Results 1 to 4 of 4
Thread: Η κατάσταση είναι απελπιστική
-
18-06-2025, 11:49 #1
Η κατάσταση είναι απελπιστική
Για να μην μακρηγορήσω, πριν 3 μήνες άρχισε να με καίει το στομάχι. Και ταχυκαρδια με το που έτρωγα. Πήγα γιατρο και μου είπε βάση συμπτωμάτων ΓΟΠ, πηρα χάπι, δεν βοήθησε, άλλαξα χάπι είδα μια μικρή βελτίωση στις καουρες. Πριν καμια εβδομάδα έφαγα λιπαρά τροφή, και από εκείνη την μέρα έχω συνέχεια πονο στο στομάχι και πονο πάνω δεξιά, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Ο πονος αυτός δεξιά πανω τι είναι, χολή? Μήπως τελικά έχω χολή και είχα όλα αυτά τα συμπτώματα στο στομάχι? Έχω αγχωθεί πολυ, δεν υπάρχει και γιατρός σήμερα... Τι να κάνω έχω απελπιστει
- 18-06-2025, 13:26 #2
Καλησπέρα.
Έχεις ΓΟΠ που σημαίνει ότι χρήζεις παρακολούθησης και φαρμακευτικής αγωγής. Είτε με αντιόξινα φάρμακα για βραχεία ανακούφιση είτε με αναστολείς αντλίας πρωτονίων για μακροχρόνια θεραπεία αν το κρίνει ο γιατρός σου.
Όσο για τους έξτρα πόνους πολύ πιθανόν να οφείλεται στην ΓΟΠ επίσης γιατί ως γνωστόν η περιοχή στομάχι - έντερο είναι ο δεύτερος εγκέφαλος. Έτσι για παράδειγμά πολλοί άνθρωποι με ΓΟΠ για παράδειγμα νιώθουν ενοχλήσεις στον θώρακα και στον λαιμό.
Επίσης το; άγχος δεν κάνει καθόλου καλό στην ΓΟΠ. Πολλές φορές επιβαρύνει τα συμπτώματα.
Συνεπώς όσο είναι εφικτό χαλάρωσε, όταν ξανά επισκεφθείς γιατρό 'απαίτησε' της απαραίτητες εξετάσεις αν δεν στις έχει κάνει ήδη(υπέρηχο, ίσως γαστροσκοπηση, ίσως κολονοσκόπηση) και ότι είναι θα περάσει.
Υπομονή, κουράγιο και περαστικά.
18-06-2025, 14:08 #3
καλημέρα, να συνεχίσεις τη φαρμακευτική αγωγή που σου έδωσε ο γιατρό σου, αλλά θα σου πρότεινα αν θέλεις να δοκιμάσεις μαζί με αυτό και ένα φυτικό σκεύασμα με μαστίχα χίου. Είναι γνωστό οτι η μαστίχα χίου βοηθάει στο στομάχι και στα γαστρεντερικά προβλήματα. Δεν θα πω την εταιρία, δν θέλω να φανεί οτι κάνω διαφήμιση, αλλά αν πας στο φαρμακείο και ρωτήσεις θα σου πουν ποιο είναι το καλύτερο.
19-06-2025, 01:28 #4
Δες το φαι γαστροσκόπηση. Πέρασα μάτι αντίστοιχο πέρσι και δεν με πρόσεξαν, μόνη μου τη ζήτησα και έτριβαν τα μάτια τους μετά δύο διαφορετικοι γιατροί. Αν επιμένουν τα συμπτώματα, να την κάνεις. Έχω κι εγώ επαναληπτική την Παρασκευή. Να μη φοβάσαι, αν κάνεις μέθη, δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Στο λέω εγώ, που είμαι ο ορισμός της χέστρως