Results 1 to 11 of 11
Thread: Χρήσιμες εφαρμογές
-
20-07-2025, 20:56 #1
Χρήσιμες εφαρμογές
Σκέφτηκα να γράψουμε όλες τις χρήσιμες εφαρμογές που ξέρουμε αν τις χρειαστεί κάποιος.
WE53 - Σταθμός με Powerbank. Δείχνει αν και πού υπάρχουν κοντά. Σε χρεώνει 1€ στην εγγραφή αλλά σου το επιστρέφει σε λίγα λεπτά. Έχει ενσωματωμένο καλώδιο για όλες τις συσκευές. Τα 15 πρώτα λεπτά είναι δωρεάν, μετά χρεώνεσαι 2€ για την επόμενη ώρα, στα λέει αναλυτικά αν πάρεις powerbank. Δεν αξίζει η δωρεάν χρήση, μου γέμισε μόνο 2%.
Wifi Map - Σου δείχνει αν και πού έχει κοντινές τουαλέτες. Και wifi.
WO Mic - Μετατρέπεις το κινητό σε μικρόφωνο για σταθερό υπολογιστή αν δεν έχεις κάμερα ή μικρόφωνο.
- 20-07-2025, 21:10 #2
Ξέρατε ότι στο μετρό έχει πρίζες; Δεν το είχα προσέξει ποτέ.
20-07-2025, 21:23 #3
Mystery Pot : End Food Waste - Σου δίνουν τρόφιμα που έχουν περισσέψει σε χαμηλότερη τιμή.
20-07-2025, 21:30 #4
Тι καλη ιδεα, μπραβο σου. Βαλε και τις εκλησιες που μοιραζουν συσσιτιο.
25-07-2025, 05:03 #5
This app list is truly helpful! Finding a power bank station with WE53 sounds like a lifesaver. Wifi Map is perfect for travelers. Regarding games, has anyone found a similarly useful app that's as addictive as Slope Game? Seriously, good recommendations are hard to come by.
25-07-2025, 21:24 #6
Εγώ το ρισκαρα και πάτησα το λινκ, ως ατρόμητη που είμαι. Εδώ βγήκα σαν τέρας που είμαι, με ανθρώπους, αυτό θα φοβηθω;
Δεν γέμισε ποτέ το παιχνίδι πάντως
25-07-2025, 21:26 #7
Tracie, every game has nonstop ads nowadays, it's all annoying.
04-08-2025, 16:57 #8
Δεν νομίζω ότι θα σου απαντήσει ένα bot.
Αυτό που λες πάντως, δεν ισχύει για όλα τα παιχνίδια. Υπάρχουν κατ' αρχήν τα παιχνίδια για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που δεν είχαν ποτέ διαφημίσεις. Ορισμένα από αυτά, λόγω κάποιας παλαιότητας, είναι σήμερα δωρεάν.
Μάλλον αναφέρεσαι στην κινητή πλατφόρμα. Και εκεί δεν έχουν όλα διαφημίσεις. Π.χ. τα παιχνίδια του είδους Toy Blast και Royal Match (απ' όσο ξέρω δεν είναι μόνο ένα σε κάθε είδος) δεν έχουν διαφημίσεις. Έχουν όμως έναν περιορισμό όσον αφορά τις ευκαιρίες που σου δίνουν για να λύσεις το παζλ (5 κάθε φορά, εκτός κι αν πάρεις κάποιο δώρο). Όταν χάσεις μια, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και σε μισή ώρα την ανακτάς. Θέλει υπομονή λοιπόν.
Υπάρχουν κι αυτά που μπορείς να αποκτήσεις για μικροποσά και δεν έχουν την παραμικρή διαφήμιση. Για παράδειγμα, το θρυλικό Nanosaur 2, που υπάρχει εδώ και πάνω από 20 χρόνια για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μπορείς πλέον να το παίξεις σε ταμπλέτα και τηλέφωνο (το αγοράζεις με 3-4 ευρώ). Εκείνο τον καιρό χρειαζόσουν αρκετά δυνατό σύστημα να χειριστεί τη δυναμική του παιχνιδιού. Τα γραφικά του είναι τουλάχιστον τόσο καλά όσο τα αρχικά, ενώ πιλοτάρεις τον ιπτάμενο Νανόσαυρό σου γυροσκοπικά. Δεν είναι εύκολο βέβαια αλλά είναι μοναδική εμπειρία παιχνιδιού.
04-08-2025, 17:47 #9
Cool
. Ορίστε μερικές από μένα. Ορισμένες είναι συνδρομητικές για ποσά γενικά χαμηλά (της τάξης των 10 ευρώ το χρόνο), ή μπορεί να έχουν μια αγορά άπαξ που ξεκλειδώνει όλη τη λειτουργικότητα.
ΧΑΡΤΕΣ
- MAPS.ME, Pocket Earth, OsmAnd Maps: πολύ καλοί ψηφιακοί χάρτες για offline χρήση.
- Maps 3D, Europe 3D: χάρτες με ανάγλυφο σε τρεις διαστάσεις.
- PeakFinder: δίνει ένα σκιαγράφημα του ορίζοντα ενός τόπου με όλες τις κορυφές και τις πλαγιές σε μορφή ασπρόμαυρου σκίτσου. Βασίζεται σε πολύ ακριβές μοντέλο.
ΚΑΙΡΟΣ
- CARROT: η πιο ασυνήθιστη εφαρμογή καιρού που έχω δει, με πληθώρα μετεωρολογικών παραμέτρων. Διαθέτει και χαρακτήρα στα πειράγματα που κάνει σε κάθε ενημέρωση καιρού. Εγώ το έχω βάλει στο snarky. Ορίστε ενδεικτικά μερικά από αυτά: (1) (σε θερμοκρασία 41 °C) Time for a bikini car wash, (2) (ανοιξιάτικο) Enjoy the spring flowers! Oh, and the army of bees that comes with them, (3) It is sunny, but only cool kids are allowed outside when it is sunny. Sorry.
Μπορεί να γίνει πολύ πιο αφιλόξενο με άλλο χαρακτήρα, γι' αυτό έχει την κατάταξη 17+. - WeatherRadar: μια πολύ καλή εφαρμογή με χάρτες από ραντάρ και μοντέλα, καιρικές ειδήσεις (σήμερα παίζει η θύελλα Floris με ταχύτητες ανέμων ως και 160 km/h στη Σκωτία), επίπεδα γύρης (με πρόγνωση), δείκτη UV και ποιότητα του αέρα.
- LiveLightning: μόνιτορ ηλεκτρικής δραστηριότητας στη ατμόσφαιρα, πολύ χρήσιμο σε περίπτωση καταιγίδας. Κι άλλες εφαρμογές προσφέρουν πλέον αυτή τη λειτουργία, όπως το WeatherRadar που αναφέρθηκε πιο πάνω.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
- Διάφορες εφαρμογές σιδηροδρόμων και αστικών συγκοινωνιών ευρωπαϊκών πόλεων (πρωτευουσών και μη). Οπότε αν βρεθείτε εκεί, ψάξτε μήπως η εταιρεία που προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες έχει και εφαρμογή. Με έχουν ξελασπώσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια γιατί συνήθως μπορείς να αγοράζεις τα εισιτήρια μέσα από την εφαρμογή.
- Α, η εφαρμογή Booking. Πέρα από τη γενικότερη βοήθεια, μπορεί τη δεδομένη στιγμή να αποδειχθεί σωτήρια. Όπως τότε που ξέμεινα βράδυ στην Κολωνία λόγω του χάους στους γερμανικούς σιδηροδρόμους με ακυρώσεις δρομολογίων, και έπρεπε άμεσα να βρω ξενοδοχείο.
BROWSERS
- Brave, Frefox. Ως εναλλακτικές.
UTILITIES
- Turboscan. Πολύ καλή εφαρμογή για σκανάρισμα.
- FTPManager: για πρόσβαση σε όσους FTP servers απομένουν (ναι, υπάρχουν ακόμα). Υποστηρίζει όμως και το πρωτόκολλο SFTP.
- Speedtest: μέτρηση της ταχύτητας που έχει η σύνδεση στο ίντερνετ.
04-08-2025, 18:01 #10
04-08-2025, 18:07 #11