Σχέσεις και διαδίκτυο... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 42
    Originally posted by Arsi
    Originally posted by Θεοφανία
    Η φοβία για το άγνωστο μας κάνει πολλές φορές να χάνουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους που μπορεί να ΄γίνουν σημαντικοί στη ωή μας...
    Όπως και στην έξω ζωή βέβαια;)
    Ναι, αν και απο εδώ, έχεις κάνει ίσως τον πιο ουσιαστικό πρόλογο για το ποιος είσαι.

Senior Member
    Originally posted by melene
    για μερικους ομως αυτο το αγνωστο γοητευει..
    Αχ σ\'αυτήν την παγίδα είχα πέσει μελεν....
    Το άγνωστο και η μυθοποίηση του.Στις σχέσεις,στις ικανότητες,παντού.Έναν κόσμο υποθετικό.
    Αλλά αν δε δοκιμάσεις τίποτα δεν υφίσταται.

Senior Member
    Η φοβία για το άγνωστο μας κάνει πολλές φορές να χάνουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους που μπορεί να ΄γίνουν σημαντικοί στη ωή μας...
    Ναι, αν και απο εδώ, έχεις κάνει ίσως τον πιο ουσιαστικό πρόλογο για το ποιος είσαι.
    Έχεις κάνει όντος,εξαρτάται βέβαια απ\'το χρόνο και είδος επικοινωνίας.
    Κ εγώ έχω γνωριστεί με άτομο απ\'το φόρουμ και όχι μόνο δεν το μετάνιωσα αλλά επιβεβαιώθηκα και με το παραπάνω.
    Είμαι πολύ θετική στο να το ξαναεπιδιώξω όταν το νιώσω και με άλλους.

Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω μετανιώσει για καμιά γνωριμία μου. Κάποια στιγμή θα ήθελα να γνωσίσω και σένα Άρσι:)

Senior Member
    Κι εγώ:)))Θεοφανία μου:)

Originally posted by liveloula
    εγω δεν θα ειχα προβλημα αν δεν ηταν στην μεση η αποσταση και το τοι εχω και παιδι.αλιως πρωτη θα συναντιομουν με τον κιπ φυσικα.:P
    ακους κιπ?
    εμας ολους τους αλλους μας γραφει!

Originally posted by melene
    για μερικους ομως αυτο το αγνωστο γοητευει..
    εξαποστασεως ομως μελενα!
    αυτο ειναι το σημερινο προβλημα...
    το χασμα αναμεσα στο οραμα και την υλοποιηση του...

Originally posted by Remedy
    κατ αρχας θα ηθελα διευκρινισεις για τα \"τελευταια γεγονοτα\", κοπελια.
    για ποια γεγονοτα ακριβως μιλας?

Εννοώ μικρή μου ρέμεντι, το σκ με τα παιδιά που περάσαμε τόσο καλά που μέχρι θεμα στο φόρουμ το κάναμε, άσχετα αν παρεξηγήθηκε λίγο η πλάκα μας....

οσο για την ερωτηση σου, την βρισκω πολυ γενικολογη...ποιοι φοβουνται να συναντηθουν?εγω ξερω ΑΠΕΙΡΟ κοσμο που συναντιεται με ατομα που γνωριζει στο διαδικτυο...

Εσύ ξέρεις πως είσαι το απωθημένο μου. Είσαι η μόνη από αυτούς που θα ήθελα να γνωρίσω λάιβ και δεν τα κατάφερα.

αν μιλησω προσωπικα, εχω κανει λιγες γνωριμιες απο το διαδικτυο γιατι κανω γνωριμιες ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ κι οταν υπαρχει λογος.....λογος υπαρχει, οταν η επικοινωνια απο κοντα, μπορει να μου δωσει περισσοτερα απο την επικοινωνια μεσω ιντερνετ...αν θεωρησω οτι μια χαρα τα λεμε απο εδω, δε προχωρω σε συναντηση...για ποιο λογο?

να πω βεβαια, οτι οι ελαχιστες γνωριμιες που εχω κανει, μου βγηκαν σε καλο και διατηρω ακομα φιλιες και επαφες μαζι τους.

καμια απο αυτες ομως δεν ηταν απο το ι-ψ....
    οχι οτι δεν θα μπορουσε, αλλα θα το σκεφτομουν διπλα και τριδιπλα για μια γνωριμια απο εδω....
    αυτο, γιατι θεωρω το ι-ψ ιδιαιτερο χωρο...χωρο εξομολογησης συχνα,που σημαντικο ρολο στην εξομολογητικη διαθεση, παιζει για μενα, η ανωνυμια.....
    αν λοιπον αποφασιζα η αποφασισω να αρχισω τις γνωριμιες απο εδω, παραλληλα θα θυσιασω τις οποιες πιθανες εξομολογησεις...καθως, στο δικο μου μυαλο, δεν συμβαδιζουν...

Αυτό το καταλαβαίνω και το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Βέβαια, απ την άλλη, γιατί να μην έχουμε τη δύναμη να εξομολογηθούμε ακόμη και σε αυτούς που μας ξέρουν?
    Είναι ταμπού οι σκέψεις μας?

αυτο ειναι το γενικο πλαισιο ης στασης μου επι του θεματος.

....

ΡΕ ΠΑΝΟ!!!!
    μονο αυτα εχεις να πεις????
    ειναι ευκαιρια να μιλησεις για το εργαλειου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    χαχχαχααχααααχααχααχ
    καλημερα ρε πανο :)

Μας βλέπω στο Παρίσι όπως το πας. Είναι το επόμενο πρότζεκτ όπως θα έλεγε και ο κρίνο.
    Με χαρα μου Θεοφανια μου! να σας ξεναγησω κιολας εκει που δεν θα σας παει ποτε η τουριστικη βιομηχανια !
    θα τριβετε τα ματια σας !
    παρτε μαζι σας μαγιο μοναχα!

Senior Member
    Θα ήθελα να προβάλλω έναν προβληματισμό μου...με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα....Γιατί οι άνθρωποι που μπορεί να επικοινωνούν καθημερινά μεταξύ τους μέσω διαδικτύου, φοβούνται να συναντηθούν στην πραγματικότητα τους?
    Ποιος μπορεί να προεξοφλήσει αν μέσα απ αυτή την επαφή δεν μπορεί να προκύψει μια δυνατή φιλία, ή ένας μεγάλος έρωτας, αλλά οπωσδήποτε μια απογοήτευση?
    Πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο γνωρίζονται μέσω internet.. η κατάληξη της κάθε συνάντησης διαφέρει (μέχρι και γάμος μπορεί να προκύψει). Όμως το μήνυμα σου, πέραν του ότι δεν έχει σαφές νόημα, κάπου κόβεται στην μέση. Για πες μου Θεοφανία. Ποιος γονιός για το παιδί του θα ήταν θετικός ως προς τις διαδικτυακές γνωριμίες (μεταξύ παντελώς ασχέτων) και πόσο μάλλον μεταξύ ανθρώπων που είτε είναι, είτε θεωρούν τους εαυτούς τους προβληματικούς?

Από εκεί και πέρα νομίζω πως έχει ενδιαφέρον, υπο ερευνητικό πρίσμα, η μικρή κοινωνία του φορουμ. Μάθαμε τάβλι στο ακρογιάλι..

Senior Member
    Μήπως τελικά αυτός ο πρόλογος που λες εσύ είναι και το αυτόματο συμπέρασμα για τους περισσότερους?

Originally posted by vince
    Θα ήθελα να προβάλλω έναν προβληματισμό μου...με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα....Γιατί οι άνθρωποι που μπορεί να επικοινωνούν καθημερινά μεταξύ τους μέσω διαδικτύου, φοβούνται να συναντηθούν στην πραγματικότητα τους?
    Ποιος μπορεί να προεξοφλήσει αν μέσα απ αυτή την επαφή δεν μπορεί να προκύψει μια δυνατή φιλία, ή ένας μεγάλος έρωτας, αλλά οπωσδήποτε μια απογοήτευση?
    Πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο γνωρίζονται μέσω internet.. η κατάληξη της κάθε συνάντησης διαφέρει (μέχρι και γάμος μπορεί να προκύψει). Όμως το μήνυμα σου, πέραν του ότι δεν έχει σαφές νόημα, κάπου κόβεται στην μέση. Για πες μου Θεοφανία. Ποιος γονιός για το παιδί του θα ήταν θετικός ως προς τις διαδικτυακές γνωριμίες (μεταξύ παντελώς ασχέτων) και πόσο μάλλον μεταξύ ανθρώπων που είτε είναι, είτε θεωρούν τους εαυτούς τους προβληματικούς?

Από εκεί και πέρα νομίζω πως έχει ενδιαφέρον, υπο ερευνητικό πρίσμα, η μικρή κοινωνία του φορουμ. Μάθαμε τάβλι στο ακρογιάλι..
    Βινς....αυτό που εξήγησα και σε άλλο μέλος, (για το λόγο που έβαλα το θέμα), είναι πως έχω δει εδώ μέσα να έχουν κανονίσει εκατό φορές συναντήσεις και στο τέλος να καταλήγουν τρία ατομα. Θεωρώ πως οι μεχρι στιγμής γνωριμίες οι δικές μου τουλάχιστον, είναι πολύτιμες και ήθελα να το μοιραστώ με όλους όσους έχουν δισταγμούς για να κάνουν κάτι ανάλογο. Ελπίζω τώρα να με κατάλαβες....Όσο για το τάβλι.....δεν μου αρεσε ποτέ.

Μήπως τελικά αυτός ο πρόλογος που λες εσύ είναι και το αυτόματο συμπέρασμα για τους περισσότερους?
    Εδώ είναι το κλειδί όμως. Εγώ διαβάζω εσένα, ξέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και θέλω να σε γνωρίσω. Αυτό από μόνο του είναι τρομερά διευκολυντικό, γιατί εσύ δεν θα έχεις καμιά υποχρέωση με το που θα με γνωρίσεις να κάτσεις να μου πεις πως έχεις θέματα/ασθένεια, γιατί ήδη το ξέρω και σε έχω αποδεχτεί όπως είσαι. Αυτός είναι ένας λυτρωτικός πρόλογος που ξεκινάς την οποιαδήποτε σχέση με τα χαρτιά σου ανοιχτά.

Senior Member

Βινς....αυτό που εξήγησα και σε άλλο μέλος, (για το λόγο που έβαλα το θέμα), είναι πως έχω δει εδώ μέσα να έχουν κανονίσει εκατό φορές συναντήσεις και στο τέλος να καταλήγουν τρία ατομα. Θεωρώ πως οι μεχρι στιγμής γνωριμίες οι δικές μου τουλάχιστον, είναι πολύτιμες και ήθελα να το μοιραστώ με όλους όσους έχουν δισταγμούς για να κάνουν κάτι ανάλογο. Ελπίζω τώρα να με κατάλαβες....Όσο για το τάβλι.....δεν μου αρεσε ποτέ.
    Δεν μου κάνει εντύπωση.. πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι. Μάλιστα έχει τύχει να παρατηρήσω παρόμοιο φαινόμενο και σε άλλα φορουμ, όχι μόνο εδώ που αφορά κυρίως την ψυχολογία..

Από εκεί και πέρα καλά κάνεις και αισθάνεσαι όμορφα με τις γνωριμίες που έχεις κάνει από εδώ. Προς θεού δεν θεωρώ πως όλοι έχουν το ίδιο αντίκρισμα για τον καθέναν από μας. Τα ατομικά κριτήρια του καθενός διαφέρουν, πόσο μάλλον όταν έχουμε \"μεγαλύτερη εικόνα\", έτσι είναι ευνόητο σε όποιον χώρο και να βρεθούμε πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα δένουν περισσότερο με την ψυχοσύνθεση μας..

Senior Member
    Εδώ είναι το κλειδί όμως. Εγώ διαβάζω εσένα, ξέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και θέλω να σε γνωρίσω. Αυτό από μόνο του είναι τρομερά διευκολυντικό, γιατί εσύ δεν θα έχεις καμιά υποχρέωση με το που θα με γνωρίσεις να κάτσεις να μου πεις πως έχεις θέματα/ασθένεια, γιατί ήδη το ξέρω και σε έχω αποδεχτεί όπως είσαι. Αυτός είναι ένας λυτρωτικός πρόλογος που ξεκινάς την οποιαδήποτε σχέση με τα χαρτιά σου ανοιχτά.
    You have a point here.

Βέβαια, υπό αντίθετη οπτική η \"έκθεση\" του προλόγου μπορεί να αποβεί καθοριστική και έτσι να συνδυάζουμε την κάθε είδους συμπεριφορά με την όποια πάθηση αναλογεί στο άτομο. Αυτό μάλιστα μπορεί να γίνεται και από τους ίδιους τους πάσχοντες (αυτοστιγματισμός) όμως είναι άδικο να κλείνουμε τα μάτια στα ψυχικά χαρίσματα που κρύβει ο κάθε άνθρωπος και στην θέση της αποδοχής να τραβάμε ένα Χ μετά το άκουσμα της λέξης ψύχωση, μανιοκατάθλιψη, νεύρωση ή ότι σχετικό. Δεν λέω, ξέρεις μερικές φορές σκέφτομαι πως θα δίσταζα και εγώ ο ίδιος να κάνω παρέα με έναν ψυχωτικό παρόλο που έχω περάσει ψύχωση ο ίδιος. Όσο αντιφατικό και να ακούγεται. Περισσότερο ίσως γιατί θα μου θύμιζε διαρκώς τι κρύβω και εγώ μέσα μου.

Γενικά θα έλεγα.

Μια ταμπέλα δεν λέει τίποτα από μόνη της. Νομίζω πως η καλύτερη απόδειξη είναι οι υπόλοιποι άνθρωποι.. όσοι δεν φέρουν κάποια ταμπέλα. Και εκεί να δεις τι θα βρεις..απο ufo μέχρι βιαστές... Εν τέλη θα έλεγα πως σε συγχαίρω για την open minded αποδοχή σου χωρίς όμως να αμφιβάλλω πως και εσύ και ο καθένας έχει μια δόση επιφυλακτικότητας μέσα του ασχέτως ψυχικής ταμπέλας..

Senior Member
    Βέβαια, υπό αντίθετη οπτική η \"έκθεση\" του προλόγου μπορεί να αποβεί καθοριστική και έτσι να συνδυάζουμε την κάθε είδους συμπεριφορά με την όποια πάθηση αναλογεί στο άτομο. Αυτό μάλιστα μπορεί να γίνεται και από τους ίδιους τους πάσχοντες (αυτοστιγματισμός) όμως είναι άδικο να κλείνουμε τα μάτια στα ψυχικά χαρίσματα που κρύβει ο κάθε άνθρωπος και στην θέση της αποδοχής να τραβάμε ένα Χ μετά το άκουσμα της λέξης ψύχωση, μανιοκατάθλιψη, νεύρωση ή ότι σχετικό. Δεν λέω, ξέρεις μερικές φορές σκέφτομαι πως θα δίσταζα και εγώ ο ίδιος να κάνω παρέα με έναν ψυχωτικό παρόλο που έχω περάσει ψύχωση ο ίδιος. Όσο αντιφατικό και να ακούγεται. Περισσότερο ίσως γιατί θα μου θύμιζε διαρκώς τι κρύβω και εγώ μέσα μου.
    Γιατι μπορει να εχεις ψυχωση πχ και να ξερεις τον εαυτο σου,αλλα να μην εχεις γνωρισει αλλους με το ιδιο προβλημα και να λες πως διαχειριζονται αυτη μια τετοια κατασταση?...αν γνωρισεις πολλους ακομα με το ιδιο προβλημα καταλαβαινεις το οτι η ψυχωση δεν ειναι τιποτα,μπροστα στον ανθρωπο που εχεις απεναντι σου...που μπορει να ειναι καλος,κακος,ευχαριστος,δυσ� �ρεστος και χιλια μυρια αλλα...και η ψυχωση,μανικαταθλιψη ή οτιδηποτε δεν ειναι παρα κατι το αφηρημενο εντελως μπροστα στο ξεδιπλωμα του καθε ανθρωπου.

Ναι η αυτοταμπελοποιηση ειναι πολυ υπουλος εχθρος,γιατι πρεπει να καταλαβουμε οτι οι ταμπελλες μπηκαν για να περιγραψουν μια ασθενεια με κοινους παρανομαστες-προβληματα...και να την αντιμετωπισουν με καποιες συγκεκριμενες μεθοδους.
    Αλλα δεν ειμαστε σε καμμια περιπτωση τα προβληματα που κουβαλαμε στην πλατη μας...ειμαστε αυτα και χιλια-δυο αλλα.
    Με την αυτοταμπελοποιηση υπονοω να προσπαθουμε να δουμε τον εαυτο μας μεσα απο το πρισμα της ασθενειας...το οτι ειμαστε κατα καποιο τροπο η ασθενεια και να δικαιολογουμε-κατηγορουμε τον εαυτο μας βασει αυτης.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast