Με έδιωξαν από το σπίτι.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Senior Member

Με έδιωξαν από το σπίτι.

ακουστικά, παυσίπονα και μια κάρτα μέσων
    Last edited by wanderer010; 21-07-2025 at 02:28.

Senior Member
    Είσαι Αθήνα? Ψάξε τις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων, όπως το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο υποδοχής και αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων). Εκεί μπορούν να σου δώσουν μέρος να μείνεις δωρεάν για αρκετό καιρό, αρκεί από όσο ξέρω να αποδείξεις με κάποιο φορολογικό έγγραφο ότι δεν έχεις κανένα σπίτι στο όνομά σου. Είναι Πειραιώς 35, κοντά στο κέντρο, αν είναι πήγαινε εκεί. Μπορείς να ζητήσεις προσωρινή στέγη και σε κάποια ΜΚΟ, όπως η Praksis.

Senior Member
    Υπάρχει κάποιο μέρος στην Αθήνα που να μπορώ να πάω με τον ηλεκτρικό/μετρό και να έχει δημόσιες τουαλέτες
    Last edited by wanderer010; 21-07-2025 at 02:28.

Senior Member
    Τα χαρτιά θα τα βγάλεις από το ίντερνετ, αν ζητήσεις τη βοήθεια του ΚΥΑΔΑ θα στα βγάλουν από το Τάξις με τους κωδικούς, νομίζω το Ε1 ή Ε9 πρέπει να δείχνει ότι δεν έχεις κανένα ακίνητο στο όνομά σου και σου δίνουν μετά δωρεάν δωμάτιο σε σπίτι να μένεις για 6 μήνες, που μπορεί να ανανεωθεί και παραπάνω. Πήγαινε εκεί και ζήτα τους να σε βοηθήσουν, εγώ πριν από αρκετά χρόνια είχα πάει για ένα φίλο και μου τα είπαν αυτά (τελικά ο φίλος βρήκε δουλειά και δεν χρειάστηκε να μείνει στο ΚΥΑΔΑ).

Senior Member
    Πώς σε έδιωξαν έτσι στα ξαφνικά; Οι δικοί σου γνωρίζουν τα προβλήματά σου και μέχρι τώρα, εκτός από κάποιους καυγάδες που μας είχες πει, δε μας έδειξες ότι τα πράγματα είναι τόσο άσχημα. Πάρε τηλέφωνο στις δομές αστέγων και εξήγησέ τους την κατάστασή σου και ότι είσαι ΑΜΕΑ και άνεργη:
    https://www.astegoi.gov.gr/index.php...omes-ypiresies
    Δεν μπορείς να μείνεις προσωρινά σε κάποιον συγγενή, έστω και παππουδογιαγιά αν υπάρχει;
    Και τα ενήλικα τέκνα που δεν μπορούν να εργαστούν, δικαιούνται διατροφή από τους γονείς τους. Αλλά γι αυτό θες δικηγόρο. Εν ανάγκη, συζήτησε με τους γονείς σου πώς θα μείνεις σπίτι, σε τι θα συνεισφέρεις και με ποιους κανόνες, μέχρι να βρεις δουλειά.

Senior Member
    Αν είναι κάποιος Αθήνα και μπορεί για σήμερα ή αύριο να του δώσω λίγο το κινητό να το φορτίσει. Συγνώμη που το ζητάω αλλά θα μου κλείσει από μπαταρία κι αυτό

Senior Member
    Το βλεπω το σίλβερ αλέρτ να ‘ρχεται…

Senior Member
    ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

210 5246515-6 ΠΑΡΕ ΤΗΛ ΚΑΙ ΡΩΤΑ

Πριν πάρεις τηλ, πάρε τηλ τους γονείς σου και ρώτα να γυρίσεις σπίτι. Δεν μπορείς να κοιμηθείς έξω, είναι επικίνδυνα !

Senior Member
    ολα καλά... ?

Senior Member
    Πω πω ρε πστ μ, πώς τα κάνεις όλα ανάστα ο κύριος σε κάθε κατάσταση, μόνο εσύ το ξέρεις.
    Το πρώτο που έπρεπε να κάνεις ήταν να πας στο αστυνομικό τμήμα και να το καταγγείλεις. Και να ζητήσεις βοήθεια από εκεί.
    Εσύ επέλεξες το σαν απόκληρος γυρίζω μες της νύχτας τα στενά, κάτι που το θέλεις κατά βάθος, μη γελιόμαστε τώρα.
    Σου έχουμε γράψει σε άλλο θρεντ που μπορείς να απευθυνθείς. Βρες το και δες, δεν θα σκάμε κάθε φορά να ψάχνουμε να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια.
    Σου έχω πει το καλυτέρο μέρος να πας να κάτσεις είναι ένα νοσοκομείο. Και πάλι ρωτάς. Εσύ θέλεις να κάτσεις μέσα στον δρόμο. Επιλογή σου.

Senior Member
    Πήρε την αστυνομία και γύρισα. Θα προσπαθήσω να μην έχω επαφές.

Senior Member
    Ευτυχώς! Έγινε το καλύτερο! Όχι, να έχεις επαφές αλλά να προσπαθήσετε όλοι μαζί να τις διορθώσετε. Να έχετε καλές επαφές, οικογένεια είστε. Κι εσύ τους χρειάζεσαι τους γονείς σου.