Ήρθε και η δική μου ώρα…
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Member

Ήρθε και η δική μου ώρα…

Γεια σας. Σας έχω απασχολήσει παρελθοντικά για θέμα κοντινού μου προσώπου. Ήρθε και η δική μου ώρα. Ξεκίνησα με ψυχολόγο, η οποία εντόπισε πάνω μου μία χρόνια θλίψη, όπως την χαρακτήρισε. Μου είπε λοιπόν πως είναι επιβεβλημένο να επισκεφθώ και έναν ψυχίατρο, ανεξάρτητα από εκείνη, ώστε αν κρίνει ότι χρειάζομαι κάποια αγωγή να μου τη δώσει. Και εδώ έρχομαι αντιμέτωπη με όλες τις φοβίες μου, όταν το παίζω μάγκας σε συζητήσεις ότι αν χρειαστεί να πάρω κάτι θα το πάρω. Αγχώθηκα για το αν μου προκαλέσει κάτι άλλο αυτή η αγωγή, περισσότερο στρες, υπνηλίες, νωχελικότητα κτλ. Με στρεσάρει η ιδέα να πάρω ένα χάπι, για το οποίο όσο μεγαλώναμε ακούγαμε ότι θα πρέπει να είναι η τελευταία μας επιλογή και πως πρέπει να μαθαίνουμε να τα καταφέρνουμε χωρίς αυτό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KatalinaT View Post
    Γεια σας. Σας έχω απασχολήσει παρελθοντικά για θέμα κοντινού μου προσώπου. Ήρθε και η δική μου ώρα. Ξεκίνησα με ψυχολόγο, η οποία εντόπισε πάνω μου μία χρόνια θλίψη, όπως την χαρακτήρισε. Μου είπε λοιπόν πως είναι επιβεβλημένο να επισκεφθώ και έναν ψυχίατρο, ανεξάρτητα από εκείνη, ώστε αν κρίνει ότι χρειάζομαι κάποια αγωγή να μου τη δώσει. Και εδώ έρχομαι αντιμέτωπη με όλες τις φοβίες μου, όταν το παίζω μάγκας σε συζητήσεις ότι αν χρειαστεί να πάρω κάτι θα το πάρω. Αγχώθηκα για το αν μου προκαλέσει κάτι άλλο αυτή η αγωγή, περισσότερο στρες, υπνηλίες, νωχελικότητα κτλ. Με στρεσάρει η ιδέα να πάρω ένα χάπι, για το οποίο όσο μεγαλώναμε ακούγαμε ότι θα πρέπει να είναι η τελευταία μας επιλογή και πως πρέπει να μαθαίνουμε να τα καταφέρνουμε χωρίς αυτό.
    Τι εννοείς "ακούγαμε ότι θα πρέπει να είναι η τελευταία μας επιλογή και πως πρέπει να μαθαίνουμε να τα καταφέρνουμε χωρίς αυτό"?

Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Τι εννοείς "ακούγαμε ότι θα πρέπει να είναι η τελευταία μας επιλογή και πως πρέπει να μαθαίνουμε να τα καταφέρνουμε χωρίς αυτό"?
    Ότι το να πάρεις χάπι για την κατάθλιψη θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή κάποιου, γιατί αν φτάσεις εκεί σημαίνει ότι δεν προσπάθησες να λύσεις το πρόβλημά σου μόνος σου.

Senior Member
    Ότι το να πάρεις χάπι για την κατάθλιψη θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή κάποιου, γιατί αν φτάσεις εκεί σημαίνει ότι δεν προσπάθησες να λύσεις το πρόβλημά σου μόνος σου.
    ποσο καιρο ψυχοθεραπεια κανατε οταν στο ειπε αυτο; κανετε και τωρα ψυχοθεραπεια; στο εβαλε σαν ορο για να συνεχισετε;

Senior Member
    Yπαρχει μια παροιμία που λέει, ένα χαπάκι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα χαχα.
    Δες την θετική πλευρά ότι μπορεί να λύσεις το πρόβλημα σου, μην το αφήσεις γιατί μετά διογκώνεται.
    Μια από ψη είπα αν θες την κρατάς αν θες την πετάς, άκου την ψυχολόγο σου.

Senior Member
    Ποιος το λέει αυτό; Είναι ο καλύτερος συνδυασμός αυτός. Ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή.. Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να φτιάξεις τους δικούς σου μηχανισμούς και μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να μη χρειάζεσαι τα χάπια.
    Ακόμη δε πήγες ψυχίατρο. Ίσως να μη χρειαστεί να πάρεις. Δεν θες να φύγεις από πάνω σου τη θλίψη;

Junior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Ποιος το λέει αυτό; Είναι ο καλύτερος συνδυασμός αυτός. Ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή.. Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να φτιάξεις τους δικούς σου μηχανισμούς και μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να μη χρειάζεσαι τα χάπια.
    Ακόμη δε πήγες ψυχίατρο. Ίσως να μη χρειαστεί να πάρεις. Δεν θες να φύγεις από πάνω σου τη θλίψη;
    Κάνω quote την απάντησή σου αλλά το ερώτημα απευθύνεται σε όλο το φόρουμ;
    Υπάρχει περίπτωση να πας σε ψυχίατρο και να μην σου γράψει φαρμακευτική αγωγή;(ειλικρινής απορία).
    Εμένα μου έγραψε αντικαταθλιπτικά με συνοπτικές διαδικασίες στην πρώτη επίσκεψη.

Member
    Θέλω να πεταξω τη θλιψη μου απο πανω μου ναι. Ηταν ο ορος της ψυχολογου να επισκεφθω σε αυτο το σταδιο και ψυχιατρο, διοτι καλο θα ηταν να κρινει αυτος αν χρειαζομαι. Βεβαια αν με ρωτατε θεωρω οτι θα μου δωσει. Απλα με στεναχωρει που πρεπει να παρω ενα χαπι, που ουτε ξερω τι χαπι ειναι, ουτε συνεπειες που μπορει να εχει και με στρεσαρει καπως η σκεψη.