Σχετικά με τη λειτουργία και τους στόχους της κοινότητας - Page 28
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 28 of 54 FirstFirst ... 18262728293038 ... LastLast
Results 406 to 420 of 802
    Senior Member
    Originally posted by krino
    δυστυχως το θεμα κλειδωθηκε,
    ετσι βινς,
    δεν ειχα αλλο χωρο να σου απαντησω.
    Εισαι ενα χαμηλο τονων ατομο, κατ εμε αρκετα συμπαθες αλλα με τα καμποσα ενοχικα του οπως αρκετοι εδω μεσα.

Θα σου πω οτι δεν επεκταθηκα σε οσα εγραψες, (ε οκ δεν ξετρελλαθηκα κιολας....) γιατι εισαι αποδεδειγμενα πολυ καλο παιδι,
    και θα ημουν αδικος αν σου ειχα επιτεθει.
    Σε αυτους που λες \"μπορει\" εμενα βγαλε με απο εξω.

Επειδη βλεπω οτι σε καιει,
    αν υπαρξει κατι και αλλαξω γνωμη για σενα,
    θα κοιταξω να σε ενημερωσω αμεσα, με πριβε μυνημα.
    Μεχρι τοτε, μην χαλιεσαι ασκοπα.....
    Όλα καλά

Senior Member
    Originally posted by vince

Sofia,

Δεν θα έλεγα δυσαρέσκεια όσο έκπληξη. Ίσως μάλιστα να ήσουν και περισσότερο ειλικρινής απέναντι μου απο όσο θα περίμενα. Ακόμα δεν είδα κάποιο υποτιμητικό μήνυμα απο σένα, όυτε αγενής ήσουν, ούτε κακότροπη.

Εσύ Sofia μου αν έβαζες πάνω σου την ταμπέλα της σχιζοφρένειας (δηλαδή συστηνόσουν με ιστορικό ψύχωσης) τι γνώμη θα πίστευες πως έχουν ο υπόλοιπος κόσμος για σένα. Όχι όλοι αλλά η πλειοψηφία.. η μάζα της άγνοιας δηλαδή..

Άλλωστε πολλοί εδω μέσα έχουν κακή άποψη για τους χαπάκηδες τρελούς. Φαίνεται απο την καλή ψυχή των μη πασχόντων και των μη χαπάκηδων. Βρέξε ουρανέ να σκεπαστούν όλοι απο την βροχή.. και στην καλοκαιρία να βουτήξουν όλοι στο νερό..
    Μολις διαβασα οτι το θεμα κλειδωθηκε. Οποτε, συγγνωμη για την παρατηρηση, μολις το ειδα!

Vince, ειμαι σιγουρη πώς θα βρεθουν καποιοι να το πουν. Σε καποιους θα το εντοπισεις, σε καποιους αλλους οχι. Ειτε απο αγνοια ειτε οχι. Οι λογοι πολλοι κ διαφορετικοι. Αλλα ολος ο κοσμος ευτυχως δεν σκεφτεται ετσι. Καταλαβαινω οτι πονας για την αντιμετωπιση που καποιοι μπορει να εχουν απεναντι σου, αλλα ποσο μπορει να σε αφορα ολος ο κοσμος? Ετσι κ αλλιως κ εσυ κανεις τις επιλογες σου. Με ποιον θα μεινεις κ ποιον θα αφησεις.Δεν μπορουν ολοι να ναι \"μαζι\".

Επισης, εχω προσεξει πώς εσυ πρωτος στιγματιζεις τον εαυτο σου. Πολλες φορες. Και απο προσωπικη εμπειρια γνωριζω πώς καμια ταμπελα, δεν ειναι πιο βαρια απο αυτην που κρεμαμε εμεις στον εαυτο μας.

Κατα τα αλλα συμφωνω πώς το μηνυμα μου σε σενα ηταν σκληρο. Αλλα ναι, δεν σε υποτιμω. Σε καμια περιπτωση.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by weird

Αναρωτιέμαι, αν για το καλό του φόρουμ και το δικό σου, είναι καλύτερο να διαγραφείς.

weird,
    ειναι ντροπη να ζητας διαγραφες επειδη δεν μπορεις να διαχειριστεις μια κατασταση και εσυ και οποιος αλλος για τον οποιοδηποτε.

Εν πασει περιπτωση, αν το νομιζεις σκοπιμο,
    μπορεις να στειλεις τις αποψεις σου με μυνημα στους διαχειριστες.

Μπορεις να μου πεις γιατι το κανεις δημοσια?

Ξέρεις Κρίνο,
    το φόρουμ, δεν είναι παντοδύναμο.
    Έχει τα ΟΡΙΑ του.
    Αυτό κατάλαβα εν καιρώ.
    Το φόρουμ, είναι ένα σύνολο ανθρώπων, που ο καθένας έχει τα δικά του όρια.
    Το σύνολο αυτών των προσωπικών ορίων, απαρτίζει τα όρια του φόρουμ ως κοινότητας.

Πιστεύω οτι πρέπει να αποδεχόμαστε ως άνθρωποι, οτι δεν είμαστε παντοδύναμοι, οτι δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, άρα να δεχόμαστε την ματαίωση, που απορρέει απο τα ίδια μας τα όρια.
    Γιατί πολύ απλά, αυτό είναι η αποδοχή της Πραγματικότητας.

Όταν λοιπόν, το φόρουμ αιμορραγεί, λόγω των συνθηκών ή λόγω των ατόμων που το απαρτίζουν, δεν μπορεί να υποστηρίξει όλων των ειδών τις νοσηρότητες στους κόλπους του.

Προτιμώ να δω αυτό το όριο λοιπόν, και να το σεβαστώ, διασφαλίζοντας την ύπαρξη του φόρουμ.
    Παρά να εμμείνω στο οτι όχι, μπορούμε να αγκαλιάσουμε τον καθένα, και να διαλύεται μέρα με την μέρα το φόρουμ, επειδή αρνούμαι να δω την πραγματικότητα.

Είναι σκληρό Κρινάκι, αλλά πιστεύω οτι, η όψη της Αλήθειας, είναι πάντα σκληρή.

Κι εγώ θα στεναχωρεθώ με την διαγραφή που πρότεινα.

Μα στεναχωριέμαι κάθε μέρα ακόμα πιο πολυ, όταν βλέπω μέλη να μπλέκονται σε μια κατάσταση που ΔΕΝ μπορούν ( οχι απο κακία, αλλά απο αδυναμία) να διαχειριστούν, αλλά και όταν βλέπω το φόρουμ να απειλείται να χάσει το νόημα και την ουσία του.

Ελπίζω να έκανα κάπως πιο κατανοητό το πώς έφτασα στην απόφαση αυτή.

Το εξέφρασα δημόσια, γιατί αφενός, ήθελα να λάβουμε θέση πάνω σε αυτό, να γίνει, στα μέτρα του δυνατού, ένας δημόσιος διάλογος, όπου θα εκθέσουν την γνώμη τους και όσοι διαφωνούν ειδικά με την συγκεκριμένη διαγραφή και γενικά με τις διαγραφές.

Εξάλλου, το να το πώ εγώ στον διαχειριστή σαν μεμονωμένο μέλος, δεν νομίζω οτι έχει αξία γιατί είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.

υγ. \"Αν γινει διαγραφη, θα σημαινει οτι δεν μπορεσες να το διαχειριστεις οπως πρεπει, οποτε μετα την πρωτη διαγραφη, κανε την επομενη.\"

Διαφωνώ κάθετα με αυτό.
    Ισα ίσα, μια εύστοχη διαγραφή σημαίνει οτι το θέμα το διαχειρίστηκε σωστά η κοινότητα.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Και κάτι ακόμα, για την φιλοσοφία του φόρουμ και το ποιός την έχει πιάσει και ποιός όχι...
    Δεν νομίζω οτι υπάρχει μια απόλυτη αλήθεια γύρω απο αυτήν την φιλοσοφία, αλλά οτι ο καθένας σχηματίζει μια δική του εικόνα.
    Υπάρχει λοιπόν μια διαφορετικότητα στο πώς το αντιλαμβάνεται και μόνο όταν ξεφεύγει κάποιων ακραίων αρνητικών ορίων ( πχ. το φόρουμ δεν είναι χώρος παροχής επαγγελματικής βοήθειας), τότε τίθεται θέμα του αν έχει πιάσει τι ΔΕΝ είναι μέσα στην φιλοσοφία του φόρουμ αυτού.

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Είναι η έσχατη λύση Νίκο και πολύ θα ήθελα κι εγώ να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, αλλά όπως φαίνεται η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε αυτό το χώρο, έστω κι έτσι. Όπως και στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού είναι ωφέλιμη η τιμωρία για να μάθει τα όριά του και των άλλων, έτσι κι εδώ.

Έστω και σαν έσχατη λύση, είναι δημοκρατική. Είμαι σίγουρη ότι οι εντάσεις δε θα αποφευχθούν κατά τη δημιουργία αυτής της λίστας αλλά αν είσαι εσύ περισσότερο παρόν κατά την ώρα που γίνονται οι \"προτάσεις\", ίσως υπάρξει ένα κόσμιο κλίμα... Κι ίσως έτσι, η τιμωρία αποφευχθεί αν κάποιοι δουν το όνομά τους στη λίστα κάνουν έστω και την τελευταία στιγμή έναν ειλικρινή απολογισμό (αισιόδοξη μέχρι τέλους εγώ...).
    Μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα της λίστας.

Νομίζω οτι δεν είναι πολύ απόλυτη γι αυτό

Banned

Ξέρεις Κρίνο,
    το φόρουμ, δεν είναι παντοδύναμο.
    Έχει τα ΟΡΙΑ του.
    Αυτό κατάλαβα εν καιρώ.
    Το φόρουμ, είναι ένα σύνολο ανθρώπων, που ο καθένας έχει τα δικά του όρια.
    Το σύνολο αυτών των προσωπικών ορίων, απαρτίζει τα όρια του φόρουμ ως κοινότητας.

που αρχιζει λοιπον το κρεβατι του προκρουστη?

Πιστεύω οτι πρέπει να αποδεχόμαστε ως άνθρωποι, οτι δεν είμαστε παντοδύναμοι, οτι δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, άρα να δεχόμαστε την ματαίωση, που απορρέει απο τα ίδια μας τα όρια.
    Γιατί πολύ απλά, αυτό είναι η αποδοχή της Πραγματικότητας.

καλα τωρα δεν ειναι δυνατον να θες να υοθετησω τετοιες αποψεις.
    Αυτα στους θρησκευομενους, που τα πιστευουν κατι τετοια.
    Εσυ (και οποιος εσυ) μπορεις να δεχτεις οτι ματαιωση σου κανει κεφι.
    Εμενα βγαλε με απεξω απο τετοιες θρησκευτικες κατανυξεις.....
    Δεν ξερω ομως αν εχει νοημα να επεκταθω, γιατι η συζητηση θα πηγαινε εντελως αλλου.

Όταν λοιπόν, το φόρουμ αιμορραγεί, λόγω των συνθηκών ή λόγω των ατόμων που το απαρτίζουν, δεν μπορεί να υποστηρίξει όλων των ειδών τις νοσηρότητες στους κόλπους του.

γιατι?
    τι περιμενες να υποστηριζει δηλαδη?

Προτιμώ να δω αυτό το όριο λοιπόν, και να το σεβαστώ, διασφαλίζοντας την ύπαρξη του φόρουμ.
    Παρά να εμμείνω στο οτι όχι, μπορούμε να αγκαλιάσουμε τον καθένα, και να διαλύεται μέρα με την μέρα το φόρουμ, επειδή αρνούμαι να δω την πραγματικότητα.

καλα εγω στην πραγματικοτητα δεν αγκαλιασα ποτε κανενα, αρα διαπιστωνω διαφορετικες ελπιδες και επιδιωξεις.
    Αν εψαχνες φορουμ αγκαλιας, τοτε ναι, μαλλον αυτο δεν εχει πετυχει τετοιο στοχο.

Είναι σκληρό Κρινάκι, αλλά πιστεύω οτι, η όψη της Αλήθειας, είναι πάντα σκληρή.

η αληθεια σου για να ειμαστε πιο αντικειμενικοί....
    Και μην μου μιλας για σκληροτητα αληθειας, γιατι αν αρχισω και λεω εγω για αληθειες θα δεις κοτρωνες σκληραδας....

Κι εγώ θα στεναχωρεθώ με την διαγραφή που πρότεινα.

σε φανταζομαι να εισαι με τον κουβα και να σφουγγαριζεις τα δακρυα. Ειμαι δε σιγουρος οτι το πληκτρολογιο σου αυτη την στιγμη ειναι μουσκεμα....

Μα στεναχωριέμαι κάθε μέρα ακόμα πιο πολυ, όταν βλέπω μέλη να μπλέκονται σε μια κατάσταση που ΔΕΝ μπορούν ( οχι απο κακία, αλλά απο αδυναμία) να διαχειριστούν, αλλά και όταν βλέπω το φόρουμ να απειλείται να χάσει το νόημα και την ουσία του.

αληθεια αυτο το νοημα το ψαχνουμε ολοι.
    Να το κατεβασουμε απο εκει που ειναι, να δουμε με τι σοι φωνηεντα και συμφωνα ειναι γραμμενο μπας και βγαλουμε ακρη.
    Γιατι αυτο το νοημα απο το πολυ ψαξιμο αρχιζει και θυμιζει,
    το χαμενοι στη μεταφραση.....

Ελπίζω να έκανα κάπως πιο κατανοητό το πώς έφτασα στην απόφαση αυτή.

μμμμ ναι προσπαθω να κατανοησω....

Το εξέφρασα δημόσια, γιατί αφενός, ήθελα να λάβουμε θέση πάνω σε αυτό, να γίνει, στα μέτρα του δυνατού, ένας δημόσιος διάλογος, όπου θα εκθέσουν την γνώμη τους και όσοι διαφωνούν ειδικά με την συγκεκριμένη διαγραφή και γενικά με τις διαγραφές.

καλα εκανες και εκφραζω και εγω δημοσιος την αποψη μου,
    (οπως αλλωστε το εχω κανει απειρες φορες στο παρελθον) και σου λεω οτι οι διαγραφες θα περασουν πρωτα απο πανω μου.

Μπορεις να στοιχηθεις με τους υπολοιπους καισαρες που ζητανε εδω και καιρο διαγραφες, κανενα προβλημα. (μεταξυ αλλων και την δικη μου)
    Θα σε αντιμετωπισω οπως αυτους, χωρις ενδοιασμους.

Εξάλλου, το να το πώ εγώ στον διαχειριστή σαν μεμονωμένο μέλος, δεν νομίζω οτι έχει αξία γιατί είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.

σαφως και εχει αξια,
    ειμαι σιγουρος οτι ο διαχειριστης μας διαβαζει ολους και συνδιαμορφωνει αποψη.
    Φυσικα η τελικη κριση ειναι δικη του.

υγ. \"Αν γινει διαγραφη, θα σημαινει οτι δεν μπορεσες να το διαχειριστεις οπως πρεπει, οποτε μετα την πρωτη διαγραφη, κανε την επομενη.\"

α ναι ε?
    και τι σκοινι κορδονι ειναι αυτο?
    Ξερεις καποτε ειχα βρεθει σε ενα φορουμ, οπου ηταν απο τις μεγαλυτερες κλικες που θα μπορουσες να δεις.
    Την ειχαν δει ΚΑΙ οι πρωτοι διαχειριστες.
    Με απειλησαν λοιπον με διαγραφη επειδη τους κουνιομουν.....
    Τους ειπα σας εχω γραμμενους και εσας και την εξουσια σας.
    Φυσικα με διεγραψανε.
    Επανηλθα το επομενο λεπτο, χρηστης001.
    Το 001 ηταν σημαδιακο.
    Τους ειπα οτι εχετε αλλες 999 προσπαθειες να βαλετε μυαλο.
    Αλλιως η ζωη σας θα γινει κολαση, και αυτο ειναι ενα δωρο απο εμενα.
    Για τα τυπικα αν θες την συνεχεια.....
    εκανα μεχρι το χρηστης010, 011 δεν χρειαστηκε.
    Το φορουμ διαλυθηκε.

Διαφωνώ κάθετα με αυτό.
    Ισα ίσα, μια εύστοχη διαγραφή σημαίνει οτι το θέμα το διαχειρίστηκε σωστά η κοινότητα.

και εγω πιστευω οτι μια ευστοχη διαγραφη ειναι μια ευστοχη παπαρια.
    Οι διαγραφες το μονο που κανουν ειναι να ξεσκονιζουν το προβλημα κατω απο το χαλακι.
    Ποσο μαλλον οταν προκειται για ενα φορουμ ψυχολογιας.
    Γιατι αν μιλαγαμε για ενα φορουμ με αυτοκινητα, εκει θα μιλαγαμε αλλιως.

Banned
    Και κάτι ακόμα, για την φιλοσοφία του φόρουμ και το ποιός την έχει πιάσει και ποιός όχι...
    Δεν νομίζω οτι υπάρχει μια απόλυτη αλήθεια γύρω απο αυτήν την φιλοσοφία, αλλά οτι ο καθένας σχηματίζει μια δική του εικόνα.
    Υπάρχει λοιπόν μια διαφορετικότητα στο πώς το αντιλαμβάνεται και μόνο όταν ξεφεύγει κάποιων ακραίων αρνητικών ορίων ( πχ. το φόρουμ δεν είναι χώρος παροχής επαγγελματικής βοήθειας), τότε τίθεται θέμα του αν έχει πιάσει τι ΔΕΝ είναι μέσα στην φιλοσοφία του φόρουμ αυτού.

Σαφως και υπαρχει απολυτη αληθεια,
    να ρωτησεις τους διαχειριστες που ανοιξαν το site να στην πουν.

Banned
    Επισης εμπλουτιζω την λιστα με θεματα.....

3. Ξεκαθαρισμα των λογαριασμων, οσων τουλαχιστον φαινονται υποπτοι.
    Εχει ακουστει οτι υπαρχουν πενταπροφιλα....
    Ενα ξεσκονισμα δεν θα εβλαπτε.....

Senior Member
    Κρίνο, το να δεχθούμε ότι κάθε πράγμα έχει ορισμένη δυναμική και έχει και τα όριά του, είναι θα έλεγα ρεαλισμός που βρίσκεται στον αντίποδα της θρησκευτικότητας που αναφέρεις.
    Φυσικά και υποστηρίζει νοσηρότητες, αλλά ξέρεις, δεν έχουν κάνει όλοι μαθήματα πώς να σώζουνε πνιγμένους και έτσι, αν δεν αρπάξεις τον άλλο από τα μαλλιά, σε αρπάζει εκείνος και πνίγεστε κι οι δύο.

Συνεπώς, σου λέω ότι το φόρουμ, μπορεί να υποστηρίξει κάθε φορά, συγκεκριμένο ποσοστό αναταράξεων για να μην βυθιστεί τελείως.
    Ας λοιπόν το θέμα δεν λύνεται με μια εντατικότερη διαχείριση ή με το σύστημα λίστας, η διαγραφή μοιάζει η μόνη εναπομείνασα λύση.
    Στο παρελθόν, έχει διαγραφεί κι άλλο μέλος και μάλιστα θυμάμαι τις έντονες δηλώσεις του Νίκου « το δικό μου σπίτι, έχει κανόνες».

Φυσικά και παρανόησες το πώς χρησιμοποιώ τον όρο «αγκαλιάσει». Εννοώ, δεν μπορεί να χωρέσει όλων των ειδών τις εντάσεις το φόρουμ, αυτό.

Τώρα οι υπόλοιπες ειρωνείες σου, νομίζω ότι υποτιμούνε εσένα. Πραγματικά όμως σου μιλώ ότι αν έβρισκα οποιαδήποτε άλλη λύση θα την πρότεινα.

Δεν ζητώ να διαγραφεί όποιος δεν συμπαθώ, εξάλλου στα τόσα χρόνια που είμαι εδώ ποτέ δεν πρότεινα κάτι ανάλογο.
    Όταν βλέπω όμως μια εξαιρετικά ακραία συμπεριφορά που θίγει τις πολύ πολύ λεπτές ισορροπίες, τότε υποστηρίζω ένα ακραίο μέτρο.

Αυτά.
    Ας διαφωνήσουμε ελεύθερα και όσο πιο ήρεμα αντέχει ο καθένας.
    Εξάλλου, ούτε εγώ ούτε εσύ θα το κρίνουμε το τι θα γίνει στο τέλος. Ένας πολιτισμένος δημόσιος διάλογος, πάντα βοηθά όμως.

Senior Member

Όσο για τον ακριβή αριθμό χρηστών, δεν θέλω να το κάνω γιατί ίσως να ξεχάσω κάποιον και να τον αδικήσω. Σίγουρα όμως ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός μόνο χεριού...
    Αλλά μιας και παρόντες αυτή τη στιγμή είμαστε εγώ και εσύ, και οι δύο εκφέραμε γνώμη για τη μη διαγραφή του.

+ την nature.
    Τωρα μειον εσενα.

Όχι, ήταν και άλλα μέλη που συντάχθηκαν με την ίδια άποψη.

Δεν μίλησα για διαγραφές κατευθείαν αλλά αν θυμάσαι συμφώνησα με την τοποθέτησή σου για επισήμανση μιας αδιόρθωτης συμπεριφοράς (κάτι που έχει γίνει ήδη πολλάκοις) και στη συνέχεια για τη συνολική κρίση της συμπεριφοράς από την κοινότητα, κάτι που πάλι εσύ ο ίδιος είπες.
    Στη συνέχεια πρόσθεσα το μέτρο του προσωρινού αποκλεισμού, αν πάλι τα παραπάνω δεν λειτουργήσουν.
    Βέβαια, αυτό δε σημαίνει όμως ότι η πλειοψηφία απονέμει πάντα δικαιοσύνη, αν συνέβαινε αυτό όλες οι δημοκρατικές χώρες θα ευημερούσαν. Η πλειοψηφία μπορεί κάποιες φορές να είναι εξαιρετικά παραπλανημένη...
    Όμως, ποιος άλλος τρόπος αλήθεια υπάρχει; Για πες εσύ...Μακάρι να υπάρχει γιατί πολύ θα χαρώ, ειλικρινά σου μιλάω!

Όσο για την αξία της τιμωρίας, σου ξαναλέω την εννοώ αλλιώς, ως μέσο συνειδητοποίησης και σεβασμού των ορίων όχι ως μέσο επιβολής εξουσίας, είτε σε ένα παιδί είτε σε μια κοινότητα real life ή εικονικά, ναι, έχει αξία.
    Αν έχεις μεγαλώσει ή δουλέψει με παιδιά, αυτό το καταλαβαίνεις στο πετσί σου. Και ειδικά εδώ μέσα που κάποιοι δε φέρονται ως ενήλικοι αλλά ως αυτοκαταστροφικά παιδιά.
    Τι θα κάνεις στο παιδί μου/σου/του αν σου βάζει φωτιά στο σπίτι, αν βαζει σε κίνδυνο είτε τους άλλους είτε τον εαυτό του, αν βρίζει ασύστολα, αν δεν έχει μάθει να συζητάει; Θα του πεις \"κρίνε μόνο σου, δε σε τιμωρώ, σε αφήνω να βάλεις φωτιά, σε αφήνω να σκοτωθείς ή να προξενήσεις βλάβη, σε αφήνω να μιλάς όπως σου έρθει;\" Του μαθαίνεις τα όρια, όρια που δε θίγουν προπαντώς την αξιοπρέπεια τη δική του και έπειτα των άλλων. Το να μεγαλώσεις παιδιά ρομπότ, πειθήνια, καταπιεσμένα είναι το άλλο άκρο και δε μίλησα για κάτι τέτοιο...

Τέλος, πιστεύω ότι το πρόβλημα εδώ μέσα δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στη διαγραφή ή μη ενός συγκεκριμένου μέλους αλλά στο πως συμπεριφερόμαστε όλοι μας εδώ μέσα απέναντι σε όλους.

-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Banned
    Κρίνο, το να δεχθούμε ότι κάθε πράγμα έχει ορισμένη δυναμική και έχει και τα όριά του, είναι θα έλεγα ρεαλισμός που βρίσκεται στον αντίποδα της θρησκευτικότητας που αναφέρεις.
    Φυσικά και υποστηρίζει νοσηρότητες, αλλά ξέρεις, δεν έχουν κάνει όλοι μαθήματα πώς να σώζουνε πνιγμένους και έτσι, αν δεν αρπάξεις τον άλλο από τα μαλλιά, σε αρπάζει εκείνος και πνίγεστε κι οι δύο.

οκ πιαστειτε, τριχα - τριχα οποιος νομιζει και ελπιζω να σωθειτε ολοι.
    Με τις δικες μου τριχες παρακαλω να μην ασχοληθει κανεις, οπως επισης δεν θελω να με σωσει κανεις.
    Αν και βεβαιως δεν εχω θεωρησει οτι κινδυνευω απο κατι.....

Συνεπώς, σου λέω ότι το φόρουμ, μπορεί να υποστηρίξει κάθε φορά, συγκεκριμένο ποσοστό αναταράξεων για να μην βυθιστεί τελείως.

ναι, διαφωνουμε για το βαθος των αναταραξεων ομως.
    Συμφωνω στο να εφαρμοζονται οι οροι χρησης στη πραξη κατι που εχει καταστρατηγηθει αρκετα (μεσα σε αυτους βαζω και τον εαυτο μου) και αυτο καποιος θα επρεπε να το υπενθυμισει.
    Αλλο υπενθυμιζει και αλλο περνω χατζαρα και κοβω λαιμους.
    Αυτο δεν μου φαινεται καθολου υποστηρικτικο αν μη τι αλλο....

Ας λοιπόν το θέμα δεν λύνεται με μια εντατικότερη διαχείριση ή με το σύστημα λίστας, η διαγραφή μοιάζει η μόνη εναπομείνασα λύση.

αποψη σου.
    Τουλαχιστον οσον με αφορα, δεν την βλεπω να επικρατει.

Στο παρελθόν, έχει διαγραφεί κι άλλο μέλος και μάλιστα θυμάμαι τις έντονες δηλώσεις του Νίκου « το δικό μου σπίτι, έχει κανόνες».

σωστα και δεν εκει δεν διαφωνησα.
    Εκει υπηρχε τακτικη ολικης διαλυσης του φορουμ.
    Μαλιστα πιστευω οτι δεν θα υπηρχε ουτε ΕΝΑΣ που να διαφωνουσε με αυτη την κινηση.

Φυσικά και παρανόησες το πώς χρησιμοποιώ τον όρο «αγκαλιάσει». Εννοώ, δεν μπορεί να χωρέσει όλων των ειδών τις εντάσεις το φόρουμ, αυτό.

γιατι δεν μπορει?
    ειναι θεμα χωρου δηλαδη?
    τι ακριβως?

Τώρα οι υπόλοιπες ειρωνείες σου, νομίζω ότι υποτιμούνε εσένα.

αν ολο το προβλημα μεινει στην υποτιμηση μου,
    εχω την ψυχολογικη ικανοτητα να το ξεπερασω και να επιβιωσω.

Πραγματικά όμως σου μιλώ ότι αν έβρισκα οποιαδήποτε άλλη λύση θα την πρότεινα.

προφανως με βαση τα οσα η οπτικη της ζωης σου και οτι εχεις μαθει, σταματας μεχρι εκει που προτεινεις.
    Αυτο δεν σημαινει οτι επειδη στερεψες εσυ, τελειωσαν και τα παντα.

Δεν ζητώ να διαγραφεί όποιος δεν συμπαθώ, εξάλλου στα τόσα χρόνια που είμαι εδώ ποτέ δεν πρότεινα κάτι ανάλογο.

ζητας να διαγραφεις ομως και αυτο φτανει.
    Το οτι δεν βλεπεις το λαθος σου ειναι ασχετο.

Όταν βλέπω όμως μια εξαιρετικά ακραία συμπεριφορά που θίγει τις πολύ πολύ λεπτές ισορροπίες, τότε υποστηρίζω ένα ακραίο μέτρο.

Σου ξαναλεω οτι δεν γνωριζεις σε τι φορουμ εισαι.
    Ειναι εμφανες απο τα οσα γραφεις.
    Αναρωτιεμαι μηπως τοσα χρονια εγραφες σε λαθος φορουμ.

Αυτά.
    Ας διαφωνήσουμε ελεύθερα και όσο πιο ήρεμα αντέχει ο καθένας.

ειμαι αρκετα ηρεμος αν εννοεις εμενα.
    Εχω φτασει σε ορια νιρβανας πια.

Εξάλλου, ούτε εγώ ούτε εσύ θα το κρίνουμε το τι θα γίνει στο τέλος. Ένας πολιτισμένος δημόσιος διάλογος, πάντα βοηθά όμως.

φυσικα και δεν θα κρινουμε.
    Ελευθερη συζητηση κανουμε οπως ειπες.
    Ας πει λοιπον ετσι ελευθερα ο καθενας την γνωμη του.

Banned

εννοεις οτι και η nature συμφωνει με διαγραφες?
    αν ναι, δεν το ειχα υποψη μου.
    Τοτε πολυ απλα μενω μονος μου, να μην θελω διαγραφες.
    Αν ειναι ετσι το θεμα γινεται πιο ενδιαφερον.....

Δεν μίλησα για διαγραφές κατευθείαν αλλά αν θυμάσαι συμφώνησα με την τοποθέτησή σου για επισήμανση μιας αδιόρθωτης συμπεριφοράς (κάτι που έχει γίνει ήδη πολλάκοις) και στη συνέχεια για τη συνολική κρίση της συμπεριφοράς από την κοινότητα, κάτι που πάλι εσύ ο ίδιος είπες.

μεχρι εδω,
    παρακατω δεν παει.

Στη συνέχεια πρόσθεσα το μέτρο του προσωρινού αποκλεισμού, αν πάλι τα παραπάνω δεν λειτουργήσουν.

και αν δεν λειτουργησει ουτε αυτο?

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει όμως ότι η πλειοψηφία απονέμει πάντα δικαιοσύνη, αν συνέβαινε αυτό όλες οι δημοκρατικές χώρες θα ευημερούσαν. Η πλειοψηφία μπορεί κάποιες φορές να είναι εξαιρετικά παραπλανημένη...

κατσε παρεξηγηση....
    για ποια πλειοψηφια μιλας?
    Εγω ειχα υποψη μου, οτι τις αποφασεις τις λαβαινει ο αντμιν.
    Βγαινει κυβερνηση πλειοψηφιας και δεν το πηρα χαμπαρι?

Όμως, ποιος άλλος τρόπος αλήθεια υπάρχει; Για πες εσύ...Μακάρι να υπάρχει γιατί πολύ θα χαρώ, ειλικρινά σου μιλάω!

να υπαρχει σοβαρη αντιμετωπιση απο τον (τους) αντμιν για την τηρηση (και εμπλουτισμο αν χρειαστει) των ορων χρησης.
    Να υπαρχει συνεχη τηρηση αυτων και σε περιπτωση που ο κρινο ξεφυγει να τροποποιείται το ποστ του ως μη τηρουμενων των ορων χρησης.
    Η εγραφη μου δεν σημαινει οτι μπορω να γραφω και οτι μου κανει κεφι, ουτε να βριζω, ουτε να επιτιθομαι προσωπικα σε χρηστες.

Όσο για την αξία της τιμωρίας, σου ξαναλέω την εννοώ αλλιώς, ως μέσο συνειδητοποίησης και σεβασμού των ορίων όχι ως μέσο επιβολής εξουσίας, είτε σε ένα παιδί είτε σε μια κοινότητα real life ή εικονικά, ναι, έχει αξία.
    Αν έχεις μεγαλώσει ή δουλέψει με παιδιά, αυτό το καταλαβαίνεις στο πετσί σου. Και ειδικά εδώ μέσα που κάποιοι δε φέρονται ως ενήλικοι αλλά ως αυτοκαταστροφικά παιδιά.
    Τι θα κάνεις στο παιδί μου/σου/του αν σου βάζει φωτιά στο σπίτι, αν βαζει σε κίνδυνο είτε τους άλλους είτε τον εαυτό του, αν βρίζει ασύστολα, αν δεν έχει μάθει να συζητάει; Θα του πεις \"κρίνε μόνο σου, δε σε τιμωρώ, σε αφήνω να βάλεις φωτιά, σε αφήνω να σκοτωθείς ή να προξενήσεις βλάβη, σε αφήνω να μιλάς όπως σου έρθει;\" Του μαθαίνεις τα όρια, όρια που δε θίγουν προπαντώς την αξιοπρέπεια τη δική του και έπειτα των άλλων. Το να μεγαλώσεις παιδιά ρομπότ, πειθήνια, καταπιεσμένα είναι το άλλο άκρο και δε μίλησα για κάτι τέτοιο...

καταρχην ειμαστε εκτος θεματος.
    Κατα δευτερον και πολυ συνοπτικα διαφωνω.
    Κατα τριτον, ειναι ενα θεμα που το εχω συζητησει διεξοδικα και εχω ετοιμα απο αλλο θρεντ και τις διαφωνιες και την επιχειρηματολογια μου.
    Αν νομιζεις ανοιγουμε ενα νεο θρεντ που να μιλαει για το πως βλεπουμε την διαπαιδαγωγηση και μπορω να σου μεταφερω ολοκληρα πακετα αποψεων που ηδη εχω γραψει.
    Δεν θα κουραστω σε πληροφορω καθολου.

Τέλος, πιστεύω ότι το πρόβλημα εδώ μέσα δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στη διαγραφή ή μη ενός συγκεκριμένου μέλους αλλά στο πως συμπεριφερόμαστε όλοι μας εδώ μέσα απέναντι σε όλους.

δεν μπορει κανενας αντμιν, ουτε να μαθει αγωγη σε κανενα, ουτε συμπεριφορα.
    Μπορει ομως οταν καποιος κανει αταξια, να του κοβει τον αερα.
    Εδω αρκετοι ειναι ετοιμοι με τα μαχαιρια ακονισμενα.
    Καθηκον καθε αντμιν ειναι να του παρει το μαχαιρι, οχι να τον πεταξει εξω απο το χωρο.

Και ολα αυτα που συζηταμε τωρα επρεπε να ειχαν γινει πριν αρκετους μηνες, εν τη γεννεση τους,
    οχι τωρα που εχουμε φτασει στο απροχωρητο.....
    Πλεον το φορουμ εχει κακοφορμησει πολυ ασχημα....

Senior Member
    Ναι Κρίνο, έχουν παραβιαστεί παράφορα οι όροι χρήσης και από εσένα. Εφόσον λοιπόν το αναγνωρίζεις, τότε, λάβε τα μέτρα σου.
    Οι περεταίρω υπενθυμίσεις μακάρι να είναι περιττές.
    Γράφεις \"Να υπαρχει συνεχη τηρηση αυτων και σε περιπτωση που ο κρινο ξεφυγει να τροποποιείται το ποστ του ως μη τηρουμενων των ορων χρησης.\"

Νομίζω οτι αν τα ίδια τα μέλη δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους, ακόμα και δέκα διαχειριστές να υπήρχαν, δεν θα προλάβαιναν να τροποποιούν μνμ.

«γιατι δεν μπορει?
    ειναι θεμα χωρου δηλαδη?
    τι ακριβως?»

Γιατί αν μπορούσε, δεν θα καθόμασταν τώρα εδώ να συζητάμε το ενδεχόμενο να κλείσει. Απλό δεν είναι?

«Αυτο δεν σημαινει οτι επειδη στερεψες εσυ, τελειωσαν και τα παντα.»

Τα πάντα δεν τελείωσαν και δεν τελειώνουν με το φόρουμ.
    Όσον αφορά την τροπή των πραγμάτων, παραμένω αισιοδοξη.

Banned
    Εγω να λαβω τα μετρα μου?
    Ας τα λαβουν οι διαχειριστες, αυτωνων δουλεια δεν ειναι?
    Δικη μου ευθυνη ειναι να κρατω το χωρο σε ταξη?*

Γιατί αν μπορούσε, δεν θα καθόμασταν τώρα εδώ να συζητάμε το ενδεχόμενο να κλείσει. Απλό δεν είναι?

ο χωρος οπως τον αντιλαμβανομαστε εχει διαφορετικη εννοια για εσενα και για εμενα.
    Για εμενα χωρανε απαντες ακομα και οι επιθετικοι,
    για σενα περισευουν και σου χαλανε την εικονα.
    Αλλη αισθητικη προφανως.....

Τα πάντα δεν τελείωσαν και δεν τελειώνουν με το φόρουμ.
    Όσον αφορά την τροπή των πραγμάτων, παραμένω αισιοδοξη.

ομοιως και εγω αισιοδοξος ειμαι..... για αυτο αλλωστε παρεμβαινω και θα συνεχισω να το κανω,
    μεχρις ωτου λογικες οπως οι δικες σου να μπουν στο ντουλαπι με τα αχρηστα....

* αν και πιστευω οτι το εχω κανει και αυτο....

Senior Member

εννοεις οτι και η nature συμφωνει με διαγραφες?
    αν ναι, δεν το ειχα υποψη μου.
    Τοτε πολυ απλα μενω μονος μου, να μην θελω διαγραφες.
    Αν ειναι ετσι το θεμα γινεται πιο ενδιαφερον.....

Όχι, μιλάω για την άποψη κατά της διαγραφής, όσον αφορά τα γεγονότα του καλοκαιριού.

μεχρι εδω,
    παρακατω δεν παει.

και αν δεν λειτουργησει ουτε αυτο?

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν δε λειτουργήσει, αν δεν γίνει προηγουμένως η εφαρμογή του

κατσε παρεξηγηση....
    για ποια πλειοψηφια μιλας?
    Εγω ειχα υποψη μου, οτι τις αποφασεις τις λαβαινει ο αντμιν.
    Βγαινει κυβερνηση πλειοψηφιας και δεν το πηρα χαμπαρι?

Ο ίδιος ο αντμίν μίλησε για ψηφοφορία των κανόνων χρήσης.
    Τώρα για κρίση συμπεριφοράς, εσύ δε μίλησες για συνολική κρίση από την κοινότητα;

να υπαρχει σοβαρη αντιμετωπιση απο τον (τους) αντμιν για την τηρηση (και εμπλουτισμο αν χρειαστει) των ορων χρησης.
    Να υπαρχει συνεχη τηρηση αυτων και σε περιπτωση που ο κρινο ξεφυγει να τροποποιείται το ποστ του ως μη τηρουμενων των ορων χρησης.
    Η εγραφη μου δεν σημαινει οτι μπορω να γραφω και οτι μου κανει κεφι, ουτε να βριζω, ουτε να επιτιθομαι προσωπικα σε χρηστες.

Οκ, καμία δίαφωνία.
    Απλά, αν έχω καταλάβει καλά, ο Νίκος μίλησε ότι ίσως παίξει ρόλο και η δική μας συνδρομή στην κρίση του αποκλεισμού ή μη κάποιου μέλους που παραβιάζει ασύστολα κάποιους κανόνες.
    Aλλά να σου πω την αλήθεια, αυτό προσωπικά θα με έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση τώρα που το σκέφτομαι στην πράξη πως θα ήταν, οπότε για να δούμε για αρχή πως και αν θα γίνει αυτό από τη διαχείριση και μόνο.

καταρχην ειμαστε εκτος θεματος.
    Κατα δευτερον και πολυ συνοπτικα διαφωνω.
    Κατα τριτον, ειναι ενα θεμα που το εχω συζητησει διεξοδικα και εχω ετοιμα απο αλλο θρεντ και τις διαφωνιες και την επιχειρηματολογια μου.
    Αν νομιζεις ανοιγουμε ενα νεο θρεντ που να μιλαει για το πως βλεπουμε την διαπαιδαγωγηση και μπορω να σου μεταφερω ολοκληρα πακετα αποψεων που ηδη εχω γραψει.
    Δεν θα κουραστω σε πληροφορω καθολου.

Το αντιλαμβάνομαι ότι βγήκα εκτός θέματος αλλά ο σκοπός μου ήταν για να σου φανερώσω το πως η συμμόρφωση κάποιου με κάποιους κανόνες μιας κοινότητας στην οποία συμμετέχει μπορούν να τον ωφελήσουν τον ίδιο, αυτό και μόνο.

δεν μπορει κανενας αντμιν, ουτε να μαθει αγωγη σε κανενα, ουτε συμπεριφορα.
    Μπορει ομως οταν καποιος κανει αταξια, να του κοβει τον αερα.
    Εδω αρκετοι ειναι ετοιμοι με τα μαχαιρια ακονισμενα.
    Καθηκον καθε αντμιν ειναι να του παρει το μαχαιρι, οχι να τον πεταξει εξω απο το χωρο.

Συμφωνώ και εδώ.
    Εγώ μίλησα για το τι μπορεί να γίνει αν ακόμα κι αν του πάρει το μαχαίρι, εξακολουθεί να πετροβολάει.
    Μακάρι να μην εξακολουθεί. Οπότε ας μην επεκταθούμε άλλο κι ας μείνουμε στο να του παίρνει το μαχαίρι...κάτι που εύχομαι να σταματάει εκεί.

Και ολα αυτα που συζηταμε τωρα επρεπε να ειχαν γινει πριν αρκετους μηνες, εν τη γεννεση τους,
    οχι τωρα που εχουμε φτασει στο απροχωρητο.....
    Πλεον το φορουμ εχει κακοφορμησει πολυ ασχημα....
    Ε φαίνεται πως για πρώτη φορά η αυτορρύθμιση του φόρουμ δε λειτούργησε.
    Οπότε καιρός για πιο δραστικά μέτρα...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Page 28 of 54 FirstFirst ... 18262728293038 ... LastLast