ο συζυγος μου ειναι μανιοκαταθλιπτικος..... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 62
    σαν πολιτης , θελω να ξερω οτι καθε αρρωστος, οσο αντιπαθητικος και να μου ειναι , οσο επικινδυνος για την οικογενεια του και τους αλλους , παραμενει στα χερια της πολιτειας
    η οποια , πρεπει να φερει ακεραιη , ποινικη και αστικη ευθυνη, για οτι αποφασιζει για την εξελιξη της αρρωστειας του , χωρις να ρωτησει ουτε τον αρρωστο ουτε την οικογενεια του!
    Οχι φιλελευθεροποιηση της δημοσιας υγειας !

Senior Member
    Ναι ωραία είναι αυτά αλλά ειδικά στην Ελλάδα είναι όνειρα θερινής νυχτός.Ο άνθρωπος ή θα μπεί σε κλινική οικειοθελως ή εαν είναι επικίνδυνος με εισαγγελική εντολή.Μακάρι να ήταν σε θέση η πολιτεία να βοηθάει περιπτώσεις σαν και αυτήν.Εδώ γράφουν νέοι άνθρωποι ότι δεν μπορούν να πάνε σε γιατρό ή ψυχολόγο γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.Στον τομέα της υγείας και της παιδείας είμαστε για κλάματα.Αλλά δεν μπορείς να κοιμάσαι με έναν άνθρωπο και να τρέμει η καρδούλα σου μήπως και σε σφάξει ή μεθύσει και τα κάνει όλα λαμπόγυαλο.

αν η σημερινη Πολιτεια δεν μπορει να σου εξασφαλισει το δικαιωμα να κοιμασει ησυχη στο σπιτι που σε στειλε με προξενια με εμπορικες δοσοληψιες , για ενα απροβλεπτο τοκετο η απλα απο μια καψουρα , με τον ανδρα σου , τοτε να την αλλαξεις !
    γιατι χωρις να το ξερεις , η οικιακη στεγη ειναι και για τους δυο σας !
    Οποιος την στερησει απο τον αλλον και αυτο γινει αιτια να χασει την ζωη του , ειδικα αν ειναι αρρωστος και μαλιστα με ψυχικο νοσημα , εχει ποινικες ευθυνες !
    αυτο και σας καλυνυχτιζω για αποψε , ελπιιζοντας να καταλαβατε οτι η βια στην βια , δεν ειναι η λυση για κανενα προβλημα κοινωνικου χαρακτηρα , αλλα μονο η επανιδρυση του κρατους προνοιας , ανεξαρτητως του κοστους .
    Τα νοσηλευτικα ιδρυματα των ψυχικα ασθενων , ειτε μπηκαν οικειοθελως ειτε οχι , πρεπει να αποδιδουν τον αρρωστο αυτοδυναμο στην κοινωνια ...

Senior Member
    Τι λέει ο άνθρωπος;σε εμένα αναφέρεσαι Πάνο; οι εμπορικές δοσοληψίες αφορούν εμένα;

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία

Και κλιμάκιο απ το Αιγινήτειο να σκάσει Γαλλία, πάλι χλωμά τα βλέπω τα πράγματα....
    Λυπάμαι για τον τρόπο που εκφράζεσαι.
    Για άλλη μια φορά προσβάλλεις την αισθητική μου.
    Βάλλεις ευθέως και προσβλητικά κατά ενός συμφορουμίτη, επειδή έχει μια άποψη που δεν σε βρίσκει σύμφωνη.
    Αυτή είναι διαπίστωσή μου, την καταθέτω και δεν περιμένω απάντηση, εννοείται.

Senior Member
    Originally posted by giota
    Τι λέει ο άνθρωπος;σε εμένα αναφέρεσαι Πάνο; οι εμπορικές δοσοληψίες αφορούν εμένα;
    Οι εμπορικές δοσοληψίες αφορούν την πλειονότητα των γάμων. Δυστυχώς. Οπως έχω ξαναγράψει, το μόνο μοντέλο γάμου χωρίς αυτές τις δοσοληψίες, είναι το μοντέλο που προτείνει ο Νίτσε, και προσωπικά εκτιμώ πολύ, αυτό όπου κάθε μέλος του ζεύγους, μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς και μόνο του, χωρίς να έχει ανάγκη τον άλλον. Οταν ο ένας έχει ανάγκη ζωτική (υλικά ή ακόμα και ψυχολογικά) τον άλλον τότε μιλάμε για γάμο δοσοληψία και όχι γάμο επιλογή.

Senior Member
    Originally posted by πανος12345
    αν η σημερινη Πολιτεια δεν μπορει να σου εξασφαλισει το δικαιωμα να κοιμασει ησυχη στο σπιτι που σε στειλε με προξενια με εμπορικες δοσοληψιες , για ενα απροβλεπτο τοκετο η απλα απο μια καψουρα , με τον ανδρα σου , τοτε να την αλλαξεις !
    Οποιος την στερησει απο τον αλλον και αυτο γινει αιτια να χασει την ζωη του , ειδικα αν ειναι αρρωστος και μαλιστα με ψυχικο νοσημα , εχει ποινικες ευθυνες !
    αυτο και σας καλυνυχτιζω για αποψε , ελπιιζοντας να καταλαβατε οτι η βια στην βια , δεν ειναι η λυση για κανενα προβλημα κοινωνικου χαρακτηρα , αλλα μονο η επανιδρυση του κρατους προνοιας , ανεξαρτητως του κοστους .
    Τα νοσηλευτικα ιδρυματα των ψυχικα ασθενων , ειτε μπηκαν οικειοθελως ειτε οχι , πρεπει να αποδιδουν τον αρρωστο αυτοδυναμο στην κοινωνια ...
    Πάνο, οι απόψεις αυτές κρύβουν ενδιαφέρουσες οπτικές ομολογώ. Και ευαίσθητες. Ομως η Πολιτεία δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Και εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να κοιμάμαι με το φόβο πάνω από το κεφάλι το δικό μου ή του παιδιού μου, μέχρι να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία ή οι πολίτες ή οι αρμόδιοι λειτουργοί. Μη ξεχνάς ότι και σαν Φύση που είμαι έχω έντονο και ένα φυσικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό που λέγεται \"αίσθημα της επιβίωσης\".
    Και αυτό είναι πάνω απ\' όλα τελικά
    Πάντως στη παρούσα περίπτωση τα συμφέροντα είναι αντικρουόμενα. Αλλο συμφέρει τον πάσχοντα, άλλο τη φίλη μας που θέτει το θέμα και άλλο το 11χρονο παιδί τους. Φαντάζομαι ότι ο ψυχολόγος του κάθε ενός από αυτούς, διαφορετικά πράγματα θα έχει να προτείνει, ωφέλιμα για το δικό του πελάτη. Οπως και ο δικηγόρος του κάθε ενός.

Banned
    Μαρινα , η ιατρικη τεχνη δεν εχει αλλαξει απο τον σαμανισμο στο αντικειμενο της !
    Ακομα και ο Ιπποκρατης σαν ιερεας του Ασκληπιου , το μονο που αλλαξε ηταν η αποτελεσματικοτητα της θεραπειας και οχι η καταργηση του σκοπου της ιατρικης επεμβασης !
    Δεν εχει δηλαδη σημασια αν αυτος ο ανθρωπος ειναι οντως ψυχοπαθης αλκοολικος η αλκοολικος ψυχοπαθης , ουτε να δουμε ποια ειναι τα παργαμτικα αιτια που μπορει να ειναι βαναυσος με την γυναικα του η τα παιδια του!
    Αυτο ειναι δουλεια ενος ψυχολογου να το διαπιστωσει εν καιρω!
    ΑΥΤΟ ΟΜΩς ΠΟΥ ΕΠΗΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΑΣΘΕΝΗΣ !
    ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ , ΒΓΑΛΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ/ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ Η ΠΟΛΤΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΡΙΑΝΑ !
    ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
    ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠ \'ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΚΡΙΣΗΣ!
    H mag μας είπε ότι μόλις πριν 5 ημέρες είδε ο άντρας της ειδικό. Ότι αυτή τη στιγμή δεν μένει μαζί τους. Ότι όσο έμεναν μαζί υπήρχαν περιστατικά που έθεταν σε κίνδυνο όλους τους. Ότι σε λίγες ημέρες θα επισκεφτεί και η ίδια τον ψυχίατρο που τον είδε και στο μεταξύ έχει συχνή επαφή μαζί του.

Με αυτά τα δεδομένα δεν θεωρώ σκόπιμο μέσω ενός φόρουμ να την προτρέψω να κάνει κάποια δραστική αλλαγή εδώ και τώρα, είτε αυτή είναι να επιστρέψει άμεσα σπίτι, είτε να κινήσει διαδικασίες για εγκλεισμό σε κλινική. Αυτά είναι δουλειά των ειδικών που θα δουν την οικογένεια από κοντά.

Κατά τ\' άλλα θα σε παρακαλούσα να κρατάς τις αυθαίρετες ερμηνείες για τον εαυτό σου.

Junior Member

Πανο ειλικρινα σε χανω δεν μπορω να πιασω το νοημα αυτων που λες , δυστυχως δεν εχω χρονο να αλλαξω την πολιτεια ή να επανιδρυσω το κρατος προνοιας για να μπορω να κοιμαμαι ασφαλης τις νυχτες , προσπαθω να αντιμετωπισω το προβλημα με υπαρκτα μεσα και την παρουσα πολιτεια .
    Αν τιθετε λοιπον το ζητημα η ζωη του ή η ζωή μου και η ψυχικη υγεια του παιδιου μου θα διαλεξω το δευτερο και ας εχω και ποινικες ευθυνες ,οσο για το θεμα του εκλεισμου υποθετω οτι γνωριζεις καλυτερα απο μενα οτι γινεται μονο οικιοθελως ή με εισαγγελικη παραγγελεια μονο που εγω δεν ειμαι διαθετημενη να ζω μαζι του περιμενοντας ποτε θα τον ξαναπιασει κριση ωστε να φωναξω την αστυνομια κτλ
    Θεωρω πως αυτην την στιγμη κανω το καλυτερο που μπορω για κεινον για μενα και το παιδι....και επισης εχει και οικογενεια και αδερφια που ολοι με ελαφρια πηδηματακια εξαφανιστηκαν ...θα εχουν και αυτοι ποινικες ευθυνες ? η μονο η σκληρη και εγωιστρια συζυγος ?

Senior Member
    Mag όλοι έξω απο τον χορό πολλά τραγούδια λένε.Οχι θα περιμένεις την πολιτεία πότε θα ξυπνήσει πότε θα γίνουμε κράτος πρόνοιας για μένα ποτέ.Το πλασματάκι τι χρωστάει να βλέπει τον πατέρα του σε μαύρα χάλια και να κοιμάσαι με το ένα μάτι ανοιχτό απο τον φόβο.Μπορείς να του συμπαρασταθείς με το συναντιέστε κάπου έξω να μιλάτε στο τηλέφωνο.Δηλαδή Πάνο να μπουν σε κίνδυνο 3 ζωές ε,όχι.Να καταστραφεί ψυχολογικά και το παιδί;αν είναι δυνατόν.

Originally posted by mag

Πανο ειλικρινα σε χανω δεν μπορω να πιασω το νοημα αυτων που λες , δυστυχως δεν εχω χρονο να αλλαξω την πολιτεια ή να επανιδρυσω το κρατος προνοιας για να μπορω να κοιμαμαι ασφαλης τις νυχτες , προσπαθω να αντιμετωπισω το προβλημα με υπαρκτα μεσα και την παρουσα πολιτεια .
    Αν τιθετε λοιπον το ζητημα η ζωη του ή η ζωή μου και η ψυχικη υγεια του παιδιου μου θα διαλεξω το δευτερο και ας εχω και ποινικες ευθυνες ,οσο για το θεμα του εκλεισμου υποθετω οτι γνωριζεις καλυτερα απο μενα οτι γινεται μονο οικιοθελως ή με εισαγγελικη παραγγελεια μονο που εγω δεν ειμαι διαθετημενη να ζω μαζι του περιμενοντας ποτε θα τον ξαναπιασει κριση ωστε να φωναξω την αστυνομια κτλ
    Θεωρω πως αυτην την στιγμη κανω το καλυτερο που μπορω για κεινον για μενα και το παιδι....και επισης εχει και οικογενεια και αδερφια που ολοι με ελαφρια πηδηματακια εξαφανιστηκαν ...θα εχουν και αυτοι ποινικες ευθυνες ? η μονο η σκληρη και εγωιστρια συζυγος ?
    Η καλυτερη λυση θα ηταν να παρεις την Δευτερα τον δικηγορο σου και να ζητησεις διαζυγιο για να μην μπλεξεις
    αν υλοποιηση την υποσχεση του!

μαγκ , ο συζηγος σου ειναι αρρωστος !
    θα μπορουσε να εχει καρκινο , καρδια , η κυρωση του ηπατος !
    τι θα κανεις ? θα τον βγαλεις απο το σπιτι του?
    χρειαζεσαι αποφαση οχι εισαγγελεα αλλα δικαστηριου!
    Σε χτυπαει ?, σε απειλει? ....φωναξε την αστυνομια η αν θες ,
    το 166 και πηγαιντε τον στο νοσκομειο οταν ειναι μεθυσμενος η απειλη να βλαψει καποιον και εκει συνενοησου με τον γιατρο του για το πως θα κινηθει η διαδικασια του εγκλεισμου του σε καποιο νοσηλευτικο ιδρυμα μεχρι να θαραπευθει , η να παρει την αδεια των γιατρων για να βγει εξω ...
    εδω αρχιζει νομιζω το δικο σου ποστ
    Να τον παρω σπιτι η να τον υποχρεωσω να παει οπου θελει?
    Δεν εχεις τυπικα το δικαιωμα να τον βγαλεις απο το σπιτι χωρις δικαστικη αποφαση μαγκ!
    και σε αυτο κανονικα ο υπεθυνος να σου δωσει την οποια απαντηση , για το αν κινδυνευεις η οχι δεν ειναι το φορυμ , αλλα ειναι ο γιατρος που θα εχει υπογραψει το εξιτηριο...
    αν τελος ρωτας την γνωμη μου στην ειπα
    οσο και αν καταλαβαινω το προβλημα σου , αν ηταν αδελφος , γυιος , η απλα φιλος μου και υλοποιουσε την απειλη του ,
    , θα σε πηγαινα στον εισαγγελεα με καταθεση μυνυσης για φονο εξ αμελειας !
    αυτα απο μενα ..νομιζω οτι δεν εχω αφησει τιποτα αναπαντητο

Mag όλοι έξω απο τον χορό πολλά τραγούδια λένε.Οχι θα περιμένεις την πολιτεία πότε θα ξυπνήσει πότε θα γίνουμε κράτος πρόνοιας για μένα ποτέ.Το πλασματάκι τι χρωστάει να βλέπει τον πατέρα του σε μαύρα χάλια και να κοιμάσαι με το ένα μάτι ανοιχτό απο τον φόβο.Μπορείς να του συμπαρασταθείς με το συναντιέστε κάπου έξω να μιλάτε στο τηλέφωνο.Δηλαδή Πάνο να μπουν σε κίνδυνο 3 ζωές ε,όχι.Να καταστραφεί ψυχολογικά και το παιδί;αν είναι δυνατόν.
    μπορει να ζητησει διαζυγιο Γιωτα..οπως μπορεις να κανεις και εσυ και ο καθε ενας πολιτης ...
    δεν μπορει ομως να εμποδισει την κατοικια στον ανδρα της σπιτι του , χωρις δικαστικη αποφαση!

Senior Member
    Τι λες βρε Πάνο;η γυναίκα ξέρεις αν θέλει να χωρίσει; εγώ κατάλαβα ότι τον θέλει αλλά δεν μπορεί να ρισκάρει την σωματική της ακεραιότητα και την ψυχολογία του παιδιού.Και δεν πρόκειται για ιωση ούτε για καρκίνο.Πιστεύω \'οτι θα ήθελε να κάνει ο άνθρωπος θεραπεία και να γυρίσει σπίτι του.Κοιμάσαι εσύ με μια γυναίκα που είναι αλκοολική ψυχικά ασθενής έχεις ένα παιδί και έχει αποπειραθεί να σε σφάξει.Να την βράσω την δικαστική απόφαση τότε το κράτος να στείλει και έναν να τους φυλάει ολη μέρα

Τι λες βρε Πάνο;η γυναίκα ξέρεις αν θέλει να χωρίσει; εγώ κατάλαβα ότι τον θέλει αλλά δεν μπορεί να ρισκάρει την σωματική της ακεραιότητα και την ψυχολογία του παιδιού.Και δεν πρόκειται για ιωση ούτε για καρκίνο.Πιστεύω \'οτι θα ήθελε να κάνει ο άνθρωπος θεραπεία και να γυρίσει σπίτι του.Κοιμάσαι εσύ με μια γυναίκα που είναι αλκοολική ψυχικά ασθενής έχεις ένα παιδί και έχει αποπειραθεί να σε σφάξει.Να την βράσω την δικαστική απόφαση τότε το κράτος να στείλει και έναν να τους φυλάει ολη μέρα
    υπαρχει πιο απλη λυση Γιωτα
    να μεινει σε νοσηλευτικο ιδρυμα μεχρι ο γιατρος του να μπορει να εγγυηθει την κατασατση της υγειας του!

Senior Member
    Αυτό λέμε Πάνο.Για να μπεί είπαμε αν δεν θέλει πρέπει να γίνει μετά απο εισαγγελική εντολή.Μακάρι ο άνθρωπος να μπεί κάπου ώστε να βοηθηθεί όλη η οικογένεια

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast