Φοβικη νευρωση με κρισεις πανικου.. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 70
    Senior Member
    Φοβικές αγχώδεις διαταραχές
    Πρόκειται για μια ομάδα διαταραχών στις οποίες το άγχος προκαλείται μόνον ή κυρίως σε ορισμένες σαφώς καθοριζόμενες καταστάσεις, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είναι επικίνδυνες. Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής φροντίζει να αποφεύγει αυτές τις καταστάσεις
    ή τις αντιμετωπίζει με φόβο. Το ενδιαφέρον του ασθενούς επικεντρώνεται στα συμπτώματα που εμφανίζει, όπως αίσθημα παλμών ή λιποθυμικές τάσεις και συχνά σχετίζεται με δευτερογενείς φόβους θανάτου, απώλειας του ελέγχου ή τρέλας.
    Η αναγνώριση της εισόδου του στη φοβική κατάσταση συνήθως επιτείνει το άγχος του. Η φοβική αγχώδης νεύρωση και η φοβική κατάθλιψη συχνά συνυπάρχουν. Αν πρόκειται για δύο ξεχωριστές διαταραχές ή για μία εξαρτάται από το χρόνο εμφάνισης
    των δύο αυτών καταστάσεων και τις θεραπευτικές επιλογές κατά το χρόνο επίσκεψης στον ειδικό
    Πρόκειται για μια καλά καθορισμένη ομάδα φοβιών, που περιλαμβάνει το φόβο εξόδου από το σπίτι, εισόδου σε καταστήματα, παρουσίας σε δημόσιους χώρους ή ανάμεσα σε πλήθος, ή μετακίνησης του ατόμου μόνον του με τρένα, λεωφορεία ή αεροπλάνα.
    Η διαταραχή πανικού αποτελεί σύνηθες χαρακτηριστικό τόσο για τα παρόντα όσο και για τα παρελθόντα επεισόδια. Ο ασθενής συχνά διακατέχεται από καταθλιπτικές ή έμμονες ιδέες ή κοινωνική φοβία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τις καταστάσεις
    που του προξενούν φόβο, έτσι ώστε πολλοί αγοραφοβικοί κατορθώνουν να βιώνουν ελάχιστο άγχος.
    http://www.nut.uoa.gr/Greek/index.asp?page=108&kef=1&cat=5&chcat=& amp;chdg=

βρηκα αυτο απο το site της ιατρικης σχολης.δεν καταλαβαινω ποια ειναι η διαφορα μεταξυ αυτης της διαταραχης της διαταραχη ςπανικου και της διαταραχης αγχους

Senior Member
    Originally posted by olgaki82
    mel δεν μπορεις δηλαδη κανενα μερος που να χει πολυ κοσμο?σουπερμαρκετ,τραπεζε ς,συνεστιασεις,καφε με πολυ κοσμο,ολα αυτα σε αγχωνουν σε τρομερο βαθμο?
    μπορω αρκει να ξερω οτι οποτε θελω μπορω να φυγω να μη νιωθω δηλαδη καταπιεση.δεν μπορω να ταξιδεψω ευκολα να απομακρυνθω απο την αθηνα.θα παω τελικα αλλα θα χρειαστει μερικα λεξοτανυλ στην τσεπη για ασφαλεια..το χειροτερο ειναι το εξωτερικο ε εκει ουτε να το σκεφτομαι και μονο η ιδεα με κανει και τρεμω..

Senior Member
    και οσο για καταθλιψη δεν εχω καθολου ο ψυχολογος ελεγε χαρακτηριστικα οτι ειναι κατι πολυ μακρυνο απο εμενα

Originally posted by keep_walking
    και φυσικα...μιλαμε για αιτιο-αιτιο-αιτιατο γιατι οι φοβιες προκαλουν κρισεις πανικου στην συγκεριμενη περιπτωση αλλα τι προκαλει τις φοβιες?
    Τρεχαγυρευοπουλος.
    Ετσι για να συνεχισω την κουβεντα
    οι φοβιες ειναι αρνητικες σκεψεις που προκαλουνται απο το συναισθημα μας , με στοχο την εγρηγορση του για αυτοπροστασια ....συνηθως κοιμουνται ησυχες στο ασυνειδητο μας , μεχρι που να βρουν προσφορο εδαφος , συνηθως λογω μιας συγκρουσης εσωτερικης αναμεσα σε κοινωνικα στερεοτυπα [υπερ -εγω] και σεξουαλικα ενστικτα η αλλες παρορμησεις ,οποτε μετατρεπονται σε κρισεις πανικου , οταν το εγω μας δηλαδη η συνειδηση δεν μπορει να τις αποθησει , αφηνοντας τες να καταλαβουν ζωικο χωρο σε βαρος καθε λογικης διαδικασιας ...
    φοβαμαι τα φαντασματα το βραδυ , οχι γιατι μπορω να αποδειξω οτι υπαρχουν, αλλα το οτι δεν υπαρχουν!
    η λογικη δηλαδη \"παιζει το παιχνιδι της φοβιας \"και δεν μπορει να επιβαλει καμμια διαδικασια ελεγχου στις παρορμησεις και τα συναισθηματα...

δηλαδη πρωτα δημιουργειτε η φοβια κ κατ επεηταση ερχεται η κριση πανικου η το αντιστροφο?μπερδευτηκα
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

δηλαδη πρωτα δημιουργειτε η φοβια κ κατ επεηταση ερχεται η κριση πανικου η το αντιστροφο?μπερδευτηκα
    η φοβια δεν δημιουργειται αλλα προυπαρχει απο τοτε που ο ανθρωπος ηταν ακομα ενα ανθρωποειδες που θυμιζε περισσοτερο πιθηκο η χιμπατζη! απλα οσο εξελισεται το ειδος μας , ολα αυτα τα υλικα αποθουνται στο ασυνειδητο και κληρονομουνται ισως
    μεσω του Ντι Εν Ει...

Senior Member
    μου ειπε και εμενα ο γιατρος οτι τις περισσοτερες φορες υπαρχει το υποβαθρο η μαλλον η προθιαθεση λογω κληρονομικοτητας.ενα παραδειγμα που μου ερχεται ειναι ενας καπνιστης ο οποιος εχει στο ιστορικο της οικογενειας του καρκινο του πνευμονα δηλαδη το σχετικο υποβαρθρο και με το καπνισμα το υποβοηθα να εκδηλωθει,αντιστοιχα τα βιωματα της παιδικηγς καιο εφηβικης ηλικιας τελικα επιτρεπουν την εμφανιση τετοιου ειδους νευρωσεων

emena παντως η πρωτη κριση πανικου μ ηρθε 5 χρονια με τη μοναδικη και γαμημενη φορα που εκανα <<μαυρο>> και ετσι αρχισε η διαταραχη πανικου και οι φοβιες.
    το σκεφτομαι συνεχεια και δεν μπορω να βρω ακρη,ειναι δθνατον με μια φορα που εκανα να δημιουργηθηκε ολο αυτο?βεβαια οταν ειχε γινει αυτο νομιζα οτι θα πεθαινα και ειχα βγαλει μια απιστευτη φοβια το βραδυ εκεινο οτι διαβαζουν το μυαλο μ και οτι θα με σκοτωναν.ελεος
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    τι ειναι το μαυρο?

χασις

emena παντως η πρωτη κριση πανικου μ ηρθε 5 χρονια με τη μοναδικη και γαμημενη φορα που εκανα <<μαυρο>> και ετσι αρχισε η διαταραχη πανικου και οι φοβιες.
    το σκεφτομαι συνεχεια και δεν μπορω να βρω ακρη,ειναι δθνατον με μια φορα που εκανα να δημιουργηθηκε ολο αυτο?βεβαια οταν ειχε γινει αυτο νομιζα οτι θα πεθαινα και ειχα βγαλει μια απιστευτη φοβια το βραδυ εκεινο οτι διαβαζουν το μυαλο μ και οτι θα με σκοτωναν.ελεος
    Ξέρεις κάτι ολγάκι μου? Κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικα τα ναρκωτικά. Γι αυτό άλλωστε οι περισσότεροι χρήστες έχουν \"αδυναμία\" σε κάποιο και όχι σε όλα.
    Κάποτε, τρώγαμε μισά χαρτάκια ποτισμένα με LSD και ένα καλοκαίρι κάθε Σάββατο γελούσαμε μέχρι τα ξημερώματα. Ένα από αυτά τα Σάββατα, μια κοπέλα απ την παρέα έπαθε τρομερή υποτροπή και ήθελε να πετάξει, να αυτοκτονήσει, έκλαιγε, ούρλιαζε. Πέρασε ένα ολόκληρο 24ωρο μέχρι να επανέλθει. Φοβηθήκαμε όλοι τόσο πολύ, που ούτε ξανασκεφτήκαμε να ασχοληθούμε με τέτοιες μλκ!
    Μπορεί να μη σου έβγαλε τις κρίσεις πανικού, αλλά μπορεί να έβγαλε στην επιφάνεια πράγματα που νόμιζες πως είχες ξεπεράσει...

Senior Member
    εγω ολγα μου μια φορα που εκανα το λαθος και δοκιμασα scanc εζησα την χειροτερη κριση πανικου.με κοιταζα στον καθρεφτη και νομιζα πως ημουν αντρας!ημουν στα προθυρα να καταπιω την γλωσσα μου δεν μπορεις να φανταστεις...φυσικα απο τοτε ουτε να το μυρισω δεν θελω.
    μια φορα δεν ειναι ικανη να σου προκαλλεσει τετοια διαταραχη.δεν ειναι δα και LSD ,ειναι απλα χορτο.ξερω ατομο που απο μαγικα μανιταρια νοσηλευτικε για ποσους μηνες σε κλινικη..
    γενικα ειμαι της αποψης οτι οπου υπαρχει μετρο υπαρχει και υγεια.η καταχρηση ειναι το θεμα..

Senior Member
    θεοφανια το απλο χορταρακι δεν εχει τετοιες ιδιοτητες.δεν ειναι απο τα ψυχοτροπα ναρκωτικα για να της βγαλει στην επιφανεια πραγματα..

Senior Member
    ti einai to scans?nakrotika?δεν εχω δοκιμασει ποτε τιτιες μπουρδες.και ουτε θελω

Senior Member
    ναι λιβελ ποτισμενο χορτο με κατι..

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast