είναι κρίση πανικού - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 81 of 81
    Senior Member
    Quote Originally Posted by salvador View Post
    το πρώτο θέμα είναι το να έχεις απλά γνωστούς, ημι-φίλους, ως αποκούμπι ώστε να απομακρύνεται ο «κίνδυνος της μοναξιάς» -όμως δεν αρκεί αυτό.

γιατί αυτό που θα επιζητούν οι ανθρωποι είναι η σύνδεση, η πραγματική φιλία, όχι οι γνωστοί και ψευτοφίλοι.
    Τα τελευταία χρόνια μαίνεται κόντρα ανάμεσα σε φιλοσοφους και ψυχολόγους. Οι φιλοσοφοι έχοντας εντοπίσει αυτό που καυτηριάζει και ο Vassilis και που συστήνεται όλο και περισσότερο από την ψυχολογία, δηλαδή συμβουλές όπως: «είναι τοξικός αυτός ο φίλος, κάνε τον πέρα», «χώρισε τον σύντροφό σου αφού δεν σου ταιριάζει σε αυτό», «απομακρύνσου από την μάνα-πατέρας σου γιατί είναι επικριτικοί» κατέστησαν τους ανθρώπους να γίνουν μόνοι. Τα διαζύγια όλο και αυξάνονται ενώ -αντίθετα από το παρελθόν που οι γάμοι γινόντουσαν με προξενιό, δλδ δεν ήξερε ο ένας τον άλλο- τώρα το ζευγάρι γνωρίζεται συχνά αρκετά πριν από το γάμο. Η φιλία έχει υποτιμηθεί. Οπότε άνθρωποι χωρισμένοι, χωρίς φίλους, όλο και στρέφονται σε κατοικίδια, σε μοναχικά χόμπι, στο διαδίκτυο για παρηγοριά. Μια συνέντευξη μιας γιαγιάς που εξηγούσε σε δημοσιογράφο πως πέρασε όλα αυτά τα 65 χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο η απάντησή που έδωσε συμπυκνωνει όλο το νόημα: προσπαθήσαμε και οι δυο, αν «κάτι έσπαγε» το φτιάχναμε, δεν το πετούσαμε.

Αντίθετα σήμερα η ψυχολογία συμβουλεύει να μην δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες, να απομακρύνουμε, να αποκλείουμε ανθρώπους, εκπαιδευόμαστε να είμαστε όλο και περισσότερο καχύποπτοι με τον άλλον. Η φιλοσοφία από την άλλη που προωθεί την ρήση του Αριστοτέλη (ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο, οπότε έχουμε ανάγκη τον άλλον), κατηγορεί την ψυχολογία -που αυτά τα χρόνια όλο και ανθίζει- για τα παραπάνω, ότι φέρει τεράστια ευθύνη για την μοναξιά που δηλώνουν ότι βιώνουν οι άνθρωποι σήμερα, όλο και περισσότερο (για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω). Για το ποσοστό των διαζυγιων, για το ποσοστό ανθρώπων που δηλώνουν μόνοι στην -φιλελεύθερη κατά τα άλλα- Δύση, όπου το φλερτ και οι σχέσεις εκτός γάμου έχουν απενοχοποιηθεί μα ΚΑΙ για την έλλειψη φιλίας.

(στην αρχαία φιλοσοφία η αξία της φιλίας ήταν επάνω και από τον έρωτα, αφού ο έρωτας πιθανών να είναι παροδικός ενώ η φιλία είναι για πάντα)
    Συμφωνω πολυ με αυτα που λες.

Καλημέρα και καλή βδομάδα George. Μοιάζει να κάνει δουλειά η αλλαγή της ποσότητας των φαρμάκων. Βέβαια τα πρωινα όταν ξυπνάω με πιάνει κάπως το άγχος και οι άσχημες σκέψεις. Συγχωρεθηκε χθες και ο πατέρας ενός φίλου μου που τον ήξερα καλά και είχα ένα πίσω γύρισμα..
    Θέλει πολύ δουλειά ρε γμτ και πολύ βοήθεια από τους οικείους μου και τους γύρω μου. Και ακόμα και τώρα τον 21ο αιώνα υπάρχει η άποψη κάποιων ότι "έλα μωρέ , σιγά. Τι άγχος και βλακείες. Αν δεν υπάρχει κάτι σωματικό , όλα καλά". Πολλοί σκέφτονται έτσι ακόμα δυστυχως

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΓΕΩΡΓΙΟΣ 77 View Post
    Καλημέρα και καλή βδομάδα George. Μοιάζει να κάνει δουλειά η αλλαγή της ποσότητας των φαρμάκων. Βέβαια τα πρωινα όταν ξυπνάω με πιάνει κάπως το άγχος και οι άσχημες σκέψεις. Συγχωρεθηκε χθες και ο πατέρας ενός φίλου μου που τον ήξερα καλά και είχα ένα πίσω γύρισμα..
    Θέλει πολύ δουλειά ρε γμτ και πολύ βοήθεια από τους οικείους μου και τους γύρω μου. Και ακόμα και τώρα τον 21ο αιώνα υπάρχει η άποψη κάποιων ότι "έλα μωρέ , σιγά. Τι άγχος και βλακείες. Αν δεν υπάρχει κάτι σωματικό , όλα καλά". Πολλοί σκέφτονται έτσι ακόμα δυστυχως
    Καλημέρα, καλή βδομάδα φίλε μου. Αν δεν περάσει κάποιος αυτό που περνάς, δεν μπορεί να σε καταλάβει.. Να επιλέγεις να τα συζητάς με ανθρώπους που βλέπεις πως μπορούν να σε νιώσουν και να μην επιμένεις να προσπαθείς να πείσεις κάποιον που δεν είναι σε θέση να το δει (δεν σημάνει ότι δεν θέλει). Είναι κρίμα να στεναχωριέσαι και να θυμώνεις και για αυτό.
    Όσο μεγαλώνουμε, τόσο θα ακούμε για κοντινούς μας ανθρώπους ότι πεθαίνουν. Είναι μέρος της ζωής. Όπως και το να πέσεις ψυχολογικά. Άνθρωπος χάθηκε. Δεν παίρνεις τα χάπια για να μην νιώθεις απλά για να μπεις σε μια ισορροπία.
    Το έχεις ψάξει λίγο το θέμα του ψυχολόγου? Υπάρχει και η επιλογή να κάνεις ψυχοθεραπεία από το σπίτι σου (online).

Θα μπορούσε να γίνει online. Απλά είναι και το κοστος

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΓΕΩΡΓΙΟΣ 77 View Post
    Θα μπορούσε να γίνει online. Απλά είναι και το κοστος
    Το κόστος θα είναι πάντα. Απλά μου δίνεις την αίσθηση ότι δεν είναι μόνο το κόστος.. Και κάτι άλλο σε κρατάει

Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Το κόστος θα είναι πάντα. Απλά μου δίνεις την αίσθηση ότι δεν είναι μόνο το κόστος.. Και κάτι άλλο σε κρατάει
    Δεν έχεις άδικο. Μου φαίνεται ότι δεν θα κειτουργησει

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456