Φοβικη νευρωση με κρισεις πανικου.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 70
    Senior Member
    Originally posted by πανος12345
    Originally posted by liveloula
    και γιατι δεν της ειπε οτι πασχει απο διαταραχη πανικου σκετο?χωρις φοβικη νευρωση?
    εχει δικιο ο κιπ!
    η φοβικη νευρωση συχνα εκδηλωνεται με κρισεις πανικου!
    εκει που μαλλον δεν καταλαβε ο κιπ , ειναι το ποσο σημαντικο ειναι για την ιδια και τον καθε ενα ,
    να μπορει να συζηταει αυτο που αισθανεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    για αυτο και αμεσως σκεφτηκα εσας!

η φοβικη αυτη διαταραχη μηπως ξερετε κιολας τι σχεση εχει με την υστερια?
    εχω ξεχασει να σας πω πως σας ευχαριστω ολους που μου απαντατε!

Originally posted by melene
    να σου δωσω ενα παραδειγμα?
    φαντασου τον εαυτο σου παιδακι μεσα σ\'ενα μεγαλο καταστημα να χανεις την μαμα σου!
    γιατι φοβασαι? η μαλλον...τι φοβασαι? θα ελεγα τα παντα!
    αν ομως ειχες στην τσεπη σου ενα κινητο τηλεφωνο με προσχηματισμενο τον αριθμο της μαμας σου και να σου ειχε εξηγησει απο πριν βγειτε απο το σπιτι οτι σε περιπτωση που χαθητε, επρεπε να πατησεις απλα το κουμπι της κλησης , το μονο που θα ειχες να κανεις ειναι να το θυμηθεις , για να την καλεσεις να ερθει να σε βρει αυτη!
    η δυνατοτητα επικοινωνιας , και στο παιδακι , αλλα και σε σενα μπορει να σου θεραπευσει απο μονη της αυτο το δυσαρεστο συναισθημα , αρκει να αφησεις την ψυχη σου να νοιωσει ζεστασια εδω μεσα και να μην διστασεις να εξηγησης στους φιλους μας που συμμετεχουν
    τι αισθανεσαι και τι φοβασαι....γιατι ολοι αισθανονται και ολοι φοβουνται....
    ο καθε ενας ισως για φιαφορετικους λογους απο τν αλλον αλλα μονο μαζι η σημασια του φοβου μειωνεται για ολους...
    πολυ σωστα και ευστοχα τα λες πανο και να σου πω την αληθεια διαβαζοντας σε ειπα και ενα ουφ!πρεπει απλα να βρω ενα κινητο,ενα μεσο να μη φοβαμαι..
    εδω μεσα αν και οι φιλοι μου λενε οτι ειναι νοσηρη η ενασχοληση μου με το φορουμ εχω βρει την \'\'υγεια\'\' μου με ολους εσας και προσπαθω να ειμαι οσο περισσοτερο ανοιχτη ωστε να μπορω να δεχομαι ολα αυτα τα καλα που μου προσφερετε.
    το θεμα μου ειναι οτι και η διαταραχη πανικου εχει φοβιες με την αγοραφοβια να εχει την τιμητικη της!που εγκειται λοιπον η διαφορα?
    μα ειναι η φυσικη συνεχεια της ιδιας νευρωσης μιλενα!
    αν καποιος νοιωθει πανικο τι κανει? κρυβεται ετσι? που θα βρει μια ανησυχη ψυχη πιο σιγουρη φωλιτσα απο τον χωρο της που τον ξερει και τον ελεγχει? η αγοραφοβια ειναι μια λογικοτατη συνεπεια ενος ανθρωπου που εχει αγχος ....
    Εγω πχ , με 2 διαφορετικα αντιαγχωτικα χαπια καθε μερα , καθε φορα που βρισκομαι μεσα σε πληθος νοιωθω ασχημα!
    Εκτος και αν εχω βαλει στο μυαλο μου οτι θα περασω καλα!
    πχ ανη ημουνα σημερα στην Αθηνα θα πηγαινα στην συγκεντρωση να ακουσω τον ΓΑΠ!
    Δεν θα με ενοχλουσε καθολου ο κοσμος γιατι η προσοχη μου θα ηταν στραμμενη στην ομιλια !
    Η αγοραφοβια δηλαδη , δεν ειναι ασχετη με το συναισθημα μας !
    Ολα Μιλενα ξεκινουν απο το μυαλο μας και τελειωνουν στο μυαλο μας !

Senior Member
    και φυσικα...μιλαμε για αιτιο-αιτιο-αιτιατο γιατι οι φοβιες προκαλουν κρισεις πανικου στην συγκεριμενη περιπτωση αλλα τι προκαλει τις φοβιες?
    Τρεχαγυρευοπουλος.
    Ετσι για να συνεχισω την κουβεντα
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    μελενε σε πιανει υστερια ποταν εχεις κρηση?
    εμενα μου συνεβει το εξης.τρομαζω υπερβολικα με θορυβους εκεινη την ωρα εχω αργα αντανακλαστικα και χεζομαι επανα μου απο φοβο αν δω καποιον αποτομα και πολες φορες τον μικρο π ερχετε κοντα μου .

Senior Member
    ναι ομως το μυαλο απο τι αποτελειται?πως το οριζουμε?πως το πειθαρχουμε?προσωπικα δεν μπορω καθολου..εμμονες ιδεες..με αυτες τι κανουμε?θυμωνω μαζι μου και λεω οτι οχι εγω ειμαι δυνατη και καπατσα τιποτα δεν θα με ριξει,τιποτα δεν θα με ξεπερασει ομως πολλες φορες πεφτω τοσο πολυ,κολλαω τοσο σε αχρηστες ιδεες..

Originally posted by melene
    και γιατι δεν της ειπε οτι πασχει απο διαταραχη πανικου σκετο?χωρις φοβικη νευρωση?
    εχει δικιο ο κιπ!
    η φοβικη νευρωση συχνα εκδηλωνεται με κρισεις πανικου!
    εκει που μαλλον δεν καταλαβε ο κιπ , ειναι το ποσο σημαντικο ειναι για την ιδια και τον καθε ενα ,
    να μπορει να συζηταει αυτο που αισθανεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    για αυτο και αμεσως σκεφτηκα εσας!

η φοβικη αυτη διαταραχη μηπως ξερετε κιολας τι σχεση εχει με την υστερια?
    εχω ξεχασει να σας πω πως σας ευχαριστω ολους που μου απαντατε!
    Ο ορος \"υστερια \" πριν την ανακαλυψη της ψυχαναλυσης απο τον Φρουντ , σημαινε απλα ψυχικα ασθενης !
    Η νευρωση ειναι μια ελαφριας μορφης , ψυχικη νοσος,
    στο μετρο που , ενω υποφερει πολυ ο αρρωστος , συχνα πολυ περισσοτερο απο καποιον που εχει μια ψυχωση , εντουτοις θεωρειται ελαφρια , γιατι επικοινωνει με τον γιατρο του και μπορει να περιγραψει καλυτερα αυτο που τον προβληματιζει με αποτελεσμα να ειναι πολυ ευκολοτερο να ωφεληθεί απο αυτον!

Senior Member
    μελενε σε πιανει υστερια ποταν εχεις κρηση?
    εμενα μου συνεβει το εξης.τρομαζω υπερβολικα με θορυβους εκεινη την ωρα εχω αργα αντανακλαστικα και χεζομαι επανα μου απο φοβο αν δω καποιον αποτομα και πολες φορες τον μικρο π ερχετε κοντα μου .
    τα παντα!αν δε κλεισει μια πορτα..αστα να πανε..
    υστερια χμμ..δεν μου ειναι και τοσο αγνωστη και ναι βεβαια στην φαση του πανικου η υστερια ειναι στο μεγαλειο της!

o keep το πάει πολύ καλά!
    οι φοβίες λοιπόν. από ανασφάλεια? από λανθασμένη (εξαρτημένη) μάθηση της παιδικής ηλικίας σε καταστάσεις που μας δίδαξαν και που προφανώς είναι αναποτελεσματικές?

Senior Member
    It is generally accepted that phobias arise from a combination of external events and internal predispositions. In a famous experiment, Martin Seligman used classical conditioning to establish phobias of snakes and flowers. The results of the experiment showed that it took far fewer shocks to create an adverse response to a picture of a snake than to a picture of a flower, leading to the conclusion that certain objects may have a genetic predisposition to being associated with fear.[3] Many specific phobias can be traced back to a specific triggering event, usually a traumatic experience at an early age. Social phobias and agoraphobia have more complex causes that are not entirely known at this time. It is believed that heredity, genetics, and brain chemistry combined with life-experiences play a major role in the development of anxiety disorders, phobias and panic attacks

http://en.wikipedia.org/wiki/Phobia

Απλως ενα αρθρο απο wiki.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    εγω γιατι δεν καταλαβενω τι ενοειτε?ειμαι κοτοπουλο λεμε.:P

Senior Member
    ναι κιπ δεν ειμαιστε και καθηγητες αγγλικων.μεταφρασμενο το θελουμε :P

Senior Member
    Εχει ενδιαφερον η συζητηση αλλα πρεπει να παω για ψωνια...τα λεμε το βραδακι...ευχαριστω agkat για τα καλα λογια

Senior Member
    κεπ παρε μου κατι και μενα.σοκολατα.

Senior Member
    μελεν εσυ εχεις και αγοραφοβια ε?δεν εχεις ακταθλυψη?εγω δε εχω αγοραφοβια μονο καταθλυψη.περιεργαα ολα αυτα

mel δεν μπορεις δηλαδη κανενα μερος που να χει πολυ κοσμο?σουπερμαρκετ,τραπεζε ς,συνεστιασεις,καφε με πολυ κοσμο,ολα αυτα σε αγχωνουν σε τρομερο βαθμο?
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast