Δεν θα ζήσω ποτέ τίποτα - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 55
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Αν και είχα πει ότι σου κάνουμε κακό με το να σε κανακεύουμε και να σε παρηγορούμε όλη την ώρα, παρεμβαίνω για να σου πω ότι αυτές είναι σοβαρές αποφάσεις που δεν μπορείς να πάρεις μόνη σου, γιατί δε γνωρίζεις τις έννομες συνέπειες. Ούτε και θα σου δώσουν νομικές συμβουλές άτομα ανώνυμα σε ένα φόρουμ ψυχολογίας. Χρειάζεσαι δικηγόρο. Πάρε τηλέφωνο στο 15900 που είναι η γραμμή για κακοποιημένα άτομα και παρέχουν μεταξύ άλλων και νομική συμβουλευτική. Αν το εισόδημά σου είναι μόνο ένα επίδομα αναπηρίας, ζήτησε δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας λόγω χαμηλών εισοδημάτων, όπως σου είπε η Χάρλεϊ. Μαζί με τον δικηγόρο σου θα συναποφασίσετε αν και πώς θα απαντήσετε. Ελπίζω μόνο να μην υπάρχει κάποιο μήνυμα που να ζητάς τίποτα συγγνώμες και να λες ότι θες να τον ξαναδείς. Αλλά κι αυτό να υπάρχει, και πάλι δεν αποδεικνύει ότι δεν έχεις πέσει θύμα βιασμού, ιδίως αν ληφθεί υπόψιν και η ψυχική σου κατάσταση. Το ότι το θύμα βιασμού δεν πήγε ή άργησε να πάει σε ιατροδικαστή, δε σημαίνει ότι αυτομάτως απαλλάσσεται ο θύτης. Μπορεί να υπάρχουν πχ μάρτυρες που είδαν το θύμα να τρέχει, να κλαίει, να είναι ταραγμένο, ξεμαλλιασμένο, να τρέμει, κάμερες που το κατέγραψαν να τρέχει με σκισμένα ρούχα κλπ. Αυτός κρατήθηκε προσωρινά όταν τον κατήγγειλες για βιασμό, του επέβαλαν τίποτα περιοριστικούς όρους ή τον άφησαν έτσι;
    Μου κάνει εντύπωση που είχες γράψει ότι οι γιατροί σού πρότειναν να πάρεις αντιψυχωτικά, ενώ λες ότι δεν έχεις ψύχωση. Όπως μου έκαναν εντύπωση και τα περί δεσίματος, απαγόρευση λήψης τροφής, αλλά το κινητό ok και να γράφεις δεμένη μέσα από την κλινική και να έχεις μάθει να λύνεσαι από μόνη σου. Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα. Στη χειρότερη περίπτωση, αν φτάσεις στο σημείο να κατηγορείσαι εσύ και πάει για δική σου καταδίκη το πράγμα, ας πει ο δικηγόρος σου ότι είσαι ακαταλόγιστη και έχεις αφεθεί για χρόνια χωρίς φάρμακα, που είναι και αλήθεια.
    Μην κάνεις τίποτα από μόνη σου, βρες δικηγόρο.
    Μη σου προξενει εντυπωση Τζοαννα, ολα αυτα υπαρχουν. Και τα αντιψυχωσικα ειναι απλα αυτη η ονομασια του φαρμακου, η επικεφαλιδα ας το πουμε ετσι, το ονομα, δε σημαινει οτι διδονται αποκλειστικα για ψυχωση.

Senior Member
    Άστο, θα πάω αύριο να πω ότι είπα ψέματα να τελειώνουμε. Δεν πειράζει. Απλά ντρέπομαι πάρα πολύ, γιατί αυτοί οι άνθρωποι με υποστήριξαν. Θα ψάξω αν έχω κανένα ηρεμιστικό ξεχασμένο κάπου, θα το πάρω αν βρω, και θα πάω. Δεν έχω δύναμη ούτε για δικηγόρους ούτε να παρακαλάω τις δημόσιες δομές που πάντα με έδιωχναν στη ζωή μου. Το 15900 το είχα πάρει και στις δύο φορές, και ποτέ δεν με βοήθησαν. Να πάνε στον αγύριστο. Με άφησαν μόνη στα 19, με άφησαν μόνη και στα 26. Δεν θα τους ξαναπαρακαλέσω για μια ακόμη απόρριψη.

Θα παραιτηθώ και γενικά θα αποσυρθώ από τη ζωή, όπως όλη μου τη ζωή. Δεν είναι για εμένα.

Η ιστορία:

https://forum.psychology.gr/threads/...rigger-warning.

Senior Member
    Δεν έχω ούτε αντοχή, ούτε οικονομική δυνατότητα για δικαστήρια, πέραν όλων των άλλων. Ήταν ηλίθιο εκ μέρους μου που το ανέφερα στην αστυνομία.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Υπάρχει χρήμα.

Senior Member
    Άλλη μία ήττα. Δεν πειράζει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by wanderer010 View Post
    Ακουσε με λιγο. Εσυ αυτη τη στιγμη εισαι πελαγωμενη, δεν εχεις την ηρεμια ή την ψυχραιμια να σκεφτεις σωστα, πρεπει να σε καθοδηγησουν αλλοι, οι σωστοι ομως αλλοι, οι δικοι σου ανθρωποι, οχι ο αντιδικος σου που θελει το δικο του συμφερον. Αυτο που λες θα παω να πω οτι ειπα ψεμματα να τελειωνουμε, εχεις σκεφτει γιατι γινεται? Εχεις σκεφτει οτι το κανει γιατι προσπαθει να σε παγιδευσει? Να πετυχει κατι? Να γινει αυτο που τον συμφερει? Εχεις σκεφτει οτι αντι για «να τελειωνουμε» μπορει να αρχιζουμε τωρα νεους νομικους μπελαδες που οντως να σε φερουν σε δυσκολη θεση? Πηγαινε μιλα στη μανα και τον πατερα σου τωρα, αστους να βρουν δικηγόρο να σας καθοδηγησει, να εχει αντιπαλο ο δικηγορος του αλλου, μην κανεις του κεφαλιου σου, θα μπεις σε νεους μπελαδες ετσι. Ελα, μη με σκας, πανε πιασε τη μανα σου, μιλα της, πες της τα ολα, βαλε τα κλαματα, ηρεμηστε μετά και αστους να δουν αυτοι πως θα το αντιμετωπισετε. Σαν οικογενεια. Εσυ θες να κανεις δηλαδη αυτα που θελει ο δικηγορος του κακοποιητη σου για «να τελειωνουμε»? Ειναι τελειως εναντιον σου ολο αυτο, δεν το βλεπεις? Δεν το βλεπεις. Δεν ακους ομως κιολας που σου το λεμε.. Κανε μια απλη σκεψη. Τι στο καλο μπορει να παει τοσο στραβα αν μιλησω στους γονεις μου για ενα σοβαροτατο προβλημα που εχω? Εδω εχεις υποστει κακοποιηση απο ξενο, τους δικους σου ανθρωπους φοβασαι? Η το δικηγορο της εμπιστοσυνης σας που θα βρειτε και θα λειτουργει προς υπερασπιση σας? Ελα σε παρακαλω.. Πανε κανε αυτο που ξερεις οτι πρεπει και μην ταλαιπωρησεις αλλο τον εαυτο σου. Φερσου εξυπνα, οχι αυτοκαταστροφικα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by _Vassilis View Post
    Μη σου προξενει εντυπωση Τζοαννα, ολα αυτα υπαρχουν. Και τα αντιψυχωσικα ειναι απλα αυτη η ονομασια του φαρμακου, η επικεφαλιδα ας το πουμε ετσι, το ονομα, δε σημαινει οτι διδονται αποκλειστικα για ψυχωση.
    Καλώς. Δεν παίρνω θέση επειδή δεν ξέρω πώς έχουν τα πράγματα. Πάντως, αν πάει και πει ότι είπε ψέματα επειδή φοβήθηκε ένα εξώδικο, χωρίς να μιλήσει σε δικηγόρο, χωρίς να ενημερώσει τους γονείς της, δεν αποκλείεται μετά αυτός να περάσει φουλ επίθεση και να τη σέρνει στα δικαστήρια, οπότε να μπαίνει πάλι εδώ μέσα και να μας λέει πόσο μετάνιωσε για τη δήλωση που έκανε και δεν έπρεπε και δεν ήξερε κλπ.

Senior Member
    Άστο, θα πάω αύριο να πω ότι είπα ψέματα να τελειώνουμε. Δεν πειράζει. Απλά ντρέπομαι πάρα πολύ, γιατί αυτοί οι άνθρωποι με υποστήριξαν. Θα ψάξω αν έχω κανένα ηρεμιστικό ξεχασμένο κάπου, θα το πάρω αν βρω, και θα πάω. Δεν έχω δύναμη ούτε για δικηγόρους ούτε να παρακαλάω τις δημόσιες δομές που πάντα με έδιωχναν στη ζωή μου. Το 15900 το είχα πάρει και στις δύο φορές, και ποτέ δεν με βοήθησαν. Να πάνε στον αγύριστο. Με άφησαν μόνη στα 19, με άφησαν μόνη και στα 26. Δεν θα τους ξαναπαρακαλέσω για μια ακόμη απόρριψη.

Θα παραιτηθώ και γενικά θα αποσυρθώ από τη ζωή, όπως όλη μου τη ζωή. Δεν είναι για εμένα.

Η ιστορία:

https://forum.psychology.gr/threads/...rigger-warning.
    Γιατί δεν σε βοήθησαν από το 15900;;; Τι σου είπαν; Δεν σου πρότειναν κάποια λύση, τι να κάνεις, πού να απευθυνθείς;

Senior Member
    Μην κάθεσαι, δεν έχεις χρονο. Πανε πιάσε τη μάνα και τον πατερα και μιλα τους. Να μπορουν να παρουν μια ανασα οι ανθρωποι, να σκεφτουν, να βρειτε ενα δικηγορο, να μπορεσει ισως να ζητησει μια διορια παραπανω, μια αναβολη, κατι. Μην το αφηνεις την τελευταια στιγμη, πανε τωρα και μιλησε τους, πες τους τι συμβαινει. Εσυ αυτο μονο πρεπει να κανεις και πρεπει να το κανεις τωρα, σημερα. Σηκω τωρα και πανε καντο. Σε παρακαλω.

Senior Member
    Να τον εκδικηθεις δεν ηθελες τον τυπο? Να η ευκαιρια σου. Εκδικησου τον και μαλιστα με νομιμο τροπο. Μην του κανεις το χατιρι, μην τον διευκολυνεις, μην κανεις αυτο που ζηταει, μην βαλεις σε νεους μπελαδες τον εαυτο σου. Ακου αυτους που θελουν το καλο σου, μιλα στους γονεις σου, πατε σε δικηγορο. Ας ειναι αυτο η εκδικηση/απαντηση σου σε αυτον που σε ταλαιπωρησε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Γιατί δεν σε βοήθησαν από το 15900;;; Τι σου είπαν; Δεν σου πρότειναν κάποια λύση, τι να κάνεις, πού να απευθυνθείς;
    ακομα δεν εχετε καταλαβει οτι οποιος της λεει οτι αυτο που θα την βοηθησει ειναι ενας γιατρος και μια καλη αγωγη, γινεται ο αναισθητος και ο εχθρος της;
    και μετα ξεκιναει η κλαψα οτι ολοι την εχουν παρατησει, δεν ασχολειται κανεις.

θεραπεια με το ζορι, ΔΕΝ γινεται. πρεπει να συνεργαζεται καποιος.

ποιος δεν ξερει οτι οταν κανει μηνυσεις, θα ακολουθησει δικαστηριο;;;;ποιος;;; σε τι ηλικια ή κατασταση υγειας, δεν το γνωριζει καποιος αυτο;
    πως θα παει κανεις στο δικαστηριο χωρις δικηγορο;
    τι να σου κανουν οι ασχετοι αν δεν πας/ δεν θελεις/ δεν μπορεις να πας σε εναν δικηγορο;;

ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.

Senior Member
    Στο site γράφει "Η γραμμή SOS 15900 είναι μια υπηρεσία που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, νομικές συμβουλές και καθοδήγηση σε γυναίκες που είναι θύματα βίας". Μην κάθεσαι να κλαίγεσαι σε ένα φόρουμ "για το κακό το ριζικό σου και τον θεό που σε μισεί". Πάρε πες, "είχα κάνει μια καταγγελία που αφορούσε κακοποίησή μου. Έχω κάποια σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας και δε δουλεύω. Μου έχει στείλει ένα εξώδικο και μου ζητάει να πάω να ομολογήσω ότι είπα ψέματα. Επειδή δεν έχω λεφτά για δικηγόρο, μπορείτε να με ενημερώσετε για τη διαδικασία της δωρεάν παροχής νομικής βοήθειας; Πού κάνω αίτηση, με ποια δικαιολογητικά και πόσο γρήγορα μου ορίζουν δικηγόρο;". Αλλά πιστεύω ότι αν μιλήσεις στους γονείς σου, όλο και κάποιον δικηγόρο θα ξέρουν που να σε πάνε και να τον πληρώσουν οι ίδιοι για τις δικηγορικές υπηρεσίες που θα σου παράσχει. Ή και να μην μπορούν να σε στηρίξουν οι γονείς σου, και να μη θες νομικές συμβουλές από τη γραμμή 15900, μπες απευθείας στο site που σου είπε η Χάρλεϊ για τη διαδικασία της δωρεάν παροχής νομικών υπηρεσιών σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος https://www.synigoros-solidarity.gr/...mikis-voithias
    Μην κάνεις πάντα του κεφαλιού σου, γιατί μετά το μετανιώνεις όπως φαίνεται.

Senior Member
    Λοιπόν άκου, εγώ πάω να βγω μια βόλτα γιατί έχω πεντακόσια προβλήματα και με έχουνε σκάσει σήμερα. Κι εσύ, επίτηδες το λέω, για να νιώσεις τύψεις, τα κάνεις πεντακόσια ένα. Μην κάθεσαι εκεί και περιμένεις τη μοίρα σου, ξεκουνήσου, πάνε μίλα στους γονείς. Τώρα. Άμα θες να κάνεις του κεφαλιού σου και να συμμορφωθείς με αυτο που ο δικηγόρος του άλλου του υπεδειξε πως ειναι προς το συμφερον του να γινει κανε οτι καταλαβαινεις. Θα σε κανουν μετα ο,τι θελουν, θα ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα. Νομικος δεν ειμαι αλλα ενας ανθρωπος που αποδεδειγμενα δεν ηταν καλα, γιατι να παει να ομολογησει οτι ηταν καλα και ολα αυτα τα εκανε στα ψεμματα? Ωστε να μπορουν να του καταλογισουν ευθυνη? Να τον κατηγορησουν χωρις να εχει τροπο να επικαλεστει την κακη ψυχικη κατασταση που οντως ειχε? Εσυ δηλαδη ετσι απο μονη σου κατεληξες στην ακουσια υποχρεωτικη νοσηλεια? Δεν ειχες τιποτα? Λοιπον.. Γιατι τους δινεις τετοια δυναμη στα χερια τους? Πηγαινε μιλησε ΤΩΡΑ στους δικους σου ωστε να αντιμετωπιστει ολο αυτο με τον βελτιστο δυνατο τροπο και να ελαχιστοποιηθει η ζημια, μπορει και να τη γλιτωσεις εντελως. Αλλα φερσου εξυπνα, κινησου, βιάσου. θυμησου πως ηταν οταν σε ειχαν δεμενη στη νοσηλεια και δεν μπορουσες να κινηθεις ελευθερα. Θες να εχεις κι αλλα τετοια? Η ελευθερια μας ειναι πολυτιμο πραγμα. Δεν εχει γινει προς το παρον κατι το ανεπανορθωτο. Μην τα κανεις ομως χειροτερα τα πραγματα, μην επιβαρυνεις τη θεση σου. Και ο χειροτερος εγκληματιας του κοσμου να ησουν και παλι θα ηταν δικαιο να εχεις υπερασπιση. Εσυ γιατι το αρνεισαι αυτο? Τι σε φοβιζει τοσο να μιλησεις? Αμα εσυ η ιδια μπαινεις εμποδιο στο να βοηθηθεις πως θα σε βοηθησουν οι αλλοι? Με το ζορι? Κανε αυτα που πρεπει και θα δεις που θα πανε ολα καλα. Αλλα αμα δεν πανε καλα θα εχεις εσυ την ευθυνη, οχι ο αλλος, ο αλλος ό,τι ηταν να κανει το εκανε, και ο,τι ειναι να κανει θα το κανει. Εσυ ομως τι κανεις? Που ειναι η δικη σου αμυνα? Καθεσαι και περιμενεις την τιμωρια? Θα συμμορφωθεις με ο,τι σου ζητησει? Θελει αυτος το καλο σου? Καλυτερα ακου εναν random ξενο απο ενα φορουμ παρα αυτον που αποδεδειγμενα δεν θελει το καλο σου. Λοιπον, τα λεμε, ελπιζω να μπω εδω και να εχεις ευχαριστα νεοτερα. Μην με απογοητευσεις.
    Last edited by _Vassilis; 12-06-2025 at 07:37.

Senior Member
    Το εξώδικο που της έστειλε ήταν εντελώς τρύπιο έτσι όπως το διάβασα. Μπορούσε να το κερδίσει πανεύκολα και οι αποδείξεις που έλεγε από τα φόρουμ κλπ δεν έστεκαν ως αποδείξεις. Εδώ δεν στέκουν βίντεο πχ, θα έστεκαν αυτά; Τρελάθηκε τελείως όμως η γουόντερερ και τι να κάνει, μόνη της είναι... όπου την βγάλει ο δρόμος..

Πάντως αν το συνεχίσει αυτός και της κάνει δικαστήριο, τότε θα της βάλουν δικηγόρο από το δικαστήριο ως Αμεα και με αδυναμία να βρει η ίδια, έτσι δεν είναι;
    Οπότε πάει καλά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Το εξώδικο που της έστειλε ήταν εντελώς τρύπιο έτσι όπως το διάβασα. Μπορούσε να το κερδίσει πανεύκολα και οι αποδείξεις που έλεγε από τα φόρουμ κλπ δεν έστεκαν ως αποδείξεις. Εδώ δεν στέκουν βίντεο πχ, θα έστεκαν αυτά; Τρελάθηκε τελείως όμως η γουόντερερ και τι να κάνει, μόνη της είναι... όπου την βγάλει ο δρόμος..

Πάντως αν το συνεχίσει αυτός και της κάνει δικαστήριο, τότε θα της βάλουν δικηγόρο από το δικαστήριο ως Αμεα και με αδυναμία να βρει η ίδια, έτσι δεν είναι;
    Οπότε πάει καλά.
    Υπάρχει μια ευαισθησία προς τα θύματα κακοποίησης από τη δικαιοσύνη. Αλλά και τα μηνύματα που του έστελνε μετά υπάρχουν επίσης. Επίσης υπάρχει έκθεση συμβάντος στην αστυνομία από τον τελευταίο πρώην της για το ότι παραμόνευε έξω από το σπίτι του και πήγε να του κάνει σκηνή. Στον βιαστή δε στέλνουμε μετά μηνύματα και δεν επιδιώκουμε καμιά επικοινωνία, είναι το πρώτο πράγμα που θα συμβούλευε ένας αστυνομικός, ένας δικηγόρος, ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος. Βέβαια, μπορεί να επικαλεστεί ότι ο τρόπος που αντέδρασε μετά ήταν αποτέλεσμα της ψυχικής φόρτισης σε συνδυασμό με την ψυχική της κατάσταση. Και πάλι όμως, δεν μπορεί ούτε να ζητάει, ούτε να ακούει συμβουλές από εμάς τους ανώνυμους στο φόρουμ για το πώς θα αμυνθεί νομικά. Τις συνέπειες των επιλογών της, θα τις υποστεί αυτή και μόνον αυτή. Εμείς της είπαμε δυο καλές κουβέντες, ενδιαφερθήκαμε ανθρώπινα, αλλά ως εκεί μπορούμε. Χρειάζεται ΔΙΚΗΓΟΡΟ, και έπρεπε να τον βάλει από την πρώτη στιγμή που έκανε την καταγγελία.

Senior Member
    Μίλησα με την ψυχολόγο της αστυνομίας.

Επέμενε αν έχω γνωστό φίλο κάποιον δικηγόρο, να με συμβουλέψει. Είπα όχι. Αν είχα δικηγόρο, θα μπορούσα να του στείλω κι εγώ εξώδικο, γιατί το δικό του εξώδικο είναι απειλή.

Μπορώ, επίσης, να πάρω τηλέφωνο την δική του δικηγόρο, και να ζητήσω πως αν με βεβαιώσουν ΓΡΑΠΤΩΣ πως δεν θα μου κάνουν τίποτα μετά, θα κάνω κι εγώ αυτό που ζητούν και θα πάω να πω ότι ήταν ψέματα. Αυτήν την στιγμή ζητά αποζημίωση και αν κάνω αυτό που μου ζητά, μπορεί να με "χτυπήσει" μετά για ψευδή καταγγελία.

Με έχει παγιδέψει, γιατί θα μου επιτεθεί όπως και να έχει. Δεν θα πάω να πω πως είναι ψέματα. Με συμβούλεψε να πάω στο τμήμα, να πω πως δεν μπορώ να βάλω δικηγόρο και να ρωτήσω γιατί ο συγκεκριμένος ξέρει τα πάντα για εμένα και πώς τα έμαθε (έχει και την διεύθυνσή μου και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό).

Επίσης φαίνεται πως με παρακολουθούσε στο λογαριασμό μου πολύ πριν μου μιλήσει, γιατί αναφέρει το username πιο παλιού λογαριασμού που είχα πριν από αυτόν μέσω του οποίου μιλήσαμε.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast