είναι κρίση πανικού - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 65
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΓΕΩΡΓΙΟΣ 77 View Post
    Ξέρεις τη διαφορά κρίση πανικού και κρίση άγχους? Δεν έχω καταλάβει.
    Η κριση πανικου ερχεται ξαφνικα, νοιωθεις οτι πεθαινεις, κοβονται τα ποδια σου. Γινεται απο υπεροξυγωνωση του εγκεφαλου, παιρνεις μια σακουλα, αναπνεεις μεσα και σου περναει. Τις πρωτες φορες ειναι δυσκολα γτ δεν ξερεις τι σου γινεται, νομιζεις επαθες εγκεφαλικο η κατι αλλο κακο. Και μονο που ξερεις τι ειναι και πως να το αντιμετωπισεις σε προστατευει μετα. Εχω να παθω πανω απο δεκα χρονια.

Senior Member
    Η κρίση άγχους είναι κάτι συνεχόμενο, καθημερινό και πολλές φορές σωματοποιειται. Η κρίση πανικού είναι ξαφνικη και κινείται γρήγορα..

Στη θέση σου θα μιλούσα με τον ψυχίατρο μου, να δω αν χρειάζεται κάποια αλλαγή στα χάπια και σίγουρα θα έκανα και ψυχοθεραπεία. Αν όχι μια φορά τη βδομάδα, τότε κάθε δύο. Και αν ήταν πραγματικά δύσκολο οικονομικά θα έκανα έστω μια φορά το μήνα.

Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Η κριση πανικου ερχεται ξαφνικα, νοιωθεις οτι πεθαινεις, κοβονται τα ποδια σου. Γινεται απο υπεροξυγωνωση του εγκεφαλου, παιρνεις μια σακουλα, αναπνεεις μεσα και σου περναει. Τις πρωτες φορες ειναι δυσκολα γτ δεν ξερεις τι σου γινεται, νομιζεις επαθες εγκεφαλικο η κατι αλλο κακο. Και μονο που ξερεις τι ειναι και πως να το αντιμετωπισεις σε προστατευει μετα. Εχω να παθω πανω απο δεκα χρονια.
    Σε ευχαριστώ για την απάντηση . Εγώ δεν ένιωσα τόσο πολύ βαριά συμπτώματα. Αλλά ήρθε ξαφνικά από το πουθενά και με ταρακούνησαν και μου χάλασαν τη μέρα. Πήγα σε γιατρό σήμερα . Μου είπε ότι οι κρίσεις πανιμου έχουν άμεση σχέση με το κεφάλι συνήθως.
    Εσύ αν επιτρέπεται πως.ηταν οι κρίσεις σου?

Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Η κρίση άγχους είναι κάτι συνεχόμενο, καθημερινό και πολλές φορές σωματοποιειται. Η κρίση πανικού είναι ξαφνικη και κινείται γρήγορα..

Στη θέση σου θα μιλούσα με τον ψυχίατρο μου, να δω αν χρειάζεται κάποια αλλαγή στα χάπια και σίγουρα θα έκανα και ψυχοθεραπεία. Αν όχι μια φορά τη βδομάδα, τότε κάθε δύο. Και αν ήταν πραγματικά δύσκολο οικονομικά θα έκανα έστω μια φορά το μήνα.
    Γεια σου Γιωργαρα. Δηλαδή όταν έχεις άγχος αν πάθεις κάτι σωματικό όπως βάρος στο.στηθος είναι από κρίση άγχους.
    Και κρατάει κάμποσο

Όταν έχει κρίση πανικού έρχεται στην ηρεμία και κρατάει λίγο. Σωστά κατάλαβα?

Πήγα σημερα σε νευρολογο και ψυχίατρο.
    Και οι δύο μου είπαν πως ότι έπαθα είναι κρίση πανικού.
    Ο ψυχίατρος μου αύξησε effexor Kai Xanax και μου πρόσθεσε minitran που ειναι ηρεμιστικό και μαλακώνει στη σκέψη.

Λες να δουλέψει?

Σε ευχαριστώ για την απάντηση . Εγώ δεν ένιωσα τόσο πολύ βαριά συμπτώματα. Αλλά ήρθε ξαφνικά από το πουθενά και με ταρακούνησαν και μου χάλασαν τη μέρα. Πήγα σε γιατρό σήμερα . Μου είπε ότι οι κρίσεις πανιμου έχουν άμεση σχέση με το κεφάλι συνήθως.
    Εγώ κάποια συμπτώματα κρίσης όπως βάρος στο στήθος η σφίξιμο στο στομάχι τα έχω συνηθίσει και δεν δίνω σημασία. Αλλά μάλλον ει.αι κρίση άγχους
    Τώρα μου ήρθε μια πίεση στο κεφάλι και παράλληλα μια μικρή ζάλη σαν να μου έχουν βάλει μικρή δόση μέθης. Κράτησε δευτερόλεπτα.

Senior Member
    Γεια σου Γιωργαρα. Δηλαδή όταν έχεις άγχος αν πάθεις κάτι σωματικό όπως βάρος στο.στηθος είναι από κρίση άγχους.
    Και κρατάει κάμποσο

Όταν έχει κρίση πανικού έρχεται στην ηρεμία και κρατάει λίγο. Σωστά κατάλαβα?

Πήγα σημερα σε νευρολογο και ψυχίατρο.
    Και οι δύο μου είπαν πως ότι έπαθα είναι κρίση πανικού.
    Ο ψυχίατρος μου αύξησε effexor Kai Xanax και μου πρόσθεσε minitran που ειναι ηρεμιστικό και μαλακώνει στη σκέψη.

Λες να δουλέψει?
    Η κρίση πανικού δεν έρχεται μόνο όταν είμαστε ήρεμοι αλλά αυτό που παθαίνεις όταν είσαι ήρεμος είναι κρίση πανικού. Γίνεται εκείνη τη στιγμή και τελειώνει.

Φυσικά θα δουλέψει. Να έχεις δίπλα σου τους γιατρούς και θα νιώσεις και εσύ ασφάλεια, θα φοβάσαι λιγότερο. Δεν σου πρότειναν να αρχίσεις και ψυχοθεραπεία? Πιστευω θα σε βοηθήσει. Έχεις δυνατότητες. Αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται.

Εσύ πώς νιώθεις;

Senior Member
    νομιζα οτι φευγω, δεν μπορουσα να κουνηθω

Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Η κρίση πανικού δεν έρχεται μόνο όταν είμαστε ήρεμοι αλλά αυτό που παθαίνεις όταν είσαι ήρεμος είναι κρίση πανικού. Γίνεται εκείνη τη στιγμή και τελειώνει.

Φυσικά θα δουλέψει. Να έχεις δίπλα σου τους γιατρούς και θα νιώσεις και εσύ ασφάλεια, θα φοβάσαι λιγότερο. Δεν σου πρότειναν να αρχίσεις και ψυχοθεραπεία? Πιστευω θα σε βοηθήσει. Έχεις δυνατότητες. Αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται.

Εσύ πώς νιώθεις;
    Είμαι ένα κλικ καλύτερα. Τώρα για τη ψυχοθεραπεία θα το προσπαθήσω.

νομιζα οτι φευγω, δεν μπορουσα να κουνηθω
    Σαν να έβγαινε η ψυχή από το σώμα ας πούμε ενώ το σώμα δεν κουνιόταν?

Senior Member
    Εναι τρομακτικη η απολεια ελεγχου.

Εναι τρομακτικη η απολεια ελεγχου.
    Το φανταζομαι φίλε. Και πως το νικησες? Όταν σου έρχεται πως το διαχειρίζεσαι? Παίρνεις αγωγή?

Senior Member
    Οχι εχω σταματησει να παιρνω. Αποφευγω στρες, ευθυνες, χρεη.
    Last edited by axl100; 07-07-2025 at 21:32.

Οχι εχω σταματησει να πιρνω. Αποφευγω στρες, ευθυνες, χρεη.
    Μπράβο σου. Δυστυχώς εγώ δεν το.βλεπω να βγαίνω από τα.φαρμακα. τώρα τα αυξανω

Senior Member
    Μπράβο σου. Δυστυχώς εγώ δεν το.βλεπω να βγαίνω από τα.φαρμακα. τώρα τα αυξανω
    Φίλε μου δεν πειράζει που τα αυξησες.. Φτάνει να σε βοηθήσουν. Δεν είναι κακό που παίρνεις φάρμακα. Να λες μπράβο σε σένα που είδες ότι χρειάζεσαι βοήθεια και τη ζήτησες.. Για να προχωρήσεις και να βγεις από μια κατάσταση πρέπει πρώτα να κάνεις βήματα. Και εσυ τα κάνεις. Και αν μπει στο πρόγραμμα και η ψυχοθεραπεία, θα δεις τρομερή βελτίωση. Είσαι πιο δυνατός από το φόβο σου.

Senior Member
    Παρόμοια περίπτωση σε αρκετούς τομείς με την δική σου και γω φίλε μου.
    Η αγωγή είναι πολλές φορές απαραίτητο βήμα και σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία κάνουν πολύ δουλίτσα.
    Στην γνώση πως ότι νιώθεις είναι ψυχοσωματικά από το άγχος σου και βιολογικά δεν έχεις τίποτα και ότι εν τέλει δεν θα πάθεις τίποτα.
    Γιατί ως αρρωστοφοβίκος λογικά έχεις κάνει ένα σκασμό εξετάσεις και βγαίνουν πάντα καθαρές.
    Και επίσης στην αντιμετώπιση ώστε να έχεις ποιότητα ζωής.
    Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό σου και του γιατρού σου να εντοπίσετε την πηγή του άγχους και της φοβίας σου και να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου και το νευρικό σου σύστημα ότι δεν σε απειλεί η φοβία σου, δεν σε χαλάνε τα συμπτώματα και τότε με τον καιρό να ηρεμήσουν.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast