Results 1 to 7 of 7
Thread: Αχρηστος...
-
17-07-2025, 22:23 #1
Αχρηστος...
Νιωθω ενας αχρηστος... ενας αχρηστος που κοιταει να παρει μονο το προνοιακο επιδομα; Η οντως ειμαι ενας αρρωστος? Κανω 22 χρονια τωρα θεραπεια για την σχιζοφρενεια και φετος θα παω πρωτη μου φορα μονος να κανω ολα τα χαρτια και την διαδικασια να περασω επιτροπη καθως το Ιανουαριο που περασε πεθανε η μητερα μου και περνανε αυτες οι σκεψεις απο το μυαλο μου. Τι να κανω? Εχω φοβερο προβλημα με το αγχος...
- 18-07-2025, 09:19 #2
Συλληπητήρια για τη μάνα. Τί άχρηστος ρε φιλαράκι; ασθένεια έχεις, δεν είσαι άχρηστος. Μάζεψε τη χαρτούρα που χρειάζεται και πήγαινε να περάσεις την επιτροπή, μια χαρά θα τα καταφέρεις. Ρώτα και τον γιατρό μήπως σε δώσει και κάτι για το άγχος προσωρινά να χαλαρώσεις λίγο.
18-07-2025, 10:45 #3
αδερφε η σχιζοφρενεια ειναι πολυ δυσκολη ασθενεια, απλα κοινωνικα δεν εχει γινει αποδεκτω ποσο δυσκολη ασθενεια ειναι και ποσο δυσκολη ειναι η ζωη μας.
18-07-2025, 11:01 #4
Συλλυπητήρια για τη μητέρα σου, καλή δύναμη σου εύχομαι. Έχω φίλο καλό διεγνωσμένο εδώ και χρόνια με σχιζοφρένεια, που περνάει όπως εσύ κάθε τόσο από επιτροπή για να ανανεώσει το επίδομα. Και το έχει κάθε φορά πολύ άγχος μέχρι να γίνει και να του ανανεωθεί. Παιδιά είναι σοβαρή κατάσταση αυτό που έχετε, δεν είναι κάτι απλό. Γι αυτό και δικαιούστε το επίδομα αναπηρίας, αλλιώς τι νομίζετε, έτσι τζάμπα θα σας δίναν τα λεφτά? Υπάρχει αντικειμενική δυσκολία σε κάποια πράγματα και χρειάζεται καθημερινός αγώνας και υπομονή. Εμένα ο φίλος που είναι και αρκετά μεγαλύτερος από μενα είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, φιλότιμος, χαρισματικός, με άπειρες γνώσεις επί παντός επιστητού, ευφυέστατος. Ε, κοιτάξτε όλοι σας τι θα κάνετε άμα πέσει ποτέ το ίντερνετ και η wikipedia, εγώ είμαι καλυμμένος έχω αυτόν.. :p Επίσης πρόκειται για πολύ φιλότιμο άνθρωπο, είναι ψυχούλα, είναι γενναιόδωρος, κιμπάρης και κανουμε ωραία παρέα μαζί και με κάτι άλλους γείτονες εδώ, βλέπουμε ποδόσφαιρο, πηγαινουμε για καφέ όλοι μαζί. Θελει μόνο απλά να κάνεις μια μικρή, μικρότατη υπομονή όταν τον πιανει το πρόβλημα που τον επηρεάζει, εκεί δεν το ελέγχει, δεν μπορεί. Μόλις ξεπερνιέται αυτο την επόμενη στιγμή ισχύουν όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα παραπάνω. Καλή δύναμη φίλε μου, να ξεμπερδέψεις γρήγορα με τη γραφειοκρατεία σου εύχομαι, να περάσεις επιτυχώς την επιτροπή και να ηρεμήσεις μετά από το άγχος που είναι απόλυτα λογικό να έχεις μέχρι να γίνει όλο αυτό. Και να μην ξανανιώσεις ποτέ άχρηστος, το ακριβώς αντίθετο ισχύει. Είσαι μαχητής, παλεύεις έχοντας μια σοβαρή κατάσταση να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες της ζωής που όμως είναι σκληρή πολλές φορές και άδικη γιατί ζηταει τα ίδια και από έναν υγιή και από έναν που πάσχει από κατι σοβαρό. Και οι ανθρωποι πολλές φορές γίνονται σκληροί και άδικοι και στιγματίζουν τον άλλον. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις, δεν είναι όλοι έτσι.
18-07-2025, 21:02 #5
Ευχαριστω παιδια για το θαρρος.
19-07-2025, 01:59 #6
Συλλυπητήρια ....φιλε μου μην μασάς ....
19-07-2025, 12:36 #7
Μην το ξανά πεις αυτό για τον εαυτό σου. Έχεις μια βαριά ασθένεια και την αντιμετωπίζεις. Τώρα που πέθανε η μάνα, θα τα βάλεις κάτω, γράψε σε ένα χαρτί τι πρέπει και έχεις να κάνεις, πάρε τα με την σειρά και θα τα βγάλεις πέρα μόνος σου ή ζήτα και κάποια βοήθεια από συγγενή. Πάντως το να μην μπορείς να δουλέψεις δεν είναι αχρηστοσύνη. Αχρηστία είναι να μπορείς να δουλέψεις και να μην το κάνεις. Άντε, καλό κουράγιο και καλή δύναμη!