Results 1 to 2 of 2
-
29-07-2025, 13:00 #1
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
Καλησπέρα! Δεν ξέρω αν το έχω βάλει στο σωστό σημείο του φόρουμ. Θα ήθελα αν γίνεται να μου γράψετε όσες έχετε μια εμπειρία παρόμοια ή ακόμα και άντρες που το βλέπουν απέξω . Όπως γράφει ο τίτλος έχω ιστορικό κατάθλιψης, γαδ και υποχονδριασης. Είμαι 41 και γέννησα πρόσφατα το πρώτο μου παιδί. Είχα σχετικά δύσκολη εγκυμοσύνη με θέματα υγείας , έπαθα χολοσταση κύησης . Επισης στον 4 μήνα η αρρωστοφοβια κορυφώθηκε λόγω των εξετάσεων που έκανα και έβγαιναν χάλια ! Πήρα κατόπιν εντολής γιατρού ζολοφτ για 1 μήνα . Τα σταμάτησα μόνη μου γιατί πήρα δύναμη από το μωρό που άρχισα να το νιώθω και να το βλέπω στους υπέρηχους σχηματισμένο. Κατάφερα λοιπόν να χαρώ έστω το δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης. Το πρώτο μισό ήταν ένα δράμα. Γέννησα λοιπόν πριν 10 μέρες περίπου με καισαρική τομή και εκτακτως γιατί η χολοσταση άρχισε να χειροτερεύει. Πριν τη γέννα άρχισα να έχω φοβίες όχι κάτι τρομερό νομίζω όλες τα έχουν αυτά δλδ αν θα πάει καλά η γέννα αν θα μπορέσω να είμαι καλή μαμα. Αν πάθω επιλόχεια που είναι ο μεγάλος μου φόβος ! Στο μαιευτήριο το πρώτο 24ωρο που γεννήθηκε το μωρό μου σκάσανε όλα μαζεμένα ! Ένιωθα κάπως μουδιασμένη μου λέγανε ευχές κλπ αλλά εγώ δεν ήθελα να πιάσω το μωρό . Φοβήθηκα μη μου πέσει γιατί δεν ήξερα από μωρά . Επίσης είχα φοβερό πόνο από την επέμβαση και δεν κοιμόμουν καλά . Ήρθε η ώρα να με ρωτήσουν αν θα θηλάσω . Η γιατρός μου, που ήξερε όλο
Το ιστορικό μου, μου είπε ότι η σύσταση της είναι να μη θηλάσω γιατί ο θηλασμός είναι απαιτητικός και αγχώνει ακόμα και τις πιο ήρεμες γυναίκες . Φοβήθηκε λοιπόν για εμένα και μου είπε να μη θηλάσω για να αποφύγω την επιλόχεια . Δίχως να ξέρω τι θέλω πήρα δύο χάπια για να μη κατέβει γάλα. Δεν είχα δει ακόμα γάλα. Οι άλλες κοπέλες στο δωμάτιο θήλαζαν ήδη . Όταν βγήκα από το μαιευτήριο άρχισα να έχω γάλα . Μόλις είδα το γάλα άρχισα να έχω φοβερές τύψεις . Τι είδους μαμά είμαι εγώ που έκοψα το γάλα στο μωρό μου πριν καν έχει μια ευκαιρία στο θηλασμό. Έχουν περάσει 10 μέρες από τότε το γάλα σταμάτησε . Το μωρό μου τα βράδια είναι πολύ ανήσυχο, ξυπνάει κάθε 2-3 ώρες και μετά αν το αφήνω στο κρεβάτι κλαίει. Θέλει αγκαλιές . Οι τύψεις μου είναι ακόμα μεγάλες . Κάθε φορά που με ρωτάνε αν θηλάζω βουρκώνω . Και βλέποντας το να μη κοιμάται το βράδυ καλά αναρωτιέμαι πόσο χειρότερο μπορεί να ήταν αν θήλαζα . Υποτίθεται του δώσαμε ξένο γάλα για να κοιμάται παραπάνω για να κοιμάμαι και εγώ για να μη πάθω επιλόχειο. Νιώθω ότι έκανα μια τρύπα στο νερό. Επίσης φοβάμαι μήπως του προκάλεσα κάτι με το ένα μήνα που πήρα ζολοφτ και είναι έτσι ανήσυχος.
- 29-07-2025, 18:59 #2
Είναι ένας Θρίαμβος ότι δημιουργήθηκε μέσα σου νέα ζωή!!
Είναι μια νίκη της παντοδύναμης Φύσης!!! Η ίδια Φύση μπορεί από αυτή τη γέννα να σε θεραπεύσει από όλα σου τα προβλήματα Υγείας!! Βέβαια, τα φάρμακά σου τώρα μπορείς να τα παίρνεις ελεύθερα!!
Είναι το σπουδαιότερο κατόρθωμα της ζωής σου!! Σιγά σιγά και χωρίς άγχος θα αντιμετωπίσεις κάθε πρόκληση μία προς μία!!
Η βοήθεια ειδικών κρίνεται απαραίτητη!! Για συμβουλές, να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου, το πιθανό άγχος σου και τις ανησυχίες σου!!
Νοιώθω ότι πρέπει να προσθέσω κάτι μεταφυσικό, Η Φύση είναι παντοδύναμη και ο Θεός είναι Μεγάλος. Ο Κύριος της Αγάπης Ιησούς Χριστός και η μητέρα του Μαρία θα σε ευλογούν και προστατεύουν το μωράκι σου και εσένα και τον πατέρα του!!!
Να είστε και οι τρεις Πάντα Καλά!!!Υπάρχει μόνο το Αέναο Νυν