Results 61 to 75 of 263
-
05-10-2009, 18:53 #61
Originally posted by Estranged
Πιστεύω ότι είναι όλα θέμα χαρακτήρα. Εγώ μεγάλωσα με πατριό από τα 5 έως τα 18 κ ενώ έκανε κ δικό του παιδί με τη μητέρα μου πάντα ένιωθα ότι με αγαπούσε περισσότερο κ γενικά περνούσε πολύ καιρό μαζί μου, συζητούσαμε τα πάντα είχαμε μια άριστη σχέση όπως κ με όλη την οικογένεια του, ποτέ δεν αισθάνθηκα παρακατιανό ή ξένο παιδάκι, πραγματικά πήρα πολύ αγάπη κ είμαι ευγνώμων γι\'αυτό γιατί την είχα ανάγκη κ δε ξέρω πως θα ήμουν χωρίς αυτήν. Ευτυχώς που υπήρξε αυτός ο άνθρωπος κ αναπλήρωσε το κενό που άφησε ο πατέρας μου που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε/ασχολήθηκε μαζί μου. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η δεύτερη γυναίκα του που ξέρω πολύ καλά ότι δεν με ήθελε κ δεν ήθελε να γνωρίσω κ την κόρη της (τη βιολογική αδερφή μου δηλαδή) γιατί ζήλευε (τι άραγε αφού εγώ ποτέ δεν πήρα τίποτα από τον πατέρα της ενω εκείνη τα έχει όλα). Τέσπα θέλω να καταλήξω στο εξής: όταν κάνεις σχέση ή παντρεύεσαι 1 άνθρωπο που είχε κάνει πριν 1 γάμο κ έχει κ παιδιά οφείλεις να το δεχτείς κ να τα αγκαλιάσεις σαν να ήταν δικά σου παιδιά. Τα παιδιά καταλαβαίνουν ποιος τα αγαπάει κ ποιος όχι. Κι εφόσον τα έχει εγκαταλείψει η μητέρα τους σε έχουν πολύ ανάγκη να αναπληρώσεις το κενό της κ φυσικά έχουν ανάγκη κ τον πατέρα τους. Αν νιώσουν ότι κ αυτός τα εγκαταλείπει κ η αιτία μπορεί να είσαι κ εσύ σίγουρα θα σε μισήσουν δεν υπάρχει περίπτωση. Προσπάθησε να μπεις κ εσύ στη θέση τους κ να σκεφτείς πόσο ευάλωτα κ ευαίσθητα είναι αυτά τα παιδιά κ τι έχουν περάσει. Χρειάζονται αγάπη κ συμπαράσταση. Δείξε λίγο κατανόηση κ ανωτερότητα εξάλλου εσύ είσαι η ενήλικη της υπόθεσης.
αγαπη!
δεν χωραει λοιπον μισος στην αγαπη αλλα βγαινει το μισος οταν η αγαπη μοιαζει με συμβιβασμο και στερειται συνασθηματος!
η Μπουμπουλινα εκει εχασε μεχρι στιγμης το παιχνιδι.
πηγε να επιβαλει κανονες λογικης σε ενα περιβαλλον που ειναι απο την ημερα που φταχτηκε χωρος συναισθηματων!
η οικογενεια ...
τι αντικατεστησε εξελικτικα η οικογενεια ?
τον κοινοβιακο τροπο ζωης του προιστορικου ανθρωπου!
μανες υπηρχαν παντα και πατεραδες ....
αυτο που αλλαξε ηταν η μεταφορα της εξουσιας απο μια συλλογικη συμβιωση σε μια πιο κοντα στην φυσικη που ειναι η οικογενεια του ζευγαριου που αναπαρηγαγε το παιδι
Να ομως που η οικογενεια δεν μπορει να εκπληρωσει παντα τον σκοπο για τον οποιον εγινε ....
Οι ανθρωποι ειναι απο την φυση τους ελευθεροι και συχνα ανοιγουν οι δρομοι τους ανεξαρτητα απο το τι εχει προβεψει γαιυτους η αναπαραγωγικη τους δυνατοτητα και η σεξουαπικη τους παρορμηση.
Η οικογενεια τοτε διαλυεται και τα παιδια ακολουθουν τον γονιο που αναλαμβανει να τους δωσει πανω απο ολα την αγαπη!
Μονο την αγαπη μπορει να αντικαταστησει μια θετη μητερα απεναντι στο παιδι της
Δεν μπορει να το ξαναχωσει στην κοιλια της για να το ξαναγενησει η ιδια!
Μπορει ομως να του δωσει αυτα που η φυση εχει προβεψει να παιρνει παντα απο το κοινοβιο η την φυσικη του μητερα
Την αγαπη....
- 05-10-2009, 18:57 #62
μπουμπουρινα πανο .παλυ με σκευτεσε?αχαχαχ
05-10-2009, 19:00 #63
ετσι ειναι boubourina εσυ ησουν η αιτια?
05-10-2009, 20:49 #64
οποιος και αν ηταν η αιτια ..αν δεν αναλαβει ενεργο ρολο ο συζυγος στο ζευγαρι και στη σχεση με τα παιδια του δυσκολα δειχνουν τα πραγματα...
Dum spiro spero (?)
05-10-2009, 21:37 #65
Originally posted by Helena
οποιος και αν ηταν η αιτια ..αν δεν αναλαβει ενεργο ρολο ο συζυγος στο ζευγαρι και στη σχεση με τα παιδια του δυσκολα δειχνουν τα πραγματα...
Η Μπουμπουρινα ισως απο μονη της να αποφασισε να κινηθει ετσι
χωρις να εχει την συμφωνη γνωμη του συζυγου της .
Αν δεν το εκανε απο την αρχη δεν θα το κανει ουτε τωρα ...
Α΅την να τα βρουνε σας γυναικες μεταξυ τους με την κορη της
Μαθετε καποτε εσεις οι γυναικες να μπορειτε να παιρνετε ξανα τις πρωτοβουλιες μονες σας ....
Η σχεση που πασχει ειναι μεταξυ μανας- κορης
κι οχι πατερα- κορης !
05-10-2009, 21:41 #66
.............
Dum spiro spero (?)
05-10-2009, 21:50 #67
Originally posted by πανος12345
Originally posted by Helena
Η Μπουμπουρινα ισως απο μονη της να αποφασισε να κινηθει ετσι
χωρις να εχει την συμφωνη γνωμη του συζυγου της .
Αν δεν το εκανε απο την αρχη δεν θα το κανει ουτε τωρα ...
Α΅την να τα βρουνε σας γυναικες μεταξυ τους με την κορη της
Μαθετε καποτε εσεις οι γυναικες να μπορειτε να παιρνετε ξανα τις πρωτοβουλιες μονες σας ....
Η σχεση που πασχει ειναι μεταξυ μανας- κορης
κι οχι πατερα- κορης !
06-10-2009, 11:43 #68
Για αλλη μια φορα ζεις σε μια κατασταση εντασης την οποια ειναι καθαρο οτι δεν μπορεις να την διαχειριστεις.
Αυτο ειναι το πρωτο συμπερασμα.
Εχεις ανοιξει ηδη 3 χωριστα θεματα που ομως συζητας το ιδιο προβλημα:
Πως θα διαχειριστω την σχεση μου και οτι προβληματα συντρεχουν γυρω απο αυτη?
Παρολο που δεν το βαζεις ετσι, αλλα αντιθετα εξωραιζεις το προβλημα στοχοποιωντας την \"απειθαρχη\" κορη, το προβλημα παραμενει στο πως οδευει η σχεση σου κατι που στο εχω πει αρκετες φορες.
Εχεις λαθος - και θα το ξαναπω σε οσο δυνατο τονο μπορω - να στοχοποιεις και να επιτιθεσαι στην κορη.
Αλλα ας τα παρουμε με την σειρα τα πραγματα.
1. Αποφασιζεις να κανεις μια οικογενοια με ενα ανθρωπο που εχει δυο παιδια.
Πρωτο λαθος λοιπον....
Δεν θα επρεπε να ζυγισεις τι σημαινει αυτο πριν κανεις ενα τετοιο βημα?
Την σχεση την εχεις ηδη 10 χρονια, οποτε δεν θα επρεπε να ζησετε ολοι μαζι 1-2 χρονια να δειτε ολοι παλι, πως δουλευει αυτο το μοντελο?
Οποτε εαν βγουν αυτα τα προβληματα, ειτε να τα συζητησετε και να τα λυσετε ειτε να μην τα λυσετε και στην συνεχεια ο καθενας να εχει τις επιφυλαξεις του για να προχωρησει??
2. Αντι αυτο προχωρατε σε μια κοινη συμβιωση και οτι κατσει - οποιος αντεξει....
Στην συνεχεια προχωρατε σε ενα επομενο βημα, να αποκτησετε ενα μωρο....
Λαθος δευτερο λοιπον.....
Εχετε εξασφαλισμενη την συντροφικοτητα σας, οποτε ενα νεο μελος ηταν αυτο που θα σας επιστεγαζε την ευτυχια σας η θα σας εμπαινε σαν επιπλεον εμποδιο?
Δεν μπορω να δεχτω οτι ξαφνικα εγιναν ολα ετσι εν μια νυκτι,
περισσοτερο αληθοφανες ειναι οτι καποιοι (κυριως εσυ) αρνιοντουσαν να δουν την πραγματικοτητα και βαφτιζαν το ψαρι κρεας....
Γιατι το πιο ευκολο ειναι να κανεις το κοροιδο (ποσο μαλλον να εισαι κιολας) παρα να διεκδικουν την θεση που τους αναλογει.
3. Μεσα σε μια τετοια λογικη του παραλογου, κορυφωνονται οι αντιθεσεις και οι οξυνσεις που περιγραφεις.
Ο αντρας σου πολλαπλα απων και μαλιστα με την εγκριση σου (η γκρινια σου δεν πιανει σαν αποψη) συνεχιζει να ... ψαρευει στα θολα...
Μεταφερεις ολη σου την πιεση παντου εκτος απο εκει που πρεπει: τον συντροφο σου.
Αν θεωρησουμε οτι ολα μας τα προβληματα σε μια σχεση τα αντιμετωπιζουμε απο κοινου με τον συντροφο μας, εσυ καμια σχεση.
Η σχεση σου ειναι μια υποθεση που ο αντρας σου ειναι ενας απλος ταξιδιωτης και εσυ μια τυπικη ταξιθετρια που ο ρολος της ειναι να τακτοποιει τους θεατες στις θεσεις τους.
Η επικοινωνιας σας ειναι εντελως τυπικη και κυριως αναιμακτη.
Περα απο τις ευθυνες ομως του αντρα σου (που δεν αμφιβαλλω οτι εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης) δεν εχεις μπει ποτε στην σκεψη να αναζητησεις τις δικες σου και να αλλαξεις τροπο σκεψης και συμπεριφορας.
Συνεχιζεις απαραδεκτα να παρεμβαινεις στο τι κανει η κορη του αντρα σου, ενω οπως σου εχω ξαναγραψει δεν εχεις κανενα τετοιο δικαιωμα.
Ειναι ενα ζητημα που εφοσον σε ενοχλει θα πρεπει να το λυσεις με τον αντρα σου και ΜΟΝΟ.
Η κοπελα ΔΕΝ ειναι κορη σου αρα ΔΕΝ σου πεφτει λογος,
απλα συγκατοικειται και τις λυσεις σε τετοια προβληματα θα πρεπει να τις βρειτε απο κοινου με τον αντρα σου και το κυριοτερο να τις κανει πραξη ο αντρας σου και οχι εσυ.
Τωρα εσυ εδιωξες την κοπελλα, σαν εκρηξη οργης δεν το βρισκω περιεργο αλλα δεν γνωριζω τα αποτελεσματα της πραξης σου.
Καταρχην οι σχεσεις σας με την κοπελλα εχουν τελειωσει, αλλα νομιζω οτι αυτο δεν σε ενδιαφερει.
Αυτο που μενει να δουμε ειναι τις αντιδρασεις του πατερα, ο οποιος φανταζομαι οτι θα προσπαθησει να τα συμβιβασει ετσι ωστε σε λιγες μερες να ειστε παλι ολοι μελι - γαλα.
Η γνωμη μου πλεον ειναι,
οτι αφου τα εκανες ετσι οπως τα εκανες,
προσπαθησε να φερεις τους ανευθυνους αντιμετωπους με τις ευθυνες τους.
Συζητησε με τον συζυγο σου αυτα που δεν συζητατε εδω και καιρο.
Βαλε το προβλημα και πες του οτι αυτο το εγχειρημα αυτη την περιοδο με το μωρο σας καθιστα αδυνατη μια τετοια συμβιωση.
Η αποψη μου συνολικα ειναι οτι θα πρεπει να προστατεψεις την σχεση σου, την ηρεμια σου και την ηρεμια του νεου σας παιδιου πανω απο ολα.
Αν δεν σας ενδιαφερει η σχεση που εχετε και υπαρχει μια λογικη της καβατζας (να εχουμε καποιο για τα γεραματα μας....) σεβαστειτε το νεο παιδι που τοσο ανευθυνα κανετε και να του εξασφαλισετε ενα ηρεμο οικογενοιακο περιβαλλον που δικαιουτε και δεν εχει ευθυνη για την δικη σας ανωριμοτητα που αρνειστε να παρετε τις ευθυνες σας.
Επειδη γνωριζω οτι τα οσα γραφω θα σου φανουν κουφια λογια,
σου προτεινω να βρειτε καποιον συμβουλο γαμου να σας βοηθησει (κυριως εσενα) στο πως αποκατασταθει η ηρεμια στο σπιτι σας κατι που ειναι και το ζητουμενο.
Ειδαλλως οδηγηστε ειτε στο χωρισμο, ειτε σε μια υποτονικη συμβιωση συμφεροντων αναλογα τις ανασφαλειες που εχει ο καθενας.
Σκλατςςςςςςςςςς
:P
06-10-2009, 12:08 #69
Σκλατςςςςςςςςςς
:P
Σε ευχαριστω.
Επικοινωνησα πριν απο 2 μηνες με την ψυχολογο που ειχα παει για να κανονισουμε ραντεβου με τον αντρα μου, αλλα ο αντρας μου δεν ηθελε και δεν θελει ουτε να το ακουσει
Υποθετω οτι θα πρεπει να παω μονη μου. Οικονομικα δεν μπορω αυτη την στιγμη να ξοδεψω ουτε 50 ευρω.
Οσο για την σχεση με την μικρη, ξερω οτι εχει πλεον θιγει ανεπανορθωτα και δεν μπορω να κανω κατι για αυτο.Ειναι σαν να γεμιζα την καρδαρα τοσο καιρο και τωρα της εδωσα μια κλωτσια και την εχυσα αναποδα στο χωμα
Η κατασταση στη δουλεια χειροτερεψε. Εχθες απολυθηκαν ολοι οι διευθυντες του Εμπορικου στο οποιο ειμαι.
Ειναι αδυνατον να αντιμετωπισω ολες τις κρισεις μαζι.
Y.Γ απαντω σε δυο ερωτηματα που τεθηκαν προγενεστερα.
1. Δεν εχω καποια ασθενεια, ή τουλαχιστον δεν το εχω καταλαβει και δεν κανω καμμια θεραπεια για τιποτα. Στο φορουμ μπηκα για λογους ψυχολογιας και επικοινωνιας σε θεματα οικογενειας και προσωπικης βελτιωσης.
2. Ο αντρας μου ακομα ζουσε με την συζυγο του οταν τα φτιαξαμε. χωρις να εχουν σεξ. επαφες.
Δεν μπορω να πω οτι ειχαν χωρισει γιατι δεν τους ενδιεφερε η μεταξυ τους σχεση και ζουσαν οπως ζουσαν συμβατικα.
Αυτο ομως τα παιδια δεν μπορουν να το γνωριζουν
3. Η σχεση μου με τον αντρα μου προηγηθηκε 2 χρονια της σχεσης της μητερας με τον φιλο της, οποτε θεωρητικα δεν απατουσε η μητερα το συζυγο αλλα ο συζυγος την μητερα με εμενα.
4. Η μητερα ειχε προτεινει να μεινουμε ως εχει και να μην παρουν διαζυγιο. δλδ να κανει ο καθενας την ζωη του με τον γκομενο του και να παραμεινουν μεταξυ τους παντρεμενοι. Εγω δεν δεχθηκα.
Δεν ξερω κατα ποσο εχουν σημασια ολα αυτα και τα ρωτατε αλλα σας δινω τις απαντησεις που θελετεΜα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
06-10-2009, 12:18 #70
boubourina ολα διωρθονονται αν υπαρχει καλη προθεση και απο τις 2 μεριες!Το κοριτσι μηπως το εμαθε απο καπου το οτι εσυ προηγηθηκες?Καπως ετσι εγινε και με τους δικους μου και την αληθεια την εμαθα 5 χρονια μετα!!
06-10-2009, 12:20 #71
Originally posted by boubourina
Εγω δεν δεχθηκα.
δεχθηκες ομως ολα τα υπολοιπα,
Σκλατςςςςςςςςςς Χ 2
06-10-2009, 12:48 #72
ποια ειναι τα υπολοιπα?
06-10-2009, 12:53 #73
Originally posted by panamar
boubourina ολα διωρθονονται αν υπαρχει καλη προθεση και απο τις 2 μεριες!Το κοριτσι μηπως το εμαθε απο καπου το οτι εσυ προηγηθηκες?Καπως ετσι εγινε και με τους δικους μου και την αληθεια την εμαθα 5 χρονια μετα!!
Ειναι και ενας λογος που δεν ηθελαν να πανε στη μαμα, μισουσαν τον αλλο, αλλα μαλλον μισουσαν και εμενα. Απλα ειχαν διαλεξει το λιγοτερο κακο.
Οταν πηγα να ζησω μαζι τους, με πολυυυυυυ κοπο και θα κατλαβετε γιατι το λεω, εβγαλα ολα τα αλμπουμ της μαμας και του μπαμπα και κοιταζαμε μαζι τις φωτο για να τους εξηγησω οτι με ενα διαζυγιο δεν σβηνονται οι σχεσεις και τα γεγονοτα οπως το οτι ο μπαμπας και η μαμα ηταν πολυ ερωτευμενοι και ξακινησαν την ζωη τους με το ονειρο να ζησουν για παντα μαζι και γεννηθηκαν τα παιδια που τους εδωσαν πολυ χαρα........... αλλα καπου στη διαδρομη πολλα ζευγαρια χανονται και παυουν να νιωθουν το ιδιο ο ενας για τον αλλο και τα παιδια τους ενωνουν μεν αλλα δεν ειναι αρκετο για να περασεις μια ολοκληρη ζωη χωρις αγαπη κλκλπκλπ.
Για εμενα δεν ηταν και η καλυτερη μου να περιγραφεις την αγαπη και τον ερωτα ενος ζευγαριου που τον αντρα τωρα τον αγαπας εσυ, αλλα προσπαθουσα να τους πω οτι δεν θα ξεχασουμε, ουτε θα προσποιηθουμε σε αυτο το σπιτι οτι η μαμα δεν υπηρξε ποτε, και τις κορινιζες της αφησα κανα χρονο και μετα απο το σαλονι τις εβαλα στα δωματια των παιδιων.
Δεν ειμαι και Θεος να ειμαι κατα παντα και δια παντα δικαιη!!
Οσα ηξερα και οσα με ειχαν μαθει οι γονεις μου και οσα μου ειχε διδαξει η ζωη, αυτα προσπαθησα να μεταφερω, εχοντας παντα στο νου οτι τα παιδια δεν εχουν επιλογη, με λουζονται κατ\'αναγκη. Εγω ειχα επιλογη να σηκωθω να φυγω εαν δεν μου αρεσε.
Ομως οταν φτασαμε τοτε η μκρη να κλαει και να μου λεει μην φυγεις και εσυ γιατι εμεις δεν εχουμε κανεναν, ουτε μανα ουτε πατερα τοτε τι να πω........ πιαστηκα απο τη μυτη. και το ενα εφερε το αλλο.Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
06-10-2009, 13:00 #74
ρε boubourina εγω εδω μονο αγαπη βλεπω!!!Και απο σενα για την γ και απο την γ για εσενα!!Πληγωμενη ψυχουλα που ουρλιαζει ακουω μονο!!Ειναι ζορικο να εχεις παιδια στην εφηβεια ρωτα τους γονεις σου πως ησουν!Εγω ειμουν κωλοπαιδι.....και δεν με ειχε παρατησει και η μανα μου!Φαντασου λιγο την ψυχουλα αυτη!Εσυ την γοητευσες για να σε παρακαλαει να μην φυγεις και εσυ την απογοητευσες γιατι ζηλευει.......ποσο ειναι ο μπεμπης σου?
06-10-2009, 13:34 #75
να δω ποτε θα μου απαντησεις,
για πιο λογο δεχθηκες να μεινεις με τον συντροφο σου μαζι με τα παιδια του.
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....