Results 46 to 54 of 54
Thread: Πώς να ξεπεράσω την μοναξιά;
-
13-07-2025, 16:02 #46
Δεν έχω ιδέα τι άλλο να κάνω. Όλα είναι βαρετά και χωρίς κάποιο νόημα.
Πάει και το Αιγινήτειο, τι έκπληξη.
- 13-07-2025, 17:35 #47
Να περιμενεις να πεσει λιγο ακομα η ζεστη και ο ηλιος και να πας να δεις τι κανει ο Ντινος, να του κανεις επισκεψη. Και αυτουνου και στην υπολοιπη εκει παρεα. Να παρεις (αν σου περισσευει κανα κερμα) καμια κονσερβουλα να τους πας, να τους βαλεις καπου και νερακι οπως λεγαμε, πολυ πολυ σημαντικο με τον καυσωνα, και εσυ η ιδια να πινεις αφθονο νερακι, να ενυδατωνεσαι σωστα με τη ζεστη, αλλα να το εχεις παρει απο το σουπερ, με 15 λεπτα, οχι απο το περιπτερο με 50 λεπτα. Και υστερα να παιρνεις σπιτι σου το μπουκαλακι να το ξεπλενεις και να το ξαναγεμιζεις και μια και δυο και τρεις φορες. Και να το φυλας στο ψυγειο ετοιμο για την επομενη εξορμηση. Θα τα σκεφτεσαι τα χρηματα αφου δε σου περισσευουν κιολας. Τετοιες μικρες κινησεις μπορει να κανουν σημαντικη διαφορα. Συνηθως ομως οταν περναμε καταθλιψη γινομαστε το ακριβως αντιθετο, δε μας ενδιαφερουν τα εξοδα και οι σπαταλες μιας και τιποτα δεν εχει νοημα. Οποτε θελει πολυ προσοχη πανω σε αυτο. Και οσον αφορα για το Αιγινητειο να ξαναπαρεις εσυ τηλεφωνο, να ενοχλησεις, να επιμενεις μεχρι να βγαλεις γραμμη και πες μετα περιμενα να με παρετε να κλεισουμε το επομενο ραντεβου μας και δεν με καλεσατε, γι αυτο καλεσα εγω για να κλεισουμε το ραντεβου μου.
Λογικο που βλεπεις τετοια ονειρα αυτο τον καιρο με ολα οσα περνας. Αναμενομενο. Εστιασε οπως ηδη εχουμε πει στο κομματι της υγειας, στο να μπει σε ταξη η ζωη σου και μετα θα εισαι σε θεση να φτιαξεις και τα υπολοιπα. Κοριτσι? Εμπιστευσου λιγακι τον μεγαλο παιδαγωγο που λεγεται ζωη. Σου τους πηρε ολους τους ανθρωπους τωρα και σε εχει βαλει λιγο μονη σου ωστε να τα βρεις με τον εαυτο σου. Με αυτον πρεπει να τα βρεις wanderer, με αυτον πρεπει να φτιαξεις τη σχεση σου και μετα ολα τα υπολοιπα θα διορθωθουν. Εσυ wanderer λες μονο οταν εχω φιλους η σχεση ζω, ανθιζω, αλλιως δεν ειναι ζωη αυτο. Οχι κοπελα μου, δεν ειναι ετσι, μια χαρα ζωη ειναι κι αυτο και καμια φορα πολυ ωφελιμη κιολας μεσα στη δυσκολια του. Πρεπει να μαθεις να στηριζεις εσυ τον εαυτο σου, να πατας στα δικα σου ποδια, να ζεις επειδη ζεις και επειδη η ζωη ειναι ωραιο δωρο (ναι, ειναι) και οχι επειδη εχεις φιλους η αγορι. Εχεις φορτωσει τους αλλους με ενα παραλογο υπερβολικο αβασταχτο βαρος κοπελα μου και εχουν δικιο που φοβουνται και απομακρυνονται. Τους εχεις φορτωσει (αθελα σου) με το βαρος του να νιωθουν οτι «αυτη τωρα ζει επειδη υπαρχω εγω, αλλιως δεν εχει ζωη», καταλαβαινεις τι εχεις κανει? Ειναι σαφες? Δεν πειραζει, δεν τρεχει κατι, θα τη μετριασεις την υπερβολη, θα το τροποποιησεις. Θα το φερεις πιο κοντα στα πλαισια της φυσιολογικης συσχετισης με τους ανθρωπους, ειτε προκειται για φιλικη σχεση, ειτε για ρομαντικη, για οτιδηποτε.. Θα το «γειωσεις» σταδιακα λιγακι ολο αυτο. Και ετσι οι επομενες σχεσεις που θα υπαρξουν στη ζωη σου θα ειναι ολο και καλυτερες. Ισως στο παρελθον να επεσες σε ατομα που σε συνδυασμο κιολας με το δικο σου υπερβολικα δοτικο (το λεω σαν κριτικη, σαν μειονέκτημα..) χαρακτηρα, το να «κρεμιεσαι» πανω απο τον αλλον δηλαδη, να λειτουργησε πολυ επιβαρυντικα ο συνδυασμος. Θα βρουμε αλλα ατομα εκει εξω wanderer, 10.000.000.000 εχει.. Λοιπον, καλως η κακως αυτη τη στιγμη εισαι μονη οπως λες και νιωθεις ασχημα γι αυτο. Ζηστο ομως, μην το φοβασαι. Πες, so what? Πηγαινε δες μια ταινια στο μολ που σου αρεσει κι ας εισαι και μονη σου. Ξερεις ποσος κοσμος παει μονος του σινεμα? Κι εγω το χω κανει. Θεωρητικα θα μπορουσα να κανονισω με αλλους να παω αλλα καμια φορα με βολευει να βγω σε κατι ακυρες μεταμεσονυκτιες ωρες που δεν βολευει τους αλλους κι ετσι παω και μονος μου, μια χαρα. Κανε πραγματακια, ακομα και τωρα, μην το φοβασαι. Βαλε δες την ταινια «o mr Bean παει διακοπες», ενας υμνος στο πως μπορει κανεις να περναει ωραια ακομη και μονος του, ακομη κι αν ειναι σαν τον mr Bean. Πολυ ωραια ταινια, και με πολυ καλοκαιρινη διαθεση μεσα. Δε χρειαζεται να τα «νιωθεις» ολα αυτα για να πας να τα κανεις. Κανε τα με το ζορι, σαν «φαρμακο», σαν «θεραπεια», σαν ενα «οχημα» που θα σε ξεκολλησει εστω για λιγο απο τη λασπη, απο το βουρκο της κακης ψυχολογιας σου που με απατηλο τροπο προσπαθει να σε καταπιει. Παρε ενα καφεδακι και κατσε ακου απο το διπλανο τραπεζι τη συζητηση. Οχι σαν κουτσομπολιο, αλλα θα σε «παρει» για λιγο απο τα δικα σου, απο τις δικες σου μαυρες σκεψεις. Βαρεμαρα? Βαρεμαρα.. Δεν πειραζει.. Τι μπορουμε να κανουμε οταν βαριομαστε? Εκτος απο το να κοπανιομαστε? :p Βρες εσυ την καθε δεδομενη στιγμη τι ειναι αυτο που ρεαλιστικα μπορεις να κανεις και πηγαινε κανε το. Πηγαινε κανε ενα αναζωογονητικο ντους. Αυτο απο μονο του ειναι ικανο να «ξεπλυνει» σε μεγαλο βαθμο τη «μαυριλα» που υπαρχει μεσα σου τη δεδομενη στιγμη. Η αν τυχον τη δεδομενη στιγμη δεν εχεις κουραγιο ουτε για αυτο και παλι δεν πειραζει. Πηγαινε νιψε απλα το προσωπο σου. Η μην κανεις και τιποτα, κατσε εκει με τις τσιμπλες :p Ψυχραιμια ομως κοριτσι, μη φοβασαι, μην ανησυχεις και μην αδημονεις. Κανε την προσπαθεια σου, ναι, αλλα στο τέλος της μερας δεξου την και οπως ηρθε, αποδεξου την, μην αντιστεκεσαι ματαια, εχει σοφια μεσα του αυτο που σου λεω τωρα. Δε θα εισαι για παντα ετσι wanderer, θα βγεις πολυ πιο δυνατη και σοφη απο ολο αυτο και μολις νιωσεις καλυτερα θα κανεις πολλα ωραια πραγματα και στις σχεσεις σου με τους ανθρωπους θα αρχισεις να λειτουργεις αλλιως. Οσο για ολα αυτα που λες οτι «ξερω εγω», και «δεν πεφτω εξω και ειχα ενστικτο οτι θα συμβει αυτο και θα παω στην ακουσια νοσηλεια», αυτο ολο λεγεται κοπελα μου αυτοεκπληρουμενη προφητεια. Μη γινεσαι «προφητης» της ζωης σου και της μοιρας σου, εχεις αμεσο πρωταγωνιστικο ρολο, χαραξε νεα πορεια, στριψε το τιμονι και βαλε πλωρη για αλλου, μην μεμψιμοιρεις και προφητευεις μοιρολατρικα την επομενη ηττα σου. Σηκω, κουνησου, αγωνισου και κανε τα πραγματα αλλιως αυτη τη φορα, η ιστορια να γραφτει αλλιως, εσυ αποφασιζεις και εσυ την καθοριζεις.
13-07-2025, 21:37 #48
Vassilis, είμαι έτσι από το 2018, ας μην ξαναλέμε τα ίδια.
14-07-2025, 06:29 #49
Ωραία, εσύ δηλαδή τι προτείνεις? Εγώ αυτά που νομίζω πως είναι καλά για σένα σου τα είπα, σου τα πρότεινα, για σένα τα λέω, για καλό σου, όχι για μένα, εγώ δεν έχω να κερδίσω κάτι, μη σου πω πως έχω να χάσω κιόλας.. Κάνε όπως νομίζεις, ό,τι καλύτερο σου εύχομαι πάντως.
14-07-2025, 10:33 #50
Πιστεύεις πως καλά για εμένα είναι το τίποτα. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί αυτό που λες είναι το χειρότερο για έναν άνθρωπο, δεν μπορώ να κάνω τίποτα να το εξηγήσω. Είναι κάτι που ή καταλαβαίνεις ή όχι.
Ποτέ μην παροτρύνεις άνθρωπο στην παραίτηση από τη ζωή.
14-07-2025, 10:35 #51
Σε παρακαλώ μην μου ξαναγράψεις τίποτα, κάνε block ignore mute δε ξέρω τι υπάρχει. Απλά με ωθούν στην παραίτηση όσα γράφεις, και έχω ήδη βουλιάξει σε αυτή. Μπορεί να μη μιλάς για θαν#το, αλλά μιλάς για κάτι ακόμη χειρότερο, την παραίτηση.
14-07-2025, 10:42 #52
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι προτροπές για φαρμακευτική αγωγή και η κάθε είδους διάγνωση.
Βρήκα αυτό χαχα, ωραίους κανόνες έχει το φόρουμ που δεν τηρούνται ποτέ lol
Θα έσβηνα τον λογαριασμό, μια βλακεία και μισή είναι, αλλά δεν θέλω να χάσω τα παλιά posts που είναι από έναν εαυτό που ζούσε.
Κατά ταλλα σε βάζω εγώ σε ignore.
14-07-2025, 13:56 #53
15-07-2025, 09:41 #54
εσυ μας ειπες την διαγνωση που εχεις, δεν στην εβγαλε καποιο μελος την διαγνωση (απ οσα θυμαμαι).
οσο για την φαρμακευτικη αγωγη, αυτος ο ορος συμμετοχης, σημαινει οτι δεν μπορει καποιος να σου συστησει καποιο συγκεκριμενο φαρμακο να παρεις. δεν σημαινει οτι απαγορευεται να σου πει οτι εφοσον εχεις μια τοσο σοβαρη διαγνωση, πρεπει να σε παρακολουθει γιατρος και πρεπει να παρεις την αγωγη που θα σου συστησει...
εδω οι περισσοτεροι σου λενε να ακολουθησεις τις συμβουλες του ψυχιατρου. κανεις δεν σου εδωσε συνταγες...