Results 16 to 22 of 22
Thread: Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
-
24-06-2025, 16:39 #16
Εξιλαστήριο θύμα: λέγεται γενικά για πρόσωπο που έχει κατηγορηθεί και λογοδοτεί, ή εκτελεί ποινή, αντί του πραγματικού ενόχου.
Από Wiktionary
- 25-06-2025, 08:12 #17
25-06-2025, 23:38 #18
ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ
26-06-2025, 00:47 #19
05-07-2025, 01:17 #20
Ενώ έχω μια φυσική προτίμηση για την ψυχρή και σκοτεινή περίοδο του έτους, βρίσκω ενδιαφέρον σε κάθε εποχή.
Αντικειμενικά δεν υπάρχει πιο πολύχρωμη εποχή από το φθινόπωρο κοντά σε εύκρατα, μικτά δάση ψυχρόβιων κωνοφόρων και φυλλοβόλων. Σε συνδυασμό με την ποικιλία νεφών της εποχής, τις ομίχλες, το ψιλόβροχο, τον αέρα που παρασέρνει τα φύλλα, τον ήλιο που διστάζει να ανέβει ψηλά αφήνοντας το σκοτάδι να απλώσει τον μαύρο μανδύα του νωρίς, μπορεί να δει κανείς παραμυθένιες εικόνες. Και σταδιακά κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες νιφάδες του χιονιού. Οι παγετοί, τα χιόνια, η εικόνα των δέντρων που κοιμούνται, το χλωμό φεγγάρι πίσω από τα απογυμνωμένα κλαδιά, ο παγωμένος αέρας και οι παγοκρύσταλλοι που αναπηδούν στο πρόσωπο, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.
Το πιο δύσκολο για μένα είναι να βλέπω τα χιόνια να λιώνουν. Με τα χρόνια το συνήθισα ως ένα βαθμό. Τώρα που έχει ζεσταθεί σημαντικά το κλίμα και οι χειμώνες έχουν αλλάξει αισθητά, τα χιόνια έχουν δυστυχώς περιοριστεί κατά πολύ. Από την άλλη, βλέπω λιγότερο τη λυπηρή εικόνα των χιονιών που μας αποχαιρετούν.
Η θερμή περίοδος είναι ένα αναγκαίο κακό αλλά έχει και τις συγκινήσεις της. Η άνοιξη πολλές φορές είναι βροχερή και παρατηρούνται οι πρώτες καταιγίδες του έτους. Επίσης μπορεί κανείς να απολαύσει το ανοιχτό πράσινο των φρέσκων βλαστών των φυλλοβόλων που ξυπνούν από τον χειμώνα. Είναι ένα αναζωογονητικό θέαμα, σε ευχάριστες θερμοκρασίες (κάτω των 15 °C). Τις πραγματικά ισχυρές όμως καταιγίδες τις φέρνει το καλοκαίρι όταν αναπτύσσονται συνθήκες θερμικής αστάθειας. Ειδικά όταν ξεσπούν τη νύχτα, με πολύ νερό, ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικά θυελλώδεις ανέμους.
Όσο για τα φορέματα που αναφέρεις, στις συνθήκες που προτιμώ χρειάζονται αδιάβροχα και καλά μπουφάν, καπέλα, καλά παπούτσια που να αντέχουν σε νερό και χιόνι. Αυτά μ' αρέσουν. Και είμαι κατά κανόνα έξω, σε επαφή με τον καιρό (δεν οδηγώ).
05-07-2025, 01:38 #21
Κουράγιο, το φάγαμε κι αυτό μια χρονιά ακόμα (το θερινό ηλιοστάσιο). Έχουμε βέβαια ακόμα το καλοκαίρι μπροστά μας αλλά μένει μόνο η ζέστη που προσωπικά δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα. Το θέμα είναι ότι το φως αρχίζει δειλά-δειλά να μειώνεται. Καιρός λοιπόν να αρχίσουμε να ζεσταίνουμε τις μηχανές για το Halloween
.
Και όπως λέω εγώ, μόνος πάνω στο δεντρόσπιτο και το χιόνι να πέφτει έξω με το φτυάρι. Όχι παρέα. Άντε καλά, μπορεί να έρθει ο λύγκας μου να γουργουρίζει μέσα στη νύχτα.
05-07-2025, 06:58 #22
Υπάρχουν βασικά κι άλλοι λόγοι που είμαι του φθινοπώρου εγώ, δεν έχει να κάνει μόνο με τον καιρό. Το να είναι εποχή φθινόπωρο και να βρέχει του σκοτωμού το χω συνδεσει με πράγματα, ωραία πράγματα. Για το υπολοιπο της ζωης μου οι φθινοπωρινες μπορες θα μου τα φερνουν στη θυμιση και θα τα νοσταλγω. Αλλα για την ωρα ας ετοιμαστουμε για τον πρωτο καυσωνα του καλοκαιριου που απο οτι λενε ερχεται τις επομενες μερες.
(Για τον παλιομπουμπουνακο μου, ουφ..)
Last edited by _Vassilis; 05-07-2025 at 07:19.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία