Τι συμβαινει επιτελους?.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 45
    Senior Member
    Originally posted by melene
    ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου?περα απο το αγχος και την αγοραφοβια..
    Γιατι μετα απο τοσα χρονια ψυχοθεραπειας δεν υπαρχει βελτιωση και γιατι χειροτερευση.

Senior Member
    Μαρακι σ\' ευχαριστω.
    Liveloula τα αλλαξα, δεν ξερω ποσες φορες θα χρειαστει ακομη. Πρωτα με βοηθουσαν αρκετα. Μετα την ψυχοθεραπεια, ουτε τα xanax!:mad:

Senior Member
    Originally posted by Wintertimes
    Γιατι μετα απο τοσα χρονια ψυχοθεραπειας δεν υπαρχει βελτιωση και γιατι χειροτερευση.
    Wintertimes, αναρωτιέμαι αν αισθάνεσαι οτι ο ψυχοθεραπευτής σου σε στηρίζει αρκετά. Πώς είναι η σχέση σας? Υπάρχει επικοινωνία, υπάρχει άνεση και ασφάλεια? Αισθάνεσαι οτι σε βοηθάει η θεραπεία σου ή όχι?
    Μάκια...

Senior Member
    καλημερα!Η δικη μου απορια ειναι αισθανεσαι συνεχως ετσι?υπαρχουν περιοδοι στην ζωη σου που εισαι καπως καλυτερα?

δεν θα ηθελα να ειμαι σκληρος με τους γιατρους και τους ψυχολογους σου αλλα εκ των πραγματων οταν δεν δουλευουν τα φαρμακα σε καποιον αρρωστο το πρωτο πραγμα που θα περνουσε απο το μυαλο μου θα ηταν η λαθος διαγνωση!

αν οπως λες η ψυχοθεραπεια σε εφερε σε χειροτερη κατασταση απο πριν , που παντα το φοβομουνα θεωρητικα , οταν καποιος αρρωστος \"κρυβει \" συνειδητα ενα τραυματισμο απο φοβο για μια ολοκληρωτικη αποδιοργανωση που θα οδηγουσε στην \"λυτρωση \" δηλαδη σε αυτο που αποκαλει ο λαος μας \"τρελα\", σημαινει φιλεναδα οτι μεχρι τωρα οπως σου τα βγαζουμε εμεις εδω με το τσιγκελι ολα οσα αφορουν το προβλημα σου , κατα πασα πιθανοτητα το ιστορικο σου ειναι γεματο απο αντιφασεις και αναπαντητα ερωτηματα που αποπροσανατολιζει του γιατρους σου και δεν πιανουν στοχο στην αντιμετωπιση σου...
    θα σου προτεινα το εξης ...
    Κατσε αν μπορεις μπροστα στον υπολογιστη με την ησυχια σου και γραψε οτι θυμασαι , καλο η κακο , που να σου εχει συμβει απο την ημερα που γεννηθηκες !
    Οτι ερχεται πρωτο στο μυαλο σου χωρις να διορθωνεις τιποτα !
    Απλα ξεκινα απο οσο πιο παλια μπορει να παει το μυαλο σου!
    Θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις τι ψαχνω...
    Απο μικρος δεν μπορουσα να ανεχτω την μυρωδια του ξυδιου!
    καθε φορα που πηγαινα καλεσμενος σε σπιτια για φαγητο , με επιανε αγχος και φοβια μηπως βαζουν στην σαλατα ξυδι! Γιατι μια μερα αφου την εφαγα και την ευχαριστηθηκα κιολας η οικοδεσποινα με ρωτησε αν ηθελα κι αολλο ξυδι στην σαλατα μου!
    Μπηκα λοιπον σε μια διαδικασια ψυχαναλυσης απο μονος μου!
    Η πρωτη ιδεα που μου περασε απο το μυαλο ηταν οτι φταιει το ξυδι που εβαλε ο Ρωμαιος στρατιωτης στην πληγη του Χριστου στον Σταυρο για να δει αν ηταν πεθαμενος ...
    Για αρκετο καιρο πιστευα οτι ειχα μια ιδεοληψια με το ξυδι λογω αυτης της ηθικης σκοπιας ...
    Μεχρι που μια μερα , θυμηθηκα [αν ειναι δυνατον] οτι η γυναικα που με κρατουσε οταν ημουν μωρο [η γκουβερντατα μου] επλενε το κεφαλι της με ξυδι και μετα με επιαρνε για να με κοιμησει στην αγκαλια της ! Η μανα μου οταν την ρωτησα μου επιβεβαιωσε οτι πραγματι σπαραζα στο κλαμμα και τοτε δεν καταλαβαιναν οτι το ξυδι μου δημιουργουσε πνιγμο και δεν μπορουσε να ανπνευσω!
    ετσι μου εφυγε η ιδεοληψια με τον Χριστο και καταλαβα οτι το ξυδι μου εφερνε νοερα την μνημη του πνιγμου καθε φορα που το μυριζα !
    Προσπαθησε λοιπον να πας με το μυαλο σου οσο πιο πισω μπορεις και γραψε οτι σουρχεται στο μυαλο...

Senior Member
    και εγω που δεν ειμαι ειδικος σε αυτα, το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα ηταν τα φαρμακα....καθε φαρμακο εχει τις δικες του ιδιοτητες και ισως χρειαστει ακομα καιρος να βρεις τα καταλληλα....αλλαξε τα παλι τι εχεις να χασεις, εφοσον εισαι ηδη χαλια...και πραγματικα πιστευω οτι αρκετα απο τα φαρμακα που πασερνουν οι γιατροι ειναι απλα συμβασεις με τις φαρμακευτηκες, γιαυτο ψαξτο και λιγο μονη σου...δεν εχεις και τιποτα να χασεις....σπιτι σου θα εισαι και θα ψαχνεις :-)....απο την αλλη ομως διακρινω και στη ζωη σου μια μαυρη τρυπα και πιστευω οτι σε αυτο οφειλεται και η χειροτερευση σου...δεν ειμαι ειδικος στο ξαναλεω, ουτε ξερω πολλα για την ασθενεια σου, ουτε ξερω ακριβως πως αισθανεσαι...αλλα μπορω καπως να το φανταστω, προσπαθω τουλαχιστον....λες ουτε να οδηγησεις μπορεις ουτε ενα παιδακι εχεις....αλλα λες και οτι δεν εισαι αξια να το κανεις....σε παρακαλω λιμαρε λιγο τον εγωισμο σου και την αυτοπεποιθηση σου...μπορεις να καταφερεις πραγματα, αρκει να κανει το κλικ το μυαλο σου...γιατι δεν ζητας βοηθεια απο τον συντροφο σου;Γιατι δεν αλλαζεις ψυχολογο και γιατρους...να βρεις αυτους που μπορουν να σου δωσουν αυτο που χρειαζεσαι...ισως δεν ειανι οι καταληλλοι για σενα....αλλα το κυριοτερο κανε πραγματα για σενα....πχ. γινε ομορφη και ας μην πας πουθενα...φτιαξε τα μαλλακια σου, περιποιησου και πιες ενα ποτηρι κρασι παρεα με τον φιλο σου....κανε χαλαρα πραγματα και προσπαθησε να ξαναμπεις στην ζωη....

Ευχομαι να μην σου ημουν κουραστικια....και αν ειμαι καπου λαθος συγχωρεσε με...να εισαι καλα...

Senior Member
    περιμενε τωρα,αφου το ξερεις,το αναγνωριζεις,τοτε τι καθεσαι και κανεις?γιατι δεν αλλαζεις???????????????????????

Senior Member
    Originally posted by Φοίβη
    Wintertimes, αναρωτιέμαι αν αισθάνεσαι οτι ο ψυχοθεραπευτής σου σε στηρίζει αρκετά. Πώς είναι η σχέση σας? Υπάρχει επικοινωνία, υπάρχει άνεση και ασφάλεια? Αισθάνεσαι οτι σε βοηθάει η θεραπεία σου ή όχι?
    Οχι, δε νομιζω οτι με βοηθαει, αλλα δεν εχω κι αλλες επιλογες. Οι ψυχοθεραπειες είναι ολες σχεδον ιδιες.

Originally posted by panamar
    καλημερα!Η δικη μου απορια ειναι αισθανεσαι συνεχως ετσι?υπαρχουν περιοδοι στην ζωη σου που εισαι καπως καλυτερα?
    Οχι συνεχως, μοναχα οταν πρεπει να ζησω αυτες τις καταστασεις. :o

Originally posted by πανος12345
    ...Κατσε αν μπορεις μπροστα στον υπολογιστη με την ησυχια σου και γραψε οτι θυμασαι , καλο η κακο , που να σου εχει συμβει απο την ημερα που γεννηθηκες...
    Τα χω ηδη αναλυσει ολα στην ψυχοθεραπεια μου. Γνωριζω τους λογους για τους οποιους \"αρρωστησα\". Τωρα πες μου γιατι δεν φευγουν τα συμπτωματα και πολλαπλασιαζονται.

Originally posted by anoiksi
    ...και πραγματικα πιστευω οτι αρκετα απο τα φαρμακα που πασερνουν οι γιατροι ειναι απλα συμβασεις με τις φαρμακευτηκες, γιαυτο ψαξτο και λιγο μονη σου...
    ....λες ουτε να οδηγησεις μπορεις ουτε ενα παιδακι εχεις....αλλα λες και οτι δεν εισαι αξια να το κανεις....σε παρακαλω λιμαρε λιγο τον εγωισμο σου και την αυτοπεποιθηση σου...μπορεις να καταφερεις πραγματα, αρκει να κανει το κλικ το μυαλο σου...γιατι δεν ζητας βοηθεια απο τον συντροφο σου;Γιατι δεν αλλαζεις ψυχολογο και γιατρους...να βρεις αυτους που μπορουν να σου δωσουν αυτο που χρειαζεσαι...ισως δεν ειανι οι καταληλλοι για σενα....αλλα το κυριοτερο κανε πραγματα για σενα....
    Τα γνωριζω ολα αυτα με τις φαρμακευτικες, αλλα οι ουσιες σ αυτα τα φαρμακα είναι ολες ιδιες, απλα αλλαζεις \"μαρκα\". Τα αντικαταθλιπτικα μου κανανε πολυ καλη δουλεια, ζουσα μια χαρα! Λυπαμαι που το λεω αλλα ολα πηραν την κατηφορα απο τοτε που ξεκινησα ψυχοθεραπεια. Την ιδια ακριβως περιοδο παντρευτηκα. Τωρα ή το ένα ή το αλλο φταιει... ή απλα αυτη είναι η πορεία της, τι να πω...
    Βοηθεια εχω αψογη απο το συντροφο μου. Ο καημενος ταξι εχει γινει με τις ανασφαλειες μου, παιδια δεν βλεπει, διακοπες δεν εχει...σκατα.
    Γιατρους γιατι ν αλλαξω? Σε τι θα διαφερουν οι αλλοι?
    Επισκεφθηκα δυο τρεις, αλλα δεν ειδα φως. Τοσα χρονια αναλυω τη ζωη μου, φτου κι απ την αρχη παλι? Που να τα ξαναλεω μεχρι να καταλαβει τι παιζει, θα γερασω...

Melene απαντησα σ αυτο που ρωτας.

Εχει κανεις παρομοια συμπτωματα? :o

Banned
    Wintertimes, ρωτάς γιατί τα συμπτώματα δεν φεύγουν αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζονται. Ταυτόχρονα όμως δεν κάνεις πραγματικά κάτι να ανακαλύψεις εσύ η ίδια τους λόγους και να μπεις σε μια πορεία βελτίωσης. Μοιάζει να αποδέχεσαι μοιρολατρικά και αυτοκαταστροφικά πως \'δεν έχεις επιλογές\'.

Καταρχήν, όπως φαντάζομαι θα καταλαβαίνεις, δεν μπορεί να δώσει κανείς ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα σου, παρά μόνο κάποιες ιδέες, εναλλακτικές, πιθανότητες, βασισμένος στα λίγα στοιχεία που γράφεις για εσένα. Ακόμα όμως κι αυτές τις ιδέες τις απορρίπτεις εκ προοιμίου:

- Γιατί δεν δοκιμάζεις άλλη ψυχοθεραπεία? Γιατί \'οι ψυχοθεραπείες είναι όλες ίδιες\'. Δεν είναι λίγο αυθαίρετη αυτή η γενίκευση? Βέβαια, είναι πιθανό να δοκιμάσεις μια άλλη μέθοδο από αυτή που ακολουθείς ως σήμερα και να πεις ΟΚ, ούτε και αυτή δουλεύει. Προτού λοιπόν δοκιμάσεις μια άλλη μέθοδο, χρειάζεται να αναρωτηθείς μήπως το εμπόδιο δεν είναι η ψυχοθεραπεία, αλλά μια γενικότερη δική σου στάση. Μπορεί οι ψυχοθεραπείες και οι ψυχοθεραπευτές να αλλάζουν, αλλά αν βαθιά μέσα μας έχουμε την πεποίθηση ότι π.χ. \'κανένας δεν μπορεί να με βοηθήσει\', όντως έτσι γίνεται. Όχι επειδή είναι ίδιες οι θεραπείες, αλλά επειδή εμείς παραμένουμε ίδιοι.

- Σε ρωτούν περισσότερα πράγματα για τη ζωή σου και απαντάς \'τα έχω όλα αναλύσει στην ψυχοθεραπεία μου\'. Όμως όσοι διαβάζουν το θέμα σου, δεν μπορούν να ξέρουν ποια είναι ακριβώς αυτά που έχεις αναλύσει. Είναι σαν να ζητάς απάντηση στο \'γιατί δεν μου περνά ο πονοκέφαλος αφού παίρνω συνέχεια ντεπόν\', χωρίς να δώσεις κάποιες πληροφορίες για το ιστορικό σου, πώς λοιπόν έτσι να συζητηθεί η αποτελεσματικότητα του ντεπόν?

- Εδώ έρχεται άλλο εμπόδιο \'τόσα χρόνια αναλύω τη ζωή μου, φτου κι απ την αρχή?\'. Με το να σκέφτεσαι όμως ότι θα γεράσεις αναλύοντας, κινδυνεύεις να γεράσεις υποφέροντας! Όχι επειδή ο χρόνος περνα \'μέχρι να καταλάβω τι παίζει\', αλλά γιατί ο χρόνος περνά χωρίς να αποφασίζω να κάνω κάτι.

- Αλλά τι να κάνω, \'σε τι θα διαφέρουν οι άλλοι γιατροί\'? Έχεις την πεποίθηση ότι όλοι οι άνθρωποι (και μάλιστα οι άνθρωποι κάθε επαγγέλματος) είναι ίδιοι? Γιατί ειδικά οι γιατροί να είναι όλοι ίδιοι μεταξύ τους?

- Έπειτα λες ότι είτε φταίει ο γάμος, είτε η ψυχοθεραπεία, αφού και τα δύο ξεκίνησαν την ίδια στιγμή. Βέβαια, δεν είναι τα μοναδικά πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου που τροφοδοτούν συμπτώματα. Αλλά αν εσύ πιστεύεις ότι φταίει κάποιο από αυτά τα δύο, γιατί δεν κάνεις κάτι να αλλάξεις κάποιο από αυτά τα δύο και να δεις αν ευσταθεί αυτό που πιστεύεις?

Ελπίζω πραγματικά να τολμήσεις και κυρίως να πιστέψεις ότι οι επιλογές μας κάθε φορά είναι πολλές! :)

Senior Member
    Μονιμως κανω πραγματα για να βελτιωθει η κατασταση μου (εξοδοι με το ζορι, διαδρομες \"θανατου\" κλπ) και τ αποτελεσματα μηδενικα. Προσπαθησα και το αντιθετο για να μην πιεζω τον εαυτο μου και μεγαλωσαν οι φοβιες του εξω. Αλλες πορειες δεν εχει.
    Δεν ημουν ποτε αρνητικη στην ψυχοθεραπεια. Ακολουθησα τα παντα, εμαθα πολλα και κοιταω τωρα μετα απο χρονια γιατι αυτη η καθοδος. Αν πιστευα οτι κανενας δεν μπορει να με βοηθησει, δεν θα ζηταγα και βοηθεια. Ηλπιζα και τωρα δεν μπορω. Αυτο με λυπει.
    Περιεγραψα το προβλημα μου, δεν μπορω να γραψω την ιστορια της ζωης μου σ\'ε να post -ασε που θα γινω κουραστικη.
    Δε σκεφτομαι αν θα γερασω αναλυοντας, αυτο ηδη γινεται και θα ηθελα μια γνωμη, μια συμβουλη, μια αποψη να καθοδηγηθω στο τι μπορει να φταιει, μια ελπιδα ακομη.
    Οι ανθρωποι (ειδικοι) διαφερουν, αλλα μη μου λες τωρα οτι αυτο υπερεχει σε μια ψυχοθεραπεια. Σιγουρα παιζει ρολο, αλλα οχι τοσο μεγαλο που να δικαιολογει μια αποτυχημενη ψυχοθεραπεια.
    Μια αλλαγη ψυχοθεραπευτη δε θα μ απαλλαξει απ αυτο που \"ζω\", ουτε κι η αλλαγη συντροφου (προβληματα θα υπαρχουν μια ζωη. Το θεμα ειναι πως μπορω να ζησω πραγματικα μαζι με της ζωης τα προβληματα). Ο τελειος συντροφος δεν υπαρχει κι ουτε θα πρεπει να απομακρυνθω απ ολους κι απ ολα που με στεναχωρουν ή με χαλανε για να είμαι καλα, αυτο δεν είναι θεραπεία.
    Λυπαμαι που το λεω μεσα σ ενα τετοιο forum αλλα οι επιλογες μας σε τετοια θεματα είναι λιγες και συγκεκριμενες.

Τωρα που τελειωσα βλεπω πως ειμαι αρκετα αρνητικη, αλλα πιστεψτε με αυτα πιστευω. Δεν μπορω να πεισω τον εαυτο μου με ελπιδοφορα μηνυματα απο τη στιγμη που καθε φορα περναω τα ιδια και χειροτερα.:(

Senior Member
    Είσαι κουρασμένη από την πολύχρονη ψυχική ταλαιπωρία και κανένας δεν μπορεί να σε κατηγορήσει γι αυτό.Όμως από την άλλη,πώς με μία στάση ηττοπάθειας και παραίτησης απέναντι στη ζωή,θα καταφέρεις την αλλαγή;Νομίζω πως το ακυρωτικό όλοι είναι ίδιοι,όλες τις θεραπείες τις δοκίμασα και δε με έβγαλαν πουθενά,είναι απόρροια της κούρασης,ένας στεναγμός απαξίωσης και ουσιαστικά δεν σου αποφέρει κάτι θετικό,καθώς σε αφήνει στάσιμη.Δεν τέλειωσε τίποτε,ποτέ δεν τελειώνει.Αν έπαψες να έχεις εμπιστοσύνη στον ψυχίατρο/ψυχαναλυτή/μεθόδους ή φάρμακα,θέλεις αλλαγή,αναπροσαρμογή και όχι παραίτηση.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Member
    Μια σοφη κουβεντα που εχω ακουσει κ δεν την εχω τιρισει ουτε εγω ειναι να κανεις αυτο που πραγματικα θελεις κ να μην πιεζεσε μεσα σε λαθος καταστασεις.Μονο ετσι θα νιωσεις πολυ καλυτερα.

Senior Member
    Πολύ σοφή κουβέντα.Το άλλο να κάνεις κάτι για σένα ένα κομμωτήριο μια αλλαγή και να μην το χαίρεσαι να νιώθεις ενοχές να βγαίνεις κομμάτια να είσαι νευρική γιατί θα διαθέσεις χρόνο και χρήμα για σένα.Να αγοράσεις ένα ρούχο και το βράδυ να το έχεις μετανιώσει αν και σου αρέσει γιατί χάλασες χρήματα για σένα.Μιλάμε για πολλά κιλά βλακείας και το αποτέλεσμα να παίρνεις ένα παράσημο ανοιχτής παλάμης.

Banned
    Σε πιστεύω ότι αυτά που λες πιστεύεις. Αλλά πράγματι είσαι αρνητική, χωρίς οι πεποιθήσεις σου να τεκμηριώνονται. Και έτσι μπορεί οι σκέψεις σου να αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο, και όχι τα γεγονότα. Η αναζήτηση βοήθειας δεν γίνεται αυτόματα \'βοήθεια\', χωρίς μια έστω μικρή αλλαγή, κίνηση, πράξη, ελπίδα. Εσύ όμως βλέπεις τα πράγματα άσπρο-μαύρο και θεωρείς δεδομένα πράγματα που δεν είναι. Έτσι μένεις στάσιμη και αυτό δεν βοηθά να ξεπεράσεις ούτε την λογική κούραση, ούτε την απογοήτευση, ούτε τα συμπτώματα.

- Άλλες πορείες δεν έχει λες, εκτός όμως από την πολύ πίεση και την καθόλου πίεση, μπορεί να γίνουν μικρότερα και σταδιακά βήματα.
    - Λες ότι ο ειδικός δεν μπορεί να δικαιολογεί μια αποτυχημένη ψυχοθεραπεία. Φυσικά και μπορεί. Δεν είναι βέβαιο ότι αυτό συμβαίνει στη δική σου περίπτωση, εσύ όμως θεωρείς δεδομένο πως αυτός ο παράγοντας δεν παίζει ρόλο.
    - Το να απομακρυνθείς από όλους και από όλα δεν είναι θεραπεία. Μα γιατί θεωρείς πως οι όποιες αλλαγές στη ζωή μπορούν να είναι μόνο \'όλα ή τίποτα\'? Η όποια θεραπεία φυσικά και χρειάζεται να σε βοηθήσει να διερευνήσεις και ίσως να αλλάξεις κάποια δεδομένα της ζωής σου, αλλά δεν πρόκειται να σου πει π.χ. \'άλλαξε σύντροφο τώρα και οπωσδήποτε\'. Επίσης, κάποιες φορές βεβαίως και λειτουργεί θεραπευτικά η απομάκρυνση από καταστάσεις που μας στενοχωρούν, εάν αυτό είναι εφικτό.
    - Και συχνά είναι εφικτό, απλά δεν το βλέπουμε. Όπως όταν λες ότι οι επιλογές μας \'είναι λίγες και συγκεκριμένες\'. Έτσι τις βλέπεις, δεν ΕΙΝΑΙ απαραίτητα έτσι.

Φυσικά εσύ γνωρίζεις καλύτερα τα δεδομένα της ζωής σου, γι\' αυτό δεν μπορώ να αναφερθώ σε κάτι συγκεκριμένο. Απλά προσπαθώ να σου πω να είσαι λίγο πιο ανοιχτή και πιο διατεθειμένη να αμφιβητήσεις πράγματα που έως τώρα θεωρείς αμετάβλητα, απόλυτα και κατά συνέπεια δεν τα εξετάζεις καν.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast