Results 1 to 15 of 76
Thread: βαριας μορφης καταθλιπση!!!!!
-
05-10-2009, 16:48 #1
βαριας μορφης καταθλιπση!!!!!
Πως μπορει κανεις να ξεφυγει απο αυτην απο την στιγμη που θα ερθει?Γιατι θα πρεπει να υποφερουμε μια ζωη?
- 05-10-2009, 16:51 #2
Δεν ξερω πως θα γινω καλα,βλεπω πως ουτε τα χαπια δεν με βοηθανε,τι αλλο να πω στον γιατρο μου??Εχω παψει να ειμαι φυσιολογικος ανθρωπος,δεν μπορω να χαρω τιποτα,ειμαι καταδικαζμενη τελικα!!!!
05-10-2009, 17:05 #3
Μαρια καλώς ήρθες
θες να μας πεις ποσο καιρο ταλαιπωρεισαι κ τί κανεις γι αυτο περα απο τα χαπια?
Γιατι πιστεύεις πώς δεν εισαι φυσιολογικος ανθρωπος?
Παντως εγω πιστεύω πώς φυσιολογικοι ανθρωποι αρρωσταινουν....πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
05-10-2009, 17:19 #4
Ειναι εδω κ 4 μηνες που παυλευω πραγματικα με την καταθλιπση.Πηρα την αποφαση κ πηγα σε πσυχαναλητη για να με βοηθησει,αφου ειδαμε πως δεν γινωταν τιποτα με εστειλε σε ψυχιατρο.Ομολογω πως ειναι ενας πολυ καλος γιατρος,κανω την θεραπεια που μου εχει δωσει,ειμαστε σε συχνη επαφη.Αλλα την τελευτεα εβδομαδα νιωθω πως τιποτα δεν παει καλα.Θελω να εξαφανιστω κ να μην βασανιζω κ τους γυρω μου.Με τον αντρα μου τσακονομαστε συχνα,κ ξερω πολυ καλα πως φταιω εγω γιατι δεν ειμαι φυσιολογικη.Κοντευω να διαλυσω την οικογενεια μου ειμαι καταστροφικη πλεον νιωθω πως δεν μπορω να γινω καλα κ να το ελεξω.Ο γιατρος μου μου λεει πως θα μου παρει τουλαχιστον 2 χρονια για να επανελθω.Μεχρι τοτε ομως θα ειναι αργα....
05-10-2009, 17:28 #5
Μαρια καλως ηλθες.Απο την καταθλιψη θα γλυτωσεις μολις αντιμετωπισεις κ λυσεις το προβλημα η τα προβληματα που την δημιουργησαν.
Με ποιο σκεπτικο εκανε διαγνωση ο γιατρος σου οτι θα χρειαστεις τουλαχιστον 2 χρονια?Ειναι απαραδεκτο
05-10-2009, 17:34 #6
Γιατι εκρινε πως η μορφη καταθλιψης που εχω ειναι πολυ βαρια.Εκανα καποιες εξετασεις για να δουμε αν ειναι οργανικο αλλα τελικα δεν ειναι.Το μονο που δεν εχω κανει ακομα ειναι μια μαγνιτικη εγεφαλου.Οσο για τα προβληματα,αυτο που πρεπει να κανω για να γινω καλυτερα ειναι να αλλαξω τελειως την ζωη μου.Εχω μετακομισει γιατι παντρευτικα κ ο αντρας μου μενει κερκυρα,αυτο με επιρεασε πολυ.Για να αλλαξω λοιπον την ζωη μου θα πρεπει να φυγω,ο αντρας μου ομως δεν μπορει να φυγει απο εδω οποτε εγω πιεζω ακομα πιο πολυ τον ευτο μου..
05-10-2009, 17:43 #7
Μαρια η καταθλιψη αρχισε απο την αρχη του γαμου σου?Πριν ποσο καιρο?
Εχεις μετανιωσει που δεχτηκες να πας μαζι του?
05-10-2009, 17:51 #8
Οχι η καταθλιπση ξεκινησε απο το γυμνασιο αλλα ποιος να το καταλαβει ουτε κ εγω.Πριν 4 χρονια ειχα την πρωτη μεγαλη κριση να το πω.Με ειχε πιασει ενας μεγαλος φοβος οτι κατι κακο ειναι κοντα εκτος πραγματικοτητας ομως.Ουτε τοτε πηγα στον γιατρο,οσπου φτασαμε στο σημερα,οπου ειχα ξεφυγει τελειως απο τον ελενχο ειχα μισος μεσα μου κ αυτο το εβγαζα.Ειχα φοβιες,νομιζα πως εβλεπα σκιες πως καποιος ηθελε να μου κανει κακο.Σε γενικες γραμμες μου εφευγε το μυαλο.Τωρα με τα χαπια εχω καταφερει να μην φοβαμαι τοσο πολυ κ να μην εχω νευρα βασικο.Δεν εχω μετανιωσει που ειμαι μαζι του φυσικα γιατι τον αγαπαω.Αλλα θεωρω πως τον εχω χασει ειδη γιατι δεν μπορω να του φερθω διαφορετικα,το θελω αλλα δεν μπορω.Γιατι την μια ειμαι καλα κ την αλλη χαλια,δεν θελω να βλεπω κ να ακου τιποτα.Οποτε κ αυτος με την σειρα του απομακρυνετε.
05-10-2009, 18:05 #9
Μαρια η καταθλιψη στην εφηβεια ειναι πολυ συχνο φαινομενο.Εχεις σκεφθει τι την πυροδοτησε?Ειχες μισος μεσα σου .Για καποιον κ καποιους συγκεκριμενα?
05-10-2009, 18:12 #10
Ναι ισως ειναι παλια αποθυμενα που βγαινουν τωρα που πιεστικα πολυ.Δεν σκευτομαι καποιον η κατι συγεκριμενα απλα μου βγαινει θυμος πολυς θυμος.Ουτε εγω δεν ξερω που τον εκριβα τοσα χρονια.Καταλαβενω πως δεν μου φτενε οι ανθρωποι που ειναι γυρω μου,αλλα ειναι απο τις φορες που δεν μπορεις να το ελεξεις,κ λες φτανει θα κοιταξω τον ευτο μου κ δεν με νοιαζει τιποτα αλλο.Το μονο που θελω ειναι να κλεισω τα παντα στο σπιτι μου κ να μην μπαινει κανεις να ειμαι μονη μου,,μεχρι που μια μερα πεθανω στον υπνο μου χωρις να νιωσω τιποτα..Ειναι τρελα αυτα που λεω αλλα ειναι πραγματικα οτι νιωθω.
05-10-2009, 18:28 #11
Τιποτα αποσα λες δεν ειναι τρελλο,ειναι σκεψεις που πηγαζουν απο την καταθλιψη.Τις ιδιες σκεψεις κανει κ το μεγαλυτερο ποσοστο ανθρωπων που πασχει .Κυριως μην νιωθεις ενοχες γιαυτα που νιωθεις κ για την συμπεριφορα σου απεναντι στους αλλους.Το ξερω οτι δεν ελεγχονται.Πιστευω οτι μονο αν καταφερεις να βρεις την αιτια του θυμου κ την θεραπευσεις θα μπορεσεις να διωξεις αυτες τις σκεψεις κ να ελεγξεις την συμπεριφορα σου.
Μην απελπιζεσαι.Η λυση τις περισσοτερες φορες ειναι μπροστα μας.
05-10-2009, 18:55 #12
Πραγματικα μακαρι να μπορουσα να το δω τοσο καθαρα οσο το βλεπεις κ εσυ αλλα δεν ειναι ευκολο.Ειναι σαν να ειμαι στην μεση του οκεανου χωρις να ξερω κολυμπη να προσπαθω για να σοθω αλλα τελικα αφου δεν ξερω κολυμπη σιγα σιγα να αρχιζω να πηγενω στον πατω κ να μην μπορει κανεις να με βοηθησει..
05-10-2009, 19:11 #13
Νομιζεις οτι μπορω κ βλεπω καθαρα?Χαιρομαι γιαυτο γιατι πριν λιγο καιρο ημουν στην ιδια η κ χειροτερη κατασταση απο την δικη σου.
05-10-2009, 19:21 #14
μαρια καλωσηρθες.Θεωρω μεγαλη βλακεια του γιατρου σου να δινει χρονικα ορια.Δηλαδη αν το ξεπερασεις σε 5 μηνες κερδιζεις δωρο ενω αν το ξεπερασεις σε 4 χρονια δεν παιρνεις τιποτα.ολα αυτα εξαρτωνται απο μας!Και να ξερεις οτι οι περισσοτεροι απο εμας ετσι αισθανομασταν και παρολα αυτα ειμαστε εδω για να σε ακουσουμε.Οτι δεν σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατο να θυμασαι........δωσε χρονο για να παρεις το σωστο μαθημα ζωης.Καλο κουραγιο!!
05-10-2009, 19:25 #15
Originally posted by maria0315
Ειναι εδω κ 4 μηνες που παυλευω πραγματικα με την καταθλιπση.Πηρα την αποφαση κ πηγα σε πσυχαναλητη για να με βοηθησει,αφου ειδαμε πως δεν γινωταν τιποτα με εστειλε σε ψυχιατρο.Ομολογω πως ειναι ενας πολυ καλος γιατρος,κανω την θεραπεια που μου εχει δωσει,ειμαστε σε συχνη επαφη.Αλλα την τελευτεα εβδομαδα νιωθω πως τιποτα δεν παει καλα.Θελω να εξαφανιστω κ να μην βασανιζω κ τους γυρω μου.Με τον αντρα μου τσακονομαστε συχνα,κ ξερω πολυ καλα πως φταιω εγω γιατι δεν ειμαι φυσιολογικη.Κοντευω να διαλυσω την οικογενεια μου ειμαι καταστροφικη πλεον νιωθω πως δεν μπορω να γινω καλα κ να το ελεξω.Ο γιατρος μου μου λεει πως θα μου παρει τουλαχιστον 2 χρονια για να επανελθω.Μεχρι τοτε ομως θα ειναι αργα....
ο γιατρος σου σου εχει εξηγησει πώς υπολογιζει οτι θα επανελθεις σε 2 χρόνια? Εισαι σιγουρη πώς ειπε κατι τετοιο ή οτι η θεραπεια της προσεγγισης που ακολουθει μπορει να κλεισει σε 2 χρονια? Εχει διαφορα νομιζω, γι αυτο κ σε ρωταω...
Απο την αλλη οπως κ αν εχει, αφου εκανες το σημαντικο βημα να ξεκινησεις ψυχοθεραπεια ειναι λογικο να περιμενεις αμεσα αποτελεσματα κ να θες να δεις καποια απο τωρα. Εχεις μιλησει για το θεμα αυτο στον θεραπευτη σου?
Υποθετω πώς παραλληλα με την ψυχοθεραπεια, λαμβανεις κ την φαρμακευτικη αγωγη.Ή κανω λαθος?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία