Μπέρδεμα... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    με προβληματιζει λιγο η τοξικη ψυχωση που φαινεται να ειναι η μονη αιτια της παθησης σου και που την προξενησες μονη σου με τα ναρκωτικα!μηπως αν μιλουσες με τον γιατρο σου να σου ανεβαζε μια δοση το αντιψυχωτικο η να το ειχες σαν εναλακτικη λυση οταν εβγαιναν παλι οι φοβιες καταφερνες καλυτερα να τις ελεγχεις ? ξερεις κατερινακι πολλα πραγματα για να βρεις μονη σου την χρυση τομη νομιζω, αλλα να μην αφηνεις τις φοβιες χωρις αντιμετωπιση γιατι σε εμποδιζουν να δεις την αυτονομια σου και την επιστροφη στην ομαλοτητα να φαινεται καθαρα στο μυαλο σου , γιατι σιγουρα ειναι ζητημα χρονου μοναχα...

Senior Member
    Δε ξερω Πανο αν ειναι ζητημα χρονου μονο,(γιατι τραβηξε πολυ χρονο-μεχρι σχιζοφρενικομορφη διαταραχη κ ηβηφρενεια μου ειπαν ) αλλα για να πω την αληθεια μου πιστευω οτι θα γινω καλα κ θα βγω απο τον κυκλο της χρονιοτητας κ θα προσπαθησω να τα καταφερω χωρις δεκανικια!
    Οσο για τις φοβιες (φοβος μηπως τρελλαθω) οσο περναει ο καιρος -ασχετα απο την δοσολογια του ζυπρεξα-,προς το παρον τουλαχιστον ειναι λιγοτερς κ κρατουν λιγοτερο κ δε τρομαζω οπως στις αρχες που δεν ηξερα τι ειναι/
    Το θεμα ειναι οταν ανοιγει μια πορτα (ψυχωση) μπορει να κλεισει και να μην εμφανιστει ξανα -ολα τελειωνουν γινεσαι φυσιολογικος η θα πρεπει να μαθεις να τη διαχειριζεσαι οταν εμφανιζεται?
    Τεσπα η δικη μου ψυχωση μαλλον ανηκει στις εξωγενεις κ ισως γινω καλα!

Originally posted by katerinaki
    Δε ξερω Πανο αν ειναι ζητημα χρονου μονο,(γιατι τραβηξε πολυ χρονο-μεχρι σχιζοφρενικομορφη διαταραχη κ ηβηφρενεια μου ειπαν ) αλλα για να πω την αληθεια μου πιστευω οτι θα γινω καλα κ θα βγω απο τον κυκλο της χρονιοτητας κ θα προσπαθησω να τα καταφερω χωρις δεκανικια!
    Οσο για τις φοβιες (φοβος μηπως τρελλαθω) οσο περναει ο καιρος -ασχετα απο την δοσολογια του ζυπρεξα-,προς το παρον τουλαχιστον ειναι λιγοτερς κ κρατουν λιγοτερο κ δε τρομαζω οπως στις αρχες που δεν ηξερα τι ειναι/
    Το θεμα ειναι οταν ανοιγει μια πορτα (ψυχωση) μπορει να κλεισει και να μην εμφανιστει ξανα -ολα τελειωνουν γινεσαι φυσιολογικος η θα πρεπει να μαθεις να τη διαχειριζεσαι οταν εμφανιζεται?
    Τεσπα η δικη μου ψυχωση μαλλον ανηκει στις εξωγενεις κ ισως γινω καλα!
    \"πρεπει να μαθεις να τη διαχειριζεσαι οταν εμφανιζεται?\"
    εδω νομιζω πρεπει να βρισκεται η σωστη απαντηση κατερινακι!
    χθες βραδυ πριν ξανακοιμηθω ειπα στον αυτο μου \"αυριο το πρωι που θα μπεις στο φορουμ να γραψεις οπωσδηποτε ενα θεμα γιαυτο\" εγραψα οντως ενα θεμα για τον Εμιλ Ζολα αλλα δεν ειμαικαθολου σιγουρος αν ειναι συτο που ειδα στον υπνο μου γιατι τον Ζολα τον επαιξε η τηλεοραση! Αν κολησω να βρω την ακρη μπορει να μην τα καταφερω! Τοαφηνω ετσι λοιπον ....
    Αλλοι ισως περναγανε ολη τους την ημερα ψαχνοντας μεσα στο μυαλο τους για ενα υποσυνειδητο υλικο το οποιο ηδη εχει ξαναπαρει την θεση του στην προσεγγισιμη ληθη και ισως ξαναρθει παλι το βραδι...

Senior Member
    Χρησιμο το παραδειγμα με τον Ζολα

Member
    reggaeM είσαι ακριβός στο μυαλό μου και αυτό περίμενα να ακούσω.Παρόμοια πράγματα σκέφτομαι και εγώ οπότε δεν μου κάνει εντύπωση πλέον.Απλά ήθελα να δώ αν σκέφτεται κάποιος άλλος τα ιδια.Βασικά αν περάσει καιρός με αυτές τις σκέψεις καταλαβαίνεις οτι κάτι σε ωθεί εκείνη την στιγμή να τα σκεφτείς όλα αυτά και είναι συνήθως πράγματα που δεν θα έκανες η δεν θα πάθαινες ποτε.Με λίγα λόγια δέν θές να σκέφτεσαι έτσι αλλά για κάποιες στιγμές πάει το μυαλό σου απο μόνο του.Προφανώς είναι χημική ανοισοροπία στον εγκέφαλο όπως παρόμοιες σκέψεις έχει και ένας καταθλιπτικός.Και πάντα κολλάμε στα πίο τρομακτικά σενάρια για εμάς.Πχ μια μαμά οτί μπορεί να κάνει κακό στο παιδί της,κάποιος μπορεί να τρελαθεί ή να μην μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του όταν είναι με πολύ κόσμο.
    Απλά άρχισα αυτό το θέμα για να δώ και γώ και όποιος το διαβάσει οτι αυτές οι σκέψεις είναι φυσιολογικές και έρχονται ανεξάρτητα απο το άν παθαίνεις κρίσεις ή οχι.Ότι βιβλίο και να διάβασα μιλάει μόνο για τις σκέψεις που μπορείς να έχεις έν ώρα κρίσης.Κανένα δεν λέει οτι αφου μπείς στην διαταραχή πανικού και για όσο μείνεις θα έχεις τέτοιου είδους σκέψεις μέσα στην μέρα σου.
    Για παράδειγμα μπορείς να πάς για ένα καφέ,όλοι να διασκεδάζουν και σύ να σκέφτεσαι πώς σε λίγα χρόνια πχ θα ζείς σε ενα τρελάδικό.Δέν σήμαίνει οτι θα πάθεις κρίση ντέ και καλά αλλά αυτό το συναίσθημα είναι αρκετό για να σου πεί \"Τι να κάνω εγώ τώρα;Ολοι διασκεδάζουν και γώ είμαι στον κόσμο μου...Μήπως όντως τρελαίνομαι;\"Αυτό μπορεί να το πάρουμε σπίτι και να συνεχίσουμε να το σκεφτόμαστε και να χαλάει απίστευτα την διάθεση μας.Και μπορεί να περάσουν μέρες χωρίς να πάθεις κρίση αλλά να σε βασανίζει αυτό το θέμα.
    Στα 3 χρόνια που με ταλαιπωρεί αυτό το πράγμα έχω πάθει βαρια βαριά 10 κρίσεις.Θεωρητικά είμαι καλά μιας και πρέπει να πάθεις 4 κρίσεις μεσα σε κάποιο διάστημα ξέρω γώ.Παρόλα αυτά έχω χάσει το κέφι μου και την διάθεση μου γιατί σκέφτομαι μονίμος αυτά τα πράγματα.
    Σας ευχαριστώ για τις απαντησεις.

Page 2 of 2 FirstFirst 12