Results 16 to 30 of 95
Thread: SOS
-
06-02-2006, 18:08 #16
ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΙΜΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ. ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 10 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
- 06-02-2006, 23:23 #17
Ακ7ακ,αυτη την περιοδο ειμαι σε μια παρομοια κατασταση με σενα και καταλαβαινω πολυ καλα το τι παιρνας..Ξερω ειναι δυσκολο να σκεφτομαστε για κατι καλυτερο ομως το σιγουρο ειναι οτι καποια στιγμη ολα αυτα θα τελειωσουν και θα εισαι μια χαρα!Μη φοβασαι οτι θα σε παρεξηγησουμε η οτι γινεσαι βαρετη οπως λες,δεν συμβαινει κατι τετοιο και αλλωστε ειμαστε εδω για να βοηθαμε ο ενας τον αλλον.Δωσε χρονο στον ευατο σου και ολα θα πανε καλα!φιλακια!
06-02-2006, 23:33 #18
ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΙΜΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ. ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 10 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
Αγαπητή Ak7ak,
δεν σε παρεξηγούμε
Δεν είσαι άχρηστη απλά αναπαράγοντας αυτή τη σκέψη μαζί με άλλες αρνητικές σκέψεις φτάνεις σε μια στιγμή όχι μόνο να το πιστέψεις αλλά και να ψάχνεις επιχειρήματα να το υποστηρίξεις.
Για όλο αυτό όμως δεν φταις εσύ απλά προσπάθησε όταν κάνεις αρνητικές σκέψεις να τις αντικαθιστάς με θετικές.Δεν είναι εύκολο και στην αρχή δεν θα τα καταφέρνεις. Με τον καιρό όμως θα δεις πως οι αρνητικές σκέψεις θα υποχωρούν αλλά δεν γίνεται αμέσως. Θέλει υπομονή και δύναμη.
Δεν κρύβεσαι μόνο εσύ αλλά και εγώ τα διαστήματα που περνάω από κατάθλιψη είναι κατά κάποιο τρόπο φυσιολογικό...αλλά προσπάθησε...να βγαίνεις περισσότερο έξω, προσπάθησε να κάνεις πράγματα που θα σου δίνουν κάποιου είδους ευχαρίστηση....ας πούμε νοίκιασε να δεις κωμωδίες...
γενικά προσπάθησε να επανέφερεις το γέλιο στη ζωή σου....όταν έχεις κατάθλιψη φαίνεται αδύνατο αυτό...αλλά δεν γίνεται αλλιώς....
και να θυμάσαι...ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!
07-02-2006, 21:06 #19
ΣΑΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΤΙΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ. ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ? ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ? ΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ? ΧΑΝΩ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ.
08-02-2006, 12:27 #20
Μπορεί να φαίνονται όλα μαύρα....
Υπάρχουν μαύρα βάσανα και άσπρα. Τα μαύρα είναι αυτά που δεν περνάνε ενώ τα άσπρα είναι αυτά που περνάνε....Και τα δικά σου θα περάσουν....
Λοιπόν να τα πάρουμε ένα-ένα;
πρέπει να προσδιορίσεις τι δεν πάει καλά, πως θα ήθελες να είναι τα πράγματα...αλλά όχι όλα μαζί...ένα-ένα....
πρώτα από όλα πρέπει να πιστέψεις σε σένα....τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα έτσι....δεν είναι εύκολο αυτό αλλά δεν γίνεται αλλιώς
09-02-2006, 16:47 #21
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΖΩ ΤΙΠΟΤΕ. ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ? ΝΙΩΘΩ ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ
09-02-2006, 19:05 #22
Θα περάσουν
απλά χαλάρωσε λίγο και άσε τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του...Δεν είναι καλό να ζορίζουμε τόσο πολύ τα πράγματα.... Καταλαβαίνω πως έχεις κουραστεί....Και για μένα είναι κουραστικό να σκέφτομαι πως από μέρα σε μέρα μπορεί να πέσω πάλι σε κατάθλιψη....Αλλά το δέχομαι ως έχει και περιμένω να περάσει ....Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο αλλά τι να κάνουμε; Καλά ή κακά έτσι είναι....Χρειάζεται χρόνος...Σκέψου πως δεν έφτασες να είσαι σε απόγνωση σε μία μέρα...Ομοιοτρόπως δεν θα ξυπνήσεις ένα ωραίο πρωινό και θα νοιώθεις πως όλα είναι καλά...Ακούγεται σκληρό αλλά πρέπει να παραδεχτείς πως έτσι έχει η κατάσταση....Να δείξεις υπομονή και δύναμη και να δεις που όλα θα περάσουν....Έτσι παρηγορώ τον εαυτό μου δεν έχω άλλα λόγια...
09-02-2006, 21:34 #23
RAPSSSODOS ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΟΜΩΣ ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΔΕ ΝΙΩΘΩ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ. ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΩ.
10-02-2006, 10:56 #24
RAPSSSODOS ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΟΜΩΣ ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΔΕ ΝΙΩΘΩ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ. ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΩ.
Σε κάθε μήνυμα που στέλνεις σχεδόν αναφέρεσαι σε εμάς...
Θα ήταν καλό να αρχίσεις να σκέφτεσαι τον εαυτό σου πρώτα και όχι τους άλλους....νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ...
Κοίτα ούτε και εγώ ξέρω γιατί είμαι διπολικός [με ότι συνεπάγεται αυτό]....
Στην αρχή με ενδιέφερε και εμένα να μάθω το γιατί σε μένα, γιατί, γιατί...
ʼκρη δεν βρήκα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει...
Συνέβη σε μένα [συνέβη σε σένα] και ως εκεί....
Απλά συμβαίνει.....Μην τυραννιέσαι να βρεις το γιατί.....Δεν υπάρχει....
Μην μείνεις στο ότι χάνεις χρόνια απ\' τη ζωή σου [αν και εγώ έτσι νοιώθω αλλά μου περνάει γρήγορα...]....
Δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι έτσι....
Όταν περάσει όλο αυτό θα δεις πως ήταν μια ασύλληπτη εμπειρία που δεν την περνάει ο καθένας....
Σε μια κατάθλιψη όλα φαίνονται μαύρα αλλά μόνο φαίνονται δεν είναι...
Δεν είναι ότι σκέφτεσαι λάθος......Οι αρνητικές σκέψεις έρχονται πρώτα στην κατάσταση που είσαι και το καταλαβαίνω απόλυτα....
Έτσι είναι η κατάθλιψη [καλά ή κακά]....
δεν φταις εσύ για την ποιότητα των σκέψεων....
δεν περνάει μόνο από το χέρι σου.....
όπως σου είπα όμως χαλάρωσε.....από ότι φαίνεται πιέζεις πολύ τον εαυτό σου...δώστου χρόνο...κάνε ένα διάλειμμα....αφέσου στον χρόνο....είσαι κουρασμένη....μην τον πολεμάς άλλο...συμφιλιώσου μαζί του.....
θα έρθουν καλύτερες μέρες......και θα γελάσεις και θα χαρείς τον ήλιο και όλα θα γίνουν....trust me...
15-02-2006, 09:59 #25
ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΕΝΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑ. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΦΥΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ. ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΑ ΙΔΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΕΝΩ ΠΙΣΩ. ΔΕ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΧΑΛΑΡΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΙΕΖΩ ΣΩΣΤΑ. ΔΕ ΞΕΡΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΠΟΤΕ.
15-02-2006, 12:28 #26
ak7ak , πραγματικά έχεις μπει σε έναν φαύλο κύκλο αρνητικών συναισθημάτων και σκέψεων;
Γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
Το κάθε πρόβλημα λύνεται μόνο όταν βρούμε την αιτία του και όταν είμαστε αποφασισμένοι ότι θέλουμε να το λύσουμε.
Διώρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά θεωρώ ότι εσύ ούτε την αιτία έχεις βρει ούτε θέλεις να βγεις από το πρόβλημα!
Γι\'αυτό ότι κι αν σου λένε οι άλλοι εσύ θα διαιωνίζεις την κατάστασή σου αν δεν κάνεις κάτι σήντομα. ʼρχισε από κάπου, στην τελική δες έναν ειδικό!
Αυτά είχα να πω για πρώτη φορά.
Καλή συνέχεια.
15-02-2006, 12:57 #27
Αk7ak δεκτά όσα γράφεις...όμως τι θα έλεγες αν επικεντρωνόσουν λιγάκι σε σένα [μόνο σε σένα]....
Ξέρω πως είναι δύσκολο να μένεις πίσω.....
Να σου δώσω ένα παράδειγμα....Είμαι 18 και έχω σταματήσει το σχολείο λόγω καταθλιπτικών επεισοδίων....Οι φίλοι μου γίνονται φοιτητές και εγώ έχω μείνει στην απ\' έξω....
Το θεωρείς χρήσιμο να κάθομαι και να σκάω επειδή έμεινα πίσω όπως λες και εσύ;
Δεν είναι και ότι καλύτερο σίγουρα αλλά δεν μπορώ να μείνω εκεί...Οφείλω στον εαυτό μου να προχωρήσω...
Όταν πέφτω σε κατάθλιψη δεν μιλάω σε κανέναν, δεν βγαίνω έξω και πάει λέγοντας.....
Και εκεί μένω πίσω.....
Ξέρω πως ότι και αν σου πουν αυτή τη στιγμή όλα θα τα δεις από την άσχημη πλευρά.....
Ξέρω πως δεν έχει νόημα να σε παρηγορήσω λέγοντας σου πως όλα θα πάνε καλά και τέτοια...δεν σε βοηθάει κάτι τέτοιο....αν κάνω λάθος σε παρακαλώ να με διορθώσεις....
Είσαι μόνη σου [είναι σκληρό αλλά έτσι είναι...].....
Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να βγεις από όλο αυτό ούτε και μπορώ να σου πω πως θα βγεις....
Σου έχουν γίνει συνήθεια οι αρνητικές σκέψεις τις οποίες και ανακυκλώνεις συνεχώς....
Αν για κάποιον λόγο δεν υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτείς έναν ειδικό με τον οποίο θα δημιουργήσεις μια προσωπική επαφή ώστε να μην νομίζεις πως τον κουράζουν όσα του λες τότε πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το μοιραστείς όλο αυτό με κάποιον.......
Το ξέρεις και εσύ πως χρειάζεσαι βοήθεια....
Προσπάθησε να αποσπάσεις τη σκέψη σου σε κάτι που σε ευχαριστεί [ξέρω πως δεν είναι εύκολο να νοιώσεις ευχαρίστηση για το οτιδήποτε κάνω λάθος;]...
Χρειάζεται υπομονή και επιμονή....δεν θα περάσει αύριο αλλά θα περάσει....
17-02-2006, 15:57 #28
RAPHSSSODOS ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ 18 ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΑ 27. ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝ. ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.
ΚΕLLY_PSY ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ.
ΔΕ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΣΙ
21-02-2006, 12:10 #29
ak7ak, αν όντως γνωρίζεις την αιτία προσπάθησε να δουλέψεις πάνω σε αυτό. Τι κι αν έχεις πέσει, όπως λες Ψυχολογικά, αν θέλεις μπορείς να βγεις από το πρόβλημά σου. Θέλει προσπάθεια και όλα τα άλλα θα έρθουν. Μην περιμένεις να φτιάξουν τα πράγματα μόνα τους, αυτό ποτέ δεν έγινε και σε κανέναν. Μην τα παρατάς.
22-02-2006, 12:31 #30
Γεια σου 7ακ7(?)
Διαβασα τα μηνυματα σου καθως και τις απαντησεις που πηρες.Εγω δε θα σου πω τι να κανεις.Περναω σχεδον τα ιδια με σενα,δεν ξερω ομως αν ειναι καταθλιψη,παντως σιγουρα τα πραγματα δεν πανε καλα για μενα,νιωθω να καταρρεω,τα βλεπω μαυρα,κανω αρνητικες σκεψεις,νιωθω μονος κτλ.Επειδη λοιπον ειμαι σε παρομοια κατασταση με σενα ξερω οτι δεν ειναι ευχαριστο να σου λενε οι αλλοι \"μην τα βλεπεις ολα μαυρα,βγες εξω,κανε αυτο,κανε το αλλο\",ποσο μαλλον το κοινοτυπο \"ολα θα πανε καλα\"!Οι κοινοτυπιες αγαπητοι φιλοι σε περιπτωσεις καταθλιψης κανουν πολυ χειροτερη την κατασταση,οσο καλη προθεση και αν εχουν.Ειναι σαν μαχαιριες οι λεξεις αυτες.Τι βοηθαει καποιος να σου λεει \"δεν κανω αυτο\" και ο αλλος να σου λεει \"κανε το\";.Βλεπετε οτι η φιλη μας δε βοηθιεται με τις καλοπροαιρετες συμβουλες σας.Και πραγματικα ουτε ενας ψυχολογος θα τη βοηθουσε.Και αυτο το λαθος γινεται παντα σε ολες τις σχεσεις.
Ακ7κ στην παρουσα φαση της ζωης σου εισαι μονη.
Με τους γονεις σου μαλωνεις..Ποιοι ειναι οι λογοι που μαλωνετε;Εχουν απαιτησεις απο σενα;Εισαι 27 και δε μπορουν οι γονεις σου να σου επιβαλλονται σε θεματα σχεσεων,φιλιων η οτιδηποτε αλλο.Αν δε σε καταλαβαινουν καλυτερα να τους αγνοησεις και να απομακρυνθεις απο αυτους.Ειναι δυσκολο γιατι ειναι οι ανθρωποι σου αλλα καλυτερα μονος παρα να καταπιεζεις τα συναισθηματα σου και αυτο που εισαι(η θελεις να εισαι) σε μια σχεση.Τωρα αν νιωθεις πως θες να καταλαβουν οπωσδηποτε,οχι για να σε βοηθησουν,απλα για να ξερουν πως νιωθεις και οτι οι πραξεις σου και η συμπεριφορα σου δικαιολογουνται προσπαθησε να τους προσεγγισεις αλλιως.Το ιδιο λαθος εκανα και εγω και ηταν ενας φαυλος κυκλος.Ο πατερας μου με ειρωνευοταν και η μητερα μου με εριστικο τροπο με κατηγορουσε εμμεσα για πολλα πραγματα,μου εριχνε το φταιξιμο και δεν αναγνωριζε ποτε την ευθυνη της.Εγω εχανα τη φωνη μου,επαιρνα θυμωμενο υφος και η συζητηση δεν κατεληγε πουθενα.Ενιωθα να χανω συνεχεια.Και με τον αδερφο μου χειροτερα.Με αυτον δε μιλιομαστε καθολου,με αποτελεσμα να δημιουργουνται εντασεις και οι γονεις μου να ριχνουν το φταιξιμο σε μενα.Εσυ εχεις αδερφια;Αν οχι,ειναι καλο αυτο.Φαντασου να ειχες καμια αδελφη που να ζηλευες,που να αγαπουσαν περισσοτερο οι γονεις σου(ετσι να εδειχναν τουλαχιστον)που να μην μηλιοσασταν.
Καμια φορα η μοναξια σε κανει πολυ δυνατο.Αντιθετα το να εισαι προσκολλημενος σε ατομα μονο και μονο για να αποφυγεις τη μοναξια σε κανει αδυναμο και δε σε ωριμαζει.
Πολλοι ανθρωποι στην εποχη μας χανουν πολλα χρονια απο τη ζωη τους.Φροντισε στο διαστημα αυτο να βγεις κερδισμενη απο κατι.Να μαθεις πραγματα για τον εαυτο σου,να ωριμασεις,να προετοιμασεις το εδαφος για κατι καλυτερο.Εγω περναω μια πολυ δυσκολη φαση.Ειμαι ουσιαστικο μονος.Ειμαι σε αδειξοδο.Εχω βαλει ομως καποιους στοχους τους οποιους θα πρεπει να εκπληρωσω μεχρι το σεπτεμβριο,οποτε και ευελπιστω να αρχισει μια καινουργια περιοδος στη ζωη μου,πιο ευχαριστη και πιο δημιουργικη.Δε λεω οτι τοτε δια μαγειας θα κανω φιλους,σχεσεις και ολα θα αλλαξουν ξαφνικα μια μερα προς το καλυτερο.Απλα προετοιμαζω το εδαφος.Τα βρισκω με τον εαυτο μου.Γιατι αυτο ειναι ενας μεγαλο μερος της καταθλιψης.Να μην τα εχεις καλα με τον εαυτο σου.Η να μην εισαι ο εαυτος σου.Η να εισαι, αλλα αυτος ο εαυτος να σου δημιουργει μονο προβληματα.Δε θα σου δωσω συμβουλες.Εσυ ξερεις τι ειναι καλο για σενα.Ξερεις τι σου αρεσει και τι οχι.Απορριπτε με τη μια προσωπα,καταστασεις,πραγμα τα που δε σου αρεσουν και δεν προκειται να σε βγαλουν απο το προβλημα.Διαλεγε μονο εκεινα που σε αφορουν αμεσα.Ξεσπασε με καποιον τροπο.Βγαλε μια αλλη συμπεριφορα σαν αμυνα.Συμβουλες σου δινω ε;Αναγκαιο κακο.Παντως ελπιζω οτι ειναι πιο χρησιμες απο το \"ολα θα πανε καλα\" και το \"κανε κατι\".
Εχεις ενα προβλημα τωρα.Πρεπει να επωφεληθεις απο αυτο.Πρεπει να μαθεις.Να κερδισεις κατι.Και παντα αυτο συμβαινει.Θα ερθει η ωρα.
Θα επανελθω.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....