Αυριο ο νικητής των εκλογών να προσέξει το θέμα της υγείας - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 65
    Originally posted by Alobar
    Ζήτησα απλά να μάθω αν κάποιος/α γνωρίζει τί τελικά ισχύει αγαπητέ Πάνο. Τα κηρύγματα και οι υποδείξεις σου μακριά από μένα. Το γιατί δε θέλω να έχω καν συμμετοχή σ\' αυτή τη διαδικασία, αφορά εμένα προσωπικά. Ανήκω στους ανθρώπους που δε έχουν καν \'μέλλον\' σ\' αυτή τη χώρα όπου συντηρούνται και επαναλαμβάνονται καταστάσεις απ\' τους \'πολλούς\'. Ζω στη χώρα όπου ο πολίτης που θα εκτοξεύσει ύβρεις εναντίον του \'συστήματος\', επειδή ο γείτονας \'βόλεψε\' το παιδί του στο δημόσιο, την επόμενη μέρα που τελικά θα βολέψει και το δικό του παιδί, θα τις πάρει πίσω και θα κάνει τεμενάδες. Ζω στη χώρα όπου οι περισσότεροι κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και δε νοιάζονται για τον διπλανό, και περιμένουν να αλλάξουν όλα \'απ\' τους άλλους\', αλλά χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι καθόλου τον εαυτό τους και την οπτική τους απέναντι στα πράγματα και στη ζωή. Δε θέλω να μπω σε τέτοιου είδους συζήτηση, κι αν κάποιος θέλει να μου απαντήσει ας το κάνει. Ευχαριστώ.
    Αν νομιζεις φιλε οτι ολα αυτα που καταγγελεις μπορουν να φυγουν οπως ενας εφιαλτης απο μονα τους , αν μια μερα ξυπνησεις και βρεθεις στον παραδεισο μαθε οτι κολαση και παραδεισος κατασκευαστηκαν απο ανθρωπους με ισχυ για ανθρωπους που ακολουθουνε χωρις να σκεφτονται το κοπαδι
    δεν αρκει λοιπον να εισαι απογοητευμενος και να απαρνιεσαι την εξουσια που σου δινει το Συνταγμα αλλα το αντιθετο πρεπει να κανεις .Αν φτσαμε εδω που φτασαμε φταιει η δικη σου αδιαφορια και τιποτα αλλο

Senior Member
    Alobar,
    έχω ακούσει κι εγώ κατά καιρούς ότι δεν υπάρχουν κυρώσεις αν κάποιος δεν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
    Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά.

Θα ήθελα όμως να πω κάτι πάνω σε αυτό.
    Είμαι υπέρ της ελέυθερης άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, είτε δηλαδή κάποιος θέλει να το ασκήσει είτε όχι.
    Θεωρώ ότι αν κάποιος θέλει να ψηφίσει πρέπει να το κάνει γιατί το θέλει κι όχι γιατί υποχρεούται από το νόμο να ψηφίσει. Έτσι, θα ψηφίσει και πιο συνειδητοποιημένα και όχι από αγγαρεία.
    Αλλά πάλι πιστεύω, ότι και με το να απέχουμε δε θα αλλάξει κάτι από όλα αυτά τα ζοφερά που με απόλυτα αληθινό και παραστατικό τρόπο περιγράφεις να συμβαίνουν στη χώρα μας.
    Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι υπέυθυνος για τις επιλογές του.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Originally posted by πανος12345
    Αν φτσαμε εδω που φτασαμε φταιει η δικη σου αδιαφορια και τιποτα αλλο
    Φταίει η αδιαφορία όλων μας -γιατί όλοι λίγο ή πολύ έχουμε υπάρξει αδιάφοροι, απέναντι στα όσα γίνονται και έχουν γίνει, η αποδοχή τους αλλά κυρίως η αναπαραγωγή τους από ουκ ολίγους από εμάς.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Θα σε παρακαλούσα να είσαι προσεκτικότερος όταν σχολιάζεις. Επίσης, ένα σου γνώρισμα απ\' όσες φορές σε έχω διαβάσει, είναι η \'εύκολη\' απόδοση χαρακτηρισμών, που δε συνάδει καν με τον ισχυρισμό σου ότι είσαι γνώστης της επιστήμης της ψυχολογίας, κι αυτό αφορά την \'αδιαφορία\' που μου προσέδωσες λες και με γνωρίζεις από χθες. Φαντάζομαι πως ούτε καν διαβάζεις τοποθετήσεις που δε σου δίνουν έναυσμα για να πεις τα όσα εσύ θέλεις. Δικαίωμά σου φυσικά. Να σε πληροφορίσω λοιπόν πως η ΜΗ αδιαφορία μου, μου έχει κοστίσει οικονομικά, επαγγελματικά και συναισθηματικά, ακριβώς επειδή δε νοιάζομαι για την πάρτη μου μόνο. Αντιπροσωπεύω το \'ξένο\' που φοβίζει τους περισσότερους. Και το έχω αποδείξει στη ζωή μου κι αυτή σε μένα. Μου έχει κοστίσει να δίνω μάχη για τις αξίες και τα ιδανικά αγαπητέ κύριε, με πράξεις όχι με λόγια. Ζω όμως σε μια κοινωνία που το να σέβεσαι τον άλλο, να τον βοηθάς και να αγαπάς τη φύση με ό,τι αυτή συμπεριλαμβάνει, είναι άσκοπο, ασήμαντο και μάταιο σύμφωνα με τη στάση ζωής των πολλών. Προφανώς πλέον, για να είσαι \'αποδεκτός\' πρέπει κι εσύ να θέλεις το παιδί σου επαγγελματικά αποκατεστημένο με ρουσφέτι, να μη διαμαρτύρεσαι για τα φακελάκια - διότι ποιά είμαι εγώ για να αλλάξω την κατάσταση, αφού οι ΑΛΛΟΙ δεν κάνουν τίποτα γιατί να κάνω ΕΓΩ την αρχή - . Επειδή λοιπόν δε κατάλαβες καν τί λέω, να σου εξηγήσω ότι είμαι απογοητευμένη επειδή βλέπω ότι όλοι θέλουν αλλαγές χωρίς να θέλουν πραγματικά να συμμετέχουν σ\' αυτές ξεκινώντας απ\' τους εαυτούς τους πρώτα απ\' όλα. Δε θα επεκταθώ άλλο και καλύτερα να μη με ξανασχολιάσεις γιατί \'χαλάμε\' ξένο θέμα. Επίσης, είμαι γυναίκα κι αν κι αγαπώ πολύ τα πρόβατα κι όλα τα ζωντανά γενικά, δε θέλησα ποτέ να ενταχθώ στο \'κοπάδι\'. Εξακολουθώ να το \'πληρώνω\' από επιλογή το λοιπόν. Ευχαριστώ και πάλι.

Έντιτ: Ανώνυμη, σ\' ευχαριστώ για την... άνευ κηρύγματος τοποθέτησή σου... :). Συμφωνώ μαζί σου. Υποχρέωση έχω κυρίως στο να σέβομαι τον εαυτό μου. Αυτό κατά συνέπεια έχει και το σεβασμό μου απέναντι στους άλλους. Και δε μιλώ για αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους καταφέρνοντας να με \'μεταλλάξουν\' σ\' έναν ακόμη \'βολεψάκια\' που θα τους συντηρεί και θα τους τροφοδοτεί. Το δικαίωμα της ψήφου μου καταξεφτιλίζεται. Και για να έρθω και στον τίτλο του θέματος, δε θέλω να κυβερνώμαι από επικεφαλής που με θέλουν \'άρρωστη\'. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και μεγαλύτερη \'αρρώστια\' από αυτή που θέλουν να μου επιβάλλουν με το να υπολογίζω μόνο το δικό μου τομάρι και τίποτα άλλο, για μένα δεν υπάρχει. Η συλλογική συνείδηση με την οποία λειτουργώ από παιδί, δεν έχει θέση στις κάλπες. Νά \'σαι καλά.

:)

Senior Member
    Η ψήφος είναι υποχρεωτική αλλά ποτέ δεν έγινε καμμιά κύρωση σε όσους δεν έλαβαν μέρος.Ατυπα είναι προαιρετική αλλά εαν όλοι κάνουμε το ίδιο που και εγώ και όλοι σκεφτόμαστε βρέ αντε να χαθούν τότε πιός θα κυβερνήσει;θα αφήσουμε τις τύχες μας στον Αδωνι;

συλλογικη συνειδηση σημαινει συμμετοχη και οχι φυγοδικια ...
    ακομα και αν ο \"καλοψυχος \" αυριανος μας πρωθυπουργος , θελησει ακομα μια φορα να χαριστει σε οσους σημερα κηρυσσουν με δολιο τροπο την φυγομαχια , την φυγοδικια , την αρνηση , την υποταγη στις βουλες του νικητη και μαλιστα στο ονομα της συλλογικης συνειδησης , για να μπορουν αυριο να εχουν την συνειδηση τους ησυχη οταν θα δινουν φακελακια , οταν θα διοριζουν απο το παραθυρο τα δικα τους παιδια βαφοντας τα πρασινα η μπλε θα πω μονο αυτο και θα κλεισω
    \"ΟΣΟΙ ΡΑΒΟΥΝ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ \"
    Η ΕΛΛΑΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ

Senior Member
    οχι αλλα θα τους περασουμε ισως ενα μηνυμα.δεν βρισκω λογο για να παω,το ιδιο η μανα μου,το ιδιο ο φιλος μου,το ιδιο οι φιλες μου οι καθηγητες μου..δεν ξερουμε τι να ψηφισουμε.γιατι θα πρεπει να διαλεγουμε το λιγοτερο χειροτερο?πιστευω και ελπιζω,οτι σε αυτες τις εκλογες θα υπαρξει μεγαλη αποχη.δεν φταινε τα κομματα,εμεις φταιμε.εχουμε τοσα πραγματα στα χερια μας απο τα δεκεμβριανα τις φωτιες και εξακολουθουμε να τους ψηφιζουμε μεχρι τοτε το σκενδαλο κοσκωτα αλλα και παλι εμεις εκει υπομενουμε,επιμενουμε,περι μενου..τι πια???τι αλλο??
    το εχω ξαναγραψει και θα το κανω και τωρα γιατι πιστευω ειναι ο,τι πιο ευστοχο
    η καθε χωρα εχει την κυβερνηση που της αξιζει.

Senior Member
    Originally posted by Alobar
    Η συλλογική συνείδηση με την οποία λειτουργώ από παιδί, δεν έχει θέση στις κάλπες.
    Να σου πω κι εγώ Alobar, ψηφίζοντας κι εγώ όπως και πολύς κόσμος σήμερα απογοητευμένη, δεν είμαι σίγουρη αν ακόμα και αυτό που ψήφισα αντιπροσωπεύει τη συλλογική συνείδηση που αναφέρεις. Ίσως και όχι. Και δεν είμαι καν σίγουρη αν υπάρχέι ένα κόμμα που να αντιπροσωπεύει αυτή τη συλλογική συνείδηση δυστυχώς.
    Ακόμα κι αν δεν την αντιπροσωπεύει, είναι ένα μήνυμα αντίδρασης, έστω και μικρό, προς την πλειοψηφία. Γι\'αυτό επέλεξα να μην απέχω.
    Αλλά και η αποχή, είναι και αυτή ένα μήνυμα νατίδρασης πάλι προς την πλειοψηφία. Ίσως πιο παθητικό κατά τη γνώμη μου, αλλά είναι.
    Ας ελπίσουμε αυτά τα μηνύματα αντίδρασης, να πολλαπλασιάζονται...

Originally posted by melene
    οχι αλλα θα τους περασουμε ισως ενα μηνυμα.δεν βρισκω λογο για να παω,το ιδιο η μανα μου,το ιδιο ο φιλος μου,το ιδιο οι φιλες μου οι καθηγητες μου..δεν ξερουμε τι να ψηφισουμε.γιατι θα πρεπει να διαλεγουμε το λιγοτερο χειροτερο?πιστευω και ελπιζω,οτι σε αυτες τις εκλογες θα υπαρξει μεγαλη αποχη.δεν φταινε τα κομματα,εμεις φταιμε.εχουμε τοσα πραγματα στα χερια μας απο τα δεκεμβριανα τις φωτιες και εξακολουθουμε να τους ψηφιζουμε μεχρι τοτε το σκενδαλο κοσκωτα αλλα και παλι εμεις εκει υπομενουμε,επιμενουμε,περι μενου..τι πια???τι αλλο??
    το εχω ξαναγραψει και θα το κανω και τωρα γιατι πιστευω ειναι ο,τι πιο ευστοχο
    η καθε χωρα εχει την κυβερνηση που της αξιζει.
    ΜΕΛΕΝΑ ΞΕΡΕΙΣΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ?
    Οτι αυριο το πρωτο κομμα που θα βγει στην καλπη , θα μπορει με νομο που θα ψηφισει στην βουλη , να ρυθμισει πολλα θεματα που απασχολουν σημερα εσενα , την οικογενεια και τους καθηγητες σου....Αν δεν πας να το ψηφισης , το μονο που θα πετυχεις ειναι να μην μπορει να λειτουργησει σωστα
    η Βουλη!να μην μπορει να εχει κανεις την απαιτουμενη πλειοψηφια για να περασει νομους που θα μπορουσαν να αλλαξουν την ζωη σου...
    Να δωσουν ας πουμε χρηματα στον νικο να βαλει νεες τεχνολογικες εφαρμογες εδω ..
    Να μπορουσαμε με μια καμερα να βλεπαμε ολοι τον συνομιλητη μας , να μπορουσαν αυριο ολοι οι ψυχολογοι στην Ελλαδα να παρακολουθουν μεσω τηλεσυνδεσης ολα τα παιδια σε μια ταξη σχολικη και να εντοπιζαν την συμπεριφορα του παιδιου σου , τον τροπο τιμωριας του και την αντιδραση της δασκαλας για να αποτρεπουν την σχολικη απορριψη αλλα και την αυθαιρετη συμπεριφορα των εκπαιδευτικων που τραυματιζουν συχνα τα παιδια ....
    σοι δεν θα πανε να ψηφισουν δεν δικαιουνται να μιλανε για τα κοινα , ουτε να λενε οτι αυτο που κανουν ειναι θετικη επιλογη για τον τοπο τους...

Senior Member
    Παιδιά αν στην Αμερική που είναι προαιρετική η ψήφος δεν συμμετείχε μόνο το 30% όσο και να μαγείρευαν τα αποτελέσματα θα έβγαινε ο Μπους με δείκτη νοημοσύνης μηδέν;

Senior Member
    kai βεβαια πανο ξερω τι θα πει δημοκρατια.για αυτο και δεν κατηγορω τα κομματα αλλα τους ψηφοφορους.
    ουτε εσυ πας να ψηφισεις γιαα τους δικους σου λογους αλλα εκφραζεις την αποψη σου..

Senior Member
    ποσο συμφωνω μαζι σας....στο θεμα υγειας η χωρα μας ειναι αισχος .να σας πω τι επαθα σημερα κ βγαλτε τα συμπερασματα σας....απο χτες το βραδυ δεν ημουν καλα.ξυπνω το πρωι με πονο στο λαιμο κ στο αυτι να ζαλιζομαι να μην μπορω να μιλησω........2 ωρα σημερα παω στο νοσοκομειο αλεξανδρας κ δεν με επιρναν να με δουν το πιστευετε???????εγω ημουν ετοιμη να λυποθυμησω κ ειπαν εε περιμεντε καμια ωρα κ ισως σας παρουμε προηγουνται τα επειγοντα κ αν μπορεσουμε θα σας δουμε.........μην ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΕΦΥΓΑ κ πηγα σε ενα ικα που εφημερευε στο αιγαλεω κ δοξα το θεο με πηραν.......εχω προβλημα με τις αμυγδαλες απο τα κρυα κ σηκωνω πυρετο ετσι/τεσπα το θεμα ειναι πως η χωρα μας σρο θεμα της υγειας ειναι εξευτελιστικη...........αν εχω καπου λαθος διορθωστε με.
    Post tenebras spero lucem .... !

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ..Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
    ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ...
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ...

Senior Member
    σκατα στα μουτρα τους κ των νικημενων κ των αδικημενων

Senior Member
    ποσο συμφωνω μαζι σας....στο θεμα υγειας η χωρα μας ειναι αισχος .να σας πω τι επαθα σημερα κ βγαλτε τα συμπερασματα σας....απο χτες το βραδυ δεν ημουν καλα.ξυπνω το πρωι με πονο στο λαιμο κ στο αυτι να ζαλιζομαι να μην μπορω να μιλησω........2 ωρα σημερα παω στο νοσοκομειο αλεξανδρας κ δεν με επιρναν να με δουν το πιστευετε???????εγω ημουν ετοιμη να λυποθυμησω κ ειπαν εε περιμεντε καμια ωρα κ ισως σας παρουμε προηγουνται τα επειγοντα κ αν μπορεσουμε θα σας δουμε.........μην ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΕΦΥΓΑ κ πηγα σε ενα ικα που εφημερευε στο αιγαλεω κ δοξα το θεο με πηραν.......εχω προβλημα με τις αμυγδαλες απο τα κρυα κ σηκωνω πυρετο ετσι/τεσπα το θεμα ειναι πως η χωρα μας σρο θεμα της υγειας ειναι εξευτελιστικη...........αν εχω καπου λαθος διορθωστε με.
    Post tenebras spero lucem .... !

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast