Σχετικά με τη λειτουργία και τους στόχους της κοινότητας - Page 25
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 25 of 54 FirstFirst ... 15232425262735 ... LastLast
Results 361 to 375 of 802
    Administrator
    Originally posted by anwnimi
    Αυτό είναι δυστυχώς αναμφισβήτητο...Η αρένα μεταφέρθηκε και εδώ. Το γιατί είναι ένα ακόμη θέμα προς προβληματισμό μαζί με τα εκατομμύρια γιατί των τελευταίων μηνών.
    Νίκο, σε προηγούμενο ποστ συγκέντρωσα κάποιες πιο πρακτικές προτάσεις ήδη διατυπωμένων από μέλη, αλλά από ότι φαίνεται δύο τινά συμβαίνουν: 1) είτε ήταν τελείως άκυρες/γελοίες 2) είτε κανένας δεν είναι διατιθεμένος να βάλει νερό στο κρασί του και βλέπει μόνο την καμπούρα του αλλουνού κοινώς, οπότε δεν είναι διατιθεμένος να συμφωνήσει με καμία πιο πρακτική κατεύθυνση...

Άραγε αν το κλείσεις το φόρουμ για λίγο, μήπως θα επαναπροσδιορίζαμε όλοι μας τα εγωιστικά μας κίνητρα εδώ μέσα;
    Από την άλλη, αν κλείσει, κάποιοι είτε από εδώ μέσα είτε από έξω, θα χαρούν πολύ...
    Δίκοπο μαχαίρι...
    Χωρίς ίχνος απειλητικής διάθεσης προς κανένα και χωρίς power games,
    πράγματι η σκέψη που έκανα τον τελευταίο καιρό ήταν το κλείσιμο του φόρουμ.
    Κάτι το οποίο προκαλεί τόσους πονοκεφάλους, κάτι το οποίο είναι αρένα και όχι υποστήριξη, δεν μου κάνει νόημα, δεν έχω σκοπό ή διάθεση να συνεχίσω να το διαχειρίζομαι και να το φροντίζω.

Οι προτάσεις σου στα δικά μου μάτια είναι ενδιαφέρουσες.
    Ομως, μπορούν να λειτουργήσουν κι αυτές κι άλλες προτάσεις, μόνο όταν υπάρχει καλή πρόθεση και τέτοια στην ατμοσφαιρα δε βλέπω.
    Η ουσία στις προτάσεις σου -και αυτό νομίζω ειναι και το δικό σου σκεπτικο- είναι να προσπαθήσουμε όλοι να φροντίσουμε το χώρο, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο κανόνα.

Εάν δεν συμφωνήσουμε όλοι στις προτάσεις σου, τότε μόνο δυο εναλλακτικές λύσεις βλέπω.
    1. κλείσιμο του φόρουμ.
    2. αποκλεισμός όλων των εμπλεκόμενων και κάθε επόμενου που θα πυροδοτήσει εντάσεις.
    Οποιοσδήποτε επιλεκτικός αποκλεισμός δε νομίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα, μιας και θα δώσει μια αισθηση δικαιωσης της μιας ή της άλλης πλευράς και στην προκειμένη δεν μιλούμε για αγγέλους και διαβόλους, αλλά για εμπλεκόμενους, είτε λιγότερο είτε περισσότερο.

Ας μην ξεχνάμε ότι για να ταμπουρωθεί κάποιος σε μια στάση, χρειάζεται να έχει ταμπουρωθεί και ο άλλος.
    Μόνος μου, να ταμπουρωθώ, δεν γίνεται, όταν μιλούμε για μια διένεξη σε δημόσιο φόρουμ.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Μπορεις ομως νικο, να κανεις σαφεις τους κανονες και τους περιορισμους λειτουργιας του!
    τι μπορει και τι δεν μπορει να κανει το καθε μελος !
    να σου φερω καποιες ερωτησεις /παραδειγματα

1.μπορει ο καθε επιτηδειος να στελνει γιου του στους πιο υποβολιμους εδω μεσα και να ζητα να βριζουν και να χυδαιολογουν εναντιον αλλων μελων ?

αν το κανει τι συνεπειες θα εχει ?

2.μπορει ο καθε επιτηδειος , να διοργανωνει μεσω γιου του , στοχευμενες επιθεσεις εναντιον ατομων τα οποια υπερασπιζονται το γεγονος οτι η σεξουαλικοτητα ειναι αρηκτα συνδεδεμενη με την ψυχικη υγεια ?

αν το κανει τι συνεπειες θα εχει ?

νομιζω οτι ειναι αυτονοητο να υπαρξουν σαφης κανονες και ορια ...

Ετσι λειτουργει ο Πολιτισμος μας

Ετσι λειτουργει η Πολιτεια μας

Μονο ετσι μπορεις να προστατεψεις το φορουμ....

Το να ζητας τον αυτοελεγχο σε ενα φορουμ οπου συμμετεχουν και ψυχικα ασθενεις ,
    ειναι σαν να τους ανοιγεις την ορεξη , σε αυτους που τους βλεπουν σαν πιθανους πελατες η τροπο για να περασουν την ωρα τους διασκεδαζοντας με τον ανθρωπινο πονο....

Senior Member
    Νίκο πραγματικά καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεσαι, μην πω το αδιέξοδο. Κι εγώ στη θέση σου τις ίδιες σκέψεις θα έκανα.
    Υπάρχει ένα λαϊκό ρητό που δεν μου αρέσει αλλά σε έκρρυθμες καταστάσεις, μάλλον \"κολλάει\": ο φόβος φυλάει τα έρμαια. Δε μου αρέσει ο εκφοβισμός ή η τιμωρία, ειδικά σε ενήλικους ανθρώπους, όπως το έχεις αποδείξει μέχρι τώρα περίτρανα κι εσύ, αλλά ειδικά σε όσους δεν μπορούν να διαχειριστούν την ελευθερία που τους δίνεται απλόχερα και τη βεβηλώνουν μετατρέποντάς την σε ασυδοσία, δεν ξέρω τι άλλη λύση μπορεί να υπάρξει...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο θλιβερή ψάχνοντας εχθρούς του φόρουμ έξω από εμάς, βρίζοντας ασύστολα (έστω κι αν έχω και δίκιο), στήνοντας προσωπικές διαμάχες και λερώνοντας αυτό το χώρο σε κάθε του γωνιά, ακόμα κι αυτή εδώ που ανοίχτηκε για ορισμένο σκοπό.

Ντροπή μας, είμαστε αν μη τι άλλο ενήλικες.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Administrator
    Πάνο,
    η προσωπική αλληλογραφία, εξορισμού αποτελεί κάτι στο οποίο δεν μπορώ να παρέμβω. Δεν το έκανα ακόμη κι όταν είχα πληροφορίες για ιδιαίτερα ευτράπελες καταστάσεις που συνεβησαν μέσω u2u.
    Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή \"της μαύρης λίστας\" στην οποία μπορείς να συμπεριλάβεις τα ονόματα από τα οποία δεν θέλεις να λαμβάνεις προσωπικά μηνύματα.
    Έτσι αυτοπροστατεύεσαι και διαφυλασεις την ηρεμία σου.

Από κει και πέρα, η ελαστικότητα των ορίων μέσα στο φόρουμ δεν οφείλεται σε έλλειψη κανονισμού λειτουργίας. Κανόνες υπάρχουν και μάλιστα πολύ σαφείς. Προφανώς και επιδέχονται βελτίωσης, δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
    Το ζητούμενο είναι να τηρούνται οι κανόνες από τα μέλη και τη διαχείριση.

Ισως να ανοίξουμε μια ψηφοφορία. Εάν το 60-70% των μελών συμφωνήσει σε μια \'κατά γράμμα\' τήρηση τους, τότε καμιά αντίρρηση να αρχίσουμε τον αποκλεισμό χρηστών από το φόρουμ.

ΥΓ. Μάλιστα, για να μη φανεί αυθαίρετος ο οποιοσδήποτε αποκλεισμός, μπορούμε να αναρτήσουμε ενα θέμα/μια λίστα που θα εξηγεί ακριβώς τον κανονισμό που παραβιάστηκε από το κάθε μέλος.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Banned
    εγω βλεπω οτι εχουμε το φορουμ, που αξιζει να ειμαστε....

Εδω και ενα χρονο εχει παρει την κατρακυλα και ο σταματημος δεν υπαρχει.
    Αν δεν μπορουμε να το υπερασπιστουμε, τοτε ναι καλυτερα να κλεισει.
    Παρολα αυτα, αν υπαρχει καποια διεξοδος, θα με ενδιεφερε να την συζητησω.
    Εκτος απο διαγραφες μελων.
    Γιατι αν αρχισουν οι διαγραφες, σας δηλωνω οτι για μενα το φορουμ,
    δεν θα εχει λογο υπαρξης.
    Πολυ απλα γιατι δεν μπορεσε να κανει υποστηριξη ατομου και τον διεγραψε.

Senior Member
    Είναι η έσχατη λύση Νίκο και πολύ θα ήθελα κι εγώ να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, αλλά όπως φαίνεται η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε αυτό το χώρο, έστω κι έτσι. Όπως και στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού είναι ωφέλιμη η τιμωρία για να μάθει τα όριά του και των άλλων, έτσι κι εδώ.

Έστω και σαν έσχατη λύση, είναι δημοκρατική. Είμαι σίγουρη ότι οι εντάσεις δε θα αποφευχθούν κατά τη δημιουργία αυτής της λίστας αλλά αν είσαι εσύ περισσότερο παρόν κατά την ώρα που γίνονται οι \"προτάσεις\", ίσως υπάρξει ένα κόσμιο κλίμα... Κι ίσως έτσι, η τιμωρία αποφευχθεί αν κάποιοι δουν το όνομά τους στη λίστα κάνουν έστω και την τελευταία στιγμή έναν ειλικρινή απολογισμό (αισιόδοξη μέχρι τέλους εγώ...).

Administrator
    Originally posted by krino

Γιατι αν αρχισουν οι διαγραφες, σας δηλωνω οτι για μενα το φορουμ,
    δεν θα εχει λογο υπαρξης.
    Πολυ απλα γιατι δεν μπορεσε να κανει υποστηριξη ατομου και τον διεγραψε.
    αχ ρε κρίνο, σωστάς μιλάς, κι αυτό με πονάει, ότι ξέρω πως έχεις δίκιο.
    Εχω όμως σηκώσει τα χέρια...

Administrator
    Είναι η έσχατη λύση Νίκο και πολύ θα ήθελα κι εγώ να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, αλλά όπως φαίνεται η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε αυτό το χώρο, έστω κι έτσι. Όπως και στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού είναι ωφέλιμη η τιμωρία για να μάθει τα όριά του και των άλλων, έτσι κι εδώ.

Έστω και σαν έσχατη λύση, είναι δημοκρατική. Είμαι σίγουρη ότι οι εντάσεις δε θα αποφευχθούν κατά τη δημιουργία αυτής της λίστας αλλά αν είσαι εσύ περισσότερο παρόν κατά την ώρα που γίνονται οι \"προτάσεις\", ίσως υπάρξει ένα κόσμιο κλίμα... Κι ίσως έτσι, η τιμωρία αποφευχθεί αν κάποιοι δουν το όνομά τους στη λίστα έναν ειλικρινή απολογισμό (αισιόδοξη μέχρι τέλους εγώ...).
    Δεν το εννοούσα έτσι ακριβώς. Μιλώντας για λίστα, εννοούσα να καταγραφονται οι αποκλεισμοί και οι αιτιάσεις, για να είναι η διαδικασία ξεκάθαρη και να μη φανεί ότι γίνονται πράγματα υπογείως.

Αλλα και η ερμηνεία που έδωσες στη λίστα ίσως επίσης είναι καλή ιδέα.

Senior Member
    Κρίνο, κι εγώ είμαι υπέρμαχος της υποστήριξης όλων.
    Ποτέ μέχρι τώρα δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο και να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια διαδικασία απαρτισμού λίστας, που θυμίζει άσχημα και θλιβερά πράγματα στην ανθρώπινη ιστορία...

Αλλά αυτοί οι όλοι, για να μπορέσουν να λάβουν υποστήριξη, πρέπει να μάθουν να ακούν, να σέβονται κάποια πράγματα, να μην είναι ανεξέλεγκτοι γιατί γίνονται αυτοκαταστροφικοί αλλά και καταστρέφουν το χώρο από τον οποίο ζητούν βοήθεια.

Ίσως, η μερική (για κάπόιο ορισμένο χρονικό διάστημα) ή η ολική υποχρέωση να απέχουν, τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν κάποια πράγματα που μέχρι τώρα δυστυχώς πραγματικά δεν μπόρεσαν...

Banned
    εεεεεεεεεε!!εχουμε και δουλειες δεν καθομαστε ολη μερα να το ξινουμε.
    γουειρντ τα μηνηματα αυτα τα εσβησα.γιατι
    1 ειναι πολυ καιρο εκει και
    2 για να στειλω .λαβω αλλα επρεπε να σβησω τα παλια μιας και πανω απο 100 συνολο δεν χωραει .
    τωρα αν θες μηλα μου αν θες οχι.αν ειχα τα μηνυματα πολυ ευχαρηστως να τα δημοσιευα.

στην αρχη δεν συμπαθουσα τον πανο,αλλα διαβαζοντας αυτα π γραφει εχω βγαλει συμπερασμα οτι ειναι ο μοναδικος εδω μεσα με αγαπη μεσα του για τον συνανθρωπο .δεν ειναι υαινα που τρεφετε απο πτωμαηλα και ψοφιμια οπως μερικοι μερικες εδω μεσα.
    με εχει αηδιασει το φορουμ.μονο υ2υ γραφω με φιλες/φιλους.τοσο αηδια καταντησε.και ο νικος αντι να κανει κατι καθετε και τον παιζει.

Senior Member
    Originally posted by NikosD.

Έστω και σαν έσχατη λύση, είναι δημοκρατική. Είμαι σίγουρη ότι οι εντάσεις δε θα αποφευχθούν κατά τη δημιουργία αυτής της λίστας αλλά αν είσαι εσύ περισσότερο παρόν κατά την ώρα που γίνονται οι \"προτάσεις\", ίσως υπάρξει ένα κόσμιο κλίμα... Κι ίσως έτσι, η τιμωρία αποφευχθεί αν κάποιοι δουν το όνομά τους στη λίστα έναν ειλικρινή απολογισμό (αισιόδοξη μέχρι τέλους εγώ...).
    Δεν το εννοούσα έτσι ακριβώς. Μιλώντας για λίστα, εννοούσα να καταγραφονται οι αποκλεισμοί και οι αιτιάσεις, για να είναι η διαδικασία ξεκάθαρη και να μη φανεί ότι γίνονται πράγματα υπογείως.

Αλλα και η ερμηνεία που έδωσες στη λίστα ίσως επίσης είναι καλή ιδέα.
    Ωπ, έχεις δίκιο, διάβασα βιαστικά

Senior Member
    Πανικούλα σε παρακαλώ πολύ να εφαρμόσεις έναν ανθρώπινο τρόπο επιτέλους εδώ μέσα για να εκφράζεσαι!

Στο λέω με κάθε καλή διάθεση προς το πρόσωπό σου αλλά και με μεγάλη δόση αγανάκτισης!

Banned
    και εγω εχω αγανακτησει.και με τον νικο μαζι.που ειναι οταν γινετε εδω χαμος?ειναι ανευθηνος κατα την γνωμη μου.εχει καταντησει ρινγκ για ξυλο εδω μεσα.!

Senior Member
    ΔEN ΘA HTAN ΠIO AΠΛH MIA ΔIAΓPAΦH ENOΣ EΠIΘETIKOY, AΣXETOY ME TO ΘEMA H\' KAI ΔIAΦHMIΣHΣ ΠOΣT KAI AN O XPHΣTHΣ ΔEN ΣYMOPΦΩΘEI NA YΠAPXEI AYTOMATO MΠAN?
    ΠOΣOI AΠO AYTOYΣ TOYΣ KAYΓAΔEΣ ΘA EIXAN AΠOΦEYXΘEI AN ΔEN EIXAN KAΠOIOI TO ΔIKAIΩMA NA ΠPOKAΛEΣOYN?
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Page 25 of 54 FirstFirst ... 15232425262735 ... LastLast