Results 1 to 4 of 4
Thread: Απόγνωση…
-
20-08-2025, 08:57 #1
Απόγνωση…
Από το 2018 παλεύω με την κατάθλιψη και την γαδ. Αυτό το καλοκαίρι περνάω το 3 καταθλιπτικό μου επεισόδιο. Ολα μαύρα όλα χάλια. Δε θα φύγει ποτέ αυτό το τέρας από πάνω μου. Είναι σε μια γωνιά και παραμονεύει. Μια πάνω μια κάτω. Δεν υπάρχει χειρότερη αρρώστια από αυτή για μένα. Σε κατατρώει. Είμαι σε αλλαγή αγωγής ταυτόχρονα και περιμένω να ξανασηκωθώ. Εύχομαι να γίνει σύντομα γιατί δεν έχω άλλες αντοχές. Μακάρι να μην υπήρχαν οι ψυχικές ασθένειες…Μόνο όσοι τα περνάμε ξέρουμε τι γολγοθά ανεβαίνουμε…
- 20-08-2025, 10:03 #2
Και εμένα τότε που είχα περάσει κατάθλιψη.. Καλοκαίρι άρχισε.. Πιστεύω παίζει σημαντικό ρόλο η εποχή- η στιγμή. Μεγαλώνουμε με κάποιες σταθερές καταστάσεις. Καλοκαίρι όλοι πάνε διακοπές, βγαίνουν με φίλους. Χριστούγεννα και Πάσχα μαζευόμαστε όλοι διασκεδάζουμε. Σεπτέμβρης αρχή για αλλαγές επειδή είναι μετά το καλοκαίρι. Γενάρης, αρχή του χρόνου, άρα καινούργιοι στόχοι. Και όλα αυτά μέσα στο κεφάλι μας να μας γεμίζουν.. Μας έχουν περάσει όλο αυτό το "πρέπει να είσαι έτσι" αυτές τις περιόδους αλλά δεν ισχυει..
Βρες πράγματα που γεμίζουν μόνο εσένα, κάνε πράγματα που να σε ευχαριστούν, να σου ταιριάζουν. Να είσαι καλά εσύ.
Ξερω πως αυτό που περνάς τώρα είναι δύσκολο, χρειάζεται πείσμα και υπομονή.
20-08-2025, 11:58 #3
20-08-2025, 13:03 #4
Υπάρχουν αιτίες πίσω από την κατάθλιψη, κι αυτές είναι βιωματα άσχημα. Δεν έχει σχέση με οργανικά αίτια. Αυτή είναι η άποψη μου.
Κάποια περιστατικά ή ένας λάθος τρόπος ζωής, στιγμάτισαν τον ψυχικό κόσμο του ατόμου, δηλαδή τον πλήγωσαν και τελική έκφραση αυτού είναι η κατάθλιψη.
Είτε κάνεις πράγματα που ανατρέπουν τις αιτίες είτε πράγματα τα οποία σε κάνουν να ξεφεύγεις. Το καλύτερο είναι το πρώτο πχ να γίνεις πιο δυναμικός, πιο κοινωνικός, με απτά αποτελέσματα, να ασχοληθείς επιτέλους με το επάγγελμα ή τις σπουδές που δεν έκανες ή εγκατέλειψες. Το να πάω ταξίδια ή να βγαίνω σε κλαμπ ή να ασχολούμε με αθλήματα βοηθάνε πολύ αλλά η πρωταρχική αιτία έμεινε.
Τα φάρμακα είναι για να καταλαγιάζουν τα αισθήματα. Το βαθύ αίσθημα λύπης να το μετατρέπουν σε μπαγλάρωμα. Δυστυχώς όμως χρειάζονται και οι πράξεις.
Δυστυχώς ένα άτομο με κατάθλιψη το αποφεύγουν διότι αυτό φαίνεται στο πρόσωπο και στη συμπεριφορά του. Άρα πως θα κάνεις τα νέα ξεκινήματα που ανατρέπουν τις αιτίες ή πράγματα που σε κάνουν να ξεφύγεις!
Την απόγνωση τη θεωρώ όψη ή κομμάτι, σίγουρα κάτι αλληλένδετο με την κατάθλιψη.
Μεγάλη ωφέλεια είναι να βρεις άτομα που σε καταλαβαίνουν και με τον τρόπο τους σου δίνουν θάρρος και θετική ενέργεια καθώς και πράγματα σαν αυτά που είπα.
Ελπίζω ναι σαι μικρός στην ηλικία φίλε, τουλάχιστον για νέες αρχές παρά τα όσα ψυχικά σε βασανίζουν.γιάννης