Results 31 to 32 of 32
Thread: Δουλειά
-
04-07-2025, 07:56 #31
Μα δεν ξέρεις τίποτα τι γίνεται στον κόσμο; Φυσικά και πηγαίνουν ανειδίκευτες, όπως λέει και η Τζοάννα και ο Αχλάδης στα νοσοκομεία. Παράδειγμα εμένα ο πατέρας μου είχε μείνει εγκεφαλικά νεκρός και στο ίδιο δωμάτιο ήταν άλλοι 2 με εγκεφαλικό. Το βράδυ δεν μπορούσε στον έναν να μένουν οι δικοί του κι έτσι ειχαν βάλει μια αλλοδαπή -σίγουρα χωρίς πτυχίο που ζητούσε δουλειά μόνη΄της εκεί και τριγύριζε- να τον προσέχει. Και μου ζήτησε κι εμένα αν θέλω να προσέχει τον πατέρα μου.
Λοιπόν, ποια ήταν η δουλειά της; Ούτε νερά ούτε μαξιλάρια ούτε καν πάνες. Απλώς καθόταν και τους κοίταζε. Έπαιρνε κι έναν υπνάκο και έφευγε το πρωί. Το ξέρω γιατί έχω ξενυχτήσει μαζί της εκεί.
Λοιπόν, σαν αυτήν θα υπάρχουν άλλες τόσες περιπτώσεις αλλά εσύ δεν έχεις τα κότσια να πας να πιάσεις την δουλειά απ' τα μαλλιά, παρά βρίσκεις δικαιολογίες, χωρίς να ξέρεις τι γίνεται στον κόσμο γύρω σου και πού δουλεύουν οι άνθρωποι τελικά. Και αν θα άλλαζες και καμιά πάνα, τι έγινε; Δουλειά δεν θες; Βραδινό ωράριο δεν θες; Ορίστε μια καλή ευκαιρία. 20 ευρώ την νύχτα λέμε τώρα. Και κανείς δεν είδε κανένα πτυχίο.
Εσύ δεν θα πηγαίνεις στους πλούσιους, θα πηγαίνεις στους μεσαίους και θα ζητάς 10 με 15 ευρώ ή θα συζητάτε και θα λες θα τα βρούμε αν σε θέλουν για πολλές μέρες. Και δεν είναι μόνο οι γριές και οι γέροι, είναι οι εγκεφαλικά νεκροί όπως σου είπα, είναι οι τραυματισμένοι με γύψους νέοι ας πούμε, να κάθεσαι να τους κοιτάς το βράδυ. Και ναι όταν θα είσαι στο δωμάτιο και θα πεις εγώ μπορώ να κάτσω το βράδυ και να τον κοιτάζω θα πουν ω μα τι ευκαιρία!
- 04-07-2025, 08:32 #32
Και κάτι τελευταίο. Η ΔΥΠΑ βγάζει τόσα προγράμματα. Εγώ από την ηλικία σου μέχρι τώρα έχω ήδη 2 πιστοποιητικά (έτυχε όταν ήμουν άνεργη και έβγαιναν) και τα έχω παρακολουθήσει και έχω βγάλει λεφτά. Το τελευταίο τώρα που έτυχε και παραιτήθηκα και αμέσως βγήκε η προκήρυξη, έκανα αίτηση και μπήκα. Θα μπορούσες να το είχες παρακολουθήσει κι εσύ. 30.000 άτομα έπαιρναν. Καλό είναι τουλάχιστον αφού δεν έχεις κανένα πτυχίο να πάρεις κανένα πιστοποιητικό για κάποια ειδικότητα. Μη μου πεις ότι το έχεις δοκιμάσει κι αυτό και δεν σε πήραν ποτέ. Εμένα στην τύχη μου έτυχε, εσύ που είσαι άνεργη τόσα χρόνια, θα είχες πολλές ευκαιρίες να παρακολουθήσεις κάποια προγράμματα. Αλλά φαίνεται δεν έκανες τίποτε....
Επιπλέον, υπάρχει αυτή η σχολή https://sxoliamea.gr/athinon/index.html που είναι για 2 χρόνια. Θα παίρνεις μισθό και το επίδομα σου αν καταφέρεις να μπεις εκεί. Και θα πάρεις κι ένα πτυχίο. Βγαίνει κάθε Μάϊο η προκήρυξη.Last edited by HarleyQuinn; 04-07-2025 at 08:50.