Κάθε Μάη τα ίδια .... - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 88 of 88
    Senior Member
    Ίσως με το να θυμηθείς γιατί ξεκίνησες εξ αρχής να πολεμάς.
    Ίσως ο πολέμος να τελείωσε.

Senior Member
    Στην αρχη ηταν απλες μαχες . Τώρα γινεται πραγματικος πολεμος . Απ οτι καταλαβαίνω πρεπει να σταματησω . Με το αλκοολ τι σχεση εχετε;

Senior Member
    Αναλογα τα κεφια γτ με χαλει πολυ οταν δεν ειμαι καλα.

Senior Member
    Εγώ πίνω μόνο όταν βγαίνω για διασκέδαση. Δύο φορές τον μήνα το μάξιμουμ.
    Με ανεβάζει περνάω καλά αλλά το hangover την επόμενη ειδικά μετά τα 40 μου είναι βάρβαρο.
    Δεν πίνω στο σπίτι, δεν πίνω στο φαγητό. Και να μην ξανά πιω ποτέ δεν θα τα βάψω και μαύρα που λέμε.
    Όταν πίνω πάντα πίνω το ίδιο ποτό, δεν ανακατεύω και στα 4 με 5 ποτά πάντα σταματάω.
    Βέβαια πλέον με το ζαναξ εννοείται δεν πίνω τίποτα άλλα και αργότερα μόνο με το ladose αυξημένο δεν θα το επιδιώκω ιδιαίτερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by etry677 View Post
    Στην αρχη ηταν απλες μαχες . Τώρα γινεται πραγματικος πολεμος . Απ οτι καταλαβαίνω πρεπει να σταματησω . Με το αλκοολ τι σχεση εχετε;
    Συνηθιζα να πινω δυο ποτηρακια τσιπουρο καθε απογευμα μετα τη δουλεια, μου εγινε έξη, ευτυχως ομως καταφερα και το πηγα στα 50ml, ενα ποτηρακι δηλαδη, σε επομενη φαση θα ηθελα να το παω σε ενα ποτηρακι μερα παρα μερα. Μου ειναι λιγο δυσκολο γιατι με χαλαρωνει πολυ με την καταθλιψη. Μου βελτιωνει πολυ τη διαθεση αλλα ειναι παγιδα γιατι μπορει ν’ αρχισεις να το αυξανεις ολο και περισσοτερο μετα.

Senior Member
    Πινω καθε βραδυ μια ποσοτητα αλκοολ εδω και 7-8 χρονια . Ειναι σταθερη, δεν την αυξανω . Εχω πολυ ισχυρο σύστημα κανονων και ισως και αυτο ειναι μερος του προβληματος . Με βοηθαει να χαλαρωνω . Αυστηρα μετα τις 7 το απογευμα . Πιστευω ομως οτι επηρεαζει το αγχος μου την επομενη μερα.

Senior Member
    Ναι, επιρεαζει πολυ.

Senior Member
    Άσχετο. Είδα μια ταινία στο ερτφλιξ με τίτλο Άσπρο πάτο για το αλκοόλ. Δανέζικη. Πολύ καλή.

Senior Member
    Θέλω να ρωτήσω πως γεμίζετε το χρόνο σας όταν δεν υπάρχει όρεξη . Όπως είπα αυτό το διάστημα υπάρχει κενό στη δράση καθώς η ζέστη είναι απαγορευτική για εξωτερικές δραστηριότητες . Ξεκινάω το πρωί , βλέπω κάποιες εκκρεμότητες που έχω και στη συνέχεια υπάρχει κενό . Έχω ξεκινήσει να διαβάζω αρκετά αλλά πόσο να διαβάσεις . Τόσα χρόνια έχω μάθει στην έντονη δράση και μένοντας σπίτι τώρα , σε συνδυασμό με το άγχος , η κατάσταση είναι χάλια ....

Senior Member
    Εγω γουσταρω να μαθαινω καινουργια πραγματα, η απλα πως σκεφτονται οι αλλοι.

Senior Member
    Στο κενό μαζί με το άγχος δοκίμασε δημιουργικές εκμαθήσεις.
    Για παράδειγμα μάθε μια ξένη γλώσσα. Δοκίμασε ζωγραφική. Μάθε κιθάρα.
    Όχι σοντοκου και mind games στο κινητό. Αυτά είναι απλά για να ξεχνιέσαι και δεν μαθαίνεις, δεν δημιουργείς.
    Μάθε νέα πράγματα. Η εκμάθηση ενεργοποιεί το ημισφαίριο του εγκεφάλου που είναι το δημιουργικό, το ευφυές.
    Και όσο δουλεύει αυτό υποχωρεί το άλλο ημισφαίριο μας που είναι το ζωικό, το ενστικτώδες από όπου εκεί εκφράζεται το 'κακό' άγχος.

Senior Member
    Εμένα με βοηθάει το διάβασμα βιβλίων όπως το "Τα εις εαυτόν" του Μάρκου Αυρήλιου και βιβλίων για τον Επίκουρο και τη φιλοσοφία του. Επίσης ξεχνιέμαι με ταινίες και μουσική. Στο λοκνταουν μάθαινα πιάνο.
    Last edited by Niels; 08-07-2025 at 21:01.

Senior Member
    Το βασικό πρόβλημα μου, όπως προείπα, είναι ότι τώρα που χαλάρωσε η δουλειά δεν έχω τι να κάνω και βαλτώνω στον καναπέ ανεβοκατεβαίνοντας τα κανάλια στην tv . Γράφοντας κάποιες σκέψεις και συζητώντας με τον ψυχολόγο μου κατάλαβα ότι ουσιαστικά νιώθω ενοχές γιατί δεν δουλεύω ή δεν έχω όρεξη να δουλέψω ( εργασιομανία , τελειομανία κτλ ) . Να θυμίσω ότι παλαιότερα δούλευα από το πρωί ως το βράδυ . Τώρα τις υποχρεώσεις τις εκτελώ απομακρυσμένα και με το ζόρι. Ο καθένας με το πρόβλημά του ...

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456