Results 1 to 14 of 14
Thread: Στρες λόγω κοβιντ
-
07-07-2025, 23:01 #1
Στρες λόγω κοβιντ
Δεν ξερω πόσα μέλη θυμάστε την πρώτη μου νοσηση, το 2022 αλλά δεν είχα περάσει ιδιαίτερα καλά (αν θυμάστε είχα βγάλει φωτογραφια τα ουρά μου γιατί ήταν αφύσικα σκουρα) Αν καποιο άτομο βρει το παλιό θρεντ ας μου στείλει το λινκ, θέλω να συγκρίνω τα συμπτώματα.
Βγήκα λοιπόν θετικός το Σάββατο. Πήγα με 130 παλμούς στο νοσοκομείο και 39 πυρετό. Η πρώτη μέρα ήταν χάλια αφού είχα αυξημένους παλμούς ακόμα και σε υπτια θέση. Η δεύτερη και τρίτη μέρα ήταν οκέι. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που δεν έκανα πυρετό αλλά νομίζω ότι εξαντλησα τον εαυτό μου. Καταρχάς παρέλαβα κάτι ψώνια το πρωί. Μετά αποφάσισα να πάω να ταισω τις γατες και με πήγε μια φίλη μου με το αυτοκίνητο. Δεν οδήγησα εγώ ούτε περπάτησα ίδιαιτερα αλλά βγήκα και έβαλα φαγητό στις γατες. Μετά γύρισα σπίτι και ένιωσα εξαντληση. Επίσης δεν τρώω ούτε κοιμάμαι καλά και σήμερα έκανα και λίγη διάρροια.
Σας γράφω τι εφαγα: μισό τοστ το πρωί, μυαλό μπανάνα, δύο μπισκότα, 1 χυμό μήλο, μισό σολομό και μια πατάτα βραστή, μια φέτα ψωμί του τοστ και ένα αυγό βραστό, 1 σοκολατακι, 1 τυροπιτακι, 1 τοστ με τυρί.
Σας φαίνονται λιγα;
Παίρνω ζαναξ γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ, μου είπαν ότι είναι οκέι αλλά δεν ξέρω, έχω αγχωθεί. Σήμερα δεν πήρα ντεπον γιατί δεν το χρειάστηκα.
Πριν μια βδομάδα εντωμεταξύ είχα πάει στον καρδιολόγο και ήταν όλα εντάξει. Δεν ξερω ποιος με κόλλησε. Μου είπαν ότι είναι η νέα μετάλλαξη.
Φοβάμαι πως θα καταλήξω.Last edited by Skiouros8; 07-07-2025 at 23:04. Reason: Ξέχασα να προσθέσω κάτι.
- 07-07-2025, 23:09 #2
Και παρακαλώ να μην αλλάξει η κατηγορία του θρεντ. Λέω αρκετά ξεκάθαρα αυτό που συμβαίνει: έχω ΣΤΡΕΣ λόγω του κοβιντ. Είμαι ατή σωστή κατηγορία.
07-07-2025, 23:31 #3
Ειλικρινά θέλω απλά να βρω το παλιό θρεντ που είχα ανοίξει για να συγκρίνω τα συμπτώματα και λόγω αυτών των τζινιους νέων ρυθμίσεων δεν μπορω να βρω τίποτα πέρα από όσα έχω γράψει πρόσφατα. Κλαπ κλαπ στον ζακενμπεργκ που εκανε αυτη τηβ εξυπναδα.
07-07-2025, 23:47 #4
Καταλαβαίνω πόσο στρες μπορεί να προκαλέσει ο κοβιντ.
Αλλά ας τσεκάρουμε τα γεγονότα :
Λογικά στο νοσοκομείο σου έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις, δεν βρήκαν κάτι σοβαρό λόγω του κοβιντ, και γι αυτό πήρες εξιτήριο.
Ο πυρετός σου έπεσε και είναι εν τέλει φυσιολογική παρενέργεια για ιώσεις όπως ο κοβιντ η εξάντληση.
Πέρασα την γρίπη Β το φθινόπωρο και ενώ είχε πέσει ο πυρετός και τα συμπτώματα έφυγαν και τα τεστ έβγαιναν αρνητικά ημουνα εξαντλημένος για μια βδομάδα ακόμη.
Επίσης ο καρδιολόγος σε είδε και είσαι οκ.
Άρα ότι βιώνεις λογικά (χωρίς να ξέρω γενικα το ιστορικό σου εννοείται ) είναι η εξάντληση από τον ιό και το άγχος που σε έχει συνεπάρει.
Πρόσθεσε και τον καύσωνα που δεν βοηθάει ούτε στην εξάντληση ούτε στο άγχος.
Πιες νεράκι φουλ, ενυδατώσου, ρίξε ένα καλο γεύμα με το αγαπημένο σου φαγητό, κάλεσε ανθρώπους που αισθάνεσαι άνετα μαζί τους να έρθουν σπίτι σου να αφαιρεθείς ευχάριστα αν γίνεται.
Και γενικά προσπάθησε να χαλαρώσεις τα δύσκολα τα πέρασες. Φόβος είναι αυτό τώρα που σου δημιουργεί το στρες αλλά χωρίς λόγο.
Όλα θα πάνε καλά.
Εδώ φάγαμε τον γάιδαρο στην ουρά θα κωλώσουμε;;
07-07-2025, 23:48 #5
07-07-2025, 23:50 #6
Θυμάμαι όταν είχα κολλήσει πριν χρόνια.. Ήθελα πολύ καιρό για να είμαι τελείως καλά. Ενιωθα κουρασμένος. Ενιωθα ότι η μπαταρία μου δεν μπορούσε να ανέβει άνω από 60%, όποτε αδειαζε εύκολα. Δώσε λίγο χρόνο... Και αν θες για να είσαι σίγουρος, συζήτησε το και με το γιατρό σου.
07-07-2025, 23:56 #7
Το 22 το πέρασα αλλά αυτό το θρεντ είναι για πονολαιμο που είχα, τον κοβιντ τον πέρασα ένα μήνα μετά από αυτό το θρεντ. Κι εγώ το έψαξα και δεν το βρίσκω.
Τα έγραφα όλα αναλυτικά. Θα μπορέσω να συγκρίνω.
Σε ευχαριστώ πάντως.
Κι εγω στην πρώτη νοσηση αισθανόμουν εξαντληση αλλά δεν ξέρω, τώρα επειδή δεν μπορώ και να κοιμηθώ μου είναι πιο δύσκολο και κάνω τα χειρότερα σενάρια.
08-07-2025, 00:02 #8
Ναι μου έκαναν ακτίνα και εξετάσεις αίματος. Καρδιογραφημα οχι αλλά οι παλμοί μου έπεσαν τη δεύτερη μέρα. Ο καρδιολογος μου που του είχα στείλει μήνυμα μου είπε ότι είναι από τον πυρετό και να μην δίνω σημασία.
Αλλά φοβάμαι ότι επειδή δεν τρώω και σωστά και δεν κοιμάμαι θα καταλήξω. Επίσης είμαι εντελώς μόνος μου. Μενω σε εξοχή σε μια μονοκατοικία απομερη. Δίπλα βεβαίως μένουν οι αδερφες μου αλλά δεν μου δίνουν σημασία, ποτε δεν με πιστεύουν όταν λέω ότι έπαθα κάτι. Το νοσοκομειακο αν το καλέσω θα πρέπει να ψάξει να βρει το δρόμο. Είναι και κακοφωτοσμενα. Μένω με τη μαμά μου αλλά επειδή έχει υποκείμενα νοσήματα, πήγε στης αδερφής μου δίπλα μέχρι να βρω ξανά αρνητικος.
Και έτσι είμαι εντελώς μόνος με τις γατες μου. Και δεν με παίρνει ο ύπνος. Έβαλα τη μάσκα ύπνου γιατί έχω ανοιχτά τα φώτα επειδή φοβάμαι, αλλά δεν μπορώ να κοιμηθώ. Έβαλα στο back ground Κωνσταντίνου και Ελενης και πάλι δεν μπορώ να κοιμηθώ. Πειναω αλλά μόλις πάω να φάω νιωθω φουλ. Σκέφτομαι και τις γατες αύριο. Θέλω ένα άτομο να πάει συγκεκριμένη ώρα να ταΐζει μια συγκεκριμένη γάτα. Δεν το καταλαβαίνουν. Οι γάτες έχουν πρόγραμμα. Πάνε άλλη ώρα και απλώς αφήνουν τροφή. Η συγκεκριμένη γάτα έχει στοματιτιδα και τρώει μόνο κονσέρβα και με περιμένει πάντα συγκεκριμένη ώρα.
08-07-2025, 00:05 #9
Και δεν ξέρω και τι να κάνω με την αντιβίωση. Την πήρα αργά την πρώτη δόση, στις 3 το μεσημέρι. Δεν θέλω να περιμένω μέχρι τις τρεις το πρωί. Και σκέφτομαι τι να κάνω με το ζαναξ. Να πάρω ολόκληρο το 0.25? Αν με κανει χειρότερα εφόσον νιωθω εξάντληση; Ο γιατρός μου είπε να το πάρω αλλά δεν με εξέτασε, στο τηλ ρώτησα.
Ίσως έκανα άσχημα που βγήκα από το σπίτι. Αλλά πόσο μπορεί να εξαντληθηκα; Δεν είναι ότι έκανα γυμναστική, απλώς περπάτησα λίγο. Αλλά ο γενικός ιατρος που μίλησα μου είπε ότι θα έπρεπε να μένω στο κρεβάτι.
08-07-2025, 01:03 #10
Από το άγχος είναι όλα δυστυχώς και ευτυχώς.
Ευτυχώς γιατί σημαίνει ότι εκτός από κοβιντ βιολογικά δεν έχεις τίποτα. Σχεδόν έκανε τον κύκλο του και θα περάσει.
Δυστυχώς γιατί το άγχος το ξέρω και προσωπικά στα δυσκολεύει όλα.
Καταστροφολογείς, υποθέτεις, ανυπομονείς.
Θα πάρεις την αντιβίωση σου τις ώρες που πρέπει. Το ζαναξ αφού το ενέκρινε ο γιατρός πάρε το.
Οταν ρίξεις έναν καλό ύπνο και υποχωρήσει τελείως ο κοβιντ θα έρθει και η πείνα και θα θες να φας έναν σκασμό.
Και γω πάντα όταν αρρωσταίνω μου κόβεται η όρεξη. Και μετά όταν περνάει τρώω τον αμπακο.
Άραξε μην σκεφτεσαι όλη μέρα πότε θα πιάσει η αντιβίωση , πότε θα γίνω καλά και γιατί το ένα και γιατί το άλλο. Όσο θα το κάνεις αυτό τόσο πιο πολύ θα αργήσεις να γίνεις καλά.
Άρρωστος με ίωση είσαι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου φίλε μου.
Νεράκι, φαγάκι, αραλίκι, τηλεόραση και υπομονή χωρίς άγχος και θα περάσει.
Α και οι παλμοί ανεβαίνουν ελαφρώς από την ζέστη, τον πυρετό, την εξάντληση, την αφυδάτωση αλλά κυρίως από το άγχος. Μην ασχολείσαι με τους παλμούς σου μια χαρά είναι η καρδιά σου.
08-07-2025, 14:09 #11
Ωχ ρε συ περαστικά!!!
Να γίνεις γρήγορα καλά!
Αφήνει κουσουρια ο κοβιντ πάντως...
08-07-2025, 17:18 #12
Έχω νοσησει και στο παρελθόν.
Σήμερα δυστυχώς είμαι χάλια. Εκω κοιμήθηκα και το μεσημέρι και ένιωσα για λίγο καλύτερα έκανα το λάθος να κάνω λίγο περπάτημα και τώρα είμαι πτώμα. Όταν σηκώνομαι ζαλίζομαι και επίσης νιωθω βάρος στην περιοχή του στήθους. Δεν ξερω αν θα τη βγάλω καθαρή.
Σκέφτομαι και τις γάτες. Στεναχωριεμαι που δεν λαω να τις ταισω. Θα με περιμένουν.
10-07-2025, 01:03 #13
Μετακινήθηκε λέει στην κατηγορία του χρόνιου πόνου. Ο,τι να 'ναι. Εντέλει στην κατηγορία στρες τι μπορούμε να βάζουμε;Απλώς να λέμε ότι έχουμε στρες και να μην κατονομαζουμε την αιτία; Πολύ έξυπνο. Ίσως να ξαναριξετε μια ματιά στις κατηγοριοποιησεις γιατί έχετε καταντήσει το φόρουμ χαώδες.
10-07-2025, 17:28 #14
Είναι ο κοβιντ χρονιος πόνος; Θα μας τρελανετε δηλαδη;