Results 1 to 4 of 4
Thread: Το δικό μου προβλημα
-
26-07-2025, 16:05 #1
Το δικό μου προβλημα
Καλησπέρα στην παρέα,αν κ σας παρακολουθώ καιρό είπα να γράψω το δικό μου πρόβλημα μήπως μου δώσετε καμιά συμβουλή.Η πρώτη κρίση πανικού που έπαθα ήταν μέσα στην καραντίνα όπου ανέβασα παλμούς κ είχα τρομακτική δύσπνοια.Εν τελεί πέρασε αλλά με τρομοκράτησε αρκετά κ μ άφησε μια φοβία.Ολα αυτά τα χρόνια το σκεφτόμουν αλλά ήμουν εντάξει.Φετος όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει.Τον Γενάρη είχα έντονη δύσπνοια κ ταχυκαρδία κ πήγα στο νοσοκομείο.Ε ως δια μαγείας με το που έφτασα τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν κ έκανα εξετάσεις κ με βρήκαν μια χαρά.Απο τότε δν έχω ηρεμήσει.Ειμαι με ένα μόνιμο φόβο ότι θα μ συμβεί κάτι κ δν θα προλάβει να έρθει βοήθεια κ θα πεθάνω.Εξετασεις παθολογικά έχω κάνει τα πάντα κ είμαι υγιέστατος.Αυτο που με στεναχωρεί είναι ότι είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου κ δν μπορώ να ευχαριστηθώ τπτ με αυτήν την κατάσταση.Συνεχεια σκέφτομαι γιατί σε εμένα κ γιατί σε εμένα.θεωρω ότι είναι γαδ κ ότι επιβάλλεται να πάω αρχικά σε ψυχολόγο μήπως το .Καθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
- 26-07-2025, 16:16 #2
Καλησπερα! Αφου σκεφτεσαι αναποδα - αντι να ηρεμησεις που ηταν μια απλη κριση πανικου και οχι κατι οργανικο εσυ αγχωθηκες.
26-07-2025, 16:31 #3
Πρώτον μην κάνεις διαγνώσεις μόνος σου. Πήγαινε σε ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή άμεσα.
Δεύτερον όσο μπορείς μην διαβάζεις συνέχεια πιθανές ασθένειες, συμπτώματα κτλ στο ίντερνετ.
Αν και εφόσον τα παθολογικά τα έλεγξες και είσαι εντάξει τότε βίωσες κρίσεις πανικού.
Αυτό που πρέπει να ξέρεις και να καταλάβεις είναι ότι με τις κρίσεις πανικού όσο τρομοκτικές και αληθινές και αν είναι, παθολογικά δεν θα πάθεις ΤΙΠΟΤΑ! Θα κάνουν τον κύκλο τους και θα περνάνε.
Τα υπόλοιπα θα στα πει ο/η ψυχολόγος σου.
Μέχρι να πας ψυχολόγο προσπάθησε όσο μπορείς να μην πανικονάλλεσαι γιατί όπως προείπα δεν θα πάθεις τίποτα και όταν θέλεις να ηρεμήσεις κάνε ασκήσεις αναπνοής για χαλάρωση.
Επίσης κάνε δραστηριότητες, μην κλείνεσαι και γενικά κράτα το μυαλό σου απασχολημένο για να ξεχνιέσαι.
Όσο το' γιατί εμένα' όλοι το έχουμε σκεφτεί και είναι φυσιολογικό. ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις όμως ότι παθολογικά δεν έχεις και δεν θα πάθεις τίποτα και ότι οι κρίσεις πανικού θα περάσουν, αρκεί να πας ψυχολόγο άμεσα και να μην σε πάρει από κάτω όσο γίνεται.
Ξανά λέω ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ! Επίσης ο πανικός και ο φόβος τρέφουν τις κρίσεις πανικού.
Όσο πιο πολύ το σκέφτεσαι τόσο θα σε χαλάει.
Η υγεία σου είναι μια χαρά. Αν είχες κάτι θα το είχαν βρει οι γιατροί. Συνεπώς έχε αυτό στο μυαλό σου και αν ξανά έρθει η κρίση πανικού όσο μπορείς μην την φοβάσαι, μην πανικονάλλεσαι και μην την παλεύεις. Αναπνοές, κρύο ντουζάκι, μίλα με κάποιον δικό σου άνθρωπο να ξεχαστείς και θα περάσει.
Υπομονή, κουράγιο και θα δεις ότι σύντομα θα εισαι μια χαρά.
26-07-2025, 16:55 #4
Καλησπέρα φίλε μου και καλή δύναμη σου εύχομαι. Για δυο πράγματα δε θέλω να αγχώνεσαι σε αυτη τη ζωή: 1) Γι αυτά που αλλάζουν (βάλε πλώρη κι άλλαξέ τα αν σε ενοχλούν) και 2) Γι αυτά που δεν αλλάζουν (αποδέξου ότι δεν αλλάζουν και συνέχισε τη ζωή σου). Καλά, εν τω μεταξύ μακάρι να ήταν τόσο εύκολο, μακάρι να τον βρω κι εγώ αυτό το διακόπτη να κατεβάσω το δικό μου άγχος και δε θα τον κρατήσω μυστικό, θα τη μοιραστώ την πληροφορία. Για να μην ξαναγράφω απο την αρχή ολόκληρο κατεβατό, τσέκαρε άμα θες εδώ στο λινκ που βάζω το σχόλιο #70 και #71. Ψυχραιμία και όλα καλά θα πάνε, ό,τι καλύτερο σου εύχομαι.
https://forum.psychology.gr/threads/...=1#post1274642