Results 1 to 1 of 1
Thread: Επανήλθε......
-
13-06-2025, 16:42 #1
Επανήλθε......
Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Είμαι ο Δημήτρης, ήμουν ενεργό μέλος του forum πριν χρόνια που αντιμετώπιζα κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή. Αντιμετωπίστηκε τότε με επιτυχία με ψυχοθεραπεία, συνδυασμό ladose, zanax και remeron για 4 βδομάδες, στην συνέχεια ladose και remeron για 3 μήνες και μετά μόνο ladose μέχρι και σήμερα.
Αν εξαιρέσουμε τις πρώτες 5 περίπου βδομάδες όταν ξεκίνησα την θεραπεία που τα συμπτώματα πολλαπλασιάζονται επί 3 μέχρι το ladose να ισοσταθμίσει την βιοχημεία, στην συνέχεια βήμα βήμα σε ενα 3 μηνο νομίζω αν θυμάμαι καλά ήμουνα πολύ καλά.
Και αυτό ισχύε για χρόνια μέχρι πολύ πρόσφατα.
Ένας συνδυασμός γεγονότων τις τελευταίες δέκα μέρες δυστυχώς επανέφερε κάποια από τα παλιά συμπτώματα και μερικά καινούρια.
Πριν δέκα μέρες ξεκίνησαν από το πουθενά εμβοές που με νευρίασαν, με άγχωσαν και έκαναν τον ύπνο μου δύσκολο.
Λάθος μου νούμερο 1: δεν απευθύνθηκα άμεσα στον ψυχίατρο μου να μου γράψει ίσως ξανά το remeron να στρώσει ο ύπνος.
Λάθος μου νούμερο 2 : Άφησα τον εαυτό μου να εκνευριστεί και να αγχωθεί ενώ υποτίθεται ειμαι πλεον έμπειρος σε θέματα άγχους κτλ.
Λάθος μου νούμερο 3 : Αντιμετώπισα πρώτα τις εμβοές σαν παθολογικό ζήτημα και πήγα ΩΡΛ να μου βρει τρόπο να τις ξεφορτωθώ.
Και εδώ ξεκινάνε τα γλέντια....
Μου έδωσε θεραπεία με κορτιζόνη η γιατρός. Την ίδια μέρα λοιπόν πήγα σε φαρμακείο να μου κάνουν την ένεση κορτιζόνης....
Και με το που μου κάνει την ένεση άμεσα με το που βγήκε η βελόνα πέφτει η μεγάλη πίεση μου στο 7 και για 10 λεπτά είμαι στα χαμένα, αδιανόητη ζαλάδα, σταζω ιδρώτα, έχω φοβηθεί αδιανόητα και το νευρικό μου σύστημα τα έχει δει όλα κόκκινα. (τονίζω δεν αγχώνομαι ποτέ με ενέσεις, βελόνες κτλ).
Με τα πολλά συνέρχομαι πάω σπίτι μου και από εκείνη την στιγμή και μετά έχουν ξεκινήσει όλα.....
Ταραχή, ένταση, τρέμουλο, πότε ζεσταίνομαι πότε κρυώνω, πότε έχω ρίγος, ανεβασμένοι ελαφρώς παλμοί και αίσθημα απελπισίας ώστε χθες βράδυ κατέληξα νοσοκομείο για εξετάσεις έτσι για το γαμώτο.....
Έκλεισα ραντεβού την Δευτέρα το πρωί με τον ψυχίατρο μου για να δούμε τί θα κάνουμε.
'Ηθικό' δίδαγμα μέχρι στιγμής....
Όσες και όσοι έχουμε προϊστορία με κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και αγχώδη διαταραχή, το νευρικό μας σύστημα είναι υπέρ ευαίσθητο και η βιοχημεία μας επιρρεπής.
Συνεπώς αν τυχόν για άγνωστο λόγο επιστρέψουν κάποια ενοχλητικά υποψήφια ψυχοσωματικά μην επιτρέψετε στον πανικό και το άγχος να σας καταβάλλει, αμέσως απευθυνθείτε στον ψυχολόγο - ψυχίατρο σας πρώτα και μην κάνετε πειράματα.
Επίσης αν χρειαστεί για παθολογικούς να πάρετε ένα νέο φάρμακο, ενημερώστε το εκάστοτε γιατρό για το παρελθόν σας.
Αν χρειαστείτε να μπείτε χειρουργείο πολύ προσοχή στην επισκληρίδιο νάρκωση,
και προς θεού αν είναι να κάνετε ένεση σε φαρμακείο... χίλιες φορές πάτε στο νοσοκομείο να σας δώσουν το φάρμακο με ενδοφλέβια.
Τώρα όσων αφορά με το τί θα γίνει με αυτό το 3ο ματς που φαίνεται να ξεκινάω με την αγχωδη διαταραχή θα σας κρατάω ενήμερους.....