Δουλειά
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34

Thread: Δουλειά

Senior Member

Δουλειά

Δεν μπορώ να βρω καμία δουλειά που να μπορώ να κάνω, με την ΣΚΠ και τον διαβήτη και την αφόρητη κούραση που έχω χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο, δηλαδή μπορώ να πάω μέχρι το πάρκο και να μην μπορώ να σηκωθώ για ώρα από την έλλειψη ενέργειας, για να γυρίσω σπίτι. Σέρνομαι εκτός αν έχω πιει κανένα ενεργειακό και πάω λίγο πιο εύκολα. Είναι και η ζέστη.

Πέραν του ότι οι περισσότεροι ζητούν οποιοδήποτε πτυχίο όπως κάποτε ζητούσαν να έχεις τελειώσει λύκειο, τώρα ζητάνε να έχεις τελειώσει Πανεπιστήμιο, και εγώ δεν έχω τίποτα πέρα από ένα lower, που κι αυτό πλέον είναι ένα τίποτα, δεν έχω αντοχή ή ικανότητα για τίποτα.

Σκέφτηκα, λοιπόν, να πάω σε φυλλάδια. Είχα πάει στα 18-19, και γυρνούσα με ματωμένα χέρια, κλαίγοντας και πολύ ζαλισμενη, πάντα ήταν "δοκιμαστικά", δεν με πλήρωναν ποτέ για τις μέρες που μοίραζα, είχα δουλέψει σε δύο εταιρείες σε δρόμο, στην μια που ήμουν μόνη μου με χάρτη, τα πήγα χάλια, και αναγκάστηκα να γυρίσω τα φυλλάδια πίσω και να παραιτηθώ, γιατί δεν προσανατολίζομαι καθόλου καλά (πάντα μόνο με gps παντού), δεν μπορούσα να χτυπάω κουδούνια και να ενοχλώ/να με βρίζουν. Μοιρασα και σε σταθερό σημείο τότε μια μέρα σε δημοτικό, αλλά δεν την πληρωθηκα, και την επόμενη μέρα δεν ήρθαν ποτέ να με πάρουν, και στο τηλέφωνο γελούσαν.

Μου έστειλαν εμαιλ να πάω αύριο σε ραντεβού, τους ρώτησα αν υπάρχει για σταθερό σημείο, δεν μου απάντησαν, απλά μου είπαν αν θέλω να πάω στο ραντεβού, είναι 1,5 ώρα μακριά.

Θα μπορέσω να ανταπεξέλθω σε 8 ώρες στον δρόμο μέσα στον ήλιο, με χάρτες και κουβαλώντας κιλά φυλλαδίων; Στις πολυκατοικίες πρέπει να πηγαίνεις και από τα σκαλιά για να αφήνεις στις πόρτες. Δεν το πιστεύω, ούτε καν.

Senior Member
    Θα πέσω κάτω, ή σε σκαλιά ή στον δρόμο, σίγουρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω όρθια. Αλλα ντρέπομαι να τους πω ότι δεν μπορώ στον δρόμο, και ντρέπομαι να πω την αιτία, γιατί αν ακούσουν την αιτία, και σταθερό σημείο να υπάρχει, δεν θα με πάρουν ούτε εκεί.

Senior Member
    Δεν μπορώ να κάνω τίποτα στη ζωή μου (insert sparkle)

Senior Member
    Κάτσε γράψε κάτι Wandie, ξεκίνα με μια μικρή ιστοριούλα για αρχή. Το έχεις με το γραπτό λόγο.

Senior Member
    Τι να το κάνω το γράψιμο; Εισόδημα θέλω, όχι χαμένο χρόνο.

Θα πάω αύριο, με την ελπίδα να υπάρχει κάτι για σταθερό σημείο. Το αστείο είναι ότι και στο σταθερό σημείο θα έχω πρόβλημα γιατί:

1. Θα πρέπει να φροντίζω να μην πίνω τίποτα πριν τη δουλειά και στην διάρκεια του 8 ωρου, γιατί θα είμαι έξω, τουαλέτα δεν θα υπάρχει, κι έχω πρόβλημα με αυτό.

2. Ο διαβήτης θα πάει άκλαυτος. Θα πρέπει να μένω όλη μέρα χωρίς ινσουλίνη και να μην τρώω τίποτα. Έτσι και ανέβει το ζάχαρο, θέλω τουαλέτα όχι μόνο σε 8ωρο αλλά κάθε 10 λεπτά.

Δεν κάνω για τίποτα. Αλλά θα δοκιμάσω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by wanderer010 View Post
    Δεν μπορώ να βρω καμία δουλειά που να μπορώ να κάνω, με την ΣΚΠ και τον διαβήτη και την αφόρητη κούραση που έχω χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο, δηλαδή μπορώ να πάω μέχρι το πάρκο και να μην μπορώ να σηκωθώ για ώρα από την έλλειψη ενέργειας, για να γυρίσω σπίτι. Σέρνομαι εκτός αν έχω πιει κανένα ενεργειακό και πάω λίγο πιο εύκολα. Είναι και η ζέστη.

Πέραν του ότι οι περισσότεροι ζητούν οποιοδήποτε πτυχίο όπως κάποτε ζητούσαν να έχεις τελειώσει λύκειο, τώρα ζητάνε να έχεις τελειώσει Πανεπιστήμιο, και εγώ δεν έχω τίποτα πέρα από ένα lower, που κι αυτό πλέον είναι ένα τίποτα, δεν έχω αντοχή ή ικανότητα για τίποτα.

Σκέφτηκα, λοιπόν, να πάω σε φυλλάδια. Είχα πάει στα 18-19, και γυρνούσα με ματωμένα χέρια, κλαίγοντας και πολύ ζαλισμενη, πάντα ήταν "δοκιμαστικά", δεν με πλήρωναν ποτέ για τις μέρες που μοίραζα, είχα δουλέψει σε δύο εταιρείες σε δρόμο, στην μια που ήμουν μόνη μου με χάρτη, τα πήγα χάλια, και αναγκάστηκα να γυρίσω τα φυλλάδια πίσω και να παραιτηθώ, γιατί δεν προσανατολίζομαι καθόλου καλά (πάντα μόνο με gps παντού), δεν μπορούσα να χτυπάω κουδούνια και να ενοχλώ/να με βρίζουν. Μοιρασα και σε σταθερό σημείο τότε μια μέρα σε δημοτικό, αλλά δεν την πληρωθηκα, και την επόμενη μέρα δεν ήρθαν ποτέ να με πάρουν, και στο τηλέφωνο γελούσαν.

Μου έστειλαν εμαιλ να πάω αύριο σε ραντεβού, τους ρώτησα αν υπάρχει για σταθερό σημείο, δεν μου απάντησαν, απλά μου είπαν αν θέλω να πάω στο ραντεβού, είναι 1,5 ώρα μακριά.

Θα μπορέσω να ανταπεξέλθω σε 8 ώρες στον δρόμο μέσα στον ήλιο, με χάρτες και κουβαλώντας κιλά φυλλαδίων; Στις πολυκατοικίες πρέπει να πηγαίνεις και από τα σκαλιά για να αφήνεις στις πόρτες. Δεν το πιστεύω, ούτε καν.
    Μπορείς να δουλέψεις και από το σπίτι, αν δεν το έχεις ήδη δοκιμάσει.

Senior Member
    Αντί να κάθεσαι να σκέφτεσαι πώς θα μοιράσεις φυλλάδια (αξιοπρεπέστατη δουλειά κατά τα άλλα), μήπως να σκεφτείς πώς να φτιάξεις βιογραφικό και να το στείλεις σε εταιρίες, αλυσίδες και συνοικιακά μαγαζιά ή να βγάλεις χαρτιά για διαγωνισμούς ΔΕ ειδικών κατηγοριών, ώστε να βρεις μια σταθερή δουλειά; Μπορείς να βρεις και τηλεργασία ή συμμετοχή σε έρευνες, ώστε να βγάλεις κάποια χρήματα. Μπορείς και η ίδια να βάλεις αγγελία ότι ψάχνεις δουλειά με το τάδε αντικείμενο, στις τάδε περιοχές. Γράψου σε διάφορα sites εύρεσης εργασίας, όπως το kariera και το jobfind και αν βρεις κάτι ενδιαφέρον, πας να σε δουν. Ξέρεις πολύ καλά να εγγραφείς, γιατί όταν έψαχνες γκόμενο, ήσουν εξπέρ στις εφαρμογές και τις διαδικτυακές συνομιλίες.

Θα σου ταίριαζαν επίσης δουλειές σε ταμείο ή οίκους ευγηρίας που δε θέλουν τόση σωματική δύναμη και είσαι σε εσωτερικό χώρο με κλιματισμό.

Επίσης, κορίτσι μου έχεις γράψει πάνω από εκατό φορές ότι δεν είσαι εμφανίσιμη και αυτό είναι εμπόδιο στο να βρεις εργασία. Εκτός από τα περιττά κιλά σου, που έχω καταλάβει ότι σε ενοχλούν και θες να τα ξεφορτωθείς, τι άλλο σε ενοχλεί πάνω σου; Για παράδειγμα, ύψος, ακμή, τριχοφυΐα, στραβά δόντια;

Senior Member
    Νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Και εμφάνιση να είχα, νιώθω τόσο κουρασμένη και ανίκανη, κουράζομαι που ξυπνάω, πώς να δουλέψω;

Μίλησα με μια κοπέλα λειτουργική, και ήθελα να κλάψω, δεν ξέρω πώς μπορεί, δεν έχω ιδέα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Senior Member
    Τώρα συνειδητοποιώ πως είμαι όντως ανάπηρη. Είχα 82% χωρίς να έχω προσθέσει 2 παθήσεις. Μπορεί να έχω φτάσει και το 100 πλέον.

Senior Member
    Είχα κρατήσει έναν στο βαιμπερ που ήθελε φωτογραφία και του έγραψα για τα σκουπίδια είμαι, άστο, και δεν ξαναανοιξα μηνύματα.

Δουλειά τι δουλειά εδώ δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου χωρίς πίεση χωρίς τίποτα, τι δουλειά που σηκώνομαι με δυσκολία και πρησμένα χέρια πόδια χωρίς να έχω κάνει τίποτα, δεν έχω κάνει τίποτα για την θεραπεία της σκπ δεν έχω ρυθμίσει τον διαβήτη δεν έχω κάνει τίποτα, ούτε μια εβδομάδα δεν θα αντέξω στα φυλλάδια ειδικά αν με βάλουν σε μετρό θα γελάσει και το μετρό

Senior Member
    Από σπίτι ψάχνω χρόνια αλλά θέλουν πτυχία. Τι από σπίτι; Δούλευα στην Appen κάποια καλοκαίρια όταν είχε ακόμη projects, αλλά αυτά ήταν προσωρινά 1 μήνα ή 2. Και ορκίζομαι δεν τα άντεχα ούτε αυτά, είχα σκέψεις που δεν μπορώ να γράψω. Υπέφερα. Δεν ξέρω γιατί, δεν θα έπρεπε να είναι τόσο ανυπόφορα. Το ένα project κατέληξα να το χάνω γιατί έκανα κάτι τότε και κατέληξα στο νοσοκομείο κλασσικά. Υπέφερα, ακόμη και επειδή απλά καθόμουν στον υπολογιστή. Και δεν άντεξα πολύ ούτε σε αυτό, που ούτως ή άλλως ήταν προσωρινό.

Senior Member
    Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει.
    Και πτυχίο μπορείς να πάρεις, νεότατη είσαι. Είπες ότι σου άρεσε βρεφονηπιοκόμος. Και φροντίδα ηλικιωμένων θα μπορούσες να κάνεις ή δουλειά σε supermarket ή να μπεις στο Δημόσιο σε καμιά κρατική βιβλιοθήκη με το ποσοστό αναπηρίας που λες ότι έχεις ή να δουλέψεις σε ΜΚΟ για άτομα με αναπηρία ως γραμματέας, αφού ο γραπτός σου λόγος είναι δομημένος και κάτι παραπάνω από μια χαρούλα. Το θέμα είναι ότι "δεν θες" και το ονομάζεις "δεν μπορείς".
    Και για τη σωματική σου υγεία θα μπορούσες να γραφτείς σε γυμναστήριο και να ενδυναμώσεις τον οργανισμό σου, να αυξήσεις τη σωματική σου αντοχή, αλλά δεν θες. Ούτε στον ψυχίατρο θες να πας ούτε να ακολουθήσεις αγωγή.
    Κι εγώ όταν πρωτοδούλευα δεν άντεχα. Πήγαινα στη δουλειά 8 το πρωί και γύριζα στις 7 σπίτι και έπεφτα ξερή. Και όλος ο κόσμος έτσι είναι, κουράζεται όταν δουλεύει και υπάρχουν πολλά άτομα ΑΜΕΑ και με αυτοάνοσα που εργάζονται και δεν έχουν την πολυτέλεια να πουν "δεν μπορώ", γιατί ούτε γονείς έχουν να τους βοηθήσουν. Για εκεί που καίγεσαι, δηλαδή στο κομμάτι της σχέσης, εκεί ξέρεις να ελίσσεσαι, να μην κουράζεσαι και να βρίσκεις τον κάθε μπούα που δεν ξέρεις τι καπνό φουμάρει και σε κάνει ό,τι θέλει.

Senior Member
    Δεν είναι βολεμα, θα πάω αύριο αν μπορώ να περπατήσω , απλά δεν θα τα καταφερω. ειλικρινά αν δεν είχα τους γονείς μου, δεν θα ζούσα. Δεν είναι δεν θέλω, είναι δεν μπορώ. Το να έχανα τους γονείς μου δεν θα με έκανε ικανή. Μου παρατείνουν την ζωή, την οποία μόνη μου δεν θα μπορούσα να παρατείνω.

Senior Member
    Δεν είναι βολεμα. Πάντα είχα γονείς. Όταν μπορούσα, δούλευα. Και σε φυλλάδια και σε παιδικό σταθμό και τα πήγαινα καλά. Ξέρεις κάτι; Και τότε είχα γονείς. Αλλά τότε ΜΠΟΡΟΥΣΑ.

Senior Member
    Εύκολα τα λέτε όλα τα μπλα μπλα. Κρατική βιβλιοθήκη;;; Θα πήγαινα προχθές. ΑΛΛΑ ΠΩΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; Τόσα χρόνια δεν το έχω δει ούτε με κυάλια.

Οι θέσεις του ΟΑΕΔ δεν λειτουργούν όπως νόμιζα. Δεν σου βρίσκουν αυτοί εργοδότη, εσύ τον βρίσκεις πρώτα τον εργοδότη. Οίκοι ευγηρίας κλπ γνώρισα άτομα που δουλεύουν αλλά έχουν τελειώσει νοσηλευτική, κανένας δεν τους παίρνει χωρίς πτυχίο + δουλεύουν 16ωρα σερί πολλές φορές. Σουπερμάρκετ έχω στείλει, ποτέ δεν άκουσα πίσω τίποτα. Ξέρεις το γυμναστήριο θέλει χρήματα λολ και εγώ έχω μόνο ένα σχετικά κοντά και είναι πανάκριβο, από τις πιο ακριβές αλυσίδες γυμναστηρίων.

Ωραία τα λόγια, στην πράξη πού είναι όλα αυτά που λες;

Page 1 of 3 123 LastLast