Γιατί ο κόσμος είναι ευκολόπιστος στο κακό? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 36 of 36
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, κι άρα συμφωνούμε. Για να κρίνεις αντικειμενικά θα πρέπει να δεις τη φωτιά από κοντά, αλλιώς το τι εστί ο καπνός θα στο μεταδώσουν όπως βολεύει τον καθένα. Όμως η έστω μικρή εστία υπάρχει, που αμαυρώνει έστω για λιγάκι και για λίγο χρόνο τον ουρανό.
    Υπάρχουν και οι πιο λίγες φορές όπου η συκοφαντία είναι όντως ψευδής. Εκεί πληγώνεσαι κι αν τόχει ο χαρακτήρας σου να σαι ντροπαλός ή να μην ξέρεις να χειριστείς σωστά καταστάσεις μπορεί να προκαλέσεις κι υποψίες. Εδώ είναι η δυσκολία, κι έπειτα ξεκινα ο αγώνας να αποδείξεις εσύ αντί ο υπάιτιος την αλήθεια.
    Οι κρίσεις για την προσωπικότητα είναι άλλο θέμα. Αν είναι φίλος ή σ έχει από καλό μάτι ακόμα και λάθη να κάνεις θα σε ανεβάζει. Αν δεν είσαι φίλος ή συμπαθής το λάθος σου θα του ναι αφορμή ή άλλη μια ευκαιρία να σε ξανααξιολογήσει κατώτερο αυτού που όντως είσαι.
    Και στς δυο περιπτώσεις άμα έχεις ανθρώπους δίπλα σου που να σε βοηθάνε και να σε αγαπάνε τα πράγματα από ψυχολογική και όχι μόνο πλευρά σου βαίνουν ομαλώς, αλλιώς θα πρέπει να χεις τεράστια ψυχικά απωθέματα και να παλέψεις.
    Κατάλαβα ότι η ζωή θέλει διεκδικητικούς, που να προκαλούν σεβασμό με το ύφος τους, που να μην αφήνουν ίχνος λυγισμού στα μάτια των άλλων, που να χουν ει δυνατόν πάντα το απάνω χέρι. Και δεν μιλάω για να αδικήσεις κάποιον.

μπα... και τους διεκδικητικους του θαβουν πισω απ την πλατη τους.
    ΟΛΟΥΣ τους θαβουν πισω απ την πλατη τους!!!!
    η διαφορα ειναι οτι καποιοι κλονιζονται απο κατι τετοιο, καποιοι ενοχλουνται και καποιοι στ @@ τους..
    προσπαθησε να εισαι απο τους τριτους, γιατι το να σταματησει να σε θαβει ο ενας και ο αλλος, θεωρειται δεδομενο οτι δεν προκειται να γινει...

Quote Originally Posted by Marylou25 View Post
    ioannis2 μην είσαι απόλυτος με τους άλλους. Το οτι κάποιος μπορεί να σκεφτεί μια στιγμή αρνητικά για κάποιον δεν σημαίνει οτι πάντα έτσι σκέφτεται. Επίσης αν και δεν σε ξέρω πιστεύω οτι δεν είσαι αδύναμος χαρακτήραςΚάποτε νιώθω πως είμαι, αλλά βρίσκω γρήγορα τα πόδια μου και επανέρχεται η ομαλότητα., απλά ίσως δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και επηρεάζεσαι από το τι πιστεύουν οι γύρω σου. Το έχω περιοριίσει αρκετά, όχι πλήρως, μετά που το συνειδητοποίησαΈτσι όπως τα αναφέρεις είναι σαν να περιγράφεις μια κατάσταση στην εργασία σου, παρά σε φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον. Αν όντως κάτι έγινε στην εργασία σου, να ξέρεις οτι συμβαίνουν αυτά και πιστεύω οτι σε μια δουλειά δύσκολα μπορεί να αναπτυχθεί μια φιλία. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και εκεί ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του. Και επειδή βρίσκονται άνθρωποι για αρκετές ώρες μαζί, για να περάσει το 8ωρο κάποιοι μπορεί να αρχίσουν το ''κουτσομπολιο''. Το να είπωθηκε κάτι στη δουλειά σου και κάποιος ας πούμε να μην πήρε το μέρος σου, δεν τρέχει και κάτι.Παντού μπορεί να ισχύσει. Όπου σε ξέρει κόσμος και συναναστρέφεσαι. Ο ανταγωνισμος είναι τέτοιος που κάποιοι μπορεί να μην μας χωνεύουν κι άλλοι να μας κάνουν μπουλιγκ αλλως σπάσιμο νεύρων εκει που μας θεωρούν ευαίσθητους ή ευάλωτους Νομίζεις οτι όσοι γυρνάνε σπίτια τους μετά τη δουλειά κάθονται και σκέφτονται το τι είπε ο ένας και ο άλλος.. ? ?Κάποιοι ναι, οι σκλήρόπετσοι

Μην αναλώνεσαι σε τέτοια πράγματα, δεν έχουν καμία σημασία, ή εκτός και αν έγινε κάτι με τους δικούς σου ή με κάποιον φίλο σου. Πάντως να θυμάσαι οτι ακόμα και τέλειος να είσαι, δεν γίνεται να αρέσεις σε όλους. Και επειδή είχες ανοίξει και άλλο thread πριν κανένα μήνα και έλεγες οτι σου συνέβησαν κάποια πράγματα και δεν μπορείς να αλλάξεις κτλ.. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις, αλλά να αγαπήσεις τον εαυτό σου και όταν το κάνεις να είσαι σίγουρος οτι δεν θα σε νοιάζει το τι είπε κάποιος για σένα. Το πιο σημαντικό είναι να '' αγκαλιάσεις '' εσένα, να σε δεχτείς όπως είσαι, και να θυμάσαι οτι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.
    Αυτό το να αγαπήσεις τον εαυτό σου κι αλληλένδετο μ αυτό άμα σε σέβονται θα σε αγαπήσουν, μου τόχε πει κάποιος που κάναμε παρέα κι επικοινωνούσαμε πραγματικά, αλλά λόγω περιστάσεων ζωής χαθήκαμε. Όπως ξανάπα, έχω περιορίσει το να αναλώνομαι σε τέτοια, βασικά μετά που αντιλήφθηκα ότι το να ασχολούμαι μου κάνει ζημιά. Όμως υπάρχουν αυτά που θεωρώ εκνευρισμό και προσπαθώ στη σκέψη μου να μειώνω την ένταση τους, κι αυτά που με θεωρώ αδύναμο στις σχέσεις μου με τους άλλους κι εκεί βάζω πείσμα κι ενέργεια να δυναμώσω. Ίσως κάποια πράγματα να τα φερνουμε ως γενετικό υλικό κι άλλα να μορφώθηκαν κυρίως σε ηλικίες που δεν είχαμε αντίληψη ή καλή συνειδητοποίηση.
    γιάννης

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    μπα... και τους διεκδικητικους του θαβουν πισω απ την πλατη τους.
    ΟΛΟΥΣ τους θαβουν πισω απ την πλατη τους!!!!
    η διαφορα ειναι οτι καποιοι κλονιζονται απο κατι τετοιο, καποιοι ενοχλουνται και καποιοι στ @@ τους..
    προσπαθησε να εισαι απο τους τριτους, γιατι το να σταματησει να σε θαβει ο ενας και ο αλλος, θεωρειται δεδομενο οτι δεν προκειται να γινει...
    Τους θάβουν αλλά είναι σκληρόπετσοι και με το που το μαθαίνουν σκληρύνουν περισσότερο και το παίρνουν και πάνω τους.
    Συμφωνώ με το @@ φτάνει να μην μας γίνεται χειροπιαστή ζημιά. Και μην ξεχνάμε πως οι νταήδες και οι σωματικά δυνατότεροι μας, κατά κανόνα είναι και χέσηδες. Αυτό είναι και διαπίστωση μου.
    γιάννης

Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Γτ, εχω αδικο; Η μηπως πιστευεις οτι η καταθληψη σου ερχεται απο τους αλλους;
    Κάνετε και διαγνώσεις εδώ μέσα.. όχι δεν μισώ τον εαυτό μου, αν ήταν θα το έγραφα τόσα έχουμε πει.
    Άμα ο χαρακτήρας κάποιου έχει ροπή στην ευαισθησία κι άρα είναι ευάλωτος στην κατάθλιψη, η κατάθλιψη οφείλεται έστω εν μέρει στους άλλους. Τουλάχιστον σε μένα όσο έρχεται είναι παροδική κι όχι συχνή.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Άμα ο χαρακτήρας κάποιου έχει ροπή στην ευαισθησία κι άρα είναι ευάλωτος στην κατάθλιψη, η κατάθλιψη οφείλεται έστω εν μέρει στους άλλους. Τουλάχιστον σε μένα όσο έρχεται είναι παροδική κι όχι συχνή.
    Οχι φιλε μου, τα συναισθηματα σου ειναι δικια σου ευθυνη, σε αυτο διαφερουν τα παιδια απο τους ενηλικες. Αμα φερεσαι σαν παιδι λογικο ειναι κανενας να μην σε παιρνει στα σοβαρα και να σε κανει περα. Κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να σε νταντευει.

Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Γτ, εχω αδικο; Η μηπως πιστευεις οτι η καταθληψη σου ερχεται απο τους αλλους;
    Κάνετε και διαγνώσεις εδώ μέσα.. όχι δεν μισώ τον εαυτό μου, αν ήταν θα το έγραφα τόσα έχουμε πει.
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Γιάννη παρεμπιπτόντως βρήκα ένα quote στο instagram που νομίζω σου ταιριάζει και θα ταυτιστείς απόλυτα:
    «Μ’αρέσει όταν μαθαίνω τι λένε για μένα. Τα περισσότερα ούτε εγώ δεν τα ήξερα».
    Παρτο λίγο χιουμοριστικά το πράγμα και θα δεις ότι θα αισθανθείς καλύτερα.
    Είναι η λεγόμενη ανατροφοδότηση!! Αυτή συστείνεται κι από ειδικούς ως καλό μέσο για αυτοβελτίωση. Κι αν είναι αρνητική ας λειτουργεί μέσα μας ως πρόκληση για αυτοβελτίωση, αν και η αυτοβελτίωση μπορεί να είναι μια μακροχρόνια διαδικασία και στο τέλος να εχουμε επιτύχει μια μικρή βελτίωση μόνο.
    γιάννης

Page 3 of 3 FirstFirst 123