Results 1 to 4 of 4
Thread: Ο διαβήτης είναι μια καταδίκη.
-
14-06-2025, 23:29 #1
Ο διαβήτης είναι μια καταδίκη.
Απίστευτη κούραση, και δίψα, και τουαλέτα κάθε τρεις και λίγο, πόνοι, πάει το περπάτημα που πήγαινα κάθε μέρα, δεν μπορώ καθόλου, μέχρι το πάρκο και αυτό σέρνοντας, παγκάκι για ώρες και μετά με την ερώτηση πώς στο καλό θα σηκωθώ και πώς θα γυρίσω πίσω.
Για να προλάβω, οι ψυχίατροι δεν διορθώνουν τον διαβήτη, για την ακρίβεια, τίποτα δεν τον διορθώνει.
- 14-06-2025, 23:48 #2
Τι τύπου διαβήτη έχεις; Υπάρχουν φάρμακα και για τον διαβήτη που ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Οπότε αν κρίνει ο γιατρός ότι πρέπει να πάρεις φάρμακα για τον διαβήτη, θα πρέπει να ενημερώσεις και τον ψυχίατρό σου, για να δει αν και τι ψυχοφάρμακα μπορείς να πάρεις για την οριακή σου.
Επίσης, φτιάξε τη διατροφή σου και γυμνάσου. Το περπάτημα που άρχισες είναι ό,τι καλύτερο έχεις προσφέρει στον εαυτό σου, αρκεί να έχει πέσει η θερμοκρασία τώρα το Καλοκαίρι. Μη χλαπακιάζεις γλυκά, πατατάκια, ψωμάρες, πιτόγυρα και ό,τι σαβούρα βρίσκεις μπροστά σου.
Μου θυμίζεις τη θεία Πελαγία (Θωμαΐδα Ανδρούτσου) από το σήριαλ "η οικογένεια βλάπτει". Να το δεις αν δεν το έχεις δει. Μοιάζετε πάρα πολύ στον χαρακτήρα.Last edited by Joanna8; 15-06-2025 at 00:12.
15-06-2025, 10:47 #3
το ποσο καταδικη ειναι θα το πει ο γιατρος ΑΦΟΥ κανεις ο,τι προβλεπεται, δλδ την διατροφη που χρειαζεται, αν δεν διορθωνεται τπτ με διατροφη, φαρμακα, αν δεν διορθωνεται τπτ με φαρμακα, ισως και ινσουλινη.. και παντως, συνεχη παρκαολουθηση.
15-06-2025, 13:02 #4
Καλημέρα βρε κορίτσι, καλό μεσημέρι. Όλα σου φαίνονται βουνό τώρα και νομίζεις ότι έχεις καταστραφεί. Αυτό ακριβώς είναι το σύμπτωμα της τρέχουσας κακής, κάκιστης ψυχολογικής σου κατάστασης, αυτό το αίσθημα, αυτός ο τρόπος σκέψης. Φάση είναι και θα περάσει, με ή χωρίς γιατρό, το σωστό είναι με γιατρό αλλά και παλι θα φύγει, δε θα είσαι έτσι. Κι εγώ πέρσι τα χάλια μου είχα και τα χειρότερα χάλια μου τα πέρασα αφού έφυγα από γιατρους και φάρμακα και το ισορρόπησα σιγά σιγά μόνος μου. Δεν το λέω για να κάνεις κι εσύ το ίδιο, αλλά αν ως συνάδελφος ξεροκέφαλος το περάσεις κι εσύ μόνη σου όλο αυτό και πάλι να μην απελπιστείς, φάση είναι και θα φύγει. Πάρε ψωμάκι εκεί στο παγκάκι που κάθεσαι και αντί να το τρως και να απορρυθμίζεις το ζάχαρο τάιζε τα περιστέρια. Να, εγώ ένα το έσωσα πριν λίγες μέρες από κάτι γατιά που το είχανε στριμώξει και θα το τρώγανε. Ο διαβήτης άμα είναι ρυθμισμένος, προσέχεις τι τρως και πως το τρως και ασκείσαι είναι απλά ενας τρόπος ζωής πλέον, είσαι μια χαρά φυσιολογικότατος άνθρωπος σε όλα σου. Μέχρι και τα γλυκάκια σου μπορείς να απολαμβάνεις αρκεί να είναι με στέβια. Ίσα ίσα, που αν με αφορμή το διαβήτη προσέχεις τη διατροφή σου και ασκείσαι συστηματικά θα καταλήξεις με πολύ καλύτερη υγεία σε σχέση με αλλους που δεν τον έχουν και δεν προσέχουν τόσο. Πάνε κάνε τη βολτούλα σου μεχρι το πάρκο να δεις λίγο ήλιο, έχει ωραία μέρα σήμερα, μην τη χάνεις. Υπομονή και θα φύγουν όλα μια μέρα και θα νιώσεις πάλι καλά.
https://ibb.co/hxFRrzyv