Results 1 to 8 of 8
Thread: Τρώω από στενοχώρια
-
13-07-2025, 00:02 #1
Τρώω από στενοχώρια
Δεν ξέρω τι να κάνω για να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης… έχασα δέκα μόλις γέννησα και τα πήρα σχεδόν διπλά … η ζυγαριά γράφει 90 ενώ ποτέ δεν ήμουν πάνω από 63. Είμαι δυστυχισμένη δεν μου αρέσει η ζωή που κάνω , πίστευα θα ήταν αλλιώς κ εγγαμος βίος… αντιθέτως είμαι κλεισμένη σπίτι με ένα μωρό … δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με εμένα … ο άνδρας μου δεν βοηθάει ούτε κρατάει το μωρό να πάω ένα γυμναστήριο… έχω πελαγώσει αναπολώ την παλιά μου ζωή και κάθομαι και τρώω ό,τι βρω… το έχω ρίξει στο delivery όλο απέξω τρώω … επειδή με ξέρω δεν θα μπορέσω να το ελέγξω όσο είμαι δυσαρεστημένη από την ζωή μου… ο άνδρας μου δεν με πλησιάζει ερωτικά ποια … και χαριτολογώντας μου κάνει body shaming
- 13-07-2025, 00:17 #2
δεν γίνεται να πηγαίνεις έστω για περπάτημα μαζί με το μωρό ? κόψε το φαγητό απέξω και προσπάθησε όσο προλαβαίνεις να μαγειρεύεις ή έστω να παραγγέλνεις κάτι πιο υγιεινό
13-07-2025, 09:20 #3
εχεις μιλησει μαζι του;
εργαζοσουν πριν το παιδι; θα ξαναεργαστεις;
γιατι λες οτι "δεν βοηθαει";; δικο σου ειναι το παιδι για να σε "βοηθησει"; μαζι δεν το κανατε; κοινη υποχρεωση δεν ειναι;
παντρευτηκατε ξαφνικα; δεν ειχες ιδεα για τις αποψεις του για την συμπεριφορα των 2 στον γαμο;
κανε μια συζητηση μαζι του να επανατοποθετηθουν τα πραγματα. εξηγησε του ποσο σοβαρο ειναι για σενα κι οτι πρεπει να συνεργαστει να τα βρειτε, γιατι εσυ δεν μπορεις να συνεχισεις ετσι...
μιλησε του για το body shaming της ταχα πλακας και πες του οτι στο κανει χειροτερο αντι να βοηθαει. οτι πρεπει να κραταει το παιδι του για να πας γυμναστηριο. αν και, να ξερεις οτι τα κιλα ειναι θεμα φαγητου και οχι γυμναστηριου. η γυμναστικη ειναι για το φιτνες..
οσο για τα κιλα, 10 κιλα χανονται ευκολα αν βρεις το κεντρο σου και ισορροπησεις.
προσπαθησε να μαγειρευεις οπως σου ειπαν κι αν δεν εχεις χρονο, να κανεις καλες επιλογες στο ντελιβερι. οχι τζανκ, οχι τηγανητα. παιρνε μαγειρευτα και σαλατες. ψωνιζε φρουτα για να μην τρως γλυκα.
13-07-2025, 10:20 #4
Ναι δούλευα και δυο δουλειές και σπούδαζα ταυτόχρονα… τώρα έπεσα απότομα στην αδράνεια και με έχει πειράξει…όχι δεν τις ήξερα αν και έβλεπα πως φέρεται ο πατέρας του στην μάνα του αλλά μου έλεγε δεν είμαι σαν τον πατέρα μου καμία σχέση … να που τελικά ξεκινάει και του μοιάζει…η μητέρα του για να καταλαβεις φέρνει βόλτα το σπίτι και τα παιδιά από όταν παντρεύτηκαν και δούλευε σεζόν καμία φορά σπάνια… εεε ο πατέρας του τεμπέλα την ανεβάζει τεμπέλα την κατεβάζει αλλά να την αφήσει να δουλέψει δεν το κάνει γιατί ζηλεύει … έκανα λάθος που δεν κοίταξα σε τι οικογένεια μπαίνω και κοίταξα μόνο αγάπες και έρωτες….
Όσον αφορά την γυμναστική επειδή με ξέρω μόνο τότε θα μπω σε πρόγραμμα ολοκληρωμένο και με διατροφή…
13-07-2025, 10:59 #5
Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ όταν ο άνθρωπος που παντρεύτηκες σου φέρεται έτσι..Συζήτησε μαζί του. Πες του ότι θα έπρεπε κι αυτός να αφιερώνει χρόνο στο παιδί, να μην σχολιάζει με αστείο τρόπο το σώμα σου. Γενικά πες αυτά που αισθάνεσαι. Εκεί θα δεις αν πραγματικά νοιάζεται. Μπορεί τώρα να μη καταλαβαίνει (το λέω σαν σενάριο) πόσο λάθος είναι η συμπεριφορά του και πόσο σε ρίχνει..
Το μωρό είναι σε ηλικία για να το αφήνεις κάπου και να πηγαίνεις δουλειά; Οι 4 τοίχοι δεν βοηθάνε τη ψυχολογία σου.
13-07-2025, 11:02 #6
" ....ο άνδρας μου δεν βοηθάει ούτε κρατάει το μωρό να πάω ένα γυμναστήριο..." Για να καταλάβω,είναι στο σπίτι,έχει ελεύθερο χρόνο και δεν κρατάει το παιδί να πας ένα γυμναστήριο μια ώρα; (θεωρώ αυτονόητο πως έπρεπε να συμμετέχει σε όλο το τρέξιμο που έχει ένα παιδί αλλά ας εστιάσουμε σ αυτό που εκτός όλων των άλλων,κάνει κακό και στην υγεία σου).
Τι σου λέει δηλαδή,"δεν μπορώ να το κρατήσω,δικό σου θέμα";
13-07-2025, 11:08 #7
μαλιστα...
δεν εχει χαθει ακομα το παιχνιδι, αρκει να καταλαβει ο ανδρας σου ποσο σοβαρα ειναι τα πραγματα. κανε μια σοβαρη συζητηση να καταλαβει τι γινεται και τι πρεπει να γινει για να μπορεσεις να συνεχισεις. θυμισε του οτι σου ειπε οτι δεν ειναι σαν τον μπαμπα του κι οτι εσυ δεν θα παντρευοσουν τον μπαμπα του και δεν τον θελεις αν ειναι ετσι...
αν δεν θελει να κραταει το παιδι, ας κανει κι αλλη δουλεια, ή ας πληρωνει αν εχει λεφτα, να το κραταει καποια/ος παιδαγωγος το παιδι για να εχεις λιγο χρονο κι εσυ.
14-07-2025, 02:21 #8
γενικά πιστεύω οτι και αύριο αν σου έλεγε ο άντρας σου οτι θα κρατήσει το παιδί, δεν θα πήγαινες γυμναστήριο. Νομίζω σε έχει πάρει πολύ απο κάτω και απ' ότι καταλαβαίνω φταίει η συμπεριφορά του άντρα σου, και έτσι βρίσκεις παρηγοριά στο φαγητό.
πρέπει να μιλήσεις μαζί του και να του εξηγήσεις το πως νιώθεις. Τώρα αν δεν καταλαβαίνει μίλα με κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ζήτα βοήθεια απο κάποιον συγγενή σου. Το να κάθεσαι όλη μέρα στο σπίτι να προσέχεις το μωρό, να τρως junk food, η ζυγαριά να δείχνει 90, και στο καπάκι να δέχεσαι τις βρισιές απο τον άντρα σου είναι καμπανάκι οτι κάτι πρέπει να κάνεις. Βρες τη δύναμη και κάνε κάτι όχι μόνο για σένα αλλά και για το παιδί σου ❤️.