Results 91 to 105 of 263
-
06-10-2009, 15:49 #91
Ναι Θεοφανεια,
και νομιζω οτι ηδη επρεπε να τα ειχε φτιαξει με την κορη του και να μας ειχε φερει μουρη με μουρη και να μας υποχρεωνε να ζητησουμε συγνωμη η μια απο την αλλη και να μην ξαναγινει..... και και και και
αλλα ακομα ουτε εκεινος δεν εχει μιλησει με το παιδι. Και τι να υποθεσω οτι θα σκεφτεται; Θα με μισει ακομα περισσοτερο γιατι θα νιωθει οτι την εγκατελειψε ο μπαμπας και εχει χωθει στο βρακι της Μπου και την καλοπιανει που συγχιστηκε και ταραχτηκε η καημενη η γυναικουλα του!!!!
Εγω αυτο θα σκεφτομουν αν ημουν στην θεση της!Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
- 06-10-2009, 15:55 #92
Originally posted by boubourina
Ναι Θεοφανεια,
και νομιζω οτι ηδη επρεπε να τα ειχε φτιαξει με την κορη του και να μας ειχε φερει μουρη με μουρη και να μας υποχρεωνε να ζητησουμε συγνωμη η μια απο την αλλη και να μην ξαναγινει..... και και και και
αλλα ακομα ουτε εκεινος δεν εχει μιλησει με το παιδι. Και τι να υποθεσω οτι θα σκεφτεται; Θα με μισει ακομα περισσοτερο γιατι θα νιωθει οτι την εγκατελειψε ο μπαμπας και εχει χωθει στο βρακι της Μπου και την καλοπιανει που συγχιστηκε και ταραχτηκε η καημενη η γυναικουλα του!!!!
Εγω αυτο θα σκεφτομουν αν ημουν στην θεση της!
Μίλησε μαζί του μπου. Βάλτον κάτω και άλλαξε του τα φώτα. Εξήγησε του πως δεν θες να δείξει στα παιδιά πως τον κάνεις ότι θες, αλλά σου αξίζει μια ήρεμη συμβίωση και πρέπει επιτέλους να σταματήσεις να γίνεσαι ο σάκος του μποξ για τα πάντα.
Είναι μεγάλα παιδιά, πρέπει να καταλάβουν πως δεν χρειαζόταν να μπει τρίτος άνθρωπος ανάμεσα στους γονείς του για να χωρίσουν, γιατί απλά σου είχαν ανοίξει οι ίδιοι την πόρτα.
06-10-2009, 16:38 #93
Μπουμπου,
θυμαμαι σε μια αλλη συζητηση του παρελθοντος (αλλα οχι μακρυνου) ειχα την αισθηση ενος απαθους ή αποστασιοποιημενου αντρα κ μιας δυναμικης, φουριοζας (και σαν καζανι που βραζει ετοιμο να εκραγει) γυναικας.
Ξερεις νομιζω πώς εχεις επωμιστει πολλα, πολλους ρολους. Αυτο που δεν ξερω, ειναι αν εχεις βοηθεια πραγματικα απο τον αντρα σου. Κ πώς φτανει σε σενα αυτη.
Για τα παιδια του αντρα σου, δεν ξερω τί να πρωτοσκεφτω: Υποθέτω πώς μαλλον νιωθουν τη γευση της απορριψης απο πολυ νωρις και απο τον πιο ακαταλληλο ανθρωπο για κατι τετοιο: απο τη μανα τους. Κι αυτο μπορει να τα κανει πολυ σκληρα απεναντι στον καθε ενα, ποσο μαλλον απεναντι σε σενα.
Παρολα αυτα νομιζω πώς μεσα τους καταλαβαινουν πώς τα βλεπεις. Αυτο δεν σημαινει ομως πώς δεν συγκρουονται με τον ιδιο τους τον εαυτο...Υποθετω πώς αισθανομενοι κοντα σε σενα, μπορει να κατακλυζονται απο ενοχες.Που ερχονται απο αισθηματα προδοσιας στην ιδια τους τη μαμα. Οσο κ αν πρωτη τα πονεσε οσο κανενας αλλος...
Σε οτι αφορα τον καβγα, νομιζω πώς ξεσπάς σε λαθος ατομα κ με λαθος τροπο. Εννοω οτι ειναι σαν να μεταθετεις ολο το παραπονο σου, την στεναχωρια σου, τα απωθημενα σου κ τις απαιτησεις σου στα παιδια. Γιατι ισως σ αυτα σε παιρνει περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο? Δεν ξερω! Την απαντηση, εσυ την γνωριζεις. Ποσο αντεχεις ομως, να αφηνεις τον αντρα σου ανεπαφο απο ευθυνες που εχει?
Ακομα κ αν εχεις δικιο να ζητας βοηθεια κ καλα κανεις, εχει πολυ μεγαλη σημασια κ πώς το κανεις αυτο. Αν επιτιθεσαι με το \"καλημερα σας\", δειχνοντας την δυσαρεσκεια σου αφου εχεις φτασει στο αμην, δινεις περισσοτερο το στιγμα μιας γυναικας στα προθυρα νευρικης κρισης, παρα μιας γυναικας που θελει ενα χερι βοηθειας μια στιγμη που της επεσαν πολλα στο κεφαλι της. Κ που επι της ευκαιριας, εχει συντελεσει σ αυτο το κλιμα μεχρι σημερα σε σημαντικο βαθμο.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
06-10-2009, 16:41 #94
Originally posted by boubourina
sofgeo, αν σε ακουσει ο κρινο θα φριξει με αυτα που λες..... να τους δωσω αγαπη, να τα μαλωσω και να τα αγκαλιασω σαν δικα μου παιδια...... απαπαπαπα ανεπιτρεπτα πραγματα.
χεχε.....
:P
Κρινο θελω να καταλαβεις πως την πρωτη μερα που πηγα στο σπιτι εκεινο με τα δυο παιδια, δεν τα αγαπουσα.
Η πρωτη αισθηση εντυπωση ηταν μια συμπαθεια και μια συμπονια ισως και μια ενοχη για δυο παιδια που βρεθηκαν μπλεγμενα σε ενα διαζυγιο για τα οποια δεν ειχαν καμμια επιλογη και βρεθηκαν στη μεση των χωρισμενων γονιων και των επιλογων τους. Η μαμα τους ειχε ηδη φυγει και τους ειχε πει οτι αναμεσα σε εκεινα και τον φιλο της, ειχε διαλεξει τον φιλο της.
κοιτα επειδη σου εχω μιλησει σκληρα - ειμαι αναγκασμενος για κατι τετοιο ομως - θα σου μιλησω λιγο πιο ηρεμα μηπως και καταλαβεις.
Το σεναριο σου ειναι οτι βρισκεσαι με δυο παιδια που ουτε τα ηξερες - ουτε τα γνωριζες.
Παρολα αυτα ομως βρεθηκες απο το πουθενα να κανεις την μαμα.
Θα σου πω εδω και ελπιζω να καταλαβεις,
οτι ανελαβες ενα πολυ δυσκολο ρολο χωρις σκεψη και συνεση.
Θα επρεπε να ειχες κανει παρα πολλες συζητησεις με τον αντρα σου για το τι ρολο θα εχεις σε αυτο το κομματι.
Της μαγειρισας? του ανθρωπου που εμπιστευονται?
Ποιος θα τα επιπλητει αν χρειαστει?
ποιος θα τα συμβουλευει?
Αυτος μονο? εσυ μονο? η απο κοινου?
Ολα αυτα (ακομα και 5 σελιδες μπορω να σου γραψω) τα ανελαβες οπως φαινεται εν λευκω, χωρις συζητηση και ο καθενας κανει οτι τον βολευει - οτι του ερχεται.
Οποιος θελει παει για ψαρεμα, και οποιος θελει καθεται και μιλαει με τα παιδια.
Εσυ τοσο καιρο, αναλαμβανεις πρωτοβουλιες οπως νομιζεις,
χωρις να εχεις ξεκαθαρο ρολο σε αυτο.
Ο ρολος αυτος ξερεις δεν ειναι οτι τον γνωριζεις εσυ,
αλλα τον γνωριζει εξισου ο αντρας σου οπως και τα παιδια του.
Ετσι ειτε υπαρχει η συμφωνια και προχωρατε ειτε δεν πατε πουθενα, τιμιες ιστοριες δηλαδη.
Στην υποθεση σου, η ξεκαθαρη και υπευθυνη σταση των ενηλικων αποσιαζει παντελως.
Αν μη τι αλλο, οι ενηλικοι ας μην κατηγορουν τους (μεχρι πρότινος) ανηλικους
Αγαπη............
η αγαπη προς 2 παιδια δεν ειναι σαν τον κεραυνοβολο ερωτα που ερχεται ξαφνικα.
Η αγαπη αυτη ηρθε με τον χρονο, με την καθε μερα που μας εδενε, με τα πραγματα που μας εδεναν, με το να ερθουν να καθησουν διπλα μου στον καναπε, να τα παω σε ενα γιατρο σε ενα παιδικο παρτυ, να παω στο σχολειο να ρωτησω, να μου πουν το μαθημα απ\'εξω να παρεις σερβιετες για την πρωτη περιοδο. Να τα μαλωσει ο μπαμπας και να τα παρηγορησω, να πανε στον πρωτο τους χορο, να περασουμε την πρωτη τους ερωτικη απογοητευση, να παμε για πρωτη φορα στο γυναικολογο, να φτιαξουμε μαζι το πρωτο κεικ...............
να σου πει το πρωτο αει στο διαολο....
Μετα ερχεται η αγαπη.......... και ειναι αγαπη Κρινο, και σου ερχεται και δενεται μεσα σου χωρις να το καταλαβεις χωρις να το θελεις χωρις να το εχεις επιδιωξει.
Και αυτη η αγαπη σου δινει δικαιωματα, να παρεμβαινεις και να απαιτεις.
ετσι νομιζες εσυ.....
Οτι και να μου λετε αυτο υπαρχει γιατι δημιουργηθηκε.
Και τωρα χαλασε, και ναι ασχολουμαι με αυτο το θεμα επι 9 μηνες γιατι δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται οικογενεια μου να ειναι μονο ο αντρας μου και το μωρο και οχι τα 2 μεγαλα παιδια.
Δεν χρειαζεται να τα λεω παιδια μου και δεν χρειαζεται να με λενε μανα, απλα υπαρχει ή υπηρχε δεν ξερω πια. Και θα με στενοχωρει γιατι η διαφορα με μια πραγματικη μανα ειναι οτι τωρα θα απαιτουσε απο την κορη να τσακιστει και γυρισει πισω στο σπιτι, ενω εγω ουτε τηλεφωνο δεν μπορω να την παρω.
Ετσι εχει η κατασταση και πειτε με ρομαντικη αλλα ετσι νιωθω.
δυστυχως εμπλεξες σε μια ιστορια που απαιτει στηριξη και λεπτους χειρισμους. Αντι αυτου φανηκε η απουσια του συζυγου σου.
Θα σου ελεγα μαλιστα, οτι ακομα και την στηριξη του συζυγου να ειχες, παλι θα ειχες προβληματα αλλα θα ειχατε βρει μια φορμουλα επιλυσης και οχι να παλευεις μονη στα κυμματα....
06-10-2009, 17:03 #95
εγω παλι
λεω πως οταν γινεσαι σακος του μποξ γινεσαι γιατι ετσι ξερεις να εισαι
εχω βγαλει το συμπερασμα πως εισαι πολυ παρορμητικη μπουμπουρινα και χανεις το μετρο
παρορμητικη στην αγαπη
παρορμητικη στο ελατε ολοι εγω ειμαι εδω
παρορμητικη στο να φροντιζεις
παρορμητικη στο να φευγεις χωρις ν θες να δωσεις λογαριασμο
παρορμητικη οταν σου βγαινει και σενα το εφηβικο σου
γενικα βλεπω πως βιωνεις τις συνεπειες της παρορμητικοτητας σου
και δεν ξερω αν πρεπει η αν μπορεις να εισαι και αλλιως
επισης καποιες φορες αυτη η παρορμητικοτητα φαινεται και σιγουρα ειναι κατι σαν χαρισμα οταν εισαι πηγαια δηλαδη στις σχεσεις σου
αλλα το μετρο παντου ειναι καλο
και παλι ξαναλεω ο,τι διαμορφωθηκε λογω της προηγουμενης μπομπουρινας δεν εχει διακοπτακι που σβηνει αλλα υπομονη επιμονη συνεργασια και αγαπη για το καινουργιο
πιστευω πως αυτα τα παιδια εχουν αδικηθει πολυ
πιστευω πως και συ εχεις αδικηθει αλλα εσυ εισαι στην ευχαριστη θεση να επιλεγεις
ενω αυτα στη δυσαρεστη να αντιδρουν αλλα και να μην εχουν και που να αντιδρασουν ολοι την κανουν και κρυβονται και οταν λεω ολοι εννοω τους γονεις τους
και συ μεσα στα νευρα και την ενταση
μου ειχε ξενισει πως μια ωραια πρωια ο,τι συζητησαμε εδω πηγες και το ειπες χαρτι και καλαμαρι
και μετα περιμενες ολα να ειναι αλλιως
μα αν δε διαμορφωθουν μεσα σου ολα πρωτα παντα θα παραμενεις το παραπονεμενο κουρτσουδ
φευγεις και γυριζεις παραμενοντας μεσα σου ουσιαστικα οι ιδια μπουμπου
που εχοντας αυτοανακυρηχθει ανθυπομουτσος ζητα τα δικαιωματα της απο τον καπετανιο
σαν δεκαπενταχρονο με πεισμα και τσαγανο
αυτα μου βγαινουν...
λυση?
φτιαξε το μεσα σου
πλασε το ολο σκηνικο πρωτα μεσα σου και μετα με τους εξω
δεν γινεται συνεχως να ζητας την αδεια
grow up!
και γω σε πεθυμησα
ριςΛεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
06-10-2009, 17:47 #96
εγω θα συνφωνησω με το κρινο σε ολα εκτος απο ενα.
πυστευω οτι οντως η μπουμπουρινα,αγαπησε πραγματηκα αυτα τα παιδια.
πια αλλη μανα ρε παιδια θα συνβηβαζοταν να συνβιωσει με 2 μεγαλα ΞΕΝΑ παιδια?
και οσο αφορα την αγαπη κρινο δεν εισαι σε θεση να καταλαβεις,οτι οταν μια μανα εχει μητρηκα σωστα εσντηκτα,δεν χρειαζετε να ειναι δικα της τα παιδια για να τα ποναει και να τα αγαπησει.καλα κανει και παρεμβενει στην ζωη τους ,ειναι η μονη π τους στεκετε αφου η μανα τους τα εφτυσε.
αλλα τα παιδια θα καταλαβουν πολυ αργοτερα ποιος τους σταθηκε τοσα χρονια και οτι δεν ηταν η αιτια η μπουμπυρινα π χωρισαν οι γονεις.
οσο για τον πατερα καρφι δεν του κεγεται οπως βλεπω.ειναι ο κλασσικος αρσενικος π εχει την γυναικα μεσα στο σπιτι και αυτος γυρναει για ψαρεμα και δεν του κεγεται καρφακι τι γινεται μεσα στο σπιτι.
06-10-2009, 17:57 #97
μαστα.
Σορρυ αλλα εχω αλλη αποψη οσον αφορα την διαπαιδαγωγηση παιδιων.
Ειμαι κατα αυτης της παρεμβατικοτητας, ειτε προκειται για δικα σου παιδια ειτε του γειτονα.
Ειμαι υπερ του διαλογου και της επικοινωνιας και οχι της επιβολης.
06-10-2009, 17:58 #98
το μαστα ο τονος παει στο στα?:P
06-10-2009, 18:03 #99
στο μα.
06-10-2009, 18:08 #100
μαστα:P
06-10-2009, 18:09 #101
εγω δεν μπορω να καταλαβω αυτος ο ανθρωπος και καθε τετοιος ανθρωπος πως μπορει και συνεχιζει ετσι- ανεμελα ας το πω -ζωντας σ αυτο το φορτισμενο κλιμα. δεν βλεπει οτι η παρουσια του η γνωμη του η συμβουλη του ειναι επιβεβλημενη?οσο και να αγαπαει και να νοιαζεται τα παιδια η μπουμπου δεν παυουν να ειναι δικα του παιδια.περιμενει δηλαδη να αναλαβει τις ευθυνες η <ξενη>γυναικα κι οχι ο ιδιος?...φοβια ειναι αδεξιοτητα η απλα ειναι καλοπερασακιας??........
με καποιο τροπο πρεπει επιτελους να ερθει προ των ευθυνων του ως πατερας ως συντροφος μου φαινεται αδιανοητο να συνεχιζεται ετσι η κατασταση..Dum spiro spero (?)
06-10-2009, 18:13 #102
εγω πυστευω οτι η σχεση τους ειναι καθαρα ερωτικη.
η μπουμπουρινα πρεπει να ναι καυτο θηλικο,αυτος αρενοπος αντρας κλπ αλλα μεχρι εκει.στα αλλα δεν ταιριαζουν μαλλον πουθενα.:D
06-10-2009, 19:36 #103
Αμα η σχεση τους ηταν καθαρα ερωτικη δεν θα ειχαν καν παντρευτει, ουτε θα ειχε φερει τα παιδια του στο σπιτι.
Οχι ειναι παραπανω απο ερωτικη , αλλα φανταζομαι πως αυτη η κατασταση συνεχιζεται καιρο και εχει βαρεθει να παρεμβενει... (ο πατερας)Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
06-10-2009, 19:39 #104
τι σημαινει βαρεθηκε?για του γειτονα τα παιδια μιλαμε?
06-10-2009, 20:32 #105
βαρεθηκε τους τσακωμους εννοω, και την ολη ενταση που υπαρχει, γιατι εχω την διαισθηση πως ολο αυτο δεν συνεβει ξαφνικα, αλλα υπαρχει αυτο το βαρυ κλιμα εδω και καιρο.
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....