Results 16 to 30 of 38
-
06-10-2009, 12:25 #16
Σιγα μην στησουμε και καλπη στην αρχικη σελιδα, πανο.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
- 06-10-2009, 12:29 #17
τι θελω να πω?
η αισθηση της πανικουλας οτι η ρεμεντυ εχει παραπανω εξουσιες απο την ιδια ειναι ηδη ενα συμπτωμα που βαζει σε αμφισβητηση την αρχη της ισονομιας και ισοπολιτειας του φορουμ
Οταν ειχα ανοιξει το ποστ ζητωντς την παρεμβαση του μοντερειτορ ειχαν πεσει ολοι σχεδον να με φανε ενω ειχα προτεινει να υπαρχουν 3 επαναληπτικες και αυτοματες ενημερωσεις σχετικα με την υπερβαση [κατα την αποψη του μοντερειτορ παντα του ανεκτου οριου της επιθετικοτητας καποιου μελους προς καποιο αλλο]
Στοθεμα των ουσιων υπηρξε πραγαμτιενημερωση απο τον Νικο και μαλιστα του απαντησα οτι ειμαι συμφωνος για την διακοπη
Στο θεμα του κιπ με τα κοριτσια δεν υπηρξε καν παρεμβαση , απλα εξαφανιστηκε ....
Ολα αυτα σε ενα σαιτ ψυχολογικης υποστηριξης ειναι λογικο να προκαλουν φαντασιωσεις και αντιδρασεις και δεον να γινονται με προκαθορισμενο και ομοιομορφο τροπο ουτωσωστε να ειναι διδαχτικα
06-10-2009, 12:36 #18
Originally posted by oboro
Σιγα μην στησουμε και καλπη στην αρχικη σελιδα, πανο.
Οσο πιο ξεκαθαροι και λιτοι ειναι οι κανονες που την διεπουν τοσο ευκολοτερα θα γινεται η συζητηση με στοο την επικοινωνια και οχι την οξυνση των συναισθηματων και των ιδεων που τα συνοδευουν οταν μαλιστα το κοινο ειναι ευπαθες και ευαισθητο .
Δεν μιλησα για καλπη..
Μιλησα για κανονες που εφαρμοζονται με μεθοδικοτητα ευκρινεια
και ουδετεροτητα με στοχο να ενισχυεται το αισθημα δικαιου που συχνα η απουσια του ειναι κοινο συμπτωμα σε πολλα ψυχικα νοσηματα
06-10-2009, 13:01 #19
Οι πολλοί κανόνες είναι κουραστικοί και καταπιεστικοί.
Η απουσία κανόνων είναι επίσης κουραστική. Σου βάζει στο κεφάλι σου και σκοτούρες που δεν είχες διάθεση να αποκτήσεις. Οπως πχ. το να ψάχνεις να βρεις ποιοι είναι οι κανόνες και ποιος θα τους τηρήσει.
Προσωπικά επιθυμώ το μέτρο και την ισορροπία.
Οχι άπειρους κανόνες, αλλά όχι και καθόλου.
Και να μην επαφίενται όλα στην αυτορρύθμιση, γιατί ή αυτή θα πάθει \"υπερκόπωση\" ή τα νεύρα των πιο ευγενικών και αξιοπρεπών θα γίνουν τσατάλια και ένας ένας θα ακολουθήσουν το δρόμο της αποχώρησης.
06-10-2009, 13:04 #20
Originally posted by πανος12345
να ενισχυεται το αισθημα δικαιου που συχνα η απουσια του ειναι κοινο συμπτωμα σε πολλα ψυχικα νοσηματα
στο παραβαν διπλα απ\' τις καλπες
της οργης.
...Τα χαπια μου!
(Με εμπνεεις, πανο. Αφιερωμενο εξαιρετικα!)"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
06-10-2009, 13:13 #21
αν πιστευεις οτι εχω αδικο , οσο ζω θα αγωνιζομαι για να μπορεις να το λες !
επειδη ομως εχω βαλει ηδη 2 φιλους μου απο χθες στην δικη μου μαυρη λιστα , μαθε οτι εδω διαφωνω με την φυση και εστω και ενας ανθρωπος να εχει μεινει σε αυτο το φορουμ , που θα μου αποδεικνυει εμπρακτα οτι οι συμβουλες και οι αποψεις μου μποει να του ειναι χρησιμες εγω θα παραμενω εδω για να του της δινω γιατι αυτο μου επιτασει η συνειδηση μου να κανω....
αλλαξτε τακτικη οσοι νομιζατε οτι η πολιτικη ειναι η τεχνη του ξυλινου λογου και οχι το ατομικο παραδειγμα του καθε πολιτη απεναντι στα κοινα που μας αφορουν ολους ...
καθε μερα που θα περναει εσεις οι νεότεροι θα καταλαβετε καλυτερα τι ακριβως θελω να πω
06-10-2009, 15:27 #22
Originally posted by πανος12345
αν πιστευεις οτι εχω αδικο , οσο ζω θα αγωνιζομαι για να μπορεις να το λες !
επειδη ομως εχω βαλει ηδη 2 φιλους μου απο χθες στην δικη μου μαυρη λιστα , μαθε οτι εδω διαφωνω με την φυση και εστω και ενας ανθρωπος να εχει μεινει σε αυτο το φορουμ , που θα μου αποδεικνυει εμπρακτα οτι οι συμβουλες και οι αποψεις μου μποει να του ειναι χρησιμες εγω θα παραμενω εδω για να του της δινω γιατι αυτο μου επιτασει η συνειδηση μου να κανω....
αλλαξτε τακτικη οσοι νομιζατε οτι η πολιτικη ειναι η τεχνη του ξυλινου λογου και οχι το ατομικο παραδειγμα του καθε πολιτη απεναντι στα κοινα που μας αφορουν ολους ...
καθε μερα που θα περναει εσεις οι νεότεροι θα καταλαβετε καλυτερα τι ακριβως θελω να πω
Μπράβο που θα μείνεις ακόμα και αν σε χρειάζεται μόνον ένας συμφορουμίτης.
Εγώ δεν θα μπορέσω να μείνω αν δεν διασφαλιστεί η στοιχιώδης αξιοπρέπεια του κάθε συμφορουμίτη, αλλά και του φόρουμ.
Αν συνεχιστεί η κατακόρυφη πτώση των τελευταίων μηνών.
Είδωμεν.....
06-10-2009, 17:34 #23
φυση , οπως καταλαβαινεις δεν μπορω ν εχω αποψη για τοτι γινοτανε στο φορουμ πριν απο του τελευταιους μηνες γιατι τοσο εχει διαρκεσει η παρουσια μου εδω!
Αφου ξεπερασα ενα σοκ επιθετικοτητας που με βαζει ελικρινα σε σκεψεις κατα ποσον η ετοιμοτητα του φορουμ για να δεχθει οτι το νεο, ηταν η ενδεδειγμενη , προβαλοντας το αιτημα που μολις περιεγραψες , για λιγους νομους και ευχρηστους , οπως λεει και μεντορας μου στην συγχρονη σκεψη , Στεφανος Μανος , θα επιχειρησω μια θωρητικη προσεγγιση του ζητηματος , οσο πιο απλα γινεται για να το παρακολουθησουν οσοι ενδιαφερονται.
Ο κοινος τοπος αναμεσα σε μια διαδικτυακη επικοινωνια και μια κλασικης μορφης διαλεξη με την συζητηση που συνεπαγεται με τους συνομιλητες μας οπως πχ σε ενα αμφιθεατρο , ειναι μονο
η επιθυμια να βγει κατι το ουσιαστικο μεσα απο μια συλλογικη προσπαθεια οπου η φωνη του χορου οπως πχ στις αρχαιες τραγωδιες , αναπαριστουσε αυτο που σημερα λεγεται
η κοινη γνωμη.....
Το αρνητικο σημειο του δικου μας εγχειρηματος εδω , ειναι η χημεια και η συνθεση του ακροατηριου το οποιο απριορι ουτε ομοειδες ειναι , ουτε φυσικα διαθετει στο συνλο του τις ιδιες δυνατοτητες επικοινωνιας λογω φαρμακευτικων αγωγων , ψυχικης διαθεσης κλπ
Αρα η καθε εννοια κανονων και τηρησης τους , δεον οπως λαμβανει υποψη αυτες τις παραμετρους που καθοριζουν το δυναμικο του \"χορου \" μας , με τροπο υποστηριχτικο που κρυβει μεσα του 2 διαφορετικους ρολους ....
1.Του υποστηριζομενου
2.Του υποστηριχτη
Ακομα πιο σημαντικο μειονεκτημα στην ολη διαδικασια ειναι η ελλειψη ταυτοτητας για οσους χρηστες το επιθυμουν , που δυσχεραινει την συζητηση αφου συχνα εχω αντιληφθει οτι ατομα με καταρτιση και πειρα απο την διευθετηση των ψυχικων προβληματων , ειτε φοιτητες , ειτε επαγγελματιες της ψυχικης υγειας , προσφερονται να υποστηριξουν τους συνανθρωπους τους , συχνα με αξατομικευμενο η και πειραματικο ακομα τροπο οπως ομολογω οτι συχνα εχω καταφυγει και ο ιδιος , προκειμενου να βρω την λυση στην προσπαθεια προσεγγισης της με διαφορετικους τροπους ,
συχνα αυτοσχεδιους .
Αυτη νομιζω οτι ειναι η μεγιστη σημασια αυτου του φορουμ....
Το οτι καποιος που θα τα διαβασει υπομονετικα ολα , ειναι σαν να βλεπει ταυτοχρονα αρκετους ψυχολογους και ψυχιατρους και παρολη την ανωνυμια και την αναμειξη με συμπασχοντες , ισως κατι απο ολα αυτα γινει ατια να βρει μονος του τον δρομο προς την συμφιλιωση με τον εαυτο του και την ενισχυση της προσπαθειας των θεραπευτων του , να εντοπισουν την αιτια που προκαλεσε την Α η τη Β κριση.
Γιατι κακα τα ψεματα , οταν ενας ψυχικα ασθενης , μπορει να χειριζεται με αρτιο τροπο το διαδικτυο , σημαινει οτι μπορει σε καθε περιπτωση , να βγει ωφελιμενος απο την επικοινωνια του με τους αλλους , αρκει να διατηρηθει απο ολους η σκοπιμοτητα του ολου εγχειρηματος και να μην το γυριζουμε στις εικονικες παρτουζες η τα εικονικα φλερτ μια που ο χωρος δεν ενδεικνυται και δεν στηριζεται για ατομικη επικοινωνια ερωτικων σχεσεων , ακομα και αν δεν ειμαστε συμφωνοι με την ιδεα που αλλαξε την πορεια της Ψυχιατρικης τον προηγουμενο αιωνα , εισαγοντας την σεξουαλικοτητα
στην πρωτη γραμμη συμπτωματων του ψυχικου νοσηματος και καθοριζοντας την ιαση απο τον βαθμο επαρκειας του ασθενους , στην εξασφαλιση μακροχρονιων ερωτικων σχεσεων με το ιδιο ατομο !
Ειναι λοιπον θεμα παιδειας αυτο, που ισως μας κανει να παρεκλινουμε απο την υψιστη προσφορα στον συνανθρωπο μας και η ειρωνια ειναι αδυναμια επιχειρηματων , που θα μπορουσαν να βγαλουν λαθος , αυτους που εχουν υπηρετησει το επαγγελμα και συνεχιζουν να προσφερουν τις υπηρεσιες τους στο κοινωνικο συνολο αφιλοκερδως ...
06-10-2009, 17:44 #24
Πάνο, θα σχολιάσω μια λεπτομέρεια που γράφεις, επειδή έχει τύχει να την αναφέρεις επανειλλημένα στο παρελθόν. Εδώ δεν είναι όλοι ψυχικά ασθενείς. Το να μπει κάποιος σε φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης δεν σημαίνει ότι είναι οποσδήποτε ψυχικά ασθενής. μπορεί να θέλει υποστήριξη για ενδοοικογενειακούς καυγάδες με τον σύζυγο, με τα παιδιά. μπορεί να έχει πρόβλημα με ανταγωνισμό από συναδέλφους. Με ζήλια από το γκόμενο, κλπ. Με απιστία, κλπ...........
06-10-2009, 17:53 #25
Originally posted by nature
Πάνο, θα σχολιάσω μια λεπτομέρεια που γράφεις, επειδή έχει τύχει να την αναφέρεις επανειλλημένα στο παρελθόν. Εδώ δεν είναι όλοι ψυχικά ασθενείς. Το να μπει κάποιος σε φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης δεν σημαίνει ότι είναι οποσδήποτε ψυχικά ασθενής. μπορεί να θέλει υποστήριξη για ενδοοικογενειακούς καυγάδες με τον σύζυγο, με τα παιδιά. μπορεί να έχει πρόβλημα με ανταγωνισμό από συναδέλφους. Με ζήλια από το γκόμενο, κλπ. Με απιστία, κλπ...........
06-10-2009, 17:58 #26
πανο ολα καλα,
εκτος του οτι δεν καταλαβαινω την εμμονη σου στο τι θα κανουν τα μελη του φορουμ αναμεταξυ τους.
Πιστευω οτι παρεμβαινεις περα απο το κανονικο.
Στην τελικη αν το νομιζεις τοσο σωστο, καντο με ιδιωτικα μυνηματα και οχι δημοσια.
06-10-2009, 18:00 #27
απλα ολα αυτα τα αναλυτικα και καθημερινα που εβαλες πχ , η ζηλια για τον γκομενο ,
η απιστια , οι καυγαδες κλπ εχουν μια κοινωνικη χροια και προοπτικη....
βεβαια μια που το θιξες , αξιζει να τονισουμε οτι σε μια ελλαδα χωρις την καταλληλη κρατικη προνοια , χωρις την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη ουσιαστικα και οχι τυπικα να καλυτει τον πληθυσμο μας , νοιωθω πραγματικα ντροπη εδω μεσα , οταν διαβαζα σε προσωπικα μυνηματα να χορηγουνται διευθυνσεις γιατρων και ψυχολογων που σαφως πληρωνοται και μαλιστα αδρα σε σχεση με το οικονομικο επιπεδο του λαου μας !
γιαυτο εγραψα φυση οτι εστω και ενας να εγκρινει τις συμβουλες μου νοιωθω να δινω οτι μου στερησε η πατριδα μου για να με αναγκασει να φυγω μονος μου ...
τα φαρμακα μου μοναχα για την πιεση , κοστιζουν 250 ευρω το τριμηνο!
Μην φανταστεις οτι θα χαριστω σε κανενα αν συντομα με τα 5 νεα νομοσχεδια δεν δω οτι αποκαθιστατι η δυνατοτητα στους συμπολιτες μου να εχουν ιατροφαρμακευτικη φροντιδα ολοι χωρις καμμια απολυτως εξαιρεση!
06-10-2009, 18:09 #28
[quote]Originally posted by krino
πανο ολα καλα,
εκτος του οτι δεν καταλαβαινω την εμμονη σου στο τι θα κανουν τα μελη του φορουμ αναμεταξυ τους.
αυτο δεν καταλαβαινω που κολαει κρινε?
μηπως εννοεις στην υποθεση του κιπ και της πανικουλας ?
μα
ο κοσμος το χει τουμπανο και μεις κρυφο καμαρι\"
Πευτον πλεις εχει καταντησει και εγω ετσι το βρηκα οταν μπηκα δεν το ανοιξα εγω αυτο το θεμα!
ουτε καν συμφωνω με την παρουσια εστω της δυνατοτητας των ρσωπικων μηνυματων ! ξερεις τι θα πει φορουμ?
πλατεια ..υπαιθρο.....οχι ατομικη αλληλογραφια η τσατ!
αυτο εμμεσα ηθελα με ευγενικο τροπο να υποδειξω στους φιλους μου επαναλαμβανω..... αν θελετε να τα βρειτε πηγαινετε καπου μονοι σας . εδω ειναι δημοσιος χωρος με διδακτικη προοπτικη ...αν η πανικουλα γραφει φοβαμαι τον κιπ και ο κιπ φοβαμαι την πανικουλα πχ αυτο εχει επιπτωσεις και για τους υπολοιπους , στο οτι ισως η γνωριμια των μελων του φορουμ σε μια εξοδο απο την εικονικη πραγματικοτητα , ειναι τραυματικη εμπειρια και οχι θεραπευτικη που με βρισκει καθετα αντιθετο!
αν δεν θελει ο κιπ μην σωσει και το κανει ποτε !
ομως δεν πρεπει να βγαινει λαθος συμπερασμα για την δυνατοτητα του διαδικτυου να φερνει τους ανθρωπους κοντα στον πραγματικο κοσμο γιατι ειναι ανιστορητο ψεμα !
εσυ πρωτοςπηρες τα συγχαρητηρια μου οταν πηγες στην τριπολη!
06-10-2009, 18:22 #29
οποιοι λογοι και αν υπαρχουν που <κολλησε > αυτο το θεμα με τον κιπ την πανικουλα που επιμενεις να επαναλαμβανεις καταλαβε επιτελους βρε πανο οτι δεν αφορουν κανενα αλλο εκτος απο τα ιδια τα εμπλεκομενα προσωπα .δηλαδη τι θα γινουμε τωρα προξενητρες?η μηπως υποτιμαμε τοσο πολυ τα ιδια τα προσωπα?νομιζεις αν θελουν δεν εχουν την δυνατοτητα να βρεθουν ?επιτελους σε τι αφορα εσενα εμενα και οποιον αλλο τα προσωπικα του καθενος?οτι μα οτι και να γραψουν οι υπολοιποι..οι ενδιαφερομενοι ξερουν καλυτερα τι ειναι σωστο να γινει και τι θελουν να γινει .πολυ το τραγικοποιουμε το θεμα.αν δηλαδη δεν παιζουν κι αλλα συμφερονται στη μεση .λυπαμαι αλλα αυτη η εμμονη σου πια εκει με οδηγει στο να σκεφτω οτι δρας με σκοπιμοτητα..και ο νοων νοειτω...
Dum spiro spero (?)
06-10-2009, 18:27 #30
Originally posted by Helena
οποιοι λογοι και αν υπαρχουν που <κολλησε > αυτο το θεμα με τον κιπ την πανικουλα που επιμενεις να επαναλαμβανεις καταλαβε επιτελους βρε πανο οτι δεν αφορουν κανενα αλλο εκτος απο τα ιδια τα εμπλεκομενα προσωπα .δηλαδη τι θα γινουμε τωρα προξενητρες?η μηπως υποτιμαμε τοσο πολυ τα ιδια τα προσωπα?νομιζεις αν θελουν δεν εχουν την δυνατοτητα να βρεθουν ?επιτελους σε τι αφορα εσενα εμενα και οποιον αλλο τα προσωπικα του καθενος?οτι μα οτι και να γραψουν οι υπολοιποι..οι ενδιαφερομενοι ξερουν καλυτερα τι ειναι σωστο να γινει και τι θελουν να γινει .πολυ το τραγικοποιουμε το θεμα.αν δηλαδη δεν παιζουν κι αλλα συμφερονται στη μεση .λυπαμαι αλλα αυτη η εμμονη σου πια εκει με οδηγει στο να σκεφτω οτι δρας με σκοπιμοτητα..και ο νοων νοειτω...
ενα λαθος συμπερασμα προσπαθω να αποφυγω απο δυο προφιλ που ισως να μην ειναι καν υπαρκτα ατομα με ψυχικα προβληματα απο πισω!
Σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και αγωγή.
25-06-2025, 19:04 in Σχιζοσυναισθηματική Διαταραχή