Ψυχοθεραπεια Λιβελουλας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 59
    Senior Member

Ψυχοθεραπεια Λιβελουλας

η 2η μερα ψυχοθεραπειας τελειωσε.
    ειπαμε παρα πολλα παλι ,αλλα ρε παιδια ο ανθρωπος δεν μ γεμιζει το ματι.
    με κοιταει χωρις να μηλαει και βαριεται να ρωτησει κατι.αυτην την εντηπωση μου εδωσε και την αλλη φορα και σημερα.δεν ξερω ισως ειναι ο τυπος του ετσι κλπ.
    αυριο παλι θα μου δωσει ενα ερωτηματολογιο να συμπληροσω.θα μου παρει περιπου 2 ωρες. το επομενο ραντευου την αλλη τριτη.
    κανονισε επισης με ψυχιατρο(γυναικα) να με παρακολουθουν στενα και οι 2 μαζι πριν τελειωσουν τα φαρμακα μου μιας και συνεργαζονται στενα οι 2 τους.
    τον ρωτησα τι συμπερασματα εχει βγαλει αλλα λεει ειναι νωρις ακομα.θα προχωρισουμε σιγα σιγα κλπ.
    με ενοχλησε επισης που μπηκα μεσα πινοντας τον καφε μου,και μου την ειπε.τι το περασες εδω καφενειο?ηρεμα ομως μηλισε.
    παντως εγω καλος κακος του ανοιγομαι και του τα λεω ολα για μενα.ειναι η τελευταια μου ελπηδα να με βοηθησει καποιος και ευχομαι να με βοηθησουν και οι 2 μαζι.
    ειμαι και δυσκολη περηπτωση.
    αυταααα.
    ψυχοθεραπεια μου κανει η ψυχαναλυση?ξεχασα αν τον ρωτησω.λολ

Senior Member
    δεν μ\'αρεσει η εντυπωση που σου αφησε!!

Senior Member
    και γιατι λες οτι εισαι δυσκολη περιπτωση?

Senior Member
    Λιβελούλα, δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό σ\' αυτά που γράφεις.
    Ισα-ίσα, μου φαίνεται σωστό εκ μέρους του να μη σ\' αφήνει να πίνεις καφέ.
    Επί πλέον πρέπει να έχεις κλειστό κινητό και να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου. Κανονικά πληρώνεις ακόμα και τις φορές που απουσιάζεις από τη συνεδρία, χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση.
    Αυτά γίνονται για να εξαναγκαστει ο ασθενής να πάρει στα σοβαρά αυτό που αποφάσισε να κάνει. Να το δει σαν \"δουλειά\" με τον εαυτό του δηλαδή και όχι να βλέπει το γραφείο του ψυχαναλυτή (ψυχοθεραπευτή) σαν χώρο όπου απλά θα ξεφορτώνει τα άγχη και τις στεναχώριες του. Δεν θα βοηθηθεί αρκετά τότε.
    Η ψυχοθεραπεία δεν έρχεται να υποκαταστήσει μια κουβεντούλα με τους φίλους μας σε μια καφετέρια, αλλά είναι δουλειά με τον εαυτό μας.

Originally posted by nature
    Λιβελούλα, δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό σ\' αυτά που γράφεις.
    Ισα-ίσα, μου φαίνεται σωστό εκ μέρους του να μη σ\' αφήνει να πίνεις καφέ.
    Επί πλέον πρέπει να έχεις κλειστό κινητό και να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου. Κανονικά πληρώνεις ακόμα και τις φορές που απουσιάζεις από τη συνεδρία, χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση.
    Αυτά γίνονται για να εξαναγκαστει ο ασθενής να πάρει στα σοβαρά αυτό που αποφάσισε να κάνει. Να το δει σαν \"δουλειά\" με τον εαυτό του δηλαδή και όχι να βλέπει το γραφείο του ψυχαναλυτή (ψυχοθεραπευτή) σαν χώρο όπου απλά θα ξεφορτώνει τα άγχη και τις στεναχώριες του. Δεν θα βοηθηθεί αρκετά τότε.
    Η ψυχοθεραπεία δεν έρχεται να υποκαταστήσει μια κουβεντούλα με τους φίλους μας σε μια καφετέρια, αλλά είναι δουλειά με τον εαυτό μας.
    ο Μποχλογειρος Φυση , [μακαρι να ζει ακομα ο ανθρωπος ] μας ειχε πει καποτε οτι απο την ημερα που εβαλε κλεψυδρα στο γραφειο του αρισαν να σοβαρευονταιοι ασθενεις του γιατι οταν τελειωνε επαιρνε τα χρηματα που ειχε βαλει απο κατω τους κοιταζε και τους ελεγε
    \"Η ωρα σας για σημερα τελειωσε .
    Σας ευχαριστω πολυ για την αμοιβη μου \"

Senior Member
    δηλαδη επικροτειται τετοια συμπεριφορα?

Senior Member
    ο καθεενας βιωνει τα δικα του θεματα σα να ειναι τα πιο δυσκολα για εναν ειδικο ομως αυτο που εχεις μπορει να το πιο απλο.το οτι δεν μιλαει μπορει να εχει να κανει με το τυπο ψυχοθεραπειας που υπηρετει,δε σημαινει οτι δεν ειναι καλος πρεπει να του δωσεις λιγο χρονο,μη βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα.
    λες οτι ειναι η τελευταια σου ελπιδα και ομως οχι,μπορει με τον συγκεκριμενο να μην εχετε χημεια αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχει καπιοος αλλος εκει εξω που να μπορει να σε βοηθησει!

Senior Member
    Originally posted by melene
    μπορει με τον συγκεκριμενο να μην εχετε χημεια αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχει καπιοος αλλος εκει εξω που να μπορει να σε βοηθησει!

αυτο κρατα!!!

Senior Member
    Να διορθώσω τη λέξη \"ασθενής\" από το παραπάνω ποστ μου, λιβελούλα.
    Ο άνθρωπος που πάει στον ψυχαναλυτή, δεν είναι απαραίτητα ασθενής. Πάρα πολλές φορές δεν είναι. Είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, για να τον διαχειρίζεται ακόμα καλύτερα.
    Συνήθως πηγαίνουν στον ψυχαναλυτή, άνθρωποι από ανώτερα οικονομικά στρώματα, γιατί είναι μια διαδικασία που κοστίζει. Η ψυχανάλυση στην αυστηρά φροϋδική μορφή της είναι 5 φορές τη βδομάδα!!!! Βάλε επί 80 περίπου ευρώ τη φορά. Βάλε επί 1, 2, 3,... χρόνια και δες πόσα χρήματα χρειάζονται. Και ο Φρόυντ αν θυμάμαι καλά όταν πρωτοεφάρμοσε τη ψυχανάλυση την άσκησε κυρίως στις πλούσιες κυρίες της Βιέννης μέχρι που πήγε στην Αγγλία περίπου το 1918.
    Κάποιες χώρες αναγνωρίζουν την ανάγκη φτηνής ψυχανάλυσης σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και την παρέχουν.
    Στην Αγγλία μπορείς να κάνεις 3-4 φορές τη βδομάδα με 50 ευρώ εβδομαδιαίως!

Senior Member
    νατ δεν νομιζω οτι μιλαμε καν για ασθενεις αλλα για πελατες συμφωνα και με τα λεγομενα των ψυχολογων.

Senior Member
    νατ δεν νομιζω οτι μιλαμε καν για ασθενεις αλλα για πελατες συμφωνα και με τα λεγομενα των ψυχολογων.
    Εγώ χρησιμοποίησα τη λέξη \"ασθενής\" στο πρώτο ποστ και απλά διόρθωσα τον εαυτό μου

Senior Member
    το καταλαβα!

Senior Member
    Απαρχαιωμενη η εικονα της ψυχαναλυσης που παρουσιαζεις, nature, και ξεκαθαρα στερεοτυπικη. Και μια και δυο φορες την εβδομαδα μπορει κανεις να κανει ψυχαναλυση, υπαρχουν δε πολλα μοντελα αναλυσης πλεον που διαφερουν πολυ μεταξυ τους και αποκλινουν σημαντικα απο το φροϋδικο. Σιγουρα ειναι το πιο ακριβο μοντελο ψυχοθεραπειας ομως, με τον αναποφευκτο ταξικο ρατσισμο που γρηγορα διαμορφωνεται γυρω απο την παροχη καθε ακριβης υπηρεσιας που το κρατος αρνειται να συγχρηματοδοτησει.

Κατα τα αλλα, πιστευω οτι το πιο σημαντικο ειναι ο καθενας που ξεκιναει κατι τετοιο να βρει τον θεραπευτη και τη θεραπευτικη εμπειρια που του ταιριαζει, με οτι συνεπαγεται αυτο για το ειδος της προσεγγισης και το κοστος. Ποτε δεν ειναι απλη υποθεση να βρουμε τους σωστους ανθρωπους στη ζωη μας. Ετσι και εδω.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Νομίζω οτι το πως αντιμετωπίζει κάθε ψυχοθεραπευτής τον άνθρωπο που έχει απέναντί του έχει να κάνει με τη σχολή που ακολουθεί και τη φιλοσοφία που τον διακατέχει. Οι ανθρωπιστικές σχολές για παράδειγμα χρησιμοποιούν επίτηδες τη λέξη \"πελάτης\" για να δείξουν την ισοτιμία ανάμεσα στο θεραπευτή και τον θεραπευόμενο. Ο θεραπευόμενος είναι ένας άνθρωπος υπεύθυνος που επιλέγει συνειδητά να μπει σε μια θεραπευτική σχέση και να δουλέψει κατα το δυνατόν ισότιμα με τον θεραπευτή του για την ψυχική του υγεία.
    Μάκια...

Senior Member
    Originally posted by panamar
    δηλαδη επικροτειται τετοια συμπεριφορα?
    Ναι. Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά αυτά έχω διαβάσει.
    Οχι μόνο επικροτείται, αλλά αυτή είναι η γραμμή Φρόϋντ.

Page 1 of 4 123 ... LastLast