να τα καταφέρω. Σε όλες τις άλλες δουλειές δεν τα πήγαινα καλά ήμουν αφηρημένος, δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω και όλο μου την έλεγαν. Δούλεψα σε ασανσέρ πρώτη μου δουλειά και εκεί δεν έκατσα πολύ αφού τα έκανα μπαχαλο. Έπειτα πήγα στην ΔΕΗ μέσω ΟΑΕΔ ούτε εκεί μπορούσα να ανταπεξέλθω. Αργότερα σε σούπερ μάρκετ όπου και από εκεί δεν έχω και της καλύτερες εμπειρίες. Νομίζω ότι σε νιώθω, σε καταλαβαίνω!

Senior Member
    Ναι θα ήθελα σε κάποια βιβλιοθήκη ή βιβλιοπωλείο αν και δεν έχω βρει κάτι και από όσο ξέρω, ζητούν προϋπηρεσία, κι εγώ δεν ξέρω ούτε ταμειακές ούτε POS. Και ξέρω αν χτυπήσεις και χρεώσεις λάθος, είναι μεγάλο πρόβλημα.

Δεν έχω σωματική αντοχή για καθαρίστρια πχ, αλλά οτιδήποτε είναι σε γραφείο θέλει πτυχίο και/ή προϋπηρεσία. Συνήθως και τα δύο.

Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα σε κατάστημα με ρούχα, λόγω ορθοστασίας, αλλά κυρίως λόγω εμφάνισης.

Για καφέδες, δεν με έπαιρναν ποτέ λόγω εμφάνισης. Πάντα έπαιρναν την θέση κοπέλες αδύνατες, με κοντά ρούχα, και όμορφα χαρακτηριστικά/χρώμα ματιών κλπ. Κούκλες. Εννοείται προτιμούσαν εκείνες.

Είχα κάποια project που έκανα από τον υπολογιστή παλιά, αλλά ήταν μόνο δύο καλοκαίρια. Τώρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Δεν είναι καν μόνο το να σε προσλάβει κάποιος. Είναι, μπορείς να ανταπεξέλθεις ή θα φύγεις σε μια εβδομάδα;

Νομίζω μόνο θέσεις που είσαι κρυμμένος/δεν σε βλέπει κανείς πρέπει να κοιτάζω.

Συσκευασίες θα μπορούσα να κάνω. Αλλά δεν έχω βρει κάτι τέτοιο.

Senior Member
    Και περίπτερο σκέφτηκα. Αν και δεν το θεωρώ εύκολο. Τα pos κυρίως, αν κάνεις λάθος, οι παραγγελίες των προϊόντων, οι κλέφτες, που ότι κλέψουν το χρεώνεσαι, αν δεν σε απολύσουν κιόλας, το να με σκοτώσουν πάει στο καλό, χάρη θα μου κάνουν, δεν με πειράζει καθόλου καθόλου καθόλου, και ότι για να πας τουαλέτα, πας σε κουβά ή σε σακούλα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by wanderer010 View Post
    Ναι θα ήθελα σε κάποια βιβλιοθήκη ή βιβλιοπωλείο αν και δεν έχω βρει κάτι και από όσο ξέρω, ζητούν προϋπηρεσία, κι εγώ δεν ξέρω ούτε ταμειακές ούτε POS. Και ξέρω αν χτυπήσεις και χρεώσεις λάθος, είναι μεγάλο πρόβλημα.

Δεν έχω σωματική αντοχή για καθαρίστρια πχ, αλλά οτιδήποτε είναι σε γραφείο θέλει πτυχίο και/ή προϋπηρεσία. Συνήθως και τα δύο.

Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα σε κατάστημα με ρούχα, λόγω ορθοστασίας, αλλά κυρίως λόγω εμφάνισης.

Για καφέδες, δεν με έπαιρναν ποτέ λόγω εμφάνισης. Πάντα έπαιρναν την θέση κοπέλες αδύνατες, με κοντά ρούχα, και όμορφα χαρακτηριστικά/χρώμα ματιών κλπ. Κούκλες. Εννοείται προτιμούσαν εκείνες.

Είχα κάποια project που έκανα από τον υπολογιστή παλιά, αλλά ήταν μόνο δύο καλοκαίρια. Τώρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Δεν είναι καν μόνο το να σε προσλάβει κάποιος. Είναι, μπορείς να ανταπεξέλθεις ή θα φύγεις σε μια εβδομάδα;
    Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει, έλεγε η γιαγιά μου. Τις ταμειακές και τα POS τις μαθαίνεις μέσα σε μια εβδομάδα, ακόμα κι αν είσαι ο πιο αργόστροφος στη χώρα. Υπάρχουν και βιντεάκια στο youtube της ααδε που σου δείχνουν. Επίσης, αν τύχει κάτι, θα έρθει είτε τεχνικός, είτε από την ηλεκτρονική υποστήριξη θα στο φτιάξουν. Ένα τηλέφωνο παίρνεις και δίνεις τα στοιχεία του POS. Δεν υπάρχει τίποτα που να μη διορθώνεται, και λάθος να κάνεις. Και παραπάνω να χρεώσεις, επιστρέφεται το επιπλέον στον κάτοχο της κάρτας. Και λιγότερα να χρεώσεις, ακυρώνεις τη συναλλαγή και κάνεις νέα. Δύσκολο; Και σιγά τη σωματική αντοχή που απαιτεί ένα σκούπισμα, ένα σφουγγάρισμα κι ένα ξεσκόνισμα.

Page 1 of 2 12 LastLast