Κάθε Μάη τα ίδια .... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 60 of 60
    Senior Member
    Το προβλημα με τα λεφτα ειναι οταν δεν φτανουν, οταν περισσευουν παντα μπορεις να κοψεις...

Senior Member
    Εννοείται συμφωνώ. Το ρητό ήταν για το mindset κάποιου που του φτάνουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Unlucky1980 View Post
    Εννοείται συμφωνώ. Το ρητό ήταν για το mindset κάποιου που του φτάνουν.
    Το εγραψα πριν δημοσιευσεις, δεν ειχε σχεση με το δικο σου ποστ.

Senior Member
    Understood φίλε μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by etry677 View Post
    Καλησπέρα ,
    έχω γράψει και στο παρελθόν για την περίπτωσή μου . 50άρης , με δύο πετυχημένες δουλειές , οικογένεια πετυχημένη με δύο παιδιά και κληρονομικότητα σε θέματα ψυχικών δυσλειτουργιών . Βρίσκομαι εδώ και αρκετό καιρό σε αγωγή με ladoze αλλά κάθε Μάιο η υποτροπή έρχεται. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο . Κλιμακώνεται σταδιακά και σχεδόν χάνω όλο το καλοκαίρι ψάχνοντας τον τρόπο να ηρεμήσω. Όλο το χειμώνα ήμουν με 20 mg και πραγματικά πετούσα , όπως γίνεται κάθε χειμώνα . Έρχεται όμως ο Μάης και αρχίζει το βασανιστήριο ενώ εδώ και 1 μήνα τα κάναμε 40 mg . Το σκηνικό κρατάει περίπου 10 χρόνια τώρα με υφέσεις και εξάρσεις. Να πω ότι είχα μία δεκαετία πριν από την έναρξη της περιπέτειας με έντονο εργασιακό στρες , πίεση ( 15ώρα στο γραφείο ) και μάλλον έσκασα . Το θέμα είναι ότι από Σεπτέμβρη έως Απρίλη πραγματικά τρώω σίδερα ( πέφτω και στην παγίδα να τα κάνω όλα ) και την άνοιξη την πατάω . Προσπαθώ να το διαχειριστώ , η γυναίκα μου μου συμπαραστέκεται , δεν υπάρχει κάποιο προφανές πρόβλημα , προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι όλα είναι καλά , αλλά το άγχος είναι εκεί και επιμένει ... Δεν μπορώ να ξεφύγω από αυτό που συμβαίνει . Με παρακολουθεί γιατρός ο οποίος σκέφτεται ότι έχω ανοιχτά θέματα με τους δικούς μου που βρίσκονται αλλού και κάνω ψυχοθεραπεία στην οποία έχουμε βγάλει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα . Δυστυχώς δεν τα κάνω πράξη ....
    Εποχική κατάθλιψη σου λέει κάτι;

Senior Member
    Ναι, ισχύει αυτό που έγραψε ο φίλος για την εποχική κατάθλιψη. Εξηγείται και επιστημονικά με την αύξηση της θερμοκρασίας κλπ. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι ζοριζεις τον οργανισμό σου υπερβολικά όλους τους προηγούμενους μήνες που την Άνοιξη έχεις κλαταρει. Ίσως συνδέεται με δραστηριότητες των παιδιών που είναι αυξημένες από Σεπτέμβριο έως Άνοιξη; Συζήτησε το με τον θεραπευτή σου, είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν έβγαλα άκρη πώς και γιατί.

Ναι παίζει αυτό που λέτε . Ίσως θα πρέπει να αλλάξω τη ζωή μου το χειμώνα και να μην φορτώνω τόσο πολυ . Είναι δεδομένο . Παράλληλα, όταν μπαίνω σε διαδικασία υποτροπής βγαίνει και ένας απίστευτος ιδεοψυχαναγκασμός . Μου τρώει την ενέργεια μου, με διαλύει . Έρχεται και τρέφεται από το άγχος και γιγαντώνεται στο κεφάλι μου .

Senior Member
    Αν θες μίλα μου στον ενικό. Κι εγώ έχω προβλήματα με την ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή. Δεν είναι εύκολα αντιμετωπισιμη. Το δούλεψα στην ψυχοθεραπεία, κάτι κάνει και η αγωγή, έχει μετριασθει ευτυχώς. Δεν ήμουν και Μονκ βέβαια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Unlucky1980 View Post
    Το 26 βάλε το στόχο να κάνεις τις αλλαγές που πρέπει. Αυτό έχει μείνει.
    Είσαι έμπειρος πλέον όσων αφορά το άγχος, ξέρεις πάνω κάτω τί συμβαίνει με την φαρμακευτική σου αγωγή και τί να περιμένεις.
    Εννοείται είσαι δυνατός και λογικός χαρακτήρας και άνθρωπος.
    Υπάρχει ένα ρητό στις business που λέει :
    Sometimes it's healthier to be wealthy than rich.
    Rich είναι αυτός που έχει πάρα πολλά χρήματα αλλά για να τα διατηρήσει και να τα αυξήσει απαιτεί να δίνει όλο του το είναι σε αυτό με την τεράστια προσπάθεια και το άγχος που συνεπάγεται.
    Wealthy είναι αυτός που έχει λιγότερα από τον rich γιατί δούλεψε όσο χρειάστηκε ώστε να μην χρειαστεί να ξανά δουλέψει και πλέον αράζει.
    Τροφή για σκέψη.
    για τα ελληνικα δεδομενα, αν εχεις βγαλει (ή βρει) τοσα που δεν χρειαζεται να δουλεψεις αλλα μπορεις να αραζεις, εισαι rich, οχι wealthy... wealthy εισαι, οταν τα βγαζεις ανετα περα, αλλα εργαζεσαι...

Νομίζω ότι τα βγάζω πέρα, αλλά πρέπει να εργάζομαι και μάλιστα σε δύο δουλειές . Το θέμα είναι ότι και οι δύο έχουν πάρα πολλές ευθύνες ή τουλάχιστον έτσι φαντάζουν στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή . Και βέβαια όταν είμαι καλά αποτελούν πρόκληση , ενώ όταν δε νιώθω καλά αποτελούν θηλιά . Κουράστηκα πια . Πρέπει να μαζέψω τα πράγματα και να αλλάξω τρόπο ζωής . Τελικά μπορείς να μάθεις να αράζεις όπως λέτε ; Υπάρχουν Κυριακές που δεν έχω όρεξη για τίποτα , αλλά και να μείνω στο σπίτι τρελένομαι . Προσπαθώ να κάνω πραγματάκια, αλλά και η ζέστη δεν βοηθά να βγεις ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by etry677 View Post
    Νομίζω ότι τα βγάζω πέρα, αλλά πρέπει να εργάζομαι και μάλιστα σε δύο δουλειές . Το θέμα είναι ότι και οι δύο έχουν πάρα πολλές ευθύνες ή τουλάχιστον έτσι φαντάζουν στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή . Και βέβαια όταν είμαι καλά αποτελούν πρόκληση , ενώ όταν δε νιώθω καλά αποτελούν θηλιά . Κουράστηκα πια . Πρέπει να μαζέψω τα πράγματα και να αλλάξω τρόπο ζωής . Τελικά μπορείς να μάθεις να αράζεις όπως λέτε ; Υπάρχουν Κυριακές που δεν έχω όρεξη για τίποτα , αλλά και να μείνω στο σπίτι τρελένομαι . Προσπαθώ να κάνω πραγματάκια, αλλά και η ζέστη δεν βοηθά να βγεις ...
    παντως 2-3 ωρες δουλεια την ημερα για "πολλη δουλεια", ειναι πολυ λιγες. μηπως το αγχος σου ειναι πολυ μεγαλυτερο απο την πραγματικη δουλεια και τις πραγματικες υποχρεωσεις σου;

υ,γ, το "αραγμα" εχει νοημα οταν το ευχαριστιεσαι και το επιδιωκεις, αν το αραγμα για σενα ειναι "βουλιαζω στον καναπε" αλλα φυτοζωω, βαριεμαι, δεν ειναι ευχαριστο αραγμα ξεκουρασης, ειναι αδρανεια επιβλαβης..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    παντως 2-3 ωρες δουλεια την ημερα για "πολλη δουλεια", ειναι πολυ λιγες. μηπως το αγχος σου ειναι πολυ μεγαλυτερο απο την πραγματικη δουλεια και τις πραγματικες υποχρεωσεις σου;

υ,γ, το "αραγμα" εχει νοημα οταν το ευχαριστιεσαι και το επιδιωκεις, αν το αραγμα για σενα ειναι "βουλιαζω στον καναπε" αλλα φυτοζωω, βαριεμαι, δεν ειναι ευχαριστο αραγμα ξεκουρασης, ειναι αδρανεια επιβλαβης..
    H καταθλιψη ειναι εργαλειο, σε βοηθαει να σβησεις μερη της προσωπικοτητας σου που πρεπει να σβηστουν ενω καταπιεζει το αγχος. Σε βοηθαει να κανεις ρισετ που ειπε και ο φιλος

Σίγουρα το άγχος μου είναι πολύ μεγαλύτερο από τη δουλειά . Σιγουρα δουλεύω και από το σπίτι αρκετά , αλλά το πρόβλημά μου δεν εστιάζεται στο τώρα , αλλά σε αυτό που συνέβαινε το χειμώνα και πριν χρόνια . Η υποτροπή έρχεται αυτόματα . Μαζί της έρχονται και ψυχαναγκασμοί επίτευξης συγκεκριμένων πραγμάτων που σκέφτομαι ότι θα καταρρεύσω εάν δεν πετύχω . Ξέρω ότι είναι παραλογισμός αλλά αυτό δεν είναι και ο ορισμός της ΙΔΨ ; Είμαι περίπου στις 50 μέρες από τον διπλασιασμό της δόσης αλλά δεν είδα ακόμη αποτέλεσμα . Όπως έχω γράψει και παλαιότερα όταν ξεκινάω από την αρχή το ladose με πιάνει περίπου στις 60 μέρες . Αισιοδοξώ ότι θα γίνει το ίδιο και με την αύξηση της δόσης ....

Από όρεξη πάμε γενικά καλά, αλλά το άγχος και ο ιδεοψυχαναγκασμός μου τρώνε όλη την ενέργεια. Άραγε εάν ρίξω το άγχος μου, θα με επηρεάζουν οι ιδεοψυχαναγκασμοί ?

Senior Member
    Σε πάρα πολλές περιπτώσεις το άγχος είναι ή ήταν η πηγή του 'κακού'. Το νευρικό σύστημά έχει όριο διαχειρησης άγχους. Απο μακροχρόνιο άγχος αυτό το όριο ξεπεράστηκε και το νευρικό σύστημα κάνει ότι του κατέβει ως υπερευαισθητο πλέον.
    Το άγχος δεν θέλει αύξηση ή μείωση. Διαχείριση θέλει πιστεύω μέσω πράξεων και όχι θεωρίας.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234